Connect with us

ACTUALITATE

OFICIAL/ Rata de infectare la Cluj scade sub 3 la mia de locuitori. Alți 100 de clujeni, infectați cu SARS-CoV-2

Publicat


SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 ÎN JUDEȚUL CLUJ:

Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 503;

Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 1.833;

Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 104;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 74/15.500;

Persoane verificate – 894 din care: în izolare – 677 , în carantină – 145 și în trafic zi/noapte – 72.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

Rata incidenţei pe judeţul Cluj: 2,98;

În ultimele 24 de ore, 100 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste: 235, din care 225 diagnostic grupe de risc și 10 teste efectuate la cerere.

Până în acest moment s-au realizat 315.655 de teste, la nivelul județului Cluj;

86 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 1.782, din care 1.454 din județul Cluj;

Total decedați 339, din care 254 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 674 de pacienți, din care 642 din județul Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO FOTO. Sute de credincioși se închină la Cluj-Napoca la capul Sfântului Apostol Toma, adus din insula grecească Patmos

Publicat

De

toma

Peste 400 de credincioși se roagă, sâmbătă, la capul Sfântului Apostul Toma, a adus la Cluj-Napoca din insula grecească Patmos și depus la biserica cu hramul sfântului din cartierul Mărăști. Oamenii stau la o coadă care a ajuns până în fața Consiliului Județean Cluj.

Credincioșii au fost invitați la biserica ”Sfântul Apostul Toma” la ora 17, dar moaștele au fost aduse cu puțin înainte de ora 18 de o delegație greacă condusă de mitropolitul Pantelimon de Veria, Nausa și Kampania. Pe lângă capul apostoluluii Toma, în racle speciale din argint au fost aduse și părticele din moaștele Sfântului Luca al Crimeei și moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Mitropolitul Clujului,  Andrei, și membrii delegației din Grecia care aveau raclele cu moaște  au înconjurat biserica, după care au oficiat o slujbă în interior.

Moaștele vor rămâne în biserică până marți, 8 octombrie.

Duminică, 6 octombrie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de mitropolitul Clujului, Andrei, și mitropolitul Pantelimon, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Toma Necredinciosul

Sfântul Apostol Toma a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos și este cunoscut mai ales sub numele de Toma Necredinciosul pentru că, după Înviere, a fost cel care a vrut să vadă rănile de pe trupul răstignit pe cruce al Mântuitorului.

Acesta s-a născut în Pansada, un oraș din provincia Galileea și a fost pescar. El l-a urmat pe Mântuitorul Iisus Hristos devenins, asfle, unul dintre cei 12 apostoli.

În conformitate cu Sfânta Scriptură, Sfântul Apostol Toma nu a crezut relatările celorlalți ucenici despre Învierea lui Iisus Hristos: „Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede” (Ioan 20,25).

În a opta zi de la Înviere, Domnul s-a arătat Apostolului Toma, aflat împreună cu ceilalți, și i-a arătat rănile sale. „Domnul meu și Dumnezeul meu”, a strigat, atunci, Toma (Ioan 20,28), căruia i s-a mai spus și Necredinciosul.

Propovăduirea Evangheliei i-a adus moarte de mucenic, iar pentru că i-a convertit pe fiul și pe soția guvernatorului orașului indian Meliapur, Apostolul Toma a fost întemnițat, torturat și ucis cu cinci sulițe.

O parte din moaștele sale se află în India, în Ungaria și la Muntele Athos, iar un fragment din capul sfântului se păstrează în prezent la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul din insula Patmos (Grecia).

Sfântul Apostolul Toma este sărbătorit pe 6 octombrie.

 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Tânără de 27 de ani, decedată la birou. Acuzații grave de hărțuire și stres, în compania MDPI România, la birourile din Cluj

Publicat

O tânără de 27 de ani a decedat în birourile companiei MDPI România din București, după ce a suferit un infarct. Incidentul a stârnit un val de acuzații din partea angajaților, inclusiv de la Cluj, care denunță climatul toxic și abuziv în care lucrează.

O tânără de 27 de ani a făcut infarct la locul de muncă şi a murit. Tânăra a avut un prim leşin, la începutul zilei de muncă, dar şefii au refuzat să cheme o ambulanţă sau să îi dea drumul acasă, spun martorii, citați de Știri pe surse. Incidentul vine după ce, recent, o tânără de 33 de ani din Timișoara, angajată a companiei Atos, și-ar fi pus capăt zilelor din cauza presiunilor făcute de conducerea companiei la care lucra.

Val de nemulțumire în rândul angajaților, inclusiv din Cluj

Potrivit unui articol publicat de consultantul Doru Șupeală pe blogul său, mai mulți angajați ai companiei și-au exprimat, sub protecția anonimatului, nemulțumirile legate de volumul uriaș de muncă și comportamentul abuziv al managerilor, atât din România, cât și din sediile centrale din Elveția și China.

„Toate aceste mărturii explică decesul tinerei de 27 de ani prin climatul stresant, volumul uriaș de muncă, managementul terorizant și comportamentul agresiv, brutal și iresponsabil al conducătorilor acestei companii, atât al celor din România, dar mai ales al celor de la centru, din China și Elveția. MDPI este, fără putință de tăgadă, un angajator criminal”, arată Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business.

Foto de la biroul din Cluj al MDPI, din The Office

Acuzații grave la adresa conducerii companiei

Evenimentul tragic a scos la iveală acuzații grave, inclusiv practici abuzive, lipsa de respect față de legislația locală și o cultură organizațională bazată pe supunere și obediență față de deciziile managementului chinez. Mărturiile descriu un mediu de lucru marcat de micro-management, presiune constantă și lipsa de empatie, care au contribuit la deteriorarea sănătății mentale și fizice a angajaților.

„În linii mari, managementul din România privește pasiv problemele angajaților și permite managementului din China* (pentru că acolo de fapt, se iau deciziile) un control exagerat și nejustificat asupra activității angajaților din România.

Relația dintre managementul din China și (toate) birourile pe care le vedeți listate pe site-ul MDPI nu e neapărat una de colaborare și armonie ci supunere și obediență.

Veți observa pe site-ul lor că MDPI are sediul central in Basel, Elveția, dar managementul de acolo nu are în sine vreo putere de decizie, maxim ce pot face este să negocieze (aparent sau nu). Directorul este un cetățean chinez care conduce din Basel, dar toate “ordinele” sunt trimise către China, iar apoi, prin China se «distribuie» către fiecare secțiune task-urile zilnice (valabil pentru România și toate celelalte birouri din lume)”, se arată într-unul dintre mesajele primite de Doru Șupeală.

Foto de la biroul din Cluj al MDPI, din The Office

Probleme grave, denunțate la MDPI Cluj

Mărturia unui angajat al companiei, care nu a dorit să își divulge identitatea, scoate la lumină o serie de probleme grave care afectează atât climatul de lucru, cât și sănătatea mentală a angajaților.

El arată, în scrisoarea publicată de Doru Șupeală, că biroul din România, la fel ca celelalte birouri MDPI din lume, nu are autonomie reală, iar deciziile majore sunt luate de managementul din China, iar acestea sunt impuse fără discuții sau negocieri, indiferent de legile sau reglementările din Europa sau România.

Un exemplu al acestei rigidități a fost decizia luată acum doi ani, când angajaților li s-a transmis că trebuie să se întoarcă la birou după pandemia COVID sau să demisioneze.

Managerii locali din Cluj și București, „pasivi și obedienți”

O altă problemă majoră este pasivitatea și obediența managerilor locali, atât din Cluj, cât și din București. Aceștia nu își asumă inițiativa de a lupta împotriva nedreptăților sau de a proteja sănătatea mentală a angajaților, preferând să-și apere propriile interese.

În plus, noțiunea de sănătate mentală este un concept abstract pentru managementul din China, care controlează zilnic activitatea angajaților din România. În această structură de micro-management, fiecare pas este monitorizat printr-un sistem complex de liste și rapoarte, ceea ce duce la o epuizare constantă a tuturor celor implicați.

Presiuni puse pe angajați pentru a lucra peste program

O altă problemă majoră este prioritizarea cantității în detrimentul calității. Managementul chinez pune presiune pe publicarea unui număr cât mai mare de articole științifice, fără a acorda atenția necesară calității acestora.

De asemenea, angajații sunt presați să lucreze peste program, deși acest lucru nu este cerut în mod oficial. Totuși, cei care nu reușesc să finalizeze toate sarcinile la timp sunt criticați, ceea ce îi determină să dedice mai mult timp și energie pentru a-și îndeplini sarcinile.

„Îmi exprim o imensă îngrijorare asupra faptului că nu ne protejăm proprii oameni în propria țară.

Îmi exprim o imensă îngrijorare asupra faptului că o companie internațională cu rădăcini adânci în doctrina comunistă încearcă (și pare să reușească) să implementeze reguli și proceduri imorale pe care le utilizează într-o țară lipsită de libertate reală și drepturi”, se mai arată în mesajul angajatului.

„Simțeam că este posibil să mor la birou”

O altă mărturie a unui fost angajat afirmă: „Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat putere și înțelepciune și am plecat de la MDPI. Simțeam că este posibil să mor la birou, iar lor nu le păsa deloc de treaba asta.

Departamentul HR nu face nimic pentru oameni și pentru a îi proteja, ci doar acoperă managementul, încălcarea legislației și abuzurile. Când am plecat, deja făceam munca a cel puțin patru oameni. În cel mai pur stil chinezesc de abuz și distrugere psihică. Sper ca această tragedie să fie un wake-up call pentru toți. Abuzurile trebuie să înceteze!!!”.

„Ce au făcut inspectorii ITM București și ITM Cluj, la MDPI?”

Doru Șupeală subliniază în articolul său că este necesară o anchetă serioasă și transparență din partea instituțiilor statului, precum Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii.

„Poate de data asta decidenții politici de la vârf își dau seama că trebuie să facă o curățenie generală în instituțiile statului, care nu își fac datoria și și-au abandonat practic cetățenii.

Ce au făcut inspectorii ITM București și ITM Cluj, la MDPI?

Ce au făcut inspectorii ITM Timișoara, la firma Atos?

Vedem tot mai clar rezultatele «muncii» lor”, arată Șupeală, pe blogul său.

Cifră de afaceri de 65 milioane de lei

Potrivit Termene.ro, compania MDPI Open Access Publishing Romania SRL a fost înființată în 2019 și are un număr de 399 de angajați. În 2o23, compania a raportat o cifră de afaceri de 65.165.353 lei și profit de 2.398.021 lei.

MDPI România are pe rol un dosar înregistrat la Tribunalul Cluj, Secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale, înregistrat la 12 iunie 2023, având ca obiect o contestație a deciziei de concediere.

Cu ce se ocupă MDPI

Potrivit site-ului propriu, MDPI este o companie pionier în domeniul publicării academice open access (cu acces liber) care sprijină comunitățile academice din 1996. Cu sediul în Basel – Elveția, MDPI are misiunea de a promova schimbul științific deschis în toate formele și în toate disciplinele.

MDPI este în serviciul cercetătorilor din întreaga lume pentru a oferi acces gratuit la cele mai recente cercetări științifice. Tot conținutul publicat de MDPI este distribuit prin licența Creative Commons Attribution License (CC BY).

MDPI publică în prezent peste 400 de reviste științifice, printre care Molecules, Sensors, IJMS, Marine Drugs, Energies și alte reviste de renume internațional. Pentru a vedea factorii de impact actuali pentru revistele MDPI (conform Rapoartelor de Citare a Jurnalelor), vă rugăm să vizitați pagina de anunțuri aici.

Revistele MDPI sunt susținute de peste 295.000 de oameni de știință care împărtășesc misiunea, valorile și angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate pentru autorii care aleg să publice cu noi.

MDPI are birouri în întreaga lume: Beijing, Wuhan, Tianjin și Nanjing (China), Barcelona (Spania), Belgrad și Novi Sad (Serbia), Cluj-Napoca și București (România), Manchester (Marea Britanie), Tokyo (Japonia), Bangkok (Thailanda), Toronto (Canada), Cracovia (Polonia), Singapore (Singapore) și Seul (Rep. Coreea), și a publicat cercetările a peste 330 000 de autori, jurnalele având peste 25 milioane de vizualizări lunare ale paginilor web.

În România, MDPI a deschis până în prezent două birouri în cele mai apreciate orașe și centre universitate din țară: Cluj-Napoca (2019) și București (2020), având peste 350 de angajați.

Citește mai departe

EVENIMENT

Unirea Slobozia – „U” Cluj, 2-2. Clujenii reușesc o „remontada” nesperată după evoluția din prima repriză

Publicat

galerie u

Universitatea Cluj a întâlnit-o, sâmbătă la Clinceni, pe Unirea Slobozia, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau din postura de lideri cu 22 de puncte, în timp ce Slobozia ocupa locul 14 cu 11 puncte. După două reprize diametral opuse ca desfășurare, meciul se termină egal, 2-2. Au marcat Gele (min.16), Toma (min.22), respectiv Miranyan (min.52) și Boboc (min.73).

Echipe de start:

Unirea Slobozia: D. Rusu – Medina, Antoche, Pospelov, A. Toma – Pacionel, Coadă – Aganovic, Afalna, Vlăsceanu – Gele
Rezerve: Krell, Obrian, Dorobanțu, Șerbănică, Lemnaru, Perianu, Purece, Camara, F. Ilie
Accidentați: A. Lopez, Yusov, Bărbuţ
Suspendați: I. Dinu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Unirea Slobozia – „U” Cluj, 2-2. Clujenii reușesc o „remontada” nesperată după evoluția din prima repriză

„U” Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Ov. Popescu, Bic – Silaghi, Nistor, Berto – Thiam
Rezerve: Gorcea, Mitrea, Oancea, Van der Werff, Briz, Codrea, Simion, Oaidă, Rață, Bota, Miranyan, Blănuță
Accidentați: Adel Bettaieb
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov)
Arbitru: Avram Robert, A1: Bîrdeş Romică, A2: Duță George Bogdan, Arbitru VAR: Petrescu Radu, Arbitru AVAR: Rusandu Lucian

Șutul lui Thiam peste poartă din min.4 prevestea un joc la discreția liderului. N-a fost însă așa pentru că jocul clujenilor n-a mers deloc. Pasele nu s-au mai legat, ocaziile au lipsit cu desăvârșire și nici apărarea nu s-a simțit prea bine.

Ca atare, în min.16 Gele înscrie pentru 1-0 după o pasă greșită a lui Chipciu. După doar 6 minute, Toma face 2-0 cu un gol superb din lovitură liberă acordată pentru un fault a lui Masoero la Aganovic.

„U” nu se regăsește. Mașina de pase Nistor pare gripată în timp ce Chipciu nu mai prezintă siguranța cu care și-a obișnuit colegii. Singura ocazie mai de Doamne-ajută a clujenilor vine abia în min.42, când Nistor îl încearcă pe Rusu cu un șut de la marginea careului.

În partea a doua am văzut o altă echipă a Universității. Ocazia mare a lui Masoero din min.50 anunță golul de 2-1, marcat de Miranyan cu capul în min.52.

Un minut mai târziu, VAR-ul îi salvează pe clujeni la golul marcat de Vlăsceanu.

În loc de 3-1 se face 2-2, Boboc marcând în min.63. Bara lui Camara din min.83 îi dă fiori lui Sabău.

Meciul se termină egal,2-2, deși clujenii ratează o mare ocazie în prelungiri. „U” își păstrează locul de lider după un joc slab în prima repriză, dar ceva mai bun în secunda.

Notele Cluj24:

Gertmonas 6 – Boboc 7, Masoero 6, I. Cristea 6, Chipciu 6 – Ov. Popescu 6, Bic 6 – Silaghi 6, Nistor 6, Berto 5 – Thiam 6, Simion, Oaidă, Rață 6, Miranyan 7, Blănuță 6

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Primarul Emil Boc a alergat la Crosul Regina Maria pentru o cauză nobilă

Publicat

Primarul Emil Boc, alături de mai mulți angajați ai Primăriei Cluj-Napoca, au alergat, sâmbătă dimineață, la Crosul Regina Maria. O parte din banii strânși în cadrul crosului vor fi donați pentru o cauză nobilă.

Primarul Emil Boc a alergat, alături de mai mulți angajați din administrația locală, în cadrul crosului caritabil Regina Maria. Peste 750 de clujeni au participat la evenimentul organizat sâmbătă dimineață, pe platoul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Alergare pentru o cauză nobilă

O parte din banii strânși din taxa de înscriere va fi dedicată unei cauze nobile.

„Mișcare pentru sănătate și pentru un eveniment caritabil. Peste 750 participanți au alergat la Crosul Regina Maria.

Alături de colegii mei din Primăria Cluj-Napoca am alergat la Crosul Regina Maria, ce s-a desfășurat în această dimineață pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” şi în zona pietonală a malurilor râului Someş.

Crosul a fost organizat de Runners Club cu sprijinul Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate. 20% din taxa de înscriere a fost donată unei cauze nobile”, a transmis primarul Emil Boc, pe rețelele de socializare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax