Connect with us

EVENIMENT

Revoltător. Clujeancă infectată în spital şi cu sarcină pierdută: La Ginecologie 1 a fost ca un FILM DE GROAZĂ. ZERO EMPATIE

Publicat


ungureanu femeie infectii umf

Un caz revoltăror al unei femei care a fost infectată în spital cu o bacterie şi care a pierdut o sarcină este prezentat de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Bună ziua, În urma vizionarii materialului dumneavoastra legat de cazurile de infecții intraspitalicesti de la spitalul de Ginecologie 1 din Cluj…m-am decis sa spun și eu povestea mea.

Locuiesc în Cluj de 34 de ani și mereu am crezut ca am avut norocul sa ma nasc intr-un oraș cu spitale de top și medici profesioniști.

Asta pana am trecut prin experienta de iarna aceasta. Insarcinata fiind pentru prima data la 33 de ani..am cautat sa merg la medicii cei mai renumiti din Cluj și spre surprinderea mea deși multi făceau consultații în privat…tot la stat te indrumau sa naști.

Asa am ajuns la Ginecologie 1 si a fost ca un FILM DE GROAZĂ!

Nu acuz pe nimeni ca am pierdut sarcina, dar pot sa zic ca experienta a fost mult mai traumatizanta, incepand cu comportamentul asistenților de la camera de urgente….la aparatura învechită si ruginita..la saloanele deplorabile..fără baie proprie….cu cate 3-4 femei însărcinate în același salon …cu nevoi diferite.
Nu pot sa explic în cuvinte cat poate fi de dureros ca atunci când tu aștepți declanșarea avortului sa fii nevoita sa împarți salonul cu femei însărcinate care sunt monitorizate pentru nastere.

Psihic e ceva f greu de dus.

Însă ce m-a revoltat mai tare decât orice pe lume e modul în care ești tratat …atunci când ți se spune ca o sa pierzi sarcina, ca ți se va induce nasterea naturala….a unui fat mort.

Citez un medic din acest spital atunci când am întrebat care sunt riscurile…si de ce semnez zeci de pagini: „orice se poate întâmpla…dar ca să nu va pierdeți viata, o sa va scoatem uterul dacă e nevoie”.

VEZI ŞI:

Spitalele morţii. 5 decese din 6 infectări intraspitaliceşti. Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Mureş, închisă

Nu pot sa explic in cuvinte cum se desfășoară controlul unei femei pe cale sa piardă o sarcina…cat poate fi de traumatizant și cum atat eu cat și colegele de salon mergeam plângând si tremurând la aceste controale.

De asemenea nu pot sa explic in cuvinte condițiile inumane: cat am stat în acest spital aveam o baie pe coridor la mai multe saloane, am fost mutata dintr-un salon în altul, nu am avut voie sa am niciun vizitator/aparținător care sa ma încurajeze, primeam o mancare total necomestibila pentru o femeie insarcinata (parizer și pateu) , aveam o saltea rupta din care ieșeau bucăți de burete…si așternuturi rupte și pătate de sange.

VEZI ŞI:

Alarmă. Bebeluşi morţi în spitale. 500 de lumânări aprinse de clujeni. Protest la Cluj împotriva infecţiilor intraspitaliceşti

 

Paturile sunt sub orice critica…iar frigul în saloane este de nedescris…prin geamurile vechi bate vantul și e un frig f mare acă ai ghinionul sa fi internata iarna.
În plus..sunt puține paturi cu butoane prin care sa poți chema personalul asa ca dacă ai o sangerare sau o durere puternica și colegele de salon nu pot anunța o asistenta (f multe sunt imobilizate la pat) pot sa mori liniștit pana îți primești tratamentul sau binevoiește cineva sa te verifice.

În momentul în care mi s-a indus nasterea prin medicamente (cumpărate de sot…nu se ofereau în spital) nu am avut pe cine sa sun sa anunț ca am dureri puternice (butonul existent nu functiona…sau era scos din priza intentionat) …asa ca m.am tarat pe coridor pana la camera unde stătea personalul de garda.

VEZI ŞI:

Bebeluşii morţi la Cluj şi Târgu Mureş din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Ce spune Ministerul Sănătăţii

Ca sa ajung și la cireașa de pe tort…dupa ce am fost internata (4 zile mai tarziu) am luat o infecție cu streptococ pe care înainte nu o aveam.

Medicii au spus ca nu aceasta este cauza pentru ruperea membranelor (sarcina am pierdut-o la 6 luni) dar eu o sa cred in continuare ca și aceasta a fost un factor favorizant.

Ar fi f multe de povestit din săptămânile în care am fost internata în acest spital…dar durerea cea mai mare pentru mine este ca atunci când treci printr-o astfel de traumă mi se pare total inuman și absurd sa îți mai fie frică și de personalul medical care ar trebui sa fie acolo pentru tine, sa te ajute sa depășești momentul.

Depresia și durerea pierderii sarcinii a fost pentru mine amplificata de o parte din personalul de la acest spital.

Din păcate durerea prin care am trecut a fost prea mare pentru a face poze…dar pot sa va asigur ca nu o sa mai cred niciodata în spitalele de stat din orașul de 5 stele….și nu m-as mai lasa niciodata tratata într.un astfel de spital unde personalul (nu toți, dar majoritatea) are ZERO EMPATIE și înțelegere față de pacientele lor aflate în cea mai importantă sau dureroasă perioadă a vieții lor.

Aș dori sa ajungă informația asta la cât mai multe posibile paciente…dar as vrea sa rămân anonima.
Mulțumesc.
O persoana care si-a pierdut încrederea în sistemul de sănătate din Romania.

Ce spune Emanuel Ungureanu

„ZERO EMPATIE!
MĂRTURIA CUTREMURĂTOARE A UNEI FEMEI BATJOCORITE la Ginecologie 1 din Cluj-Napoca!

Doamnă Rector al Universității de Medicină din Cluj-Napoca Anca Buzoianu , domnule profesor Daniel Mureșan, șef al Senatului Universității de Medicină și șeful secției Ginecologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj!

Vă rog să citiți mărturia Amaliei, o doamnă din Cluj-Napoca, infectată cu o bacterie pe secția de Ginecologie 1, care i-a provocat pierderea sarcinii la 6 luni.
Vă rog să comunicați public cu această doamnă care spune, citez, „mi-am pierdut încrederea în sistemul sanitar românesc”, vă rog să îi oferiți un cuvânt de încurajare și de încredere.

Dacă ați fi în locul acestei doamne de 34 de ani, ați mai avea încredere să vă întoarceți și să nașteți la Ginecologie 1, stimată doamnă Rector?

Domnule Daniel Mureșan, când vă dați demisia de la șefia secției Ginecologie 1?”, scrie deputatul.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

STUDIU. Sistem de ESCROCARE la scară largă a cumpărătorilor de mașini rulate din Europa

Publicat

Înșelătorii vânzare mașină rulată

Un sistem de escrocare la scară largă a cumpărătorilor de mașini rulate face ravagii în Europa. Vânzătorii necinstiți au folosit bucăți de țesătură în loc de airbag-uri.

Aproximativ 16.000 de mașini – numărul de vehicule pe care gruparea infracțională le-a adus din Statele Unite și Canada în țările europene începând cu 2020. Evaziunea fiscală se ridică la peste 31 de milioane de euro, iar mașini care au suferit daune atât de importante încât pun în pericol viața șoferilor și a pasagerilor au fost vândute în diferite țări europene.

STUDIU. Sistem de ESCROCARE la scară largă a cumpărătorilor de mașini rulate din Europa

Autoritățile din  Lituania și Germania și-au unit forțele și au identificat o metodă la scară largă de a escroca cumpărătorii de mașini rulate din Europa.

Escrocii operau în multe țări europene

Autoritățile din Lituania aduc la cunoștința publicului că gruparea infracțională activează în mai multe țări europene printre care și Germania, Lituania, Letonia, Estonia, România, Ungaria, Ucraina, Portugalia, Țările de Jos și Belgia.

Potrivit oamenilor legii, a fost declanșată o anchetă preliminară pentru evaziunea fiscală comisă de un grup infracțional. În cadrul anchetei s-a descoperit și că mașinile importate erau reparate foarte slab, resturi de țesături sau îmbrăcăminte fiind „instalate” în locul airbag-urilor. Câteva dintre aceste vehicule au fost deja identificate în Germania și scoase de pe drumuri, dar numărul exact de mașini de acest fel care sunt încă în uz rămâne necunoscut.

Daunele ascunse sunt încă o problemă răspândită în Europa de Est

Informațiile carVertical, companie de date istorice auto, arată că în cadrul tranzacțiilor transfrontaliere cu mașini second hand – reprezentând 1 din 20 de vehicule vândute în Europa – sunt șanse deosebit de mari să se comită fraude. Cercetările anuale ale carVertical pentru calcularea Indicelui de Transparență a Pieței au arătat că țările cele mai puțin transparente sunt Ucraina, Letonia, Lituania, România și Estonia.

O proporție mare de mașini care au kilometrajul dat înapoi și care au suferit daune, un parc de vehicule învechit și rate ridicate de import fac ca aceste piețe să fie considerate extrem de netransparente și riscante.

Consumatorii est-europeni au de obicei o putere de cumpărare mai mică în comparație cu cei din Europa de Vest. Prin urmare, există o cerere ridicată pentru mașini mai ieftine, cele rulate fiind deseori preferate în detrimentul celor noi. Importatorii și dealerii profită de acest tip de cerere aducând vehicule mai vechi sau deteriorate din țările europene mai bogate sau din SUA și vânzându-le la prețuri mai mici.

Datele carVertical evidențiază și faptul că aproximativ 7,2 % dintre mașinile importate în Europa provin din Statele Unite ale Americii. O parte semnificativă dintre acestea sunt vehicule avariate care au fost achiziționate la licitațiile susținute de companiile de asigurări, vehicule care sunt adesea reparate și revândute la prețuri atractive.

„Sunt dese cazurile în care o mașină este deteriorată într-o țară, reparată ieftin și apoi vândută în alta”

Statisticile și numărul cazurilor depistate de fraudă subliniază faptul că este esențial să verificați istoricul oricărei mașini rulate pe care vreți s-o achiziționați deoarece acestea v-ar putea pune viața în pericol din cauza daunelor suferite în trecut.

„Sunt dese cazurile în care o mașină este deteriorată într-o țară, reparată ieftin și apoi vândută în alta. Multe vehicule care au fost implicate în accidente majore în SUA sunt importate în Europa. Un raport care prezintă istoricul mașinii vă permite să aflați ce părți ale vehiculului au fost avariate și la cât au fost estimate costurile reparațiilor. Puteți împărtăși aceste informații cu un mecanic profesionist ca acesta să poată inspecta cu atenție modul în care au fost reparate zonele afectate”, spune Matas Buzelis, expert auto din cadrul carVertical.

Țările din Europa de Vest se confruntă cu pierderi mai mari

Ascunderea daunelor nu este singurul tip de înșelătorie pe care samsarii de mașini o folosesc pentru a profita de pe urma cumpărătorilor de vehicule second hand. În martie 2025 carVertical a estimat că fraudele care implică falsificarea kilometrajului costă țările europene în jur de 5,3 miliarde EUR anual, chiar și într-un scenariu conservator. Impactul real poate fi mai mare având în vedere că multe cazuri rămân nedetectate.

Chiar dacă modificarea odometrului este o problemă serioasă care costă economiile europene miliarde de euro în fiecare an, deciziile luate de guvernele anumitor țări sunt mai favorabile vânzătorilor de mașini necinstiți decât cumpărătorilor de mașini second hand. Acest lucru se datorează implementării fragmentate a GDPR, drepturilor de acces ale persoanelor vizate, dificultăților de schimb transfrontalier de date și altor dificultăți care complică în mod semnificativ accesul cumpărătorilor de mașini rulate la istoricul mașinilor pe care vor să le cumpere.

„Astăzi, informațiile esențiale din istoricul vehiculelor cum ar fi kilometrajul, accidentele, înregistrările de proprietate și numerele VIN rămân captive în bazele de date ale corporațiilor private sau în bazele de date naționale, creând condiții perfecte pentru comiterea de fraude în cadrul tranzacțiilor transfrontaliere”, spune Rokas Medonis, CEO al carVertical.

Cele mai recente cercetări au mai arătat că, deși fraudele care implică modificarea odometrului sunt o problemă larg răspândită, impactul lor financiar este mai mare în Europa de Vest comparativ cu țările din Europa de Est.

Evaluând numărul de mașini verificate de carVertical, valoarea lor medie de piață și rata de fraudă din fiecare țară, studiul estimează că Regatul Unit pierde anual în jur de 1,4 miliarde de euro din cauza manipulării odometrelor, Franța pierde 1,15 miliarde de euro, iar Germania 1,1 miliarde de euro.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mașină răsturnată între Băișoara și Iara. Un bărbat transportat la spital

Publicat

SMURD

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit, vineri seara, la un accident rutier petrecut între localitățile Băișoara și Iara. În accident a fost implicat un singur autoturism care, din primele date, s-a răsturnat.

”În interior s-a aflat încarcerat un bărbat de aproximativ 28 de ani, pe care echipajul de la Garda Băișoara l-a extras în siguranță.

Acesta a fost în permanență conștient și cooperant, prezentând multiple traumatisme. Victima este transportată în aceste momente la spital. La misiune iau parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ.”, arată ISU Cluj

Citește mai departe

CULTURA

Spectacol caritabil pentru un angajat al Operei Naționale Cluj-Napoca. Actorii care urcă pe scenă

Publicat

De

opera

Opera Națională Română Cluj-Napoca organizează în 9 iunie de la ora 19 spectacolul caritabil ”Împreună pentru Călin” în care va fi prezentată piesa ”Scandal în familie”, în regia lui Răzvan Săvescu.

”Vă invităm cu drag să luați parte la un spectacol caritabil organizat în sprijinul colegului nostru Călin, care în urma unui accident de muncă a suferit mai multe operații chirurgicale maxilo-faciale, aflându-se în continuare într-o perioadă de recuperare, de reconstrucție a feței și de implanturi.

Fiecare bilet cumpărat poate schimba în mai bine viitorul și starea lui de sănătate. Împreună putem face o diferență!

Actori bine cunoscuți precum Adriana Trandafir, Paula Chirilă, Marius Bodochi, Alexandra Apetrei, Răzvan Oprea și Andrei Mateiu vă așteaptă să petreceți câteva ore în compania lor vizionând un spectacol încărcat de umor și bună dispoziție care vă va descreți frunțile transpunându-vă într-o stare de vacanță.

Sumele obținute din vânzarea biletelor, precum și donațiile vor fi oferite colegului nostru pentru plata tratamentul și îngrijirea lui.  Haideți să fim alături de Călin și să îi oferim împreună o rază de speranță!”, arată conducerea Operei.

Biletele costă între 60 și 130 de lei.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. A luat decorațiuni de la un magazin de haine din Cluj-Napoca fără să plătească. O recunoașteți?

Publicat

De

decorațiuni

O femeie cu poșetă verde a luat, vineri, decorațiuni din magazinul de haine din cadrul ReClothing Hub din Cluj-Napoca fără să le plătească. Reprezentanții magazinului așteaptă ca produsele să le fie returnate până luni dimineață, în caz contrar vor anunța Poliția.

”Azi vă spunem o poveste. Una… mai puțin frumoasă. Episodul de azi: femei minunate ne-au trecut pragul. Dar, precum în fiecare pădure cu uscături, s-a rătăcit și o „doamnă ” cu poșetă verde care ne-a dat nițel bătăi de cap. Se pare că i-au plăcut tare mult decorațiunile noastre. Atât de mult… încât a decis să le ia acasă.

Fără să plătească. Fără să spună un cuvânt. Fără să se gândească că și noi le iubim. Că fac parte din povestea noastră, din identitatea acestui loc pe care îl construim cu grijă, zi de zi.

Gesturi care dor

decorațiuni

Știm că nu trăim într-o lume perfectă. Dar când deschizi un spațiu mic în care investești timp, visuri, emoții și resurse limitate… astfel de gesturi dor. Mult. Pentru că nu e prima oară. Și pentru că e greu să tot strângi din dinți, să repari, să zâmbești în continuare.
Noi credem într-un Cluj frumos. În oameni buni și sinceri. În comunități care se susțin, nu care se fură.
Dacă o cunoașteți… luni așteptăm înapoi obiectele pâna la ora 11. Dacă nu, vom merge mai departe cu pașii necesari (inclusiv la poliție) + facem și un “wall of fame” drăguț pe vitrină.
Nu e despre valoarea lucrurilor. E despre respect. Hai să-l păstrăm la vedere”, au transmis cei de la ReClothing.

ReClothing Hub, magazinul unde moda sustenabilă prinde viață, a fost deschis în 9 aprilie pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr.48 din Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate