Connect with us
Advertisement
Advertisement

Aberații de România

Sălbăticie în trafic. Trei tineri i-au crăpat capul unui şofer. Un agresor a vrut să fugă din ţară. Arest, tentativă de omor

Publicat


politie 4 bun

Trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, toţi din municipiul Craiova, au fost, miercuri, arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, după ce în urmă cu cinci zile au bătut un şofer în trafic, care a ajuns la spital cu mai multe plăgi la cap.

După incident, aceştia au fugit, iar unul dintre ei a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară pe la Porţile de Fier 1.

Potrivit IPJ Dolj, cei trei sunt bănuiţi că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul maşina în care se afla persoana vătămată, iar după impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate şi/sau despicate la cap şi corp, după care au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor.

‘O echipă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a desfăşurat activităţi complexe pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele, precum şi identificarea tuturor persoanelor implicate. Astfel, în noaptea de 17 ianuarie, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Craiova, a fost preluat de poliţişti din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 1, acesta încercând să părăsească teritoriul României. De asemenea, în cursul zilei de 17 ianuarie, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova, ocazie cu care au fost găsiţi şi ceilalţi doi tineri, de 25 şi 28 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor, precum şi autoturismul folosit în seara zilei de 12 ianuarie’, informează IPJ Dolj.

Aceştia au fost reţinuţi de procurorul de caz, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, iar miercuri judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru 30 de zile.

De menţionat că în seara zilei de 12 ianuarie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, prin apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe strada Ştirbei Vodă, este un scandal în desfăşurare, dar în momentul în care au ajuns nu au găsit nicio persoană, ci doar un autoturism abandonat. Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi de o unitate medicală din municipiul Craiova cu privire la faptul că un bărbat de 36 de ani susţine că a fost agresat în trafic.

La unitatea medicală acesta le-a declarat poliţiştilor că în timp ce se deplasa pe bulevardul Ilie Balaci, la volanul autoturismului său, ar fi fost lovit de un alt autoturism, iar după impact, un bărbat din cel de-al doilea autoturism l-ar fi lovit cu un obiect contondent în cap şi pe corp, bărbatul de 36 de ani fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar la acţiuni au participat şi poliţişti ai Serviciul Criminalistic, Poliţiei Municipiului Craiova, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj. AGERPRES

*imagine exemplificativă

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

400 de vizitatori pe zi la Turnul Pompierilor. Boc: E de mare succes, de mare impact

Publicat

De

turn 4

Noul punct de atracție de la Cluj-Napoca este un real succes printre localnici și turiști. Deschis în această săptămână, marți, pentru public, Turnul Pompierilor îi atrage și datorită panoramei ce li se deschide în față vizitatorilor.

„Sunt 400 de vizitatori pe zi. E de mare succes, de mare impact, și ne bucurăm că clujenii aprecizaă acest efort pe ca l-am făcut. E dimensiune turistică, de a vedea <<Turnul celor trei vârste>> și poți a vea o imagine unică asupra Clujului”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua Live.

Primarul spune că ISU Cluj oferă, prin expoziția din turn, câteva elemente de istorie în ceea ce privește lupta împotriva incendiilor.

Citește și: GALERIE FOTO. Turnul Pompierilor, primele POZE din interior. S-au făcut și primele SELFIEURI. De azi e deschis publicului

„Panorama este absolut superbă. Poți vedea dimensiunea locului unde Europa de Est întâlnește Europa de Vest”, a mai spus Boc.

Accesul în Turnul Pompierilor este gratuit și poate fi vizitat zilnic, inclusiv în weekenduri, între orele 09:00-17:00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

E.ON România marchează al treilea an de PARTENERIAT cu Asociaţia Zi de Bine

Publicat

zdb mame

Fiecare lună a ultimilor doi ani a însemnat implicarea E.ON România în câte un proiect, în total 24 la număr, alături de Asociaţia Zi de Bine, în baza unui parteneriat menit să dezvolte soluţii pentru provocări ce ţin de educaţie, sănătate, incluziune socială, sărăcie sau mediu.

· În perioada 2021-2022, E.ON România a susţinut 24 de cauze sociale sprijinite de asociaţie;

· 45.000 este numărul beneficiarilor direcţi şi indirecţi ai acestor proiecte;

15.000 de beneficiari direcţi şi 30.000 de beneficiari indirecţi ai acestor proiecte dedicate persoanelor vulnerabile din comunitate reprezintă bilanţul în cifre al celor doi ani de parteneriat. Însă, dincolo de cifre se află copii, tineri, adulţi sau seniori, cu poveşti de viaţă sau cu nevoi ignorate de multe ori de cei din jur, asupra cărora ne-am aplecat, aducându-le un strop de speranţă sau de bucurie.

E.ON România continuă să se implice şi în acest an în cauzele sprijinite de Asociaţia Zi de Bine, condusă de Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, până în prezent fiind iniţiate trei proiecte. Două dintre ele, cauzele lunilor ianuarie şi februarie au fost finalizate. Astfel, la începutul acestui an, a fost inaugurat Centrul de informare și suport pentru adolescenții dependenți și părinții lor în zona Titan din București, în cadrul Centrului ARAS Titan, un spațiu de întâlnire și consiliere pentru părinți și copii.

vorbaret 1

“Vorbăreț”, Centrul de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire a fost amenajat în Râmnicu Vâlcea, în luna februarie a acestui an. Centrul va deservi atât copii cu sindrom Down sau autism, cât și copii tipici, din medii defavorizate. Ședințele de logopedie pot contribui la îmbunătățirea abilităților de exprimare, oferindu-le copiilor ocazia de a reuși să comunice corect și astfel, să capete încredere în vocea lor. Până la finalul anului vor fi sprijiniți 50 de copii cu probleme de logopedie, dar fără posibilități materiale. Un copil selectat în program va beneficia de 24 de ședințe de terapie (12 ședințe individuale, 5 ședințe de grup logopedic, 3 ședințe cu părinții, 4 ședințe de terapie prin joacă), timp de 12 de săptămâni.

În același timp, vor fi organizate ateliere de informare și prevenție pentru profesori, cu metode aplicate la clasă, susținute de logopezi și specialiști în domeniu.

Pentru luna martie, E.ON România se implică în amenajarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, respectiv Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București. În colaborare cu Asociaţia Moaşelor Independente (AMI) prinde contur proiectul “Mame fără Flori”, un spațiu de suport pentru mamele care au născut copii care nu au supravieţuit. Spațiul va fi dotat cu două unități CuddleCot, landouri care au un dispozitiv frigorific potrivit pentru astfel de contexte, așa încât părinții unui copil pe care l-au pierdut la naştere să își poată lua rămas bun.

independente

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în România, mortalitatea perinatală și decesele neonatale au fost de 7,08 la mie, totalizând 1.280 de decese într-un an. Astfel, multe mame ies din maternități fără un copil în brațe, iar sprijinul pe care acestea îl primesc este aproape inexistent. Femeile aflate într-o astfel de situație vor putea participa la grupuri de suport.

Inițiativa cuprinde și organizarea grupurilor de informare și suport pentru gravide, proaspetele mame și partenerii lor, pentru ca aceștia să primească informații de actualitate privind sarcina, nașterea, alăptarea, îngrijirea copilului și, mai ales, îngrijirea mamei. Parteneri în această inițiativă sunt Asociația Moașelor Independente (AMI), parte a organizațiilor internaționale European Midwives Association (EMA) şi International Confederation of Midwives (ICM) care, din 2013, își propune să promoveze profesia de moașă în România și să contribuie la sănătatea femeii de vârstă fertilă, a mamei și copilului.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România și E.ON Asist Complet desfășoară activităţi de distribuţie, de furnizare energie și soluţii energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Calvarul „low cost” continuă pe aeroportul din Cluj. Zborul Wizz Air spre Liverpool are o ÎNTÂRZIERE nedeterminată

Publicat

wizz avion

Nu e prima dată când vorbim despre calitatea serviciilor oferite de companiile aeriene „low cost”. Întârzierile repetate ori chiar curse anulate fac ca nemulțumirile în rândul călătorilor să crească. Este și cazul zborului Wizz Air spre Liverpool de azi, 24 martie.

aeroport 2

aeroport

Inițial se anunțase o întârziere la decolare de 30 de minute, pentru ca ulterior aceasta să se transforme într-una nedeterminată. Zeci de persoane, unele cu copii mici, sunt afectate de această întârziere. Cu atât mai agasantă este ridicarea din umeri a personalului de sol la întrebarea, pertinentă de altfel: „Când decolăm?”.

Un cititor Cluj24 ne-a semnalat cazul. „Sper să nu m-apuce noaptea pe-aici! Ar trebui să ne obișnuim cu „low cost, low services”, spune acesta.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. AMENZI de 60.000 lei aplicate de Protecția Consumatorilor în Cluj, pentru comercializarea unor produse CONTRAFĂCUTE

Publicat

fake 1

În data de 23.03.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, a continuat acțiunile de control la operatorii economici care comercializează produse textile, în județul Cluj. Cu această ocazie au fost aplicate 3 amenzi în valoare totală de 60.000 de lei pentru comercializarea unor produse contrafăcute, informează ANPC.

fake 2

fake 3

„Acțiunile s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi – și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În  cadrul acțiunilor de control, a fost identificat operatorul economic SC Gamos Com SRL, din localitatea Câmpia Turzii, care avea expuse la comercializare produse textile inscripționate cu diverse mărci cunoscute (Adidas, Nike, Lacoste, Tommy Hilfinger, Dior etc.), la care nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea.

fake 4

fake 5

fake 6

Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei. De asemenea, 6 dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificării în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă, are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos.

Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de

–         oprire definitivă de la comercializare a 1.290 produse textile contrafăcute în valoare de circa 140.000 de lei, avand în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispozitia comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achizitiei.

–         sesizarea instituțiilor abilitate (IPJ Cluj/SICE) pentru luarea măsurilor aferente comercializării produselor contrafăcute.

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, se arată în comunicatul ANPC.

fake 7

fake 8

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax