Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Proprietarii Hotelului Belvedere și a ștrandului de lângă Cluj Arena dau în judecată Primăria. Nu îi mai lasă să construiască

Publicat


Unita Turism a formulat o nouă plângere prealabilă la adresa Primăriei Cluj-Napoca, prin care avocații reclamă transformarea destinației terenurilor de la Cetățuie și de lângă Cluj Arena într-una verde, care nu permite construirea. Dacă cererile firmei nu vor fi satisfăcute, va fi demarat un proces în instanță.

Juriștii Primăriei au arătat că terenul nu este neconstruibil; se poate construi, însă corpuri ușoare, pentru activități culturale, unități alimentare, amenajări velo și de recreere, spații pentru întreținere. Aceste construcții se pot realiza doar în baza unor noi documentații de urbanism și cu aprobare din partea Comisiei de Monumente.

Totodată, Primăria menționează că atunci când s-au privat societățile comerciale, aceasta s-a făcut în scopul continuării activității, adică nu pentru ca firma să se apuce de construit.

Unita Turism a întocmit și un Plan Urbanistic Zonal pentru modernizarea ștrandului de lângă Cluj Arena, însă documentul și-a pierdut valabilitatea în anul 2016. În schimb, Primăria a permis aici modernizarea fostului Hotel Sport, lucrare care se află pe ultima sută de metri.

Unita Turism deține 37.000 de metri pătrați de teren la Cetățuie, respectiv 18.000 peste drum de Cluj Arena.

Avocații firmei consideră că transformarea destinației terenurilor în zone verzi reprezintă de fapt o expropriere mascată.

Consiliul Local Cluj-Napoca va analiza cererea firmei în cadrul ședinței ordinare de luni, 1 noiembrie.

Citește și Proprietarii Hotelului Belvedere se opun proiectului de modernizare a Cetățuii


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lola

    noiembrie 1, 2021 la 7:02 pm

    Construcțiile „ușoare” pentru fraieri cele „grele” pentru acoliții pitica iei. Se vede de departe ce „ușoare” sunt clădirile de pe Cetățuie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *ADMINISTRAȚIE

Asfaltăm de ne sar PLOMBELE. Lucrări în toiul VISCOLULUI la Cluj

Publicat

asfaltare 2

Ne-am obișnui deja la Cluj cu lucrări de asfaltare executate pe ploaie. Iată c-a venit rândul celor făcute pe ninsoare și viscol. Probabil s-a considerat că ninsoarea îngheață și asfaltul aderă mai bine iar viscolul zvântă bitumul.

Luni noaptea în jurul orei 01.00, în Mănăștur pe str. Bucium, un comando de muncitori de la drumuri plombau cu elan demn de o cauză mai bună câteva din zecile de gropi apărute în asfaltul urbei. Că erau la lucru pe vremea câinească de afară e demn de toată lauda. Faptul că efectuau o lucrare care nu avea să reziste nici până la primăvară, asta e altă poveste.

asfaltare 1

Reprezentanți ai primăriei susțin că sunt lucrări necesare, uneori apărute în urma unor intervenții la apă-canal ori gaz. În cazul gropilor, acestea trebuie plombate pentru a nu se produce accidente, cu riscul de a reface lucrările când se încălzește vremea.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022 dezbătut public în 27 ianuarie

Publicat

De

boc buge

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică cu privire la Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022. Bugetul general este în valoare de 434.483.383 euro, în creștere cu 1,13% față de anul trecut.

În perioada 12-17 ianuarie 2022, proiectul de buget se află în etapa consultării publice și poate fi consultat AICI.

Primarul Emil Boc a anunțat, marți, că în data de 27 ianuarie va fi organizată dezbaterea publică pe tema bugetului, care va fi aprobat pe 8 februarie.

Prioritățile pe acest an pot fi consultate pe site-ul Primăriei.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ATENȚIE. FOTO. Cad țigle pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca

Publicat

De

tigle 1

Pompierii clujeni au intervenit marți în urma unei solicitări privind țigle căzute pe trotuarul Bulevardului Eroilor din Cluj-Napoca.

La fața locului a fost trimisă o autospecială cu scară pentru îndepărtarea țiglelor de pe acoperișul clădirilor din zonă, care constituie un pericol pentru cetățeni.

Vom reveni cu detalii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

tigle 2

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Majorarea cu 20% a impozitelor din Turda ar putea fi blocată în instanță. Atac dur la primarul Cristian Matei

Publicat

De

strada turda

Primarul Cristian Matei a majorat cu 20% impozitele din Turda. A mers mai departe și a aplicat o ”taxă pe boierie” prin rezonificarea străzilor astfel încât turdenii să fie buni de plată dacă au, de exemplu, rețea de internet – deși nu Primăria le gestionează.

Punctele în plus pentru impozit s-au stabilit orbește, iar mulți cetățeni au reclamat faptul că vor plăti inclusiv pentru asfaltul care lipsește din fața casei.

Consilierul local Adrian Nap a luat atitudine și dorește să acționeze în instanță Primăria Turda astfel încât să blocheze aberantul proiect de rezonificare.

În primă fază va depune o plângere prealabilă către Consiliul Local al Municipiului Turda, pentru anularea hotărârii. Acesta a sesizat și Prefectura Cluj, pentru controlul de legalitate asupra proiectului.

”Sunt dispus să mă duc și în instanță, pentru a demonstra ilegalitățile care s-au făcut pentru adoptarea acestui proiect de hotărâre, în defavoarea turdenilor.

Această bătaie de joc la adresa turdenilor, practicată de clanul Matei, trebuie să înceteze! Nu mai merge cu vorba bună, cu discuții, ci trebuie să acționăm concret! Am arătat clar cum au fentat numărul de voturi, mințind cu nerușinare sub tutela secretarului general al municipiului, Mărginean Mihaela, care nu și-a făcut treaba de a verifica respectarea legalității, dovedind astfel o incapacitate în exercitarea funcției, fie de natură profesională, fie de natură de supușenie față de primar”, a precizat consilierul local Adrian Nap.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate