Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Se ieftinesc biletele de avion. Care sunt destinațiile din Europa pentru care se înregistrează cele mai mari reduceri

Publicat


copenhaga, pixabay

Mai este până începe școala și e vreme numai bună pentru călătorii la început de septembrie. Iar vestea bună este că prețurile biletelor de avion scad și cu 20% față de luna august.

Astfel, destinații din Danemarca, Belgia, Portugalia și Grecia devin mai accesibile, potrivit Agerpres.

Se ieftinesc biletele de avion din septembrie. Care sunt destinațiile din Europa pentru care se înregistrează cele mai mari reduceri

Conform statisticilor făcute de o agenție de turism online, prețul mediu pentru biletele de avion în septembrie 2023 se situează la 230 de euro, în comparație cu media de 289 de euro în luna august.

Această scădere se reflectă în special în orașele de city-break, unde diferențele sunt mai pronunțate.

Orașele care înregistrează cele mai semnificative reduceri de preț sunt:

  • Bruxelles: bilete cu 37% mai ieftine în septembrie față de august
  • Dublin: scădere de 28% a prețului biletelor
  • Amsterdam: costuri mai mici cu 19%
  • Veneția: prețuri reduse cu 16%, situându-se la 165 de euro în septembrie

Călătorii pasionați de city-break-uri sau familii în căutarea unei escapade preșcolare au acum o oportunitate excelentă de a profita de această tendință de scădere a prețurilor, arată cei de la Agenția de turism Vola.ro.

Prețuri atractive pentru destinații europene

Industria aviatică a cunoscut recent provocări majore, incluzând creșterea tarifelor, anulări sau întârzieri ale zborurilor și haos pe aeroporturi. Cu toate acestea, experții prognozează o scădere a prețurilor biletelor de avion pentru această toamnă.

Vestea aceasta are potențialul de a influența deciziile de călătorie ale românilor, oferindu-le oportunitatea de a explora destinații europene la costuri mai mici și într-un cadru mai relaxat.

În ceea ce privește destinațiile europene, Danemarca se evidențiază ca având cea mai mare scădere a tarifelor, cu 40% mai puțin în septembrie față de august.

Urmează Belgia (37% reducere), Portugalia și Grecia (29% reducere), precum și Olanda (cu 23% mai ieftin).

Aceste reduceri semnificative transformă aceste destinații în opțiuni pentru o călătorie de toamnă.

Și nu doar reducerile de preț fac toamna o perioadă atractivă pentru călătorii, ci și faptul că vremea rămâne călduroasă în destinațiile de plajă preferate de români.

Sursa: Agerpres

Foto: pixabay.com



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Cursă suplimentară pe linia 18, introdusă de CTP Cluj-Napoca la solicitarea locuitorilor de pe strada Veseliei

Publicat

De

Cursă suplimentară pe linia 18

CTP Cluj-Napoca a introdus o cursă suplimentară pe linia 18, din această săptămână.

Asta după ce Compania de Transport Public a prelungit traseul pe această linie și a înființat și 8 stații noi.

Cursă suplimentară pe linia 18, introdusă de CTP Cluj-Napoca la solicitarea locuitorilor de pe strada Veseliei

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a îmbunătățit orarul liniei 18 pentru deplasări mai eficiente.

Astfel, în urma solicitărilor locuitorilor de pe strada Veseliei s-a introdus o cursă suplimentară pe linia 18, cu plecare din stația Posada, la ora 17.50.

De asemenea, CTP Cluj-Napoca au făcut modificări la orele de plecare din cele două capete de linie, în intervalul de după-masă, pentru a facilita deplasarea elevilor de la școală spre domiciliu.

8 stații noi, dintre care 3 pe strada Veseliei

În urmă cu mai puțin de o lună, CTP Cluj-Napoca a prelungit traseul liniei 18 cu aproximativ 750 de metri pe strada Veseliei, cu punct de întoarcere în zona numărului 58.

În același timp, CTP Cluj-Napoca a înființat 8 noi stații, 5 pe strada Romul Ladea și 3 stații pe strada Veseliei.

CTP Cluj-Napoca anunță că așteptăm în continuare sugestii de la clujeni pe adresa de e-mail sugestii@ctpcj.ro.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Baloane în roșu, galben și albastru, eliberate în Piața Unirii din Cluj, de Ziua Europei

Publicat

De

Numeroase baloane în culorile drapelului național și ale Uniunii Europene au fost eliberate în văzduh, în timpul manifestărilor din Piața Unirii prilejuite de Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României.

Clujenii au sărbătorit joi, 9 mai, Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României, printr-un eveniment organizat în Piața Unirii din municipiu.

La manifestare au luat parte reprezentanți ai autorităților locale, dar și reprezentanți locali ai partidelor politice, parlamanetari și europarlamentari clujeni.

„Apartenența la UE, un statut dorit și meritat de români”

Evenimentul a început cu o scurtă ceremonie religioasă, urmată de alocuțiunile prefectului Irina Munteanu și a primarului Emil Boc.

„Sărbătorim astăzi Ziua Europei, dedicată momentului de început al unui proiect menit să aducă pace, stabilitate și prosperitate economică pe un continent care se vindeca în anii 1950 de rănile a două războaie mondiale.

După decenii de dictatură, România a aderat în 2007 la familia Uniunii Europene, un statut dorit și meritat de români, pentru că am ales o Românie puternic ancorată în valorile democrației și într-o societate coezivă și prosperă.

Reformele profunde demarate de atunci la nivel nivel instituțional și al întregii societăți trebuie consolidate și protejate în continuare, așa cum trebuie valorificate oportunitățile ce decurg din statutul pe care îl avem acum”, a declarat Irina Munteanu, prefectul Clujului.

„Cel mai important proiect de pace din istoria omenirii”

La rândul său, primarul Emil Boc a vorbit despre rolul Uniunii Europene în menținerea păcii pe continent timp de aproape opt decenii, amintind în acest context de războiului purtat de mai bine de doi ani de vecinii noștri ucraineni.

„Uniunea Europeană are pace de 79 de ani. Anul viitor vom avea 80 de ani de pace în Uniunea Europeană. Și am subliniat în Uniunea Europeană, pentru că avem război la granița Uniunii Europene, avem război la granița României. Primul meu mesaj astăzi este acela legat de faptul că pacea nu este eternă.

Pacea trebuie cultivată și de ea trebuie avut grijă în fiecare zi. Pentru faptul că noi avem 79 de ani de pace, pentru asta au muncit părinții și bunicii noștri, au înțeles că doar colaborarea între națiuni și nu ura poate să ne aducă acces la democrație, libertate și prosperitate.

Nu doar după două războaie mondiale, după două mii de ani de istorie, în sfârșit Europa a înțeles că nu confruntarea este calea de a putea trăi în pace, ci doar colaborarea între națiuni. Uniunea Europeană este cel mai important proiect de pace din istoria omenirii”, a transmis primarul Emil Boc.

Defilare militară, concerte și baloane în roșu, galben și albastru

În cadrul evenimentului a avut loc și înmânarea premiilor câștigătorilor concursului de istorie „Eroi și fapte în istoria națională”, concurs județean, destinat elevilor de liceu.

În continuare, a avut loc un concert de fanfară și o demonstrație de dansuri și cântece populare.

Evenimentul s-a încheiat cu o defilare militară, în timpul căreia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, văzduhul a fost colorat cu baloane în culorile drapelului național și ale Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Divizia 4 Infanterie „Gemina”, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” și Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE Accident cu un rănit pe DN1, la ieșirea din Huedin. Traficul este blocat

Publicat

De

Un accident a avut joi după-amiază pe DN1, la ieșirea din localitatea Huedin. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. 

Accident rutier soldat cu un rănit, la ieșirea din localitatea Huedin spre Oradea. Circulația este oprită momentan.

Pompierii ajunși la fața locului au extras dintr-un autoturism un bărbat conștient și cooperant, care urmează să fie transportat la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut la ieșire din Huedin. În accident a fost implicat un autoturism, în interiorul căruia se afla un bărbat blocat, și o autoutilitară. Acesta a fost extras în siguranță de către pompieri, fiind conștient și cooperant. La misiune iau parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. Bărbatul de aproximativ 35 de ani a fost transportat la spital de către echipajul SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Trafic blocat

Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române arată că traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers și s-au format cozi. Reluarea circulației se estimează după ora 18:00.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 1, localitatea Huedin, județul Cluj, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, care urmează a fi transportată la spital. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate”, transmite Poliția.

UPDATE

„La data de 9 mai, în jurul orei 16.40, a fost înregistrat un accident rutier pe DN1 E60, în orașul Huedin, la intersecția cu strada Abatorului.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Săcuieu, care circula cu o autoutilitară dinspre municipiul Oradea, ar fi efectuat un viraj la stânga, intrând în coliziune cu un autoturism ce se afla în depășire neregulamentară, condus pe aceeași direcție de un bărbat, de 36 de ani, din județul Harghita.

Bărbatul de 36 de ani a fost transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Traficul rutier este dirijat pe un singur sens, alternativ. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO. Au început lucrările la bazinul olimpic din Borhanci, investiție de 22 de milioane de euro la Cluj-Napoca

Publicat

De

Joi au început la Cluj-Napoca lucrările la bazinul olimpic din zona Borhanci, investiție de 22 de milioane de euro asigurată de Primărie, durata de execuție fiind de 18 luni.

Primarul Emil Boc a declarat că în cartierul Borhanci începe o istorie nouă, în condițiile în care s-a deschis șantierul bazinului, dar vor începe și lucrările de la creșă, grădiniță, școală, liceu, sală de sport și parc, care totalizează peste 100 de milioane de euro.

”Este primul bazin olimpic din România făcut din bani locali și are dublă menire, oferă clujenilor șansa să facă înot de masă, dar va găzdui și competiții de natație de nivel national, european și mondial.

Cînd va fi acreditat, vor putea fi organizate aici orice competiții de sărituri și va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației mondiale.

O parte din sistemul de cuvă și filtrare a bazinului este ceea ce se folosește astăzi la Paris pentru Jocurile Olimpice, fiind vorba de tehnologie de ultimă generație”, a spus Boc.

Inaugurare în primăvara lui 2026

Acesta a precizat că în primăvara anului 2026 va veni să facă prima cursă de înot în noul bazin.

Bazinul va avea și 1000 de locuri pentru spectatori, iar în exterior 141 de locuri de parcare pentru mașini.

Potrivit proiectului, complexul include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 de m, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 m, un bazin de inițiere, 3 bazine de jacuzzi.

Proiect început în 2021

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat la rândul său că proiectul a început în urmă cu 3 ani.

”Sunt convins că acest obiectiv va reprezenta pentru Cluj-Napoca același lucru pe care le-au reprezentat stadionul și sala polivalentă, care au pus Clujul pe harta sportivă a României și a Europei.

Acest bazin va pune Clujul pe harta înotului, fiind un obiectiv pentru întreaga Transilvanie”, a arătat Tarcea.

La începerea lucrărilor au mai asistat viceprimarul Olah Emese și eurodeputatul de Cluj, Daniel Buda.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax