Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Proiectul USR privind construirea unei noi maternități, respins în CJ Cluj. Alin Tișe: La cum e făcut, are implicații electorale

Publicat


consiliul judetean cluj

Proiectul USR Cluj privind încheierea unui protocol cu Primăria Cluj-Napoca în vederea construirii unei maternități noi nu a trecut, miercuri, la vot în Consiliul Județean. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a propus ca protocolul să fie făcut cu Ministerul Sănătății, nu cu Primăria, însă nu s-a ajuns la un numitor comun.

Mai mult, Alin Tișe a spus că modul în care a fost gândit acest protocol este un gest „cu implicații electorale”.

Proiectul USR privind construirea unei noi maternități, respins în CJ Cluj. Alin Tișe: La cum e făcut, are implicații electorale

USR Cluj a propus încheierea unui protocol între Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca pentru a aproba construirea unei noi maternități în oraș. În urma acestui protocol ar fi urmat să se identifice un teren pentru acest obiectiv.

Mihai Iepure, consilier județean al USR Cluj, a precizat că acest protocol este necesar pentru a se putea face studii pentru a vedea dacă terenul se pretează la o astfel de construcție și că votul de miercuri ar însemna startul pentru acest proiect.

„Dacă votăm azi, vom avea maternitatea peste 10 ani. Dacă nu, se va tot amâna acest proiect”, a spus Mihai Iepure.

„Nu se poate”

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a spus, însă, că nu se poate construi o maternitate fără ca Ministerul Sănătății să fie implicat în proiect. Mai mult, există deja un teren identificat pentru o nouă maternitate la Cluj-Napoca, dar trebuie bani.

„Ce propuneți este imposibil de a analiza și vota, pentru ca nu depinde de noi. Ministerul Sănătății decide unde și când se fac maternități, pentru că există deja maternități în Cluj. Asta nu înseamnă că nu vrem o maternitate nouă”, a spus Alin Tișe, care a precizat că e prematură discuția despre acest proiect.

Potrivit consilierului USR, însă, finanțarea pentru maternitate ar urma să vină de la bugetul local și a mai spus că primarul Emil Boc a declarat că susține proiectul.

Discuțiile au continuat, iar președintele CJ a propus un amendament, și anume ca protocolul să se facă cu Ministerul Sănatații.

„Astfel și finanțarea va fi asigurată de minister, pentru că maternitatea este pentru toată România, nu doar pentru Cluj”, a spus Tișe.

Consilierul URS a fost de acord, însă nu a vrut să renunțe la ideea ca Primăria Cluj-Napoca să fie parte a protocolului.

„Nu putem obliga primăria să plătească pentru o maternitate. Până când nu avem punctul de vedere al primăriei, consider că acest proiect este un gest cu implicatii electorale. Dacă vreți ca proiectul să treacă, trebuie sa reveniți cu chestiuni serioase.

Apoi, conform protocolului, Consiliul Județean nu contribuie financiar cu nimic. Proiectul a fost făcut într-un mod defectuos”, a mai spus Alin Tișe.

În cele din urmă, proiectul depus de USR a ajuns la vot așa cum a fost depus, dar a fost respins.

USR Cluj, după ce PNL a blocat construirea unei noi maternități: Bătaie de joc la adresa viitoarelor mame!

USR Cluj a transis un comunicat de presă după ce propunerea a fost respinsă în Consiliul Județean.

„7.000 de copii au venit pe lume anul trecut în Cluj-Napoca în clădirile de peste 100 de ani ale vechilor maternități. Femeile din Cluj merită o maternitate nouă, dar majoritatea PNL din Consiliul Județean a votat împotriva noii maternități.

Clujul e un județ bogat. Liderii PNL, Alin Tișe și Emil Boc, au declarat public de ani de zile că susțin construcția unei noi maternități. Atunci de ce a fost respins proiectul USR? Din motive politice”, au transmis reprezentanții USR.

Proiectul USR propunerea încheierea unui protocol între CJ și Primărie pentru identificarea unui teren și începerea demersurilor pentru construirea noii maternități. „Nu pot să aprob acest protocol dacă nu vorbesc cu primăria, nu este loial față de Primărie”, a spus Alin Tișe, care în urmă cu un an și jumrătate afirma că este într-un dialog permanent cu primarul Emil Boc și că i-a și propus locația de la Borhaci.

Consiliera PNL Maria Forna a exprimat poziția PNL în ședința de CL. „Haideți să nu ne mai asumăm proiecte suplimentare, să le îndeplinim pe cele pe care ni le-am asumat în campaniile electorale din 2020. Cred că este absurd și aberant ca în 2024 să ieșim cu toții cu 1.000 de proiecte”, a declarat Maria Forna în plenul Consiliului Județean.

USR a subliniat în ședința Consiliului Județean că declarațiile publice nu exprimă voința politică pentru construirea noii maternități, doar votul exprimă voința politică. Iar majoritatea din Consiliul Județean a respins construcția noii maternități.

Decizia majorității afectează mii de femei din Cluj-Napoca și din județul Cluj. Nașterea nu trebuie să fie o traumă pentru mamă și nou-născut. Clădirile maternităților au peste 100 de ani. Mamele și bebelușii lor sunt expuși riscului de infecții nosocomiale. Circuitele medicale sunt improprii. Nu există spații dedicate în care bebelușul să fie împreună cu părinții.

„Din nou, PNL pune interesele de partid deasupra nevoilor femeilor și nou-născuților din Cluj și Cluj-Napoca. Este regretabil că majoritatea din Consiliul Județean a refuzat construcția noii majorități pentru că proiectul a fost propus de USR. Am cerut în Consiliul Județean un vot în interesul cetățenilor, deasupra intereselor de partid. De peste 10 ani se vorbește de spitalul regional și monobloc. Practic PNL a votat azi să nu avem maternitate nici măcar în 10 ani. Au refuzat să înceapă”, a declarat dr. Mihai Iepure.

„Avem nevoie de o maternitate nouă, modernă și sigură, unde mamele și bebelușii lor să primească îngrijirea de care au nevoie în cele mai importante momente ale vieții. O nouă maternitate nu înseamnă doar un spital nou, ci și o nouă abordare a procesului nașterii, în care mama, tatăl și bebelușul să fie în centrul atenției. Am depus acest proiect și în Consiliul local, dar votul din Consiliul Județean este un semnal rău pentru familiile din Cluj Napoca”, a declarat Adriana Cristian, consilieră locală USR în Cluj Napoca.

Viața și sănătatea lor sunt pe primul loc și nu ar trebui să le punem în pericol. Clujul și Cluj-Napoca are nevoie de o maternitate nouă, modernă și sigură. USR va redepune proiectul noii maternități, au transmis reprezentanții USR prin intermediul comunicatului de presă.

Cele două maternități din Cluj-Napoca fincționează în clădiri construite acum mai bine de 100 de ani

Clinica Neonatologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este o maternitate de nivel III, ceea ce presupune îngrijirea nou-născuților din maternitatea proprie, precum şi nou-născuţii cu risc major, născuţi în unităţile de nivel II şi I din regiune şi transferaţi în unitatea de nivel III de către Unitatea de transport neonatală din structura sa.

Astfel, în acest spital se tratează toate cazurile grave din regiune. Aceasta își desfășoară activitatea într-o clădire veche, construită în anul 1898, atată cei de la URS.

Secția dispune de 45 paturi, din care: compartiment terapie intensivă – 10 paturi; compartiment prematuri – 15 paturi; rooming-in – 20 paturi.

În cadrul aceleiași clădiri își desfășoară activitatea și Clinica Obstetrică Ginecologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență aceasta având un număr de 60 de paturi, din care 20 în cadrul Compartimentului de medicină materno-fetală (diagnostic prenatal) și 10 paturi în Compartimentul tratamentul infertilității și reproducere umană asistată (fertilizare in vitro). La acestea se adaugă un număr de 25 de paturi la Secția clinică obstetrică-ginecologie II și 10 paturi la Compartiment ATI-obstetrică-ginecologie1.

Clinica Obstetrică-Ginecologie ,,Dominic Stanca” a fost înființată după primul război mondial, în data de 9 mai 1919 sub numele de ,,Spitalul de femei și ambulatoriul policlinic”. Începând cu anul 1951 devine bază de învățământ sub denumirea de ,,Clinica de Obstetrică și Ginecologie II, Cluj-Napoca”, arată consilierii USR.

În prezent, în cadrul Clinicii Obstetrică Ginecologie ,,Dominic Stanca” funcționează Secția Obstetrică-Ginecologie III, Compartimentul Anestezie Terapie Intensivă, precum și Secția Neonatologie II1.

În Secția Obstetrică-Ginecologie III sunt disponibile 75 de paturi dispuse în 22 de saloane, Compartimentul ATI cuprinde 3 saloane, însumând un număr total de 12 paturi.

Domeniul principal de activitate în Clinica Obstetrică Ginecologie ,,Dominic Stanca” este reprezentat de asistența la naștere, patologia obstetricală și ginecologică, screening-ul cancerelor ginecologice, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de internare.

Secția Clinică Neonatologie II face parte din structura Clinicii Dominic Stanca.

Secția cuprinde 30 paturi în sistem rooming-in și 8 paturi în Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală. În cadrul acestui serviciu sunt îngrijiți anual peste 3.000 de nou-născuți.

În Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală sunt îngrijiți anual 350-400 de nou-născuți, dintre care peste 50 de nou-născuti cu vârsta de gestație mai mică sau egală cu 32 săptămâni și greutatea la naștere între 500 – 1.500 de grame, născuți în cilinica Clinica Obstetrică Ginecologie ,,Dominic Stanca” sau transferați din alte maternități.

Activitatea serviciului de Neonatologie II este reprezentată, pe de o parte, de îngrijirea nou-născuților la termen, promovarea și susținerea alimentației naturale, consilierea mamelor în ceea ce privește îngrijirea nou-născuților și alăptarea acestora, iar pe de altă parte, asigură îngrijirea nou-născuților internați în compartimentul Terapie Intensivă Neonatală, cu afecțiuni variate: prematuritate extremă, afecțiuni respiratorii diverse, cardio-vasculare, infecții perinatale, ictere de diverse etiologii, asfixii perinatale severe, encefalopatii postasfixice, hemoragii cerebrale, malformații congenitale complexe.

Cei de la USR mai spun că cele două maternități din Cluj-Napoca își desfășoară activitatea în clădiri care au fost construite în urmă cu mai mult de 100 de ani, în care, deși s-au efectuat unele renovări, este dificilă respectarea circuitelor funcționale, aspect ce împietează asupra bunei desfășurări a actului medical de înaltă performanță crescând astfel riscul apariției Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. Atât riscul, cât și producerea efectivă a infecțiilor sunt apte să genereze traume atât pacienților, cât și personalului medical care își desfășoară activitatea în aceste spitale, au mai arătat în motivare cei de la USR Cluj.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Doi clujeni, victime ale unei înșelătorii online. Au pierdut tot ce aveau după ce au fost convinși să investească pe bursă

Publicat

Doi soți din Cluj au căzut victimă unei înșelătorii online. Aceștia au pierdut o sumă importantă de bani și au ajuns să își amaneteze până și mașina după ce au răspuns la un anunț de pe Internet.

Aceștia au crezut că vor câștiga bani investind în acțiuni la bursă, potrivit Pro tv.

Doi clujeni, victime ale unei înșelătorii online. Au pierdut tot ce aveau după ce au fost convinși să investească pe bursă

Cei doi soți au investit inițial online o sumă mică de bani în acțiuni la bursă, respectiv 1.000 de lei, în urma unei discuții cu o femeie. După 24 de ore, au văzut că au un profit de 30 de dolari.

După care au fost contactați de un „expert” și au investit 5.000 de dolari.

„La 24 de ore am văzut pe platformă că, așa e cum au zis, suma era de 64.000 dolari. Am vrut să-i retragem, dar înainte de retragere ne-a sunat un domn că pentru a putea retrage suma trebuie să plătim un comision către statul britanic de 5.900 dolari”, a declarat Cristian Bojodi pentru Pro tv.

Au pierdut tot ce aveau

Pentru a plăti, cei doi soți au adunat toate economiile, și-au amanetat mașina, dar nu au mai primit niciun ban.

Cei doi clujeni care au căzut victimă acestei înșelătorii online încearcă acum să recupereze banii, însă va fi foarte greu ca cei care i-au înșelat să fie găsiți.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj luptă pentru play-off împotriva celor de la Farul Constanța pe Cluj Arena

Publicat

De

„U” Cluj și Farul Constanța se vor întâlni miercuri, 28 februarie, de la ora 18:30 pe Stadionul Cluj Arena unde vor disputa partida cu numărul douăzeci și opt din Superliga României. Clujenii sunt obligați să obțină victoria pentru a mai conta în lupta pentru play-off. 

„Șepcile roșii” vin după două remize albe consecutive, una împotriva liderului FCSB, iar ultimul rezultat a fost obținut pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. „U” Cluj este pe locul 9 cu 35 de puncte și are nevoie de o victorie pentru a se apropia de ultimul loc care duce în play-off-ul Superligii.

Farul Constanța a disputat ultima partidă „acasă” împotriva echipei Oțelul Galați unde a reușit să obțină doar un rezultat de egalitate, golurile fiind marcate de Constantin Budescu pentru Farul și Frederic pentru Oțelul Galați. Farul Constanța se află pe poziția 5 în clasament cu 41 de puncte și are nevoie de victorii pentru a-și păstra locul din play-off neclintit.

„U” Cluj și Farul Constanța și-au împărțit punctele în turul campionatului

Ultima dată când „U” Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit ultima dată „acasă” la Farul Constanța unde Farul Constanța a dominat partida categoric atât prin posesie cât și prin șuturile pe spațiul porții.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a deschis scorul prin George Cimpanu, acela fiind singurul șut pe poartă pe care l-a trimis „U” Cluj în acea partidă, dar Farul a egalat prin Tudor Băluță și a stabilit scorul final 1 la 1.

După 27 de partide disputate în actualul campionat, „U” Cluj ocupă locul 9 cu 35 de puncte, în timp ce Farul Constanța ocupă locul 5 cu 41 de puncte. Dacă „U” obține victoria sâmbătă, va acumula 38 de puncte și va rămâne o candidată serioasă pentru calificarea în play-off.

Cosmin Olaru

 

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Semnarea contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Publicat

Spital Regional de Urgență Cluj

La Guvern are loc, miercuri dimineață, ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj, la care participă și premierul Marcel Ciolacu, dar și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. De asemenea, se semnează contractul și pentru Spitalul Regional Iași.

La semnare au participat, din partea Clujului, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, și senatorul PSD Vasile Dâncu.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că investițiile în sănătate sunt un motiv de mândrie.

”În sfârșit, am semnat construcția la cele două spitale regionale de la Iași și Cluj, investiție de aproape 7 miliarde de lei, 1,5 miliarde de euro, bani prinși în PNRR”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că primul studiu privind spitalele regionale datează de 15 ani.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la rândul său că România construiește spitale.

”Termenul de execuție este de 48 de luni, fiind cele mai complexe și avansate spitale din România și din UE. Spitatele sunt pe drumul cel bun, noi le-am pus pe drum fără întoarecere de realizare a lor”, a precizat Rafila.

La ceremonie participă și reprezentanți ai UMF Cluj-Napoca.

spital regional cluj

La jumătatea lunii ianuarie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Sănătate, a validat cu succes cererea de finanțare pentru proiectul „Construire Spital Regional de Urgență Cluj – faza II”, în cadrul Priorității 4: Investiții în infrastructuri spitalicești.

Viitorul spital se va construi pe un teren de 14 hectare în Florești, va avea 850 de paturi, investiția fiind estimată la aproape 700 de milioane de euro.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a semnat în aprilie 2023 autorizația de construire pentru noul spital.

Spitalul Regional de Urgență Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean prins mangă la volan prin Bistriţa-Năsăud

Publicat

De

drugtest alcooltest (4)

Un clujean de 41 de ani a fost prins de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,07.

„La data de 26 februarie a.c., poliţiştii din Beclean care desfăşurau activităţi de monitorizare şi control trafic au depistat şi oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Naţional 17D, prin localitatea Piatra.

La volan a fost identificat un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca care se afla sub influenţa  băuturilor  alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările în cauză vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bărbat bănuit de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, depistat de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud

La data de 26 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Rebra – Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza localităţii, au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula pe Drumul Judeţean 172 B.

La volan au identificat un tânăr de 20 de ani din Parva, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, informează IPJ Bistriţa-Năsăud.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax