Connect with us

CULTURA

Sărbătorile trec, distracția ba. EVENIMENTE în Cluj-Napoca și în IANUARIE. Seri de JOCURI, KARAOKE, spectacole de teatru și YOGA

Publicat


ama 1

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, oamenii intră în starea de hibernare. Nu mai sunt cadouri, nu mai sunt luminițe, atmosfera din luna ianuarie e din ce în ce mai monotonă. Cu toate acestea, în Cluj-Napoca, evenimentele continuă să se desfășoare și după sărbători. Iată ce posibilități au clujenii, studenții și turiștii luna aceasta.

Divertisment

  1. Quiz Night

Cei de la L’Autre Café propun un quiz night, în data de 5 ianuarie 2022, la ora 19, seară în care participanții își pot testa cunoștințele, câștigând premii. Acestea sunt după cum urmează:

–        Premiul 1: o sticlă de tărie

–        Premiul 2: un rând de bere

–        Premiul 3: un rând de shot-uri

„Echipele trebuie să fie formate din maxim 4 jucători, iar pentru fiecare jucător în plus se va deduce câte un punct din punctajul final.

Telefoanele mobile sunt interzise, cei surprinși riscă descalificarea întregii echipe. Telefonul nu face parte din echipă”, punctează L’Autre Café pe Facebook.

Rezervările se fac prin mesaj sau telefonic, la numărul 0741245311.

  1. Seară de karaoke

ama 5

Sâmbătă, 8 ianuarie 2022, de la ora 19:00, același pub organizează o altă seară de distracție, de data aceasta în formatul unui concurs de karaoke, în urma căreia favoriții publicului vor fi premiați.

„Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și să cânți! Iar dacă publicul te-a plăcut, acesta te va trimite direct pe podiumul câștigătorilor. Locurile 1, 2 și 3 vor primi niște recompense speciale din partea noastră”, anunță echipa L’Autre Café în cadrul evenimentului de pe Facebook, Karaoke Night.

Atât rezervările, cât și înscrierile se fac prin mesaj pe pagina de Facebook, sau telefonic, la numărul 0741245311.

  1. Meet & Play Board Game Night

ama 4

La The Guild Hall, de pe Strada Samuil Micu, se organizează o seară de jocuri de masă, în data de 21 ianuarie, începând cu ora 18:30.

„Dacă îți plac jocurile de societate sau ai vrea să încerci câteva dar nu ai cu cine, sau dacă pur și simplu vrei să cunoști oameni noi, Meet & Play va fi seara perfectă pentru tine”, anunță The Guild Hall.

„Vei încerca jocurile simple și distractive, de petrecere, din colecția noastră în timp ce vei lega noi prietenii. Te vei putea alătura unui grup deja existent sau vei putea forma propriul tău grup propunând un joc.

Poți veni singur sau cu un prieten, scopul fiind de a socializa și de a face cunoștință cu persoane noi. Echipa noastră foarte prietenoasă va fi acolo pentru a face lucrurile mai ușoare”, adaugă organizatorii.

Evenimentul va dura 3 ore și jumătate, iar accesul se va face doar pe baza certificatului verde electronic. Pentru a participa, este necesară achiziționarea unei intrări de zi sau deținerea unui abonament. Ceaiul, apa, cafeaua și ciocolata caldă sunt incluse în preț, iar la linkul următor se găsesc toate informațiile privind prețurile: https://guildhall.ro/memberships/?fbclid=IwAR0ytNxa4zKPiPi7fc92fceXwyJHA_q9OLEoaUsZ6T0QDiNNX7pYbSj4NGI.

  1. Concert Țapinarii

ama 6

Tot în data de 8 ianuarie, va avea loc o serie de concerte la Zipp It, pe Calea Moților, Nr. 147, din Cluj-Napoca.

Formația vocal-instrumentală de două voci și o chitară va încânta publicul cu „versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pițipoance, libertate, fericire”, după cum este precizat în descrierea evenimentului.

Biletele se achiziționează la intrare, prețul acestora până în data de 5 ianuarie fiind de 30 de lei, după care va urca la 40 de lei, preț valabil inclusiv în ziua concertului.

Pentru mai multe informații, cei de la Zipp It pun la dispoziție numărul de telefon: 0723 078 794.

Cultură

  1. Spectacolul „Spărgătorul de Nuci” (Piotr Ilici Ceaikovski)

Duminică, 16 ianuarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul Spărgătorul De Nuci, de P.I. Ceaikovski, în care dirijor va fi Vladimir Lungu, coregrafia și regia aparținând lui Vasile Solomon. Magdy Hawash a adaptat scenografia după Valentin Codoiu.

Spectacolul este coprodus de Opera Națională Română Cluj-Napoca și Rotary Club Cluj-Napoca. Acesta va avea o pauză și se va încheia în jurul orei 20:30.

Biletele se găsesc pe: https://www.bilete.ro/spargatorul-de-nuci-onrcj/spargatorul-de-nuci-de-piotr-ilici-ceaikovski-16-ian-2022/?fbclid=IwAR00F42AfMw1IhILsyzG7p29Tcfhg_o2nB9OW92MVs7pVWgujzRHccj_1qg.

  1. „O noapte furtunoasă” la Teatrul Național Cluj-Napoca – premieră

Pe 23 ianuarie, ora 19:00, la Teatrul Național Cluj-Napoca, va fi pusă în scenă piesa lui I. L. Caragiale, „O noapte furtunoasă”, în premieră, în regia lui Dragoș Pop. Scenografia aparține Adrianei Grand, iar maestrul de lumini este Jenel Moldovan.

Distribuția este după cum urmează:

–        Ovidiu Crișan: Jupân Dumitrache Titircă (zis „Inimă-Rea”), chiristigiu și căpitan în garda civică

–        Miron Maxim: Nae Ipingescu, ipistat, amic politic al căpitanului

–        Ioan Isaiu: Chiriac, tejghetar, om de încredere al lui Dumitrache, sergent în garda civică

–        Alexandra Tarce: Spiridon, băiat „pe procopseală” în casa lui jupân Dumitrache Titircă

–        Radu Lărgeanu: Rică Venturiano, arhivar la o judecătorie de ocol, student în drept și publicist

–        Ramona Dumitrean: Veta, consoarta lui jupân Dumitrache Titircă

–        Romina Merei: Zița, sora Vetei

Biletele se achiziționează la linkul: https://www.bilete.ro/o-noapte-furtunoasa/o-noapte-furtunoasa-29-ian-2022.

  1. Alte spectacole la Teatrul Național Cluj-Napoca

ama 3

Luna ianuarie promite clujenilor numeroase alte spectacole la Teatrul Național, precum:

–        „Crimă cu pistol și bile”, 7 ianuarie, ora 19:00, spectacol reprogramat din 19 decembrie

–        „Nu mai tine linia ocupată”, 9 ianuarie, ora 19:00

–        „Amalia respiră adânc”, 12 ianuarie, ora 19:00

–        „Cartoforii”, 13 ianuarie, ora 19:00

–        „Il Nullafacente. Aleg să nu fac nimic.”, 14 ianuarie, ora 19:00

–        „Sânziana și Pepelea”, 15 ianuarie, ora 19:00

–        „KEAN”, 16 ianuarie, ora 19:00

–        „Trei surori”, 26 ianuarie, ora 19:00

–        „ELLING”, 28 ianuarie, ora 19:00

Mai multe informații despre spectacole se găsesc pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Dezvoltare personală

ama 2

În cadrul studioului Magic Yoga, de pe Strada General Eremia Grigorescu, Nr.11, se vor desfășura mai multe activități menite să îi ajute pe participanți să se elibereze de tot ceea ce nu le mai servește corpul și sufletul, precizează echipa Magic Yoga.

Cei pasionați sunt așteptați, în luna ianuarie, la numeroase evenimente, precum:

–        Vinyasa Flow cu Marta, 4 ianuarie, ora 20:00

–        Yoga pentru coloana vertebrală cu Andreea, 6 ianuarie, ora 19:15

–        Backbends cu Loredana, 10 ianuarie, ora 20:00

–        Yoga de dimineață cu Timea, 13 ianuarie, ora 8:00

–        Twist & Detox Yoga cu Loredana, 14 ianuarie, ora 8:00

–        Yoga pentru deschiderea șoldurilor cu Timea, 14 ianuarie, ora 18:30

–        Yoga Family cu Daniela, 20 ianuarie, ora 18:00

În plus, duminică, 9 ianuarie, la ora 18, se va desfășura „Magia Sunetelor Tibetane” cu Bogdan Bufnea.

Mai multe informații despre evenimente se găsesc pe pagina oficială de Facebook, Magic Yoga – Joy Studio, https://www.facebook.com/magicyogacluj.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar câteva dintre problemele de zi cu zi ale românilor, unele pentru care mulți au avut speranța că se va găsi o soluție dacă țara noastră va avea comisar european pentru transporturi.

Doar că planurile din 2019 nu s-au concretizat. Adina Vălean a urmărit mai degrabă interesele Ursulei von der Leyen și ale prietenilor ei din PPE.

Cu ce rămânem la finalul mandatului de comisar european al Adinei Vălean?

Probleme rămase

Cu multe probleme, în mare parte aceleași. În raportul său recent, Curtea Europeană de Conturi (CEC) examinează cauzele numărului crescut al deceselor în urma accidentelor în traficul rutier în UE. În acest document, UE arată cu degetul spre țara noastră ca fiind fruntașă la rata mortalității în transportul rutier, cu 86 decese la 1 milion de locuitori, în 2022.

Motivele sunt cunoscute de toți: infrastructura la pământ, lipsa investițiilor în transportul feroviar, rutier sau naval.

Există numeroase exemple legate de cum ar fi putut doamna Vălean să își ajute țara.

Vă dau un exemplu: Canalul Rin-Main-Dunăre care este un coridor vital pentru transportul de mărfuri în Europa și ar fi avut nevoie de o consolidare a rețelei transeuropene pentru a îmbunătăți inter modalitatea și conectivitatea cu alte regiuni, precum Marea Neagră.

Acest canal putea să fie modernizat și declarat operabil, cu ajutorul doamnei Vălean, ceea ce ar fi adus multiple beneficii României.

Modernizarea și extinderea infrastructurii de transport ar fi putut stimula dezvoltarea economică în regiunile din apropierea Dunării și Mării Negre, generând locuri de muncă și creștere economică în zonele rurale și urbane deopotrivă.

De asemenea, modernizarea și funcționarea canalului ar fi dus la îmbunătățirea infrastructurii de transport maritim și fluvial, ceea ce ar facilita accesul la piețele europene și internaționale pentru produsele românești.

Canal în paragină

Nu mai spunem că transportul fluvial ar fi ajutat la decarbonizarea Europei ceea ce ar fi dus la aprecierea doamnei Vălean în grupul ei de prieteni „ecologiști” de la Bruxelles.

Însă, tot transportul românesc, inclusiv canalul cu pricina, a fost lăsat în paragină și dat uitării pentru că doamna Vălean are treburi mai importante – se ocupă de extinderea rețelei TEN-T către Ucraina și Moldova.

România a avut în ultimii 10 ani comisari europeni pentru dezvoltare regională și transport. Cu ce ne-a ajutat deținerea acestor funcții? Cu nimic!

Dimpotrivă, există un decalaj uriaș între regiuni din România și cele din statele vestice din Uniunea Europeană, iar la nivelul infrastructurii de transport suntem, probabil, singura țară europeană care nu are capitala conectată la celelalte capitale europene printr-o autostradă.

Cam aceasta e realitatea cu care ne confruntăm!

Pe 9 iunie avem șansa de a avea europarlamentari patrioți, care să apere cu adevărat interesele românilor și, de ce nu, în sfârșit un comisar european care să se lupte pentru propria țară, nu pentru păpușarii pe care îi are în spate la Bruxelles!”, a declarat Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Publicat

De

Finanțări cluburi sportive Cluj

4,5 miloane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca.

Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, potrivit primarului Emil Boc.

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Suma din acest an, 21.875.000 lde ei, care reprezintă aproximativ 4,5 milopane de euro, este cea mai mare de până acum pentru susținerea activităților sportive.

„Investițiile în sport sunt prioritare pentru Primăria Cluj-Napoca, iar clujenii au creat de-a lungul timpului o comunitate care iubește și respectă sportul.

Finanțările nerambursabile pentru structuri sportive se adaugă investițiilor pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani pentru susținerea sportului de masă: bazele sportive cu acces gratuit, zone cu aparate de fitness prin toate cartierele orașului, piste de biciclete, zone cu terenuri de sport în noile proiecte de parcuri, extinderea zonelor verzi etc.

Dacă în 2012, alocările pentru sport au fost în valoare de 600.000 de euro, suma a crescut de 7 ori în 2024, la 4,5 milioane de euro”, a transmis Emil Boc.

Cine a primit cei mai mulți bani

Clubul de Fotbal Universitatea Cluj a primit peste 12,2 milioane de lei, cea mai mare sumă, iar Asociația Club Sportiv U-BT a primit 2,6 milioane de lei.

De asemeena, Clubul Sportiv Universitatea a primit 3,5 milioane de lei, Clubul Sportiv CFR Cluj a primit 110.000 de lei

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Cum pot renunța la fumat femeile însărcinate fumătoare. Campanie a UBB Cluj-Napoca

Publicat

fumat

Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Michigan State University, University of Michigan și Wake Forest University SUA, implementează în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024 un program gratuit de renunțare la fumat în rândul femeilor însărcinate fumătoare. 

„Cu ajutorul unei aplicații mobile și sesiuni de consiliere specializată pentru renunțarea la fumat, oferă sprijinul necesar pentru ca aceste viitoare mămici să își poată îndeplini obiectivul de a renunța la fumat în timpul sarcinii și postpartum.

UBB Cluj IMPLEMENTEAZĂ într-un parteneriat un program GRATUIT de renunțare la fumat în rândul femeilor însărcinate fumătoare

Aplicația testată în cadrul acestui program este momentan disponibilă doar participanților înscriși și doar în sistem de operare Android. Femeile însărcinate fumătoare pot verifica dacă sunt eligibile și se pot înscrie online completând chestionarul AICI.

De ce este importantă această inițiativă

1. Aproximativ jumătate din cele 30% din femei care fumează înainte de sarcină în România continuă să fumeze în timpul sarcinii. Dintre femeile care renunță în sarcină, majoritatea reiau fumatul după naștere.

2. Impactul pozitiv asupra sănătății: Renunțarea la fumat în timpul sarcinii poate reduce riscurile asociate cu fumatul în rândul mamei și copilului său. Această acțiune poate contribui la o creștere fetală sănătoasă și poate reduce riscul de complicații la naștere.

3. Suport gratuit și accesibil: Programul nostru este complet gratuit pentru participanții și oferă acces la resurse și sesiuni de consiliere specializate, facilitând astfel procesul de renunțare la fumat. În România sunt foarte puține servicii care oferă sprijin gratuit pentru renunțarea la fumat.

4. Sprijinul comunității: Prin colaborarea cu presa locală, putem să creștem gradul de conștientizare în comunitatea noastră și să oferim sprijinul necesar, pentru ca viitoarele mămici să beneficieze de acest program.

Rezultatele acestui proiect și proiectelor anterioare implementate de către UBB susțin continuarea cercetării în domeniul renunțării la fumat în sarcina și să prevină reluarea fumatului după naștere”, se arată în comunicatul UBB Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Publicat

De

Camion cu sare răsturnat la Turda

Camion răsturnat în urma unui accident care a avut loc marți la Turda. Sarea transportată în camion a ajuns pe drum.

Șoferul camionului, care a fost rănit, a fost transportat la spital.

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Accidentul rutier a avut loc pe strada A.I. Cuza din municipiul Turda.

La fața locului au ajuns două autospeciale și un echipaj SAJ din Turda, unde au găsit un autocamion răsturnat pe partea laterală, cu șoferul ieșit din cabină.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost consultat de către echipajul SAJ și apoi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări aceasta era conștient și cooperant.

Pompierii au asigurat măsuri privind prevenirea incendiilor, având în vedere scurgerile de hidrocarburi, și au sprijinit acordarea primului ajutor calificat.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax