ECONOMIE
Progres semnificativ pe calea ferată Cluj-Napoca – Oradea. Top constructori din martie până în iulie

Calea ferată Cluj-Oradea „prinde viteză”. Loturile construite de Alstom și Arcada au înregistrat cel mai bun progres, din primăvară până în luna iulie.
Tronsoanele liniei Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor au înregistrat progrese semnificative în perioada martie – iulie 2024, scrie Economica.net.
Cel mai bun progres, înregistrat pe lotul Aghireș – Poieni
Asocierea Alstom – Arcada a realizat un progres de peste 10 puncte procentuale din primăvară și până în iulie, în cadrul lucrărilor de electrificare a liniei Cluj – Oradea.
Tronsonul Aghireș – Poieni, gestionat de constructorul român Arcada, a raportat cel mai mare avans, de peste 14 puncte procentuale, cu lucrările ajunse la 17% pentru cei 36,53 kilometri, conform datelor CFR Infrastructură din iulie.
Podiumul este completat de asocierea Alstom – Arcada, care a progresat cu peste 9 puncte procentuale pe lotul Cluj Napoca – Aghireș. În iulie, lucrările la cei 30,41 kilometri erau realizate în proporție de 11%.
Avans bun și pe Cluj-Napoca – Aghireș
În top se află aceeași asociere Alstom – Arcada cu lucrările pe lotul Cluj Napoca – Aghireș, care au progresat cu peste 9 puncte procentuale. Astfel, în iulie, lucrările pe cei 30,41 kilometri erau realizate în proporție de 11%.
Asocierea WeBuild – Pizzarotti – Salcef continuă clasamentul, raportând un progres de 5 puncte procentuale pe lotul Aleșd – Frontieră Ungaria, în lungime de 46,74 de kilometri.
Cel mai lent avans s-a înregistrat pe tronsonul Poieni – Aleșd, în lungime de 52,74 km, unde Asocierea FCC – Gülermak – CCN a atins un stadiu fizic de doar 2,5% în luna iulie.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Un bărbat a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului în urma unui incendiu de vegetație care a avut loc în comuna Mica, județul Cluj.
Victima a fost preluată de echipajele medicale și transportată de urgență la spital. Circumstanțele exacte ale incidentului sunt în curs de investigare.
Bărbat grav rănit într-un incendiu de vegetație la Mica
Potrivit informațiilor Cluj24.ro, victima este un bărbat de arpoximativ 70 de ani, care a vrut sa își igienizeze terenul prin incendiere.
Flăcările au crescut rapid în intensitate. Bărbatul a fost prins pe câmp ân mihjlocul incendiului. Acesta a fost găsit inconștient de echipajele medicale și dus de urgență la spital.
EVENIMENT
Vremea la Cluj. Ce temperaturi vor fi în ultimele săptămâni din iunie. Anunțul meteorologilor privind ploile

Clujenii se vor bucura, în prima parte a intervalului 16–29 iunie 2025, de o vreme predominant caldă, cu temperaturi care vor atinge frecvent 28–30 de grade Celsius.
De asemenea, minimele vor crește treptat de la 10 la 13–14 grade, arată meteorologii.
Vremea la Cluj. Temperaturi ridicate și ploi
După data de 19 iunie, valorile termice vor începe să scadă ușor, iar până la finalul primei săptămâni se vor înregistra maxime de aproximativ 24 de grade și minime de 9 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
În a doua parte a intervalului, vremea se va încălzi din nou, temperaturile diurne urmând să oscileze între 28 și 30 de grade, iar cele nocturne între 10 și 12 grade.
În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii prognozează averse în mai multe zile, cu o probabilitate mai mare în perioada 18–22 iunie, dar și după data de 25 iunie.

CFR Cluj ocupă primul loc în clasamentul all-time al Cupei României, de la introducerea noului format competițional, în sezonul 2022/2023.
Conform datelor publicate de Federația Română de Fotbal, ardelenii au acumulat 29 de puncte și un golaveraj pozitiv de +8, devansând echipe precum FC Hermannstadt, Universitatea Cluj sau Sepsi.
CFR Cluj face legea în Cupa României
Clasamentul, realizat pe baza rezultatelor din faza grupelor și până în finală, recompensează victoriile cu 3 puncte și remizele cu 1 punct. În caz de calificare la loviturile de departajare, învingătoarea primește 3 puncte, fără modificarea golaverajului.
Performanța CFR-ului este cu atât mai remarcabilă cu cât clujenii au cucerit și trofeul în sezonul recent încheiat, învingând FC Hermannstadt cu 3-2 în finala disputată la Arad. Kamara, Munteanu și Nkololo au fost marcatorii victoriei, aducând clubului al cincilea trofeu al Cupei României.
“Surpriza plăcută” în Cupa României
Pe locul secund în ierarhie se află chiar adversara din finală, FC Hermannstadt, cu 24 de puncte și +5 golaveraj, iar poziția a treia este împărțită de Universitatea Cluj (+12) și Sepsi OSK (+9), ambele cu câte 21 de puncte.
Surpriza plăcută vine din eșalonul secund: Corvinul Hunedoara se clasează pe locul 5, la egalitate de puncte (18) cu Rapid București, dar cu un golaveraj impresionant de +15.
De partea cealaltă, echipe cu tradiție precum Dinamo București sau Chindia Târgoviște au avut evoluții modeste, cu doar 7, respectiv 1 punct adunat în ultimele trei ediții.
Noul format al Cupei României presupune o fază a grupelor, urmată de meciuri eliminatorii, o structură care pare să fi avantajat echipele organizate și constante, precum CFR Cluj.
EVENIMENT
VIDEO. UPDATE. Accident grav la Viișoara. 6 persoane, între care doi copii, transportate la spital

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea clujeană Viișoara.
Din primele informații, șase persoane, între care doi minori, sunt evaluate de medicii de la echipajele care au fost trimise în zonă.
Accident grav la Viișoara
Două autospeciale de pompieri, cu modul de descarcerare, de la Turda, au fost trimise la accidentul în care au fost implicate două mașini.
De asemenea, au mai fost trimise trei autospeciale, iar la locul accidentului a ajuns și un elicopter SMURD.
UPDATE
Conform primelor date oferite de polițiști, un bărbat de 35 de ani, din județul Mureș, care se deplasa din direcția Viișoara înspre Tritenii de Jos, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 34 de ani, care circula din sensul opus de mers.
În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorilor auto și a patru pasageri din autoturisme, respectiv doi minori de 4 și 14 ani, un tânăr de 20 de ani și o femeie de 30 de ani, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Femeia a fost transportată cu elicopterul SMURD la unitatea medicală.