Connect with us

CULTURA

SE ȚINE! Jazz in the Park pregătește EDIȚIA 2021 a festivalului, care va avea loc în aer liber, în tot ORAȘUL

Publicat


Jazz in the Park se ține, anunță organizatorii, care pregătesc o nouă ediție a festivalului de la Cluj-Napoca, pentru perioada 2-5 septembrie. Biletele au fost puse în vânzare.

Chiar dacă măsurile anunțate de autorități în 14 mai nu au venit deloc în ajutorul operatorilor culturali și nu au definit un cadru predictibil în care să se poată desfășura anul acesta evenimentele în aer liber, organizatorii Jazz in the Park au luat decizia de a continua pregătirile pentru ediția din acest an a festivalului.

Festivalul, un mod de a ne vindeca

’’Este important pentru noi să mergem înainte cu organizarea Jazz in the Park. Festivalul e mai mult decât un job, a devenit stilul nostru de viață, ceva ce ne definește și, dacă ne oprim, e ca și cum am înceta să fim noi înșine. Toate cât s-au întâmplat în ultimul timp au pus o presiune negativă pe noi și organizarea festivalului, chiar și în forma lui adaptată, este un mod de ne vindeca, de a ne reveni.

Jazz in the Park fiind un eveniment cu acces liber și cu foarte mulți participanți, ne-a fost clar încă de anul trecut că nu vom putea reveni la formatul care l-a consacrat decât atunci când nu va mai exista nicio restricție.

Din acest motiv ne-am reorganizat total și am avut norocul să facem asta în paralel cu evoluția restricțiilor, încercând să anticipăm un format nou de festival, pe care să construim o poveste diferită, dar în același spirit în care ne-am obișnuit publicul.

Am fost inspirați și norocoși, din acest punct de vedere însă asta nu face situația noastră mai puțin dificilă. Revenind la festival, suntem foarte încrezători că vom face un eveniment bun. Chiar dacă locul nu va fi același, suntem aceiași oameni din spate, energia pozitivă va fi la fel de bună’’, a explicat Alin Vaida, director executiv Jazz in the Park și organizator al festivalului.

Festivalul nu va avea loc în Parcul Central

O parte importantă a pregătirilor pentru festival a vizat stabilirea locurilor în care publicul se va întâlni cu jazzul, dat fiind că situația pandemică nu mai permite desfășurarea festivalului în Parcul Central din Cluj-Napoca, așa cum s-a întâmplat timp de șapte ani.

Astfel, organizatorii au stabilit că Jazz in the Park va avea anul acesta ca principale spații de desfășurare Parcul Etnografic, Iulius Parc și Campusul USAMV.

Acestor nuclee li se va alătura un al patrulea, care urmează să fie ales în curând.

Parcul Etnografic, gazdă pentru al doilea an

În timpul festivalului, în fiecare curte din Parcul Etnografic va fi o sărbătoare. Fiecare gospodărie va găzdui o poveste, spusă fie prin intermediul muzicii, fie prin activitățile relaxante pe care echipa Jazz in the Park le va pregăti pentru public.

Momentele din timpul zilei vor funcționa ca un catalizator pentru concertul mare al fiecărei seri, arată organizatorii.

Scenă specială pentru artiștii români

Iulius Parc va fi scena dedicată trupelor și artiștilor români de jazz, gândită special pentru a veni în sprijinul industriei muzicale locale și de a susține, de asemenea, artiști din toată țara.

De altfel, pe lângă concerte, în festival vor exista mai multe activități în care vor fi implicați în mod direct pe artiștii români de jazz, au mai arătat organizatorii.

Picnic în campus

Campusul USAMV va fi gazda unui picnic cum nu s-a mai văzut! Sute de pături întinse pe iarbă, o piață mare de artizani, muzică de pe viniluri și concerte relaxante – de toate acestea se vor putea bucura participanții la festival care vor veni în Campus.

Va exista, de asemenea, și o scenă dedicată pianului – Piano Stage, unde se vor putea asculta genuri muzicale diferite, de la cele clasice la cele mai excentrice, dar care vor avea ca element comun cel mai cald instrument, pianul.

Pe lângă toate cele de mai sus, festivalul va adăposti evenimente pentru copii, târg de artizani, prezentări de echipamente muzicale, târg de viniluri, precum și concerte în alte locuri speciale din oraș. Mai mult de atât, anul acesta festivalul se va deschide și pentru alți organizatori care își vor putea face propriile evenimente sub tutela Jazz in the Park.

Biletele s-au pus în vânzare

Un capitol esențial în desfășurarea pregătirilor îl constituie și punerea în vânzare a biletelor pentru festival. Astfel, iubitorii pătimași ai jazzului și susținătorii festivalului au posibilitatea de astăzi să achiziționeze bilete și abonamente Early Bird, care le vor asigura accesul la evenimentele Jazz in the Park În Tot Orașul.

Biletele Early Bird, al căror preț începe de la 30 lei/zi, sunt disponibile, în perioada 19-26 mai 2021, pe platformele Entertix și MyTicket.

’’Asigurăm publicul că vom returna automat banii pe bilete în cazul în care vor surveni modificări în festival din cauza restricțiilor guvernamentale sau din alte cauze care nu țin de participanții la festival.

Luăm această măsură pentru a-i încuraja pe oameni să-și cumpere din timp biletele. Ne ajută și pe noi să știm la ce număr de persoane să ne așteptăm, iar publicului îi dă încredere să cumpere bilete la un eveniment organizat în pandemie’’, a mai spus Alin Vaida.

Peste 300 de concerte și 70.000 de euro strânși pentru comunitate în 8 ani

În cei opt ani de existență, Jazz in the Park a adus la Cluj peste 300 de concerte de jazz cu artiști de pe aproape toate continentele, devenind foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen.

Pe scenele lui au concertat artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra.

Fondat în 2013 de Fapte, Jazz in the Park s-a poziționat încă de la început ca un eveniment al comunității, bazat pe susținere și încredere reciprocă. Această relație s-a consolidat prin diferite inițiative, cea mai reprezentativă fiind Fondul Jazz in the Park, care a reușit să întoarcă în comunitate, pentru diferite proiecte socio-culturale, peste 70.000 de euro strânși prin intermediul biletelor neobligatorii.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei ’’Best Small European Festival’’ la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din România care a obținut o distincție la acest eveniment.

Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Cojocna, în Cluj. Un bărbat și o femeie, duși la SPITAL

Publicat

accident

Un accident a avut loc, joi dimineața, la Cojocna, în Cluj. Un bărbat de 65 de ani și o femeie de 50 de ani au fost transportați la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut între localitățile Cojocna și Iuriu de Câmpie. În accident a fost implicat un singur autoturism, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.

FOTO. ACCIDENT la Cojocna, în Cluj. Un bărbat și o femeie, duși la SPITAL

O femeie de aproximativ 50 de ani și un bărbat de aproximativ 65 de ani au fost transportați la spital de către echipajele SMURD. La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Lansare de carte de reportaje la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Jurnalista Ruxandra Hurezean – „Călătorie în miezul vietii”

Publicat

De

călătorie
Jurnalista clujeană Ruxandra Hurezean a lansat, miercuri seara, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca volumul de reportaje „Călătorie în miezul vieții”, care cuprinde o serie de ”portrete, comunități, istorii, povești dintr-o lume în mișcare”.
Prefața cărții aparține biologului și exploratorului Alexandru Stermin, lector la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității ”Babeș‑Bolyai” (UBB), care a și vorbit la lassare alături de decanul FSPAC, Călin Hințea.

Carte despre lumea în care trăim

”Mulțumesc prietenilor și cititorilor, tuturor celor care au fost în seara aceasta alături de mine, alaturi de noi.
Le mulțumesc colegilor Călin Hințea și Sandu Stermin pentru cum au vorbit despre aceasta carte – toți m-ați făcut să simt că totul a avut un rost. Sper să vă bucurați de fiecare poveste care vine astfel spre voi.
Călătorie în mijlocul vieții este o carte despre lumea în care trăim.
Mulțumesc Editurii Humanitas, colegilor de la Librăria Humanitas din Cluj și gazdelor noastre generoase, Muzeul de Artă din Cluj.
Ne-am simțit minunat in inima Muzeului”, a transmis autoarea, Ruxandra Hurezean.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu două mașini, la Dej. Două persoane au fost transportate la spital

Publicat

Un accident cu două mașini a avut loc joi dimineață, pe o stradă din municipiul Dej. Două victime au primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transportate la spital.

Pompierii din Dej au avut, joi dimineață, o intervenție la un accident rutier petrecut pe strada Șomcutului din municipiu. În urma impactului, o tânără de 25 de ani și un bărbat de 55 de ani au primit îngriijiri medicale, fiind ulterior transportați la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe strada Șomcutului din Dej. Mai exact, a fost vorba despre o tamponare între două autoturisme, rezultând două victime. O femeie de aproximativ 25 de ani și un bărbat de aproximativ 55 de ani au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital. La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferița care s-a răsturnat cu mașina și a avariat 4 autoturisme pe strada Brâncuși era beată. A fost reținută de polițiști

Publicat

De

Accident strada constantin Brâncuși

O femeie de 43 de ani a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști în urma accidentului rutier care a avut loc miercuri pe strada Constantin Brâncuși, din Cluj-Napoca.

Alte 4 mașini au fost avariate în urma accidentului.

Șoferița care s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte 4 autoturisme pe strada Brâncuși și era beată. A fost reținută de polițiști

Accidentul a avut loc în 18 decembrie, în jurul orei 16.50.

Conform primelor cercetări a rezultat că o femeie de 43 de ani, din Cluj-Napoca, care circula cu autoturismul dinspre cartierul Borhanci înspre centru, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un autovehicul parcat pe partea dreaptă a sensului de deplasare, ulterior fiind proiectată pe sensul opus de mers, acroșând alte două autovehicule parcate.

Totodată, un element de caroserie al autovehiculului la volanul căruia se afla femeia, a fost proiectat pe capota unui alt autoturism, aflat pe sensul opus de mers.

În urma evenimentului, au rezultat pagube materiale.

A căzut testul pentru alcool

La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În baza probatoriului administrat, femeia de 43 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax