Connect with us

EVENIMENT

România a fost inclusă pe lista „nu călătoriţi” întocmită de Departamentul de Stat al SUA

Publicat


Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 ţări la lista sa consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”, printre care România, Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania.

Înainte de actualizare recomandarea Departamentului de Stat privea 34 din aproximativ 200 de state ale lumii. Acum pe acestă listă se găsesc 150 de state.

Departamentul de Stat a declarat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”.

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.

Sursa: Mediafax


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


CULTURA

Se REDESCHIDE Opera Maghiară din Cluj cu o „Gală de operă și operetă”

Publicat

Opera Maghiară din Cluj își deschide ușile pe 16 mai cu spectacolul „Gală de operă și operetă”, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Szabó Emese. Opera Maghiară nu a mai fost deschisă fizic din 4 octombrie 2020, drept pentru care artiștii instituției așteaptă cu nerăbdare să își revadă publicul.

„În data de 16 mai, ne putem întâlni din nou publicul față în față. Acest nou început încă poartă urmele restricțiilor. Durata spectacolelor nu poate depăși două ore și nu putem folosi decât 30-50% din capacitatea sălii, în funcție de scenariul epidemiologic actual al orașului nostru. Având în vedere factorii menționați, ne-am gândit să ne reîncepem programul cu Gala de operă și operetă de primăvară, după care vă invităm la concertul nostru intitulat Primavera Musicale. În sfârșit, publicul interesat va avea ocazia să urmărească din nou pe scena cea mare opera în două acte a lui Ruggero Leoncavallo, Paiațele. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să aflăm ce măsuri de relaxare se vor aduce la nivel național, astfel încât să ne putem modela programul în consecință” – a declarat directorul instituției, Szép Gyula.

Spectacolul „Gala de operă și operetă” va avea loc duminică, pe data de 16 mai 2021, de la ora 19. În program: Ábrahám Pál, Georges Bizet, Francesco Cilea, Charles Gounod, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, W. A. Mozart, Amilcare Ponchielli, Gioachino Rossini, Szirmai Albert.

Biletele pentru Gala de operă și operetă de primăvară pot fi achiziționate online pe pagina eventbook.ro, precum și de la casa de bilete a Operei Maghiare.

Dana Coțovanu

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO / Sute de clujeni s-au aliniat la coadă la Maratonul Vaccinării, la Sala Polivalentă

Publicat

De

Vineri, la momentul deschiderii Maratonului Vaccinării, sute de clujeni erau aliniați la coadă în preajma Sălii Polivalente.

Oamenii de toate vârstele au fost răbdători chiar dacă linia se întindea până la Cluj Arena.

Aici te poți vaccina doar cu actul de identitate, fără programare, cu serul oferit de Pfizer.

Acțiunea este coordonată de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Vaccinarea va dura până luni, la ora 08:00, fiind asigurată de 600 de voluntari din domeniul medical.

Sute de studenți ai UMF sunt angrenați în acest proces.

La deschiderea evenimentului au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primarul Emil Boc și rectorul UMF, Anca Buzoianu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Clujul are peste 40% din populație vaccinată

Publicat

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost prezentă vineri, la Cluj, unde a participat la deschiderea Maratonului vaccinării de la Sala Polivalentă.

Ministrul a precizat că la Cluj campania de vaccinare este un succes – peste 40% din polpulație este vaccinată.

”Sperăm, cât de curând, să depășim la Cluj-Napoca 50% de persoane vaccinate”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății se va întâlni astăzi și cu DSP Cluj pentru a discuta despre deschiderea spitalelor și creșterea capacității de primire a pacienților.

La deschiderea Maratonului vaccinării au mai fost prezenți rectorul UMF, Anca Buzoianu, și primarul Emil Boc.

Vaccinarea fără programare începe vineri, la ora 16:00, și va dura până luni la ora 08:00, fiind asigurată de 600 de voluntari din domeniul medical. Sute de studenți ai UMF Iuliu Hațieganu sunt angrenați în această acțiune.

Citește mai departe

EVENIMENT

Controlor bătut pe autobuz în Gheorgheni. Poliția îl caută pe agresor

Publicat

De

La data de 5 aprilie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că la data de 3 aprilie, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu într-un mijloc de transport public de persoane, având calitate de controlor de bilete, pe raza cartierului Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost agresat fizic de către un tânăr a cărui identitate nu o cunoaște.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală.

Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate