Connect with us

EVENIMENT

Doctorul Alexandru Rafila: România a intrat în faza transmiterii comunitare a coronavirusului

Publicat


Profesorul doctor Alexandru Rafila a afirmat că România a intrat în cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, conform Digi 24. Astfel, am trecut în scenariul transmiterii comunitare a coronavirusului, urmând în perioada următoare să se înregistreze și 2000 de cazuri pe zi.

De altfel, 2158 de cazuri noi au fost raportate în cursul zilei de miercuri, fapt ce confirmă spusele medicului.

Situația epidemiologică cea mai gravă este în București, unde spitalele nu mai au locuri disponibile pentru pacienții Covid.

„Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu este exclus că, în această săptămâna, să înregistrăm acea cifra la care toată lumea face referire: 2000 de cazuri”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

OFICIAL: Situația infectărilor în instituțiile de învățământ din județul Cluj

Publicat

La data de 29.10.2020, situația infectărilor cu Covid-19 în unitățile de învățământ din județul Cluj se prezintă astfel:

– 143 de elevi din 70 unități de învățământ
– 100 cadre didactice din 74 unități de învățământ

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: Cifre îngrijorătoare! Clujul în continuare pe primul loc cu o rată de infectare de 4,3 la mie

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 714

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 762

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 159

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– În ultimele 24 de ore, 371 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

Total număr de teste 2617, din care 820 teste efectuate la cerere și 1797 teste diagnostic grupe de risc. Până în acest moment s-au realizat 218.435 de teste, la nivelul județului Cluj.

– 43 persoane internate în ATI, din care 40 din județ;

Total vindecați și externați 1458, din care 1155 din județul Cluj;

Total decedați 118, din care 90 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 561 de pacienți, din care 496 din județul Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 6481, cel mai mare număr de infectați în 24 de ore în România. Record la Cluj, 371

Publicat

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.10.2020 (10:00) – 29.10.2020 (10:00) au fost raportate 83 decese (52 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.169.978 teste. Dintre acestea, 36.169 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.987 la cerere.

Pe teritoriul României, 27.834 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.602 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.185 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ Clujeanul Vlad Pop amenințat cu drujba de hoții de lemne în Pădurea Hoia Baciu

Publicat

Clujeanul Vlad Pop, cel care urmează să alerge 620 de km pentru copiii cu afecțiuni oncologice pe traseul Cluj-Napoca-Constanța, a fost amenințat cu drujba în cursul dimineții de joi de către persoane care tăiau lemne ilegal în Pădurea Hoia Baciu.

Vlad Pop, participant al cursei Arctic Ultra Virtual Race 2021, aleargă pentru copiii care au afecțiuni oncologice și nu numai. În timpul dimineții de joi, în jurul orei 10:00, acesta își făcea antrenamentul în Pădurea Hoia Baciu. Întâmplător a observat că se fac tăieri de pădure și a filmat întreaga acțiune.

Vlad afirmă că persoanele aflate în pădure nu ar fi avut dreptul să taie copacii și mai mult, că niciunul dintre copaci nu ar fi fost marcat pentru a fi eliminat. Ulterior, la insistențele lui asupra persoanelor care acționau, fuga după aceștia prin pădure și întrebări de genul: „Aveți dreptul să-i tăiați?”, unul dintre bărbați, revoltat, a ridicat drujba în semn de amenințare.

Vlad Pop a sesizat presa și a anunțat poliția cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Pădurea Hoia Baciu. Redacția Cluj24.ro a anunțat și Garda Forestieră.

Istrate Ștețco, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Cluj, ne-a declarat că până acum nu a fost sesizat, dar își va trimite colegii să inspecteze situația.

De la 1 noiembrie va fi pus în funcțiune noul radar al pădurilor cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale de păduri.

În ședința de Guvern de miercuri, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a acordat o perioadă de grație tuturor noilor utilizatori ai SUMAL 2.0 de a se familiariza cu noul sistem, prin extinderea obligativității utilizării vechii versiuni a sistemului până la data de 30 ianuarie 2021.

Până la această dată, cele două sisteme vor funcționa în paralel.

Vom reveni și cu punctul de vedere al IPJ Cluj.

Karla Fanea

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate