Connect with us

ADMINISTRAȚIE

PROGRAMUL cu publicul al primăriei Cluj-Napoca în perioada 01.05.2024-06.05.2024

Publicat


primaria cluj napoca

În perioada 01.05-06.05.2024, sediile primăriei nu vor asigura program cu publicul. Doar Compartimentul Decese din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor va funcționa în intervalul orar 08.30-13.30, cu excepția zilei de Paște, duminică, 5 mai 2024, când va fi închis și acesta.

Programul normal de relații cu publicul se va relua marți, 07.05.2024.

PROGRAMUL cu publicul al primăriei Cluj-Napoca în perioada 01.05.2024-06.05.2024



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Latență ca în Ardeal. La un an de la un transfer, în conturile CFR Cluj încă mai INTRĂ bani

Publicat

scuffet

Un transfer făcut de CFR Cluj în vara trecută i-a adus în conturi o nouă sumă de bani. În iulie 2023, formația din Gruia l-a vândut la Cagliari pe Simone Scuffet, goalkeeper cu un CV foarte bun pentru Superliga, în schimbul a două milioane de euro.

Ardelenii au solicitat, însă, și un bonus în eventualitatea în care formația sardă se va salva de la retrogradarea în eșalonul secund al Italiei, scrie GSP.

Latență ca în Ardeal. La un an de la un transfer, în conturile CFR Cluj încă mai INTRĂ bani

Venit liber de contract, Scuffet a avut un sezon foarte bun în campionatul României, fiind providențial pentru echipa sa în mai multe partide, iar astfel a atras atenția mai multor cluburi.

Încă 800.000 de euro intră în conturi

Partida Sassuolo – Cagliari 0-2, disputată duminică, în etapa 37 a Serie A, a consemnat salvarea matematică pentru oaspeții pregătiți de Claudio Ranieri, motiv pentru care vor avea de achitat încă 800.000 de euro clubului finanțat de Nelu Varga.

Pentru patron, vânzarea lui Simone Scuffet a reprezentat cea mai importantă afacere realizată în ultimii ani. La finele lui 2023, italianul bifa a 10-a prezență în tricoul lui Cagliari, bornă care i-a adus 200.000 de euro CFR-ului.

De-a lungul carierei, goalkeeper-ul a mai evoluat la Udinese, Como, Kasimpasa, Spezia și APOEL Nicosia. Întoarcerea în țara natală s-a dovedit a fi o alegere bună, întrucât a devenit rapid titular, evoluând în 30 de partide în competiția internă.

Scuffet, în Top 5 portari din Serie A

Într-o ierarhie bazată pe notele primite, jurnaliștii de la Tuttomercatoweb l-au plasat pe Scuffet pe locul 5 în topul portarilor din Serie A, în actuala stagiune, după Michele Di Gregorio (Monza), Marco Carnesecchi (Atalanta), Pietro Terracciano (Fiorentina) și Wladimiro Falcone (Lecce).

„Mi-am dorit să încerc noi provocări. Să vin la Cagliari a fost un pas în față pentru mine, o oportunitate de care trebuia să profit. Mi-a plăcut imediat ideea”, se felicita portarul pentru alegerea făcută.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au oprit lucrul. Cer salarii EGALE cu ale colegilor de la București

Publicat

De

Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au oprit lucrul

Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au organizat, marți, un nou protest. Aceștia au protestat în fața instituției, cerând salarii egale cu cele ale colegilor din aparatul central.

Protestul lor este unul spontan, angajații oprind activitatea între orele 12.00 și 13.00.

Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au oprit lucrul. Cer salarii EGALE cu ale colegilor de la București

Angajații Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale au transmis, printr-un manifest, faptul că nu cer decât egalizarea salariilor cu cele ale colegilor lor din aparatul central, având în vedere că atât atribuțiile de serviciu, cât și parcursul profesional sunt aceleași.

Aceștia au spus că vor să se aplice Legea referitoare la nediscriminarea salarială.

Angajații au ieșit în fața instituției cu mesaje pentru guvernanți.

Printre acestea: „Arhivele județene contează”, „România e una, nu două: Centru și restul țării”, „Suntem Arhivele Naționale ale nimănui?” sau „Aici e istoria voastră”.

Angajații Arhivelor Naționale Cluj au mai spus că vor participa și în continuare la acțiuni legale de protest.

Asftel, aceștia vor participa inclusiv la un miting de protest în fața Guvernului României, joi, 23 mai, alături de bugetari din alte domenii de activitate.

Și angajați ai primăriilor din comunele clujene au protestat azi. Zeci de oameni au pichetat Prefectura Cluj, fiind și ei nemulțumiți de discriminările salariale practicate de Guvernul României.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujeanca Alisia Perșa, în finala ”Românii au talent” de la Pro TV. Are nevoie de votul vostru

Publicat

De

alisia

Echipa Calisthenics România, din care face parte și clujeanca Alisia Perșa, a reușit imposibilul și, în ciuda faptului ca membrii grupului provin din orașe diferite – Bacău, Cluj-Napoca și Sibiu – a reușit să cucerească inimile telespectatorilor în prima semifinala din cadrul show-ului ”Românii au talent”, iar voturile acestora au trimis echipa în finală care va avea loc pe 31 mai la ProTV.

Alisia Perșa este elevă în clasa a 12-a la un liceu din Cluj-Napoca, campioană mondială și europeană la Street Workout și Calisthenics Freestyle.

Alexandru Ghindă este student din Sibiu, campion național Street Workout și Calisthenics Freestyle.

Adi Lupu, masterand la Facultatea de Inginerie în Bacău, este dublu vice-campion național Street Workout și Calisthenics Freestyle.

Alexandru Lilă este student la actorie și pasionat de Street Workout și Calisthenics Freestyle.

Cristian Șandru  este un tânăr care a reușit să și depășească problemele de sanatate practicant acest sport.

Sport pentru sănătate

alisia

”Aceștia tineri își doresc să promoveze acest sport pentru sănătate deoarece sportul Calisthenics poate fi practicat de oricine, la orice vârstă, folosind doar greutatea propriului corp.

Dacă doriți să îi susțineți în continuare, au nevoie de votul vostru în marea finală”, au transmis susținătorii echipei.

Citește mai departe

ECONOMIE

VIDEO Angajații primăriilor pichetează Prefectura Cluj. Nemulțumiți de salarizare, aceștia amenință cu boicotarea alegerilor

Publicat

De

Protest al funcțîionarilor publici la Prefectura Cluj

Zeci de angajați ai primăriilor pichetează marți sediul Prefecturii Cluj. Aceștia protestează deja de câteva luni, nemulțumiți de faptul că sunt discriminați în ceea ce privește salarizarea.

Părotestatarii, membri ai Sindicatului Național SCOR au  și o petiție pentru prefectul județului Cluj, Irina Munteau, prin care cer Guvernului adoptarea noii Legi a salarizării.

La protestul de la Cluj, care a început la ora 11.00, participă și funcționari publici din județele Mureș și Sălaj.

Angajații primăriilor pichetează Prefectura Cluj. Nemulțumiți de salarizare, aceștia amenință cu boicotarea alegerilor

Protestatarii au venit „înarmați” cu vuvuzele, dar și cu pancarte.

Pe pancarte, funcționarii publici au scris mesaje pentru Guvern, cum ar fi: „Și noi suntem Primăria”, sau „Statul românesc are nevoie de profesioniști. Nu ne mai trageți pe dreapta!”.

Protestele au început la Cluj de mai bine de două luni. Cea mai mare nemulțumire a angajaților primăriilor din comunele din județ este diferența salarială între funcționarii publici din comunele mici, dar și orașele mici de sub 20.000 de locuitori, față de cei din orașele mai mari și municipii, potrivit președintei Sindicatului Național Solidaritatea Comunelor și Orașelor din Românie (SCOR), filiala Cluj, Cornelia Delimoț.

Această diferență este de peste 200%.

Oamenii cer adoptarea Legii salarizării

De atunci, însă, nu s-a rezolvat absolut nimic pentru acești funcționari, a declarat Cornelia Delimoț pentru Cluj24.ro.

Petiția sindicaliștilor, care este adresată Guvernului României, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale arată faptul că mecanismul de înghețare a indemnizației viceprimarilor, practicat timp de 5 ani prin așa-numitele „ordonanțe trenuleț”, are ca efect direct distorsionarea întregului sistem de salarizare la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Sunt afectate, astfel, comunele cu sub 10.000 și orașele cu sub 20.000 de locuitori.

„Constatăm amânarea continuă de către Guvern a adoptării noii legi a salarizării, asumată de către
România prin PNRR…

Noua lege privind remunerarea funcționarilor publici (Legea privind salarizarea unitară) va stabili o metodologie unitară de calcul în scopul de a spori echitatea salarizării în sectorul bugetar (aplicarea principiului plății egale pentru muncă de valoare egală), de a asigura tratamentul nediscriminatoriu în stabilirea sporurilor și corelarea performanțelor cu salariul plătit”, se arată în petiția semnată de reprezentanții Federației Columna-SCOR.

Metodologia propusă pentru recalcularea salariilor va fi sustenabilă din punct de vedere bugetar și se va baza pe:

  • revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare;
  • reintroducerea unor grile de salarizare pentru administrația locală, corespunzătoare funcțiilor publice și funcțiilor contractuale;
  • revizuirea sistemului de acordare a sporurilor și plafonarea sumei sporurilor la 20 % din salariul de bază.

Mai mult, arată reprezentanții funcționarilor publici, noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public.

Sindicaliștii au mai precizat că, în condițiile în care adoptarea acestei legi se amână, este necesară adoptarea unor măsuri imediate, cu caracter tranzitoriu, pentru a diminua efectele distorsiunilor introduse în sistemul de salarizare.

Grevă generală în iunie, chiar în timpul alegerilor

În situația în care revendicările angajaților din primării nu se rezolvă, aceștia sunt hotărâîi să continue protestele.

Conform calendarului, în iunie va fi declanșată greva generală.

Astfel. funcționarii publici vor boicota alegerile locale și cele europarlamentare, care se vor desfășura la data de 9 iunie.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax