Connect with us

CULTURA

Sărbătorile trec, distracția ba. EVENIMENTE în Cluj-Napoca și în IANUARIE. Seri de JOCURI, KARAOKE, spectacole de teatru și YOGA

Publicat


ama 1

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, oamenii intră în starea de hibernare. Nu mai sunt cadouri, nu mai sunt luminițe, atmosfera din luna ianuarie e din ce în ce mai monotonă. Cu toate acestea, în Cluj-Napoca, evenimentele continuă să se desfășoare și după sărbători. Iată ce posibilități au clujenii, studenții și turiștii luna aceasta.

Divertisment

  1. Quiz Night

Cei de la L’Autre Café propun un quiz night, în data de 5 ianuarie 2022, la ora 19, seară în care participanții își pot testa cunoștințele, câștigând premii. Acestea sunt după cum urmează:

–        Premiul 1: o sticlă de tărie

–        Premiul 2: un rând de bere

–        Premiul 3: un rând de shot-uri

„Echipele trebuie să fie formate din maxim 4 jucători, iar pentru fiecare jucător în plus se va deduce câte un punct din punctajul final.

Telefoanele mobile sunt interzise, cei surprinși riscă descalificarea întregii echipe. Telefonul nu face parte din echipă”, punctează L’Autre Café pe Facebook.

Rezervările se fac prin mesaj sau telefonic, la numărul 0741245311.

  1. Seară de karaoke

ama 5

Sâmbătă, 8 ianuarie 2022, de la ora 19:00, același pub organizează o altă seară de distracție, de data aceasta în formatul unui concurs de karaoke, în urma căreia favoriții publicului vor fi premiați.

„Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și să cânți! Iar dacă publicul te-a plăcut, acesta te va trimite direct pe podiumul câștigătorilor. Locurile 1, 2 și 3 vor primi niște recompense speciale din partea noastră”, anunță echipa L’Autre Café în cadrul evenimentului de pe Facebook, Karaoke Night.

Atât rezervările, cât și înscrierile se fac prin mesaj pe pagina de Facebook, sau telefonic, la numărul 0741245311.

  1. Meet & Play Board Game Night

ama 4

La The Guild Hall, de pe Strada Samuil Micu, se organizează o seară de jocuri de masă, în data de 21 ianuarie, începând cu ora 18:30.

„Dacă îți plac jocurile de societate sau ai vrea să încerci câteva dar nu ai cu cine, sau dacă pur și simplu vrei să cunoști oameni noi, Meet & Play va fi seara perfectă pentru tine”, anunță The Guild Hall.

„Vei încerca jocurile simple și distractive, de petrecere, din colecția noastră în timp ce vei lega noi prietenii. Te vei putea alătura unui grup deja existent sau vei putea forma propriul tău grup propunând un joc.

Poți veni singur sau cu un prieten, scopul fiind de a socializa și de a face cunoștință cu persoane noi. Echipa noastră foarte prietenoasă va fi acolo pentru a face lucrurile mai ușoare”, adaugă organizatorii.

Evenimentul va dura 3 ore și jumătate, iar accesul se va face doar pe baza certificatului verde electronic. Pentru a participa, este necesară achiziționarea unei intrări de zi sau deținerea unui abonament. Ceaiul, apa, cafeaua și ciocolata caldă sunt incluse în preț, iar la linkul următor se găsesc toate informațiile privind prețurile: https://guildhall.ro/memberships/?fbclid=IwAR0ytNxa4zKPiPi7fc92fceXwyJHA_q9OLEoaUsZ6T0QDiNNX7pYbSj4NGI.

  1. Concert Țapinarii

ama 6

Tot în data de 8 ianuarie, va avea loc o serie de concerte la Zipp It, pe Calea Moților, Nr. 147, din Cluj-Napoca.

Formația vocal-instrumentală de două voci și o chitară va încânta publicul cu „versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pițipoance, libertate, fericire”, după cum este precizat în descrierea evenimentului.

Biletele se achiziționează la intrare, prețul acestora până în data de 5 ianuarie fiind de 30 de lei, după care va urca la 40 de lei, preț valabil inclusiv în ziua concertului.

Pentru mai multe informații, cei de la Zipp It pun la dispoziție numărul de telefon: 0723 078 794.

Cultură

  1. Spectacolul „Spărgătorul de Nuci” (Piotr Ilici Ceaikovski)

Duminică, 16 ianuarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul Spărgătorul De Nuci, de P.I. Ceaikovski, în care dirijor va fi Vladimir Lungu, coregrafia și regia aparținând lui Vasile Solomon. Magdy Hawash a adaptat scenografia după Valentin Codoiu.

Spectacolul este coprodus de Opera Națională Română Cluj-Napoca și Rotary Club Cluj-Napoca. Acesta va avea o pauză și se va încheia în jurul orei 20:30.

Biletele se găsesc pe: https://www.bilete.ro/spargatorul-de-nuci-onrcj/spargatorul-de-nuci-de-piotr-ilici-ceaikovski-16-ian-2022/?fbclid=IwAR00F42AfMw1IhILsyzG7p29Tcfhg_o2nB9OW92MVs7pVWgujzRHccj_1qg.

  1. „O noapte furtunoasă” la Teatrul Național Cluj-Napoca – premieră

Pe 23 ianuarie, ora 19:00, la Teatrul Național Cluj-Napoca, va fi pusă în scenă piesa lui I. L. Caragiale, „O noapte furtunoasă”, în premieră, în regia lui Dragoș Pop. Scenografia aparține Adrianei Grand, iar maestrul de lumini este Jenel Moldovan.

Distribuția este după cum urmează:

–        Ovidiu Crișan: Jupân Dumitrache Titircă (zis „Inimă-Rea”), chiristigiu și căpitan în garda civică

–        Miron Maxim: Nae Ipingescu, ipistat, amic politic al căpitanului

–        Ioan Isaiu: Chiriac, tejghetar, om de încredere al lui Dumitrache, sergent în garda civică

–        Alexandra Tarce: Spiridon, băiat „pe procopseală” în casa lui jupân Dumitrache Titircă

–        Radu Lărgeanu: Rică Venturiano, arhivar la o judecătorie de ocol, student în drept și publicist

–        Ramona Dumitrean: Veta, consoarta lui jupân Dumitrache Titircă

–        Romina Merei: Zița, sora Vetei

Biletele se achiziționează la linkul: https://www.bilete.ro/o-noapte-furtunoasa/o-noapte-furtunoasa-29-ian-2022.

  1. Alte spectacole la Teatrul Național Cluj-Napoca

ama 3

Luna ianuarie promite clujenilor numeroase alte spectacole la Teatrul Național, precum:

–        „Crimă cu pistol și bile”, 7 ianuarie, ora 19:00, spectacol reprogramat din 19 decembrie

–        „Nu mai tine linia ocupată”, 9 ianuarie, ora 19:00

–        „Amalia respiră adânc”, 12 ianuarie, ora 19:00

–        „Cartoforii”, 13 ianuarie, ora 19:00

–        „Il Nullafacente. Aleg să nu fac nimic.”, 14 ianuarie, ora 19:00

–        „Sânziana și Pepelea”, 15 ianuarie, ora 19:00

–        „KEAN”, 16 ianuarie, ora 19:00

–        „Trei surori”, 26 ianuarie, ora 19:00

–        „ELLING”, 28 ianuarie, ora 19:00

Mai multe informații despre spectacole se găsesc pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Dezvoltare personală

ama 2

În cadrul studioului Magic Yoga, de pe Strada General Eremia Grigorescu, Nr.11, se vor desfășura mai multe activități menite să îi ajute pe participanți să se elibereze de tot ceea ce nu le mai servește corpul și sufletul, precizează echipa Magic Yoga.

Cei pasionați sunt așteptați, în luna ianuarie, la numeroase evenimente, precum:

–        Vinyasa Flow cu Marta, 4 ianuarie, ora 20:00

–        Yoga pentru coloana vertebrală cu Andreea, 6 ianuarie, ora 19:15

–        Backbends cu Loredana, 10 ianuarie, ora 20:00

–        Yoga de dimineață cu Timea, 13 ianuarie, ora 8:00

–        Twist & Detox Yoga cu Loredana, 14 ianuarie, ora 8:00

–        Yoga pentru deschiderea șoldurilor cu Timea, 14 ianuarie, ora 18:30

–        Yoga Family cu Daniela, 20 ianuarie, ora 18:00

În plus, duminică, 9 ianuarie, la ora 18, se va desfășura „Magia Sunetelor Tibetane” cu Bogdan Bufnea.

Mai multe informații despre evenimente se găsesc pe pagina oficială de Facebook, Magic Yoga – Joy Studio, https://www.facebook.com/magicyogacluj.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pastila anti-Covid de la Pfizer, PRESCRISĂ tot mai mult în SUA

Publicat

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Pfizer, comercializată sub denumirea de Paxlovid, „face diferenţa” permiţând limitarea numărului de spitalizări şi de decese într-o perioadă în care Statele Unite se confruntă cu un nou val epidemiologic, a declarat miercuri un înalt oficial de la Casa Albă, citat de AFP.

După începuturi ezitante din cauza unui acces dificil pentru pacienţi, acest medicament, administrat pe cale orală timp de cinci zile şi cât mai rapid posibil după apariţia simptomelor, a fost de patru ori mai utilizat luna trecută în raport cu perioada similară precedentă, a declarat medicul Ashish Jha, noul coordonator al grupului de lucru de la Casa Albă privind combaterea crizei sanitare COVID-19.

„20.000 de cutii de Paxlovid sunt prescrise în fiecare zi”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Pastila anti-Covid: Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 95.000 de cazuri noi zilnic

„Cred că acesta este unul dintre motivele importante pentru care, în pofida creşterii puternice a numărului de infectări, nu am asistat la o creştere comparabilă a deceselor. Am constatat o creştere a spitalizărilor, dar nu la nivelul aşteptat în acest stadiu”, a adăugat oficialul american.

Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 95.000 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi – un număr subestimat din cauza extinderii testelor rapide la domiciliu, ale căror rezultate nu sunt întotdeauna comunicate autorităţilor.

„Cred că Paxlovid face o diferenţă enormă”, a declarat Ashish Jha, potrivit căruia criteriile de eligibilitate privind primirea acestui medicament sunt „foarte largi” (persoanele cu risc de a dezvolta forme grave de COVID-19).

Acest tratament antiviral acţionează prin diminuarea capacităţii virusului SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, frânând astfel dezvoltarea bolii COVID-19.

Anumiţi pacienţi au observat că se îmbolnăvesc din nou după cinci zile de tratament, redevenind pozitivi la testele de depistare a noului coronavirus. Însă este dificil de estimat frecvenţa acestor cazuri, iar persoanele menţionate nu dezvoltă forme grave ale bolii, a precizat Ashish Jha.

Studii clinice sunt avute în vedere pentru a testa dacă un tratament mai îndelungat este necesar, a precizat medicul Anthony Fauci, consilier la Casa Albă.

Pastila anti-Covid: Congres sub presiune

Casa Albă şi-a reînnoit totodată apelul pe care l-a lansat deja pentru ca senatorii şi deputaţii din Congres să voteze pentru adoptarea unei finanţări suplimentare de 22,5 miliarde de dolari.

Aceste fonduri ar trebui să permită în special cumpărarea de doze de vaccinuri cu formulă potenţial actualizată, pentru a lupta mai eficient împotriva variantelor virale aflate în circulaţie.

Grupurile farmaceutice lucrează în prezent la această posibilitate, iar experţii Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează să se reunească în luna iunie pentru a discuta acest subiect.

„Fără fondurile adiţionale ale Congresului, nu vom putea să cumpărăm suficiente vaccinuri pentru toţi americanii care doresc un astfel de ser, odată ce noile generaţii de vaccinuri vor fi lansate la toamnă sau la iarnă. Ar fi îngrozitor. Am asista la multe decese inutile”, a avertizat Ashish Jha.

După părerea oficialului american, alte ţări poartă deja discuţii cu companiile farmaceutice pentru a plasa astfel de comenzi, ceea ce Statele Unite nu pot să facă din cauza lipsei de fonduri guvernamentale.

El mai spune că are încredere în Congresul american pentru a acţiona în acest sens, dar lucrează deja şi la un plan alternativ, care să prevadă accesul potenţial la noile vaccinuri doar pentru persoanele din categoriile de risc.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Celebra actriță Maia Morgenstern s-a fotografiat cu tanti Lenuța din Chinteni în avionul care le-a adus la Cluj: „Mândre suntem”

Publicat

De

maia morgenstern tanti lenuta

Marea actriță Maia Morgenstern și tanti Lenuța din Chinteni, devenită și ea celebră ca „bunică” a vloggerului Mircea Bravo, au venit de la București la Cluj cu același avion.

După ce avionul a ajuns pe pista aeroportului din Cluj-Napoca, cele două s-au fotografiat împreună.

maia

Maia Morgenstern: „Mândre suntem!”

Maia Morgenstern a pus pozele pe pagina ei de Facebook și a „împrumutat”, în scris ce-i drept, stilul ardelenesc de vorbă al „bunicii” Lenuța din Chinteni.

Citește și: VIDEO FOTO. TIFF 2022. Maia Morgenstern primește Premiul de Excelență. Care este programul festivalului și filmele surpriză

„No, iacătă-ne dară! De la Cluj! Cu Taromu! Vezi-ne! Mândre suntem! Faine, așe-i?!? Bine-i?! Bine, da!!!”, a scris celebra actriță.

E de prisos sa spunem că poza a adunat deja peste 12.000 de likeuri.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciucă promite sprijin pentru METROUL din Cluj-Napoca. Este necesar cetățenilor orașului. Sprijin și pentru MAȘINA electrică

Publicat

De

ciuca cluj

Premierul Nicolae Ciucă a promis sprijin pentru proiectul de metrou care a fost inițiat la nivelul municipiului Cluj-Napoca și care se află în faza de licitație pentru execuție.

Termenul de depunere a ofertelor este 25 iunie.

”Vom sprijini proiectul de metrou, este necesar cetățenilor din Cluj-Napoca ținând cont de ritmul de dezvoltare a municipiului în zona metropolitană”, a spus Ciucă într-o conferință de presă.

ciuca boc cluj2

Sprijin pentru mașina electrică

Acesta a promis, de asemenea, sprijin pentru cei care au lansat primul prototip de mașină electrică produsă la Cluj-Napoca.

”Am discutat cu cei care au dezvoltat prototipul de mașină care au spus că majoritatea componentelor sunt produse în țară.

Au nevoie de ajutor de la instituțiile statului pentru omologarea mașinii și să vedem cum să îi ajutăm ca proiectul să fie pus în valoare.

Trebuie să coopereze cu alte institute de cercetare și dezvoltare din țară, la Govora, de exemplu se fac cercetări despre acumulatori.

Această mașină aici are nevoie să performeze și să fie competitivă”, a mai spus premierul.

Ciucă a fost flancat la conferința de presă de primarul Emil Boc și de ministrul de Interne, Lucian Bode.

La conferință au mai participat șeful Cancelariei premierului, clujeanul Mircea Abrudean, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Premierul Nicolae Ciucă la Cluj-Napoca. Conferință de presă

Publicat

De

ciuca boc cluj1

Premierul Nicolae Ciucă susține vineri la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca o conferință de presă. Acesta a participat, anterior, la un eveniment din cadrul Innowave Summit și s-a urcat la volanul primei mașini electrice produsă la Cluj. 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre dezbaterea privind viitorul Europei, alături de tineri, la care a participat joi, când a ajuns la Cluj-Napoca.

Acesta spune că tinerii trebuie implicați mai mult în dezvoltarea țării, așa cum și-o doresc ei.

ciuca boc cluj2

Premierul s-a întâlnit și cu liderii administrațiilor locale și a discutat despre modalitatea prin care se pot lega mai bine „administrațiile între ele”.

Premierul Nicolae Ciucă la Cluj

„Este dovada clară că acolo unde avem administrații liberale, la Cluj, la Alba, s-au putut asuma obiective care nu înseamnă altceva decât asumarea responsabilității. Am putut să vedem o serie întreagă de proiecte care sunt în stadiul de a putea să fie demarate.

Am discutat de Spitalul Regional de Urgență din Cluj și proiectul metroului din Cluj. Am sprijinit și vom continua să sprijinim acest proiect necesar cetățenilor din Cluj-Napoca”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a vorbit despre prima mașină produsă la Cluj, pe care a văzut-o în această dimineață și a precizat că va avea o serie de vizite astăzi la companiile Bosch, Terapia și Farmec din Cluj.

Citește și: VIDEO FOTO. Premierul Ciucă despre prima MAȘINĂ electrică produsă la Cluj: E impresionantă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a mai declarat că va va ajuta, de la nivel guvernamental, producerea mașinii care a fost dezvoltată la Cluj

Premierul Nicolae Ciucă, la Cluj: Nu se discută despre impozitul progresiv

Nicolae Ciucă a subliniat, din nou, că la această oră nu se discută despre impozitul progresiv, cu toate că președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că partidul pe care îl conduce vrea înlocuirea să înlocuiască actualul sistem de impozitare.

„Nu există în momentul de față o altă formulă de impozitare. Sunt analize și studii care se fac la Ministerul Finanțelor. Este vorba de măsuri de optimizare fiscală și vor avea loc consultări, în așa fel încât în final să avem o decizie care să vină să sprijine atât ceea ce înseamnă colecarea la bugetul de stat, cât și sprijinul acordat mediului de afaceri.

Creșterea economică din primul trimestru se datorează dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri și cu investotorii romani și străini și încrederii pe care am reușit să o dăm până acum că avem predictibilitate și stabilitate. PNL continuă să susțină cota unică și nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate