ANUNȚURI PUBLICE
Raportul de Sustenabilitate al E.ON pentru 2019: Un loc bun pentru carieră și pregătirea profesională
Tinerii găsesc la companiile din Grupul E.ON în România condiții favorabile pentru dezvoltarea unei cariere de succes, prin parteneriatele încheiate cu instituțiile de învățământ superior, programele dedicate și cursurile de pregătire și perfecționate profesională, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON pentru anul 2019, lansat în premieră în România.
· 70 de tineri electricieni și instalatori, ingineri și economiști s-au alăturat anul trecut familiei E.ON;
· Compania are parteneriate cu 14 instituții de învățământ din țară care pregătesc instalatori și electricieni;
„Dezvoltăm programe dedicate tinerilor”
Astfel, la nivelul E.ON au fost construite programe prin care aducem tinerii în companie (Graduate, START) și mai ales le creăm oportunități de dezvoltare, le împărtășim din ceea ce noi știm să facem și preluăm de la ei avântul caracteristic vârstei.
Anul trecut, 70 de tineri absolvenți, electricieni și instalatori, ingineri și economiști au fost angajați în companiile E.ON din România. Circa 5% dintre managerii din E.ON provin din rândul tinerilor beneficiari ai acestor programe și peste 13% dintre manageri încă nu au împlinit 40 de ani.
Pentru a pregăti generația de mâine, dezvoltăm programe dedicate tinerilor, în special celor care aleg învățământul profesional. Compania are parteneriate cu 14 instituții de învățământ din țară care pregătesc instalatori și electricieni.
Cei peste 6.500 angajații ai companiilor E.ON din România reprezintă un element de bază pentru dezvoltarea afacerii și sunt esențiali pentru obținerea performanței Grupului E.ON.
Resursa umană ocupă un loc central în strategia companiei de dezvoltare durabilă. Cheia succesului o reprezintă calitatea angajaților, condițiile de muncă oferite acestora, nivelul de remunerare a muncii, oportunitățile de dezvoltare profesională și nu în ultimul rând respectul acordat acestora și nediscriminarea la locul de muncă.
E.ON reprezintă un angajator important atât în sectorul energetic, cât și la nivel național
Pregătirea și dezvoltarea permanentă a angajaților este esențială, compania investind sume considerabile în centrele de pregătire profesională de la Suceava, pentru zona de electricitate și Mediaș, pentru zona de gaze naturale, unde au fost implementate sisteme moderne cum este, de exemplu, cel de învățare prin realitate virtuală.
Compania oferă angajaților posibilitatea de a participa la cursuri, în 2019 fiind disponibile atât programe interne cât și externe de instruire și perfecționare.
Pe lângă sesiunile de instruire individuală, angajații dedicați au oportunitatea de a face parte din grupuri sau programe de dezvoltare inițiate la nivel local sau de Grup.
„Este vital ca după terminarea programului de lucru toți angajații să se întoarcă sănătoși la familiile lor”
Pentru crearea unui mediu sigur de muncă, la nivelul Grupului E.ON s-au desfășurat multiple acțiuni de pregătire și formare care au pus accentul pe conceptul de siguranță. Este vital ca după terminarea programului de lucru toți angajații să se întoarcă sănătoși la familiile lor. De aceea, Grupul E.ON acordă o atenție deosebită însușirii și respectării cu strictețe a normelor de securitate și sănătate în muncă. Pe lângă instruirile periodice la care participă toți angajații, anul trecut au fost organizate și circa 50 de workshop-uri în care s-a accentuat importanţa conștientizării faptului că suntem responsabili nu doar de siguranța noastră ci și de a cea colegilor noștri.
În același sens, în 2019 au fost organizate în parteneriat cu SMURD și cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria circa 30 de cursuri de prim ajutor la care au participat peste 700 de colegi.
Despre Raportul de Sustenabilitate al E.ON
Primul Raport de sustenabilitate al Grupului E.ON în România, realizat cu sprijinul Ernst & Young – una dintre cele mai mari companii de consultanță financiară și audit din lume – reflectă performanța nefinanciară a tuturor companiilor E.ON din perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019 și a fost realizat din dorința de a crește transparența față de toate părțile interesate și pentru a îmbunătăți modul de guvernare a companiei. Documentul este elaborat pe baza Standardelor Global Reporting Initiative (GRI), Opțiunea Core.
E.ON se angajează să prezinte public raportul de sustenabilitate an de an, oferind astfel tuturor părților interesate șansa de a ne cunoaște mai bine și de a aprecia eforturile noastre pentru dezvoltarea durabilă a sectorului energetic.
În paginile raportului sunt prezentate acțiunile, proiectele și rezultatele obținute prin respectarea strategiei de sustenabilitate, pentru care stakehold-erii au manifestat un interes deosebit. Un număr de 18 teme importante au fost identificate prin analiza Standardelor GRI și a suplimentelor specifice Sec-torului Energie și Sectorului Petrol și Gaze, a articolelor apărute în presa on-line și a unui număr de 8 rapoarte de sustenabilitate elaborate de companii care desfășoară activități similare.
Totodată a fost considerat contextul de dezvoltare durabilă la nivel național și a fost analizată Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite, și legislația națională și Europeană.
Prin prioritizarea temelor importante, au fost identificate ca fiind materiale pentru toate părțile interesate consultate un număr de 15 teme.
Mai multe informați despre Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2019 regăsiți aici https://www.eon-romania.ro/content/dam/eon/eon-romania-ro/documents/Raport%20Sustenabilitate%20EON%202019-RO.pdf
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Atacantul împrumutat de FCU Craiova la „U” Cluj, Vladislav Blănuță, în vârstă de 23 de ani, este în vizorul lui Maccabi Haifa, conform presei din Israel.
Adrian Mititelu, acționarul de la FCU Craiova, a declarat pentru GSP că Vladislav Blănuță e dorit de 3 echipe. Una dintre ele ar fi Maccabi Haifa, potrivit israelienilor de la One.
GOANA după Blănuță. Ce club îl vizează pe atacantul de la „U” Cluj
„U” Cluj nu vrea însă să-l piardă pe atacantul cu 9 goluri în acest sezon. Ardelenii ar încasa 10% din transfer, dacă mutarea s-ar face pe perioada împrumutului, dacă suma de transfer este de peste un milion de euro. Clujenii nu vor lua însă niciun ban dacă atacantul va fi vândut de Adrian Mititelu după 1 iulie.
Ofertele pentru Blănuță vin pe adresa celor de la FCU Craiova, clubul de care aparține.
De când a venit de la FCU, Blănuță a fost titular în atacul lui „U” Cluj și e om de bază, jucând alături de Thiam într-un sistem cu doi atacanți.
Ce zice Adrian Mititelu
„Dacă în această perioadă noi îl vindem pe jucător cu o sumă mai mare de 1 milion de euro – și nici nu se pune problema să nu fie o sumă mai mare de un milion – atunci „U” Cluj beneficiază de 10% din valoarea transferului. Dacă cineva îl cumpără pe 1 iulie, U Cluj nu mai ia nimic”, a spus Mititelu pentru GSP.
De ultimă oră, există în acest moment 3 cluburi interesate de serviciile golgheterului „șepcilor roșii”. N-ar fi exclusă nici posibilitatea ca Mititelu să bată palma cu un club încă de acum, dar mutarea să se materializeze la vară, ceea ce ar însemna că oltenii vor beneficia în integralitate de suma de transfer.
„Sunt discuții, dar să fie de acord și jucătorul, nu depinde de mine. Nu am bătut palma cu nimeni, au fost doar tatonări și schimburi de discuții. Nu există niciun acord cu nimeni”, a punctat Mititelu.
Cluj24 vă prezenta acum două zile resortul și vila de lux în care și-a petrecut vacanța la început de an cântăreața clujeancă Vlăduța Lupău împreună cu soțul și băiețelul mai mare, Iair.
Shebara Resort este una dintre cele mai exclusiviste locații de la Marea Roșie, depășind, după spusele unora, paradisul din Maldive. Cei 30.000 $, cât costă un sejur pentru întreaga familie, se regăsesc în arhitectura futuristă, dotările hi-tech de ultimă generație, mobilier minimalist, servicii, mâncare și băutură.
FOTO. Imagini din vacanța de LUX a Vlăduței Lupău. Hotelul e de fițe
Inspirat de inovația modernă, Shebara redefinește ospitalitatea ultra lux cu creativitate îndrăzneață și măiestrie excepțională. Abordarea personalizată a serviciilor reflectă angajamentul față de reinventare. Chefii locației îmbrățișează inovații îndrăznețe pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Nikkei Cusine, cu dish-uri japoneze, bucătăria mediteraneană, braseria Lunara ori pool-bar-ul Solera oferă oaspeților oportunitatea de a se răsfăța cu creații ale unor chefi renumiți.
Arabia Saudită întenționează să dezvolte din punct de vedere turistic zona Mării Roșii care îi aparține, Shebara fiind doar un prim pas spre un lanț exclusivist de stațiuni.
Foto: Facebook Vlăduța Lupău, Shebara Resort
Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 6-7 martie prima ediție a Galei Poveste Folk, un eveniment care își propune să se alăture și să adauge valoare festivalurilor de muzică folk din România.
Artiștii care vor urca pe scena festivalului sunt Ducu Bertzi, Fără Zahăr, Andrei Păunescu – Moment Cenaclul Flacăra (Trupa Totuşi, Cristian Buică, Vanghele Gogu), Grupul Folk AMES, Mircea Vintilă, TVA – Trupa cu Valoare Adăugată (Teo Boar – Vlady Cnejevici – Adrian Vascu – Dorin Andone), Alina Manole, Daniel lancu, Adrian Bezna, Jacqueline Crăciun & Diana Porca,
Gala este organizată de Asociatia Evenimente cu Valoare Adăugata (fondata de Teo Boar, Vlady Cnejevici, Dorin Andone si Adrian Vascu)
Evenimentul va avea loc pe parcursul a doua zile, joi si vineri (6-7 martie 2025) la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca incepand cu ora 19.
Fiecare seara va fi compusa din doua parti egale fiind programata o pauza dupa cca 1h si 30 min de la inceputul fiecarei seri.
Prețul biletelor este cuprins între 130 și 220 de lei. Acestea se pot cumpăra de AICI.
Partener media este Cluj24.
EVENIMENT
PERCHEZIȚII efectuate de polițiștii clujeni în Mureș, într-un caz de FURTURI de cabluri din infrastructura feroviară
Polițiștii clujeni au efectuat trei percheziții în jud. Mureș, într-un caz de furturi de cabluri din infrastructura feroviară din Cluj și Bistrița-Năsăud. Prejudiciul este estimat la aproximativ 150.000 de lei. Trei persoane au fost reținute.
„Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Mureș, în cadrul cercetărilor privind săvârșirea mai multor furturi de cabluri din infrastructura feroviară, ce ar fi fost săvârșite în anul 2024, în județele Cluj și Bistrița-Năsăud.
PERCHEZIȚII efectuate de polițiștii clujeni în Mureș, într-un caz de FURTURI de cabluri din infrastructura feroviară
În timpul perchezițiilor, au fost descoperite deșeuri rezultate din prelucrarea cablurilor ce ar fi fost sustrase, obiecte despre care există suspiciunea că ar fi fost utilizate la comiterea faptelor și un autoturism ce ar fi fost folosit pentru transportul bunurilor furate, ce a fost indisponibilizat.
Prejudiciul cauzat companiei de infrastructură feroviară este estimat la aproximativ 150.000 de lei, în majoritatea cazurilor, siguranța circulației feroviare fiind afectată.
Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere față de o femeie și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani.
Astăzi, aceștia au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca în data de 16 ianuarie 2025 să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.
Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a comunicat IPJ Cluj.
Foto: Arhivă