Connect with us

ACTUALITATE

Proprietarii din Baciu vor primi înapoi CÂINII folosiți la LUPTE ILEGALE. Iubitorii de animale, REVOLTAȚI de hotărârea instanței

Publicat


german shepherd gafe02560f 640

Câinii folosiți pentru lupte ilegale vor fi înapoiați agresorilor, conform deciziei instanței judecătorești de astăzi. Este vorba despre patrupedele crescute, antrenate și puse în ring să se bată în data de 24 iunie 2022, una dintre lupte fiind surprinsă în flagrant de polițiști în comuna Baciu, unde s-au descoperit mai mulți crescători de câini de luptă.

Inculpații au mers în seara aceasta la poarta adăpostului pentru a prelua câinii, dar nu li s-au dat încă și vor reveni mâine. Potrivit unor surse, poliția nu a fost înștiințată cu privire la această decizie. Iubitorii de animale vor dreptate pentru câini.

Deși aceștia și-au exprimat dezacordul printr-un protest, anul trecut, motivând că revenirea animalelor în posesia agresorilor va permite continuarea desfășurării luptelor ilegale, ceea ce afectează sănătatea și chiar viața necuvântătoarelor, decizia este finală.

Citește și PROTEST al iubitorilor de ANIMALE din Cluj față de o decizie a instanței. Ce se întâmplă cu câinii folosiți la lupte ilegale

Vocea iubitorilor de animale, neascultată

„Instanța decide, în 18.10.2022, să dea înapoi câinii celor care i-au maltratat și pus la lupte, în ciuda faptului că există legi care spun că un câine cu stăpân este identificat pe baza microcipului și înregistrare în RECS, pe numele proprietarului (norme din 7 ianuarie 2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân, art. 2 și art. 7), că proprietarul are obligația să-și microcipeze, vaccineze și sterilizeze câinii încadrați în categoria 1 de agresivitate, conform OUG 55/2002 art. 10, și să respecte o serie de reglementări în ceea ce privește deținerea câinilor din rase agresive (OUG 55/2002), reglementări încălcate de deținători.

Legat de viitorul acestor câini, neidentificați prin microcip și nesterilizați, cine își asumă că nu o să fie puși în continuare în ring pentru lupte și câștiguri ilicite, că nu se vor înmulți și că nu vor aduce pe lume pui cărora li se va pierde urma și care vor ajunge tot în ringul de lupte, sau că nu vor fi declarați pierduți sau morți, pentru a li se pierde urma?

Acest caz este fără precedent în România și denotă faptul că nu suntem pregătiți să soluționăm corect astfel de cazuri, că nu avem legi care să susțină un astfel de proces, și dacă le avem, nu le aplică nimeni”, au punctat iubitorii de animale, în luna octombrie.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident cu trotinetist lovit de mașină în cartierul Zorilor. A fost dus la spital

Publicat

accident

Un accident a avut loc marți seară în cartierul Zorilor din Cluj-Napoca, la intersecția străzii Observatorului cu strada Viilor, un tânăr aflat pe trotinetă fiind lovit de o mașină. 

La fața locului a intervenit un echipaj medical de la SAJ Cluj care a acordat primul ajutor tânărului care a fost transportat la spital.

Acesta era conștient și cooperant.

Polițiștii de la Rutieră cercetează cauzele accidentului.

Traficul rutier a fost blocat.

Vom reveni cu detalii.

Sursa: Info Trafic jud Cluj

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Lebedele s-au întors pe Lacul Chios din Cluj-Napoca

Publicat

Clujenii se pot bucura din nou de prezența grațioaselor lebede albe și negre pe Lacul Chios din Parcul Central. După sezonul rece, păsările au fost reintroduse în habitatul lor familiar, aducând un plus de farmec zonei.

Primarul Emil Boc a marcat momentul printr-o postare video pe rețelele sociale, prin care este surprinsă frumusețea lebedelor plutind pe lac. Imaginile au fost primite cu entuziasm de locuitorii orașului, care se bucură de prezența acestor păsări devenite un simbol al Parcului Central și o atracție îndrăgită de vizitatori.

Lebedele vor rămâne pe lac pe tot parcursul sezonului cald, spre încântarea clujenilor. Lebedele sunt găzduite în sezonul rece la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș.

FOTO: Arhivă/ Facebook – Emil Boc

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi REGULI privind bagajele de mână și check-in, la Ryanair. De când intră în vigoare

Publicat

ryanair1

Compania aeriană low-cost Ryanair își schimbă regulile privind bagajele de mână și check-in. Călătorii care întârzie la îmbarcare vor fi amendați cu 100 de euro. Ryanair a anunțat o serie de modificări substanțiale ale politicii sale privind bagajele și procedurilor de îmbarcare care vor intra în vigoare din 5 noiembrie 2025.

Aceste modificări vor afecta toți pasagerii care zboară cu compania aeriană, stabilind noi reguli și sancțiuni mai stricte, scrie Alba24.

Noi REGULI privind bagajele de mână și check-in, la Ryanair. De când intră în vigoare

Printre cele mai semnificative modificări se numără eliminarea definitivă a biletelor de hârtie, pasagerii fiind acum obligați să prezinte un bilet electronic pentru a se urca în avion.

Dimensiunile bagajelor de mână permise la Ryanair

În plus, au fost stabilite limite mai stricte pentru bagajele de mână, cu o dimensiune maximă de 40 x 20 x 25 centimetri fără costuri suplimentare.

Compania aeriană și-a mărit sancțiunile pentru nerespectarea reglementărilor. Amenda pentru depășirea dimensiunilor admise ale bagajului de mână va crește de la 60 la 70 de euro.

Pasagerii care doresc să ia o a doua valiză, trebuie să achiziționeze serviciul Priority Boarding, al cărui tarif este stabilit în momentul rezervării.

Amendă de 100 de euro pentru călătorul care întârzie la îmbarcare

Una dintre cele mai stricte măsuri este punerea în aplicare a unei amenzi de 100 de euro pentru pasagerii care ajung la ghișeul de check-in cu mai puțin de 40 de minute înainte de ora programată a zborului.

Această regulă se va aplica și celor care încearcă să facă o rezervare pentru următorul zbor după ce l-au pierdut pe cel inițial.

”Cu excepția cazului în care aveți un bilet Plus sau Flexi Plus, dacă nu vă faceți check-in online cu mai mult de două ore înainte de ora programată de plecare, vi se va percepe taxa de check-in la aeroport stabilită în tabelul nostru de taxe.

Birourile de check-in se închid strict cu 40 de minute înainte de ora programată de plecare, cu excepția cazului în care sunteți anunțat altfel înainte de plecarea zborului.

Dacă nu vă faceți check-in până atunci vi se poate refuza îmbarcarea fără rambursare” se arată în regulamentul Ryanair.

Pentru a evita inconvenientele, pasagerii sunt sfătuiți să verifice dimensiunile bagajelor lor înainte de a ajunge la aeroport, să ia în considerare achiziționarea Priority Boarding dacă au nevoie să ia mai multe bagaje și să ajungă la aeroport cu mult timp înainte.

Compania aeriană permite pasagerilor să-și schimbe zborul până la o oră după plecarea programată, contra-cost.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ”Bijuteriile” Carpaților pot fi admirate la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, alături de ghiocei și brândușe

Publicat

De

”Bijuterii” la Grădina Botanică din Cluj

Primăvara a adus din nou spectacolul fascinant al naturii în Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Vizitoatorii se pot bucura de câmpuri ghiocei bogași și brândușe de primăvară din Carpați.

”Bijuteriile botanice” ale Carpaților pot fi admirate la Grădina Botanică din Cluj

Atât ghioceii bogați (Leucojum vernum), cât și brândușele de primăvară (Crocus heuffelianus) sunt două dintre speciile conservate ex situ cu mare grijă la Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Ghioceii bogați (Leucojum vernum)

Brândușe de primăvară (Crocus heuffelianus)

În plus, vizitatorii pot explora și zonele de făgete ale grădinii, unde pot fi admirate dintre cele mai rare bijuterii botanice ale Carpaților: Cardamine glanduligera, sau breabăn, o specie endemică a Munților Carpați, și Hepatica transsilvanica, sau crucea voinicului, care crește doar în regiunile montane din România.

Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica )

”Speciile endemice sunt acele plante sau animale care trăiesc doar într-o anumită regiune a globului – în cazul nostru, Carpații. Cu alte cuvinte, aceste mici simboluri ale pădurii carpatine nu pot fi găsite nicăieri altundeva în lume”, arată reprezentanții Grădinii Botanice. Sigur, pot fi admirate și alte flori de primăvară.

Breabăn (Cardamine glanduligera).

Isopyrum thalictroides este o specie de plantă care aparține familiei Ranunculaceae

Anemonoides ranunculoides este o specie de plantă erbacee și perenă care crește în păduri din Europa până în Asia de Vest

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate