EDUCATIE
Profesorii de la UBB Cluj-Napoca se solidarizează cu studenții pro-Palestina. Vezi lista susținătorilor
Curtea Facultății de Sociologie și Asistență Socială a fost recent ocupată de mai mulți studenți ai UBB și ai Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN). Protestul studenților are loc ca o reacție la războiul din Gaza și la atrocitățile armatei israeliene asupra civililor palestinieni, considerate de Curtea Internațională de Justiție ca posibile acte de genocid. Acum s-au solidarizat cu acest protest și profesorii de la UBB.
”Semnatarii acestei scrisori doresc să se solidarizeze cu protestul studenților și să lanseze spre dezbaterea comunității academice problemele extrem de importante pe care le semnalează în revendicările lor. Carta UBB afirmă că una dintre misiunile importante ale Universității noastre este contribuția ‘la dezvoltarea locală, regională și națională, din punct de vedere social, economic, cultural și politic, implicându-se în acord cu nevoile comunității.’
(Cap. III, Art. 6.2.d) Uciderea în masă a civililor palestinieni și contribuția statului român prin intermediul livrării de arme armatei israeliene constituie în prezent una dintre cele mai problematice chestiuni cu care comunitatea noastră se confruntă.
Ea vizează în mod direct comunitatea academică, carta UBB precizând în mod explicit faptul că ‘Universitatea este cadrul instituțional în care, participativ și democratic, cu competență, responsabilitate, onestitate și curaj, se fundamentează soluții pentru schimbările permanente din societate și problemele complexe ale lumii de azi.’
(Cap. II, Art. 4) Ca membri ai comunității academice suntem chemați să adresăm aceste lucruri”, se arată într-un comunicat al cadrelor didactice ale UBB.
Se condamnă și atacurile teroriste ale Hamas
Potrivit acestora, studenții au dat dovadă de curaj și onestitate atunci când au abordat criza produsă de războiul din Gaza și multiplele diviziuni pe care le-a generat.
”Alături de ei condamnăm acțiunile organizației teroriste Hamas și crimele atroce comise în 7 octombrie 2023. S-au împlinit recent 80 de ani de la deportarea evreilor din Cluj și exterminarea lor în lagărele de concentrare.
Antisemitismul care le-a generat continuă să fie o realitate în multe țări, inclusiv în România, și de aceea e important să facem tot ce ne stă în putință să evităm repetarea lor.
Războiul din Gaza și crimele armatei israeliene reprezintă expresia unei noi forme de inumanitate care a prins contur în societățile noastre.
Bombardarea continuă a civililor nevinovați (asistată de inteligența artificială), dislocarea repetată în zone nesigure, blocada alimentelor, distrugerea spitalelor, școlilor și locuințelor denotă nepăsarea armatei israeliene față de viețile trăite de palestinieni în Gaza.
Aceste acțiuni sunt o continuare a politicilor coloniale, a segregării etnice, a arestărilor abuzive, a crimelor și terorii continue la care sunt supuse comunitățile palestiniene”, mai arată profesorii clujeni.
Rezoluția justiției
Curtea Internațională de Justiție a adoptat cu majoritate de voturi o rezoluție care solicită Israelului să oprească invazia militară din Rafah deoarece în instanță este pe rol un proces care urmează să determine posibilitatea comiterii de genocid în Gaza.
De asemenea, există o solicitare din partea Procurorului șef al Curții Penale Internaționale a unui mandat de arestare pentru premierul Benjamin Netanyahu, pentru ministrul apărării Yoav Gallant și pentru o serie din liderii Hamas.
Ce vor studenții clujeni
”Aceste demersuri legale sunt o expresie a gravității lucrurilor și evidențiază criza umanitară în care se află palestinienii din Gaza.
Grupul de studenți reuniți sub numele de ‘Cluj Students For Palestine’ ce campează în curtea Facultății de Sociologie și Asistență Socială invită comunitatea academică să afirme o poziție de partea justiției, de partea umanității și de partea vieții. Studenții cer celor două universități, printre altele:
– să nu contribuie la militarizare prin colaborarea cu firme și corporații care produc armament folosit în Gaza;
– să refuze participarea în complexul militar-industrial care menține continua ocupare a Cisiordaniei;
– să transparentizeze și să rediscute modul în care aceste colaborări instituționale au loc, inclusiv cele finanțate din bani europeni;
– să existe o susținere instituțională activă a studenților și a cadrelor didactice palestiniene a căror activitate academică nu mai este posibilă;
– să asigure un cadru nediscriminatoriu în universități, cu referire la islamofobie.
În curtea FSAS studenții organizează discuții publice, ateliere de zine și de traducere din literatura palestiniană, proiecții de filme, sesiuni de informare și dezbateri tematice. Atmosfera e una plină de convivialitate, grijă, respect, deschidere, reflecție și preocupare.
Invitație la susținere
Din aceste motive vă invităm să susțineți împreună cu noi acțiunea studenților care deschide comunitatea academică către una dintre cele mai importante dezbateri privind modul de producere și utilizare a cunoașterii și nevoia ca aceasta să aibă o relevanță publică.
Problemele care se articulează în cadrul războiului din Gaza – noile tehnologii de război, aplicațiile negative ale inteligenței artificiale în vederea distrugerii în masă, criza umanitară, rolul mass-mediei în (dez)informarea publicului global, validitatea ordinii juridice liberale, noile dinamici geopolitice – acestea sunt toate teme ce privesc direct orice democrație.
Acțiunea studenților în interiorul universității reprezintă discutarea substanțială a ce înseamnă să fii cetățean și din acest motiv trebuie să dăm curs invitației lor de a încerca să formulăm un răspuns la aceste probleme”, precizează profesorii UBB
Unde se poate semna
Membrii comunității Universității Babeș-Bolyai pot să semneze această scrisoare de susținere printr-un e-mail trimis pe adresa solidaritateCJP@gmail.com Aceștia sunt rugați să folosească adresa instituțională și să specifice departamentul la care sunt afiliați.
Semnatarii inițiali:
(Nume, Departament, Universitate)
Prof. Univ. Dr. Irina Culic, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Oana Mateescu, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Dana Domsodi, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Sorin Gog, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Cornel Dumitru Vîlcu, Departamentul de Limba română şi lingvistică generală, UBB
Lector Univ. Dr. Călin Goina, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Veronica Mateescu, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Attila Szigeti, Departamentul de Filosofie în limba maghiară, UBB
Lector Univ. Dr. Miki Braniște, Departamentul de Teatru, UBB
Conf. Univ. Dr. Marius Lazăr, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Lucian Butaru, Departamentul de Studii Europene și Guvernanță, UBB
Lector Univ. Dr. Ilinca Tamara Todoruț, Facultatea de Teatru și Film, UBB
Prof. Univ. Dr. Enikő Vincze, UBB
Cadru didactic asociat, Dr. George Zamfir, Departamentul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Dina Gabriela Vîlcu, Departamentul de limbă, cultură şi civilizaţie românească, UBB
Prof. Univ. Dr. Ion Copoeru, Departamentul de Filosofie, UBB
Lector univ. Dr. Mihai Rusu, Departamentul de Filosofie, UBB
Cadru didactic asociat, Dr. Claudiu Gaiu, Facultatea de Istorie și Filosofie, UBB
Conf. Univ. Dr. Zsuzsa Selyem, Departamentul de literatura maghiara, Facultatea de Litere, UBB
Lect. Univ. Dr. Serestély Zalán, Departamentul de literatura maghiara, Facultatea de Litere, UBB
Conf. Univ. Dr. Zsombor Csata, Departamentul de sociologie și asistență socială în limba maghiara, UBB
Lect. Univ. Dr. David-Timotei Petruț, Departamentul de Istorie în Limba Maghiară
Conf. Univ. Dr. Paul Teodor Hărăguș, Departamentul de Asistență Socială, UBB
Lector Univ. Dr. Cristian Pop, Departamenul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Cristine Palaga, Departamenul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Cristina Bocoş, Departamentul de limbă, cultură şi civilizaţie românească, UBB
Lector Univ. Dr. Cristina Raț, Departamenul de Sociologie, UBB
Prof. Univ. Dr. Gabriel Bădescu, Departamentul de Științe Politice, UBB
Lector Univ. Dr. Andrada Tobias, Departamenul de Sociologie, UBB
Lector Univ. Dr. Andreea Iacob, Departamentul de Teatru, UBB
Lector Univ. Dr. Radu Toderici, Departamentul de Film, UBB
Conf. Univ. Dr. Gabriel Troc, Departamentul de Sociologie, UBB
Asist. Univ. Dr. Ovidiu Oltean, Departamentul de Științe Politice, FSPAC
Lector Univ. Dr. Ionuț Földes, Departamenul de Sociologie, UBB
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
FOTO. Cel mai mare glob de zăpadă din România, expus la Cluj-Napoca la Festivalul Lights On
Cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional de instalații de lumină Lights On a început sâmbătă Cluj-Napoca.
Tema din acest an a festivalului cu intrare liberă, care durează pțnă în data de 8 decembrie este #TheOtherChristmasMarket.
Cel mai mare glob de zăpadă din România, expus la Cluj-Napoca la Festivalul Lights On
La această ediție vor fi expuse peste 10 opere de artă contemporană, iar întreaga zonă cuprinsă între străzile Mihail Kogălniceanu și Emmanuel de Martonne va fi iluminată cu lucrări semnate de artiști din România și din alte țări europene, printre care Austria, Italia, Norvegia, Marea Britanie și Franța.
Una dintre atracțiile principale ale festivalului va fi instalația “I love you”, realizată de arhitectul-artist Jacques Rival, care va reprezenta cel mai mare glob de zăpadă din România.
Această lucrare, care are un diametru de 6,8 metri se bazează pe statuia “Spectrul” a artistului român Ciprian Mureșan și va aduce o reinterpretare spectaculoasă a unei opere deja existente.
Instalația va include lumini și forme care vor transforma statuia într-un obiect luminos de mari dimensiuni, iar aceasta reprezintă o premieră pentru România.
Instalație cu peste 65.000 de LED-uri
Un alt punct de interes al festivalului va fi instalația “Submergence” creată de studio-ul britanic Squidsoup. Cu peste 65.000 de LED-uri interconectate, suspendată la 4 metri înălțime, aceasta va permite vizitatorilor să pătrundă într-un val imens de lumină.
În plus, în cadrul ediției din acest an vor fi prezentate și lucrări precum “Lumi Seeds” sau “Seeds of Light”, realizate de Circus Lumineszenz, care vor adăuga un element extra peisajului urban prin semințe luminescente care schimbă culorile într-un dans de lumini.
Srtudenți de la UAD expun la festival
Festivalul va include și o lucrare realizată de studenții secției de sculptură a Universității de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca, Talk Socks. Această lucrare reprezentată printr-o șosetă uriașă, va fi prezentată în premieră în cadrul festivalului Lights On.
Alte instalații notabile vor include Fragments of Reality, semnată de Alessandro Lupi, care va adăuga o iluzie a ninsorii pe strada Emmanuel de Martonne.
Târg de Crăciun
Ediția din 2024 a festivalului va aduce și o serie de noutăți, inclusiv o zonă comercială cu 30 de căsuțe care vor contribui la atmosfera sărbătorilor, transformând zona într-un târg de Crăciun. iInstalațiile vor putea fi văzute și de la înălțime, dintr-o lojă „automatizată” amplasată într-unul dintre weekenduri.
Programul festivalului va fi de luni până vineri între orele 15:00 și 23:00, iar sâmbăta și duminica între orele 11:00 și 23:00.
Accesul este gratuit și toți vizitatorii vor putea explora instalațiile, inclusiv persoanele cu probleme locomotorii, pentru care au fost amenajate facilități speciale de acces.
Daria Mustea
Liderul Superligii, „U” Cluj, a întâlnit Hermannstadt, sâmbătă, în etapa cu numărul 17. „Șepcile roșii” au împlinit 105 ani de existență în această zi, din păcate jocul și mai ales rezultatul nu au fost de sărbătoare. Sibienii au câștigat cu 2-1, goluri marcate de Ianis Stoica (min.3 – pen. și 62), respectiv Miranyan (min.90+3).
Echipele de start:
Hermannstadt: Căbuz – Bejan, Găman, Ionuț Stoica – Antwi, Murgia, Ivanov, Goncalves – Balaure, Chițu, Ianis Stoica
Rezerve: A. Pop, Muțiu, Căpușă, F. Luca, Kujabi, Neguț, Oroian, R. Popescu, D. Iancu, Biceanu, R. Deaconu, S. Buș
Absenți: Selimovic (suspendat), Markovic (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu
Hermannstadt – „U” Cluj, 2-1. Crește PRESIUNEA pe lider după un joc sub așteptări
„U” Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Lasure – Codrea, Bic – Oaidă, Nistor, Thiam – Blănuță
Rezerve: Gorcea, D. Moldovan, Oancea, Mitrea, O. Popescu, Rață, Silaghi, Botă, Tchassem, Miranyan, Bettaieb
Absenți: Simion, Chipciu (suspendați)
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău
Stadion: Municipal
Arbitru: Coza Ionuţ (Cernica)
A1: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)
A2: Vişan Florian Alexandru (Galaţi)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei)
Arbitru AVAR: Omuţ Marius (Satu Mare)
Meciul a început la la 1-0, pentru că în min.3 Ianis Stoica înscrie din penalty, dictat după un fault în careu a lui Codrea.
Clujenii acuză șocul și timp de 30 de minute nu au nicio ocazie la poarta lui Căbuz. Adevărat e că și sibienii s-au mulțumit doar să se apere.
Ocaziile apar la poarta lui Hermannstadt în min.33, la șutul din unghi a lui Blănuță, apoi în min.39 la șutul de la 28m a lui Thiam și în minutele de prelungire când, pe rând, Oaidă și același Blănuță, nu reușesc să introducă mingea în poartă.
În repriza a doua, clujenii au avut posesia dar n-au știut s-o folosească. Sibienii au fost mai periculoși pe contraatac și ca dovadă, Ianis Stoica duce scorul la 2-0, în min.62.
„U” nu se descurcă deloc, jocul echipei n-a mers, Blănuță fiind tata ratangiilor. Nici Thiam nu s-a descurcat prea bine. Buș ratează, la rândul lui, o mare ocazie, în min.74, singur cu portarul.
Miranyan reușește să reducă din handicap în min.90+3, însă era prea târziu.
Acest rezultat crește presiunea pe lider, care a fost ca un SMURD pentru sibieni în această seară, resuscitându-i după un șir lung de eșecuri.
Notele Cluj24:
Gertmonas 8, – Boboc 5, Masoero 5, I. Cristea 5, Lasure 5 – Codrea 4, Bic 5 – Oaidă 5, Nistor 6, Thiam 6 – Blănuță 5,
Oancea 5, O. Popescu 5, Rață 5, Miranyan 7
Pompierii din cadrul Detașamentelor Dej, respectiv 1 Cluj-Napoca, intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care a distrus o casă situată în localitatea Pălatca.
Incendiul s-a manifestat generalizat atât la acoperișul casei, cât și la interior, pe o suprafață de aproximativ 75 de metri pătrați.
Casă distrusă într-un incendiu la Pălatca. Un bărbat de 70 de ani a suferit arsuri
Până la sosirea forțelor ISU Cluj, un bărbat care încerca să stingă incendiul a fost evacuat din interiorul casei de către un vecin.
Acesta are aproximativ 70 de ani și a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a feței, primind îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD.
Ulterior, bărbatul evacuat din casă a fost transportat la spital.
Incendiul este lichidat, iar pompierii înlătură efectele negative ale acestuia. La fața locului acționează echipajele de la Punctul de Lucru Mociu, respectiv Punctul de Lucru Jucu, cu două autospeciale cu apă și spumă.
Foto și video: ISU Cluj
EVENIMENT
14 sportivi de la Destiny Cheer Florești, selectați să reprezinte România la Campionatul European de Cheerleading din Slovenia
Un număr de 14 sportivi din echipa Destiny Cheer din comuna clujeană Florești au fost selectați să reprezinte România la Campionatul European de Cheerleading din Slovenia care va avea loc anul viitor în luna iunie.
”Cheerleadingul este un sport nou în România, ce a prins rădăcini puternice în ultimii ani. Acesta se caracterizează prin executarea de elemente acrobatice ce presupun ridicări de piramide sau lansări în aer de peste 3 metri înălțime.
Cheerleadingul este adesea confundat cu sportul majorete. Cele două sporturi sunt total distincte, diferența fiind vizibil clară: majoretele au momente de dans cu pompon, baton etc., iar cheerleadingul se caracterizează prin elementele sale spectaculoase, piramide și acrobații.
În prezent, în România, există 8 structuri de cheerleading. Una dintre aceste structuri este echipa Destiny Cheer, din Florești, județul Cluj”, a explicat pentru Cluj24 antrenoarea Daria Rotunjanu, cea care antrenează echipa alături de Teodora Lujerdean.
Vechime de 12 ani
Potrivit acesteia, Destiny Cheer este o echipă de cheerleading cu vechime de peste 12 ani, ce are în prezent în jur de 70 de sportivi de performanță.
Începând din anul 2021, s-a implementat alcătuirea loturilor naționale de cheerleading care reprezintă România la concursurile internaționale, iar în fiecare an, Destiny Cheer a avut sportivi selectați să facă parte din loturile României.
”În sezonul competițional trecut, echipele de cheerleading ale României s-au clasat pe podium la nivel european, obținând locurile I la categoria de vârsta Juniori și III la categoria de vârstă youth.
Anul acesta, 14 sportivi din echipa Destiny Cheer au fost selectați să reprezinte România la Campionatul European de Cheerleading din Slovenia, din iunie 2025”, a mai spus Rotunjanu.
Antrenamente săptămânale
Aceasta a precizat că sportivii clujeni urmează un program intens de pregătire săptămânal, atât pe partea individuală, cât și alături de restul echipei, la antrenamentele săptămânale.
De asemenea, pe perioadele vacanței școlare, sportivii selectați în lotul național susțin cantonamente de pregătire, reușind totodată să aibă rezultate excelente și la școală.
”Momentan, încă se fac demersuri în ceea ce privește recunoașterea cheerleadingului la nivel național, ca sport de sine stătător.
În ciuda eforturilor depuse și a rezultatelor obținute, sportivii nu beneficiază de bursă de excelență, toate deplasările fiind sponsorizate din bugetul părinților”, a explicat Daria Rotunjanu.
Dana TUDOR
iunie 2, 2024 la 1:31 pm
Cred ca toti acesti domni nu cunosc toate datele acestui razboi impotriva poporului evreu, popor cu care insusi Dumnezeu a facut legamant!
Cat despre mine, iubesc Israelul.
Pop Marius Nicolae
iunie 3, 2024 la 8:38 am
Nu înțeleg,aceasta abordare unilaterala a acestei chestiuni!Va pierdeți studenții arabi,stimate cadre didactice?De ce nu organizați o dezbatere publica serioasa la care sa se vorbească deschis despre evenimentele din Orientul Mijlociu? Cum de permiteți așezarea de corturi în curtea UBB? Ce au făcut colegii dumneavoastră când evreii au fost duși ca vitele în lagăre sau pur și simplu omorâți în tara noastră?S-au ascuns sau au închis ochii!! Acum permiteți unor apropiați ale unor acțiuni teroriste declanșate de ei,sa va pună corturi în curte!Mi -e rușine ca sunt absolvent al unei facultăți din Cluj!