Connect with us

CULTURA

Primul CLUB de jazz din Cluj-Napoca se DESCHIDE în fostul cinematograf Edison (Steaua Roșie)

Publicat


jazz

Primul club de jazz din Cluj-Napoca se deschide în fostul cinematograf Edison (Steaua Roșie). Fondul Jazz in the Park revine odată cu Jazz in the Park Competition 2024. Comunitatea este invitată să susțină tinerii artiști și deschiderea acestui club de jazz.

„Fondul Jazz in the Park, modalitatea prin care comunitatea din Cluj a susținut o serie întreagă de proiecte culturale, va fi relansat la Jazz in the Park Competition 2024, cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est care va avea loc în 5-7 iulie 2024, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

jazz

Primul CLUB de jazz din Cluj-Napoca se DESCHIDE în fostul cinematograf Edison (Steaua Roșie)

Inițiat acum 9 ani, în cadrul festivalului Jazz in the Park, proiectul a fost unul inedit în România. Acum, el revine cu același mecanism cunoscut de comunitate: intrarea la eveniment va fi gratuită, dar participanții pot să achiziționeze online sau în timpul competiției, un bilet neobligatoriu în valoare de 30 de lei.

La fel ca în trecut, toți cei care au donat bani, vor primi o brățară pe care pot să o poarte cu drag de muzică și artă. În plus, biletul neobligatoriu mai vine cu participarea automată la o tombolă cu premii atractive.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Un concept simplu, dar de mare importanță. Un gest capabil să unească o comunitate. În 2015, Jazz in the Park ajungea la a treia ediție și devenise deja unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România, nu doar de jazz. Accesul era liber. Nu ne-am regretat niciodată decizia, dar ne-am dat seama că dacă doar un sfert din participanți ar cumpăra un bilet, am putea strânge o sumă considerabilă de bani. Așa că am decis să încercăm ceva nou. Așa s-a născut biletul neobligatoriu.

De-a lungul timpului, am oferit burse pentru muzicieni, am sprijinit trupe în turnee, am finanțat proiecte culturale locale și am răspuns nevoilor artiștilor care ne-au cerut ajutorul. Mai important decât banii strânși, acest fond a consolidat și mai mult comunitatea Jazz in the Park. Pandemia a schimbat multe lucruri, dar acum, în 2024, am decis să reluăm acest proiect, deoarece simbolic, era unul dintre aspectele care făceau Jazz in the Park unic în România, poate chiar în lume.”

Primul club de jazz din Cluj-Napoca se deschide în fostul cinematograf Edison

Fondurile strânse vor fi direcționate către proiectele Jazz in the Park de sprijinire a tinerilor artiști români, dar și pentru dezvoltarea activităților în primul club de jazz din Cluj-Napoca! Asociația FAPTE, inițiatoarea evenimentelor Jazz in the Park, a luat sub aripa sa o veche clădire emblematică a orașului: fostul cinematograf Steaua Roșie, situat la intersecția străzilor Ploiești și Paris. Înființată în perioada interbelică sub denumirile Edison și Capitol, clădirea va fi recondiționată pentru a oferi un spațiu vibrant dedicat jazzului și artiștilor locali. Prin această inițiativă, organizatorii Jazz in the Park își doresc să revitalizeze un spațiu cultural de patrimoniu și să sprijine dezvoltarea culturală a comunității.

„Avem nevoie de sprijinul comunității ca acest loc să existe”

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Anul acesta, banii strânși vor fi folosiți pentru cea mai curajoasă inițiativă a noastră de până acum. Ne-am luat inima în dinți și ne-am decis să deschidem primul club de Jazz din istoria orașului Cluj-Napoca! Am luat un spațiu special din oraș, un fost cinematograf și acum suntem în curs de amenajare cu el. Locul se va numi Edison, în cinstea destinației originale a clădirii, dar și în cinstea lui T. Edison, care a inventat fonograful.

Aici vom face programe pentru artiști, vom promova trupele tinere și vom contribui la agenda culturală a orașului cu multe concerte pe tot parcursul anului. O să vă zicem mai multe despre acest loc după ce trece evenimentul nostru. Însă până atunci, am vrut să vă spunem că-l facem și că avem nevoie de sprijinul comunității ca acest loc să existe!”

Vreau să cumpăr un bilet neobligatoriu Jazz in the Park!

Biletele neobligatorii prin care va fi creat Fondul Jazz in the Park sunt disponibile online, pe iabilet.ro. De asemenea, ele vor putea fi achiziționate și la unul dintre cele patru standuri dedicate care vor fi special amenajate în Parcul Central din Cluj-Napoca pe perioada evenimentului. Acolo, voluntarii vor oferi doritorilor bilete pe loc.

Bilete neobligatorii vor putea fi cumpărate și de la shop-ul Jazz in the Park amenajat în cadrul competiției. Toate biletele vor fi fiscalizate, iar fondurile vor fi utilizate în scopuri comunitare, asigurând transparența și corectitudinea utilizării acestora.

Despre Fondul Jazz in the Park și cum a început totul

Fondul Jazz in the Park a fost lansat pentru prima dată în 2015, ca parte a festivalului Jazz in the Park. De-a lungul anilor, prin aceasta acțiune s-au strâns fonduri semnificative pentru proiecte artistice și comunitare. Această campanie a fost activă până în 2020, timp în care s-au strâns și au fost donați  peste 100.000 euro în comunitate. În 5 ani (2015 – 2019), Fodul Jazz in the Park a strâns aproximativ 100.000 EUR de la peste 20.000 de donatori și a finanțat peste 30 de proiecte culturale și burse pentru muzicieni.

Jazz in the Park Competition 2024

Parcul Central din Cluj-Napoca va găzdui din nou cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est ca premii și număr de participanți: Jazz in the Park Competition! 13 trupe din 10 țări au ajuns în finala celei de-a VII-a ediții a concursului internațional, ce va avea loc între 5-7 iulie 2024. Anul acesta, s-a înregistrat un număr record de înscrieri: 246 de trupe din 39 de țări.

Intrarea la eveniment va fi gratuită, oferind publicului ocazia de a se bucura de spectacole live și de atmosfera vibrantă a unui festival de jazz autentic.

Jazz in the Park Competition a revenit în 2023 după câțiva ani de pauză, ca un eveniment matur, organizat separat de Jazz in the Park Festival, și își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a VII-a ediție”, au transmis organizatorii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Secretul elevilor de 10 ai Clujului la Evaluarea Națională: Muncă, consecvență, seriozitate și meditații

Publicat

evaluarea naționala

Șase elevi din Cluj-Napoca au obținut media 10 la Evaluarea Națională, acești fiind de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic ”Elf”. Trei dintre ei au împărtășit pentru Cluj24 secretul acestui succes.

Muncă, consecvență și seriozitate

Victor Saghin este elev al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și este unul dintre copiii de zece la Evaluarea Națională.

Mama lui, Alina Saghin, spune că a reușit să obțină acest rezultat prim muncă, multă muncă, consecvență și seriozitate.

„Lui îi place matematica și, surprinzător, a urcat foarte mult și la limba română în clasa a VIII-a. Este posibil să rămână la Liceul Bălcescu, la Mate-Info, el asta își dorește”, a declarat Alina Saghin pentru Cluj24.ro

Faptul că băiatul ei iubește matetamatica se datorează profesoarei lui, Corina Sitaru.

Victor, spune mama lui, e pasionat și de sport și nu a făcut neapărat un efort suplimentar pentru acest examen.

„Eu am fost destul de stresată, dar toată lumea mi-a spus să-l las pe el să-și găsească ritmul pentru că este un copil responsabil.

Să știți că mi-am luat concediu, mai mult pentru suport moral, dar el a fost extrem de echilibrat”, a mai declarat Alina Saghin, care spune că Victor a știut, chiar dacă are o vârstă fragedă, să gestioneze examenul.

Ore cu profesor particular

Victor Rusan este la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și declară că este mândru că a știut la examen.

„La examene am știut și eram super mândru de mine că am știut din prima și că nu am pornit cu minusuri, dar totuși aveam puține dubii că ori la Română, ori la Matematică, o să îmi scadă câteva sutimi. Totuși am fost plăcut surprins să văd 10 la ambele.

Am făcut ore și cu profesor particular, doresc să le mulțumesc și lor, și profesorilor de la școală. M-am pregătit destul de mult și s-a meritat, a meritat toată munca depusă.

În acești nouă ani, Școala Blaga mi-a ajuns la suflet, așa că tind să rămân tot aici, pe profil Mate-Info”, a precizat Victor.

Meditații în particular

Medeea Bococi, elevă la Liceul Teoretic ”Elf”,  se aștepta să ia notă maximă la Matematică, dar s-a bucurat să vadă că a luat 10 și la Română.

„La Matematică mă așteptam să iau nota maximă, și la Română, din câte am corectat cu profesorii, mă așteptam să iau medie destul de mare. Totuși, la Română există nesiguranța aceea că poate ai greșit o virgulă sau două, nu poți știi exact pe unde te situezi.

La Română am avut meditații în particular de anul acesta, fiindcă pentru mine la Română a fost puțin mai greu. La Matematică am făcut doar ceea ce ne-a dat profesoara și ce am lucrat eu în particular, teste. E foarte mult despre antrenament.

Aș vrea să merg pe Mate-Info, îmi place foarte mult latura aceasta mai logică a lucrurilor. Mi-ar plăcea să merg la unul dintre liceele de top din Cluj, Racoviță, Bălcescu sau Avram Iancu. Prima opțiune ar fi Racoviță”, a spus Medeea.

Am depus mult efort

Catinca Sabo, elevă la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, a reușit și ea performanța de a obține media zece la Evaluarea Națională.

Spune că s-a pregătit destul de mult pentru acest rezultat, dar nu doar acum, ci pe parcursul a patru ani.

„Și la clasă am făcut pregătire intensă, dar am făcut și meditații. Am depus mult efort. Subiectele nu au fost foarte dificile în opinia mea”, a declarat pentru Cluj24.ro Catinca Sabo.

Pentru că este pasionată de matematică, s-a așteptat la un rezultat bun, dar a reușit să obțină nota 10 și la limba română.

Catinca Sabo vrea să studieze Mate-Info la liceu și încă nu a decis dacă va rămâne la „Avram Iancu” sau se va înscrie la Colegiul „Emil Racoviță”.

Părinții și fratele meu au fost modele pentru mine

Paul Tătar este și el unul dintre elevii de 10 ai Clujului. A studiat la Liceul Teoretic „Avram Iancu” și spune, la rândul lui, că subiectele primite la examen nu i s-au părut foarte dificile.

„M-am pregătit foarte mult la clasă. Mai ales prin temele primite în ultimul timp. Părinții și fratele meu m-au ajutat și m-au sprijinit. Au fost modele pentru mine”, a declarat Paul Tătar pentru Cluj24.ro.

Pasionat de matematică, vrea să studieze și el Mate-Info la liceu.

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Bărbat de 25 de ani, lovit MORTAL de tren la Apahida

Publicat

tren

Un bărbat de 25 de ani a fost lovit de tren, în comuna Apahida. Bărbatul a murit pe loc.

Un bărbat în vârstă de 25  de ani a fost lovit de tren, în dreptul localității Câmpenești, comuna Apahida. Un echipaj al ISU Cluj a intervenit la fața locului.

Din păcate, bărbatul nu a putut fi resucitat, fiind declarat decesul.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente în apropierea localității Câmpenești, unde un bărbat a fost lovit de tren. Echipajele operative au găsit la fața locului un bărbat de aproximativ 25 de ani, care prezintă leziuni incompatibile cu viața”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Jucu, respectiv o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă de la Cluj-Napoca.

Informația inițială de la ISU era că victima avea 45 de ani.

Update

Poliția desfășoară cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

„La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr ar fi fost accidentat de un tren care circula pe relația Cluj-Oradea, în apropierea localității Câmpenești.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care a avut loc evenimentul, precum și identitatea persoanei”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EDUCATIE

Fiica cea mică a primarului Emil Boc, șefă de promoție la Medicină Dentară, la UMFIH Cluj

Publicat

Patricia Boc, fiica cea mică a primarului Emil Boc, este șefa de promoție la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj.

Patricia Boc a absolvit Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu în limba română, cu cea mai mare medie din promoția 2024.

Fiica cea mică a primarului Emil Boc, șefă de promoție la Medicină Dentară, la UMFIH Cluj

Cu această ocazie, Patricia Boc a transmis un mesaj colegilor:

„Dragi colegi,

Se apropie ziua care acum șase ani părea atât de îndepărtată și aproape intangibilă, dar pentru care cu toții am muncit atât de mult – ziua absolvirii.

Lăsăm în urmă viața de student și ni se deschide în față un nou început, viața de medic, pe care acum o privim cu incertitudinea unui vis așteptat, care nu are încă un contur precis. Cu toate acestea, sunt sigură că fiecare dintre noi o va trata cu entuziasm, multă responsabilitate și profesionalism.

Să ne lăsăm ghidați în permanență de dorința comună care ne-a adus pe toți la această facultate: dorința de a-i ajuta pe cei din jur.

Pe lângă toate cunoștințele învățate de la profesorii excepționali care ne-au ghidat, să nu uităm de latura umană pe care au cultivat-o în noi zi de zi.

Am învățat să fim empatici față de pacienți și am înțeles că scopul nostru este să le redăm zâmbetul.

Drumul cunoașterii nu se încheie aici, ci avem responsabilitatea să fim mereu în concordanță cu dinamismul schimbărilor din domeniul nostru, pentru a deveni tot mai buni pentru pacienții noștri.

Mult succes în viață și în profesia de medic!”, a transmis Patricia Boc.

Oana Boc, mesaj de mulțumire

Oana Boc, mama Patriciei, a postat, pe rețelele de socializare, un mesaj de mulțumire adresat fiicei sale.

„Îți mulțumesc pentru toate bucuriile pe care mi le dăruiești în fiecare zi! Îți urez să ți se împlinească toate visurile, draga mea Patricia”, a transmis Oana Boc.

Citește mai departe

EDUCATIE

Județul Cluj, din nou pe PRIMUL loc la Evaluarea Națională. Rata de promovare este de aproape 86%

Publicat

De

Județul Cluj, din nou pe primul loc la Evaluarea Națională

Rezultatele elevilor la Evaluarea Națională clasează, din nou, județul Cluj pe primul loc la nivel național, asta înainte de contestații.

Mai mult, șase elevi clujeni au obținut media zece la acest examen.

Județul Cluj, din nou pe PRIMUL loc la Evaluarea Națională. Rata de promovare este de aproape 86%

La nivelul județului Cluj, dintre cei 5.112 candidați prezenți, 4.392 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, reprezentând 85,91%.

Potrivit reprezentanțilot Inspectoratului Școlar Județean Cluj, rata de participare la examen a fost de 96,89%, reprezentând 5.112 candidați prezenți, dintr-un total de 5.276 elevi înscriși în sesiunea iunie – iulie 2024.

Mai multe note de 10 la Matematică decât la Limba română

4.500 de candidați, resepectiv 87,90%, au obținut note peste sau egale cu 5 la proba de Limba și literatura română au obținut. 28 de candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 4.151 candidați, respectiv 81,12%, au note peste sau egale cu 5.

70 de candidați au obținut nota 10.

De asemenea, la proba de Limba și literatura maternă, 597 candidați (din 620 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 13 candidați au fost notați cu 10.

Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj, a transmis felicitări elevilor

„Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează din nou Clujul în topul județelor la nivel național, ne oferă motive de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului.

Doresc să adresez, în primul rând, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic.

De acum, urmează completarea fișelor cu opțiuni pentru admiterea în învățământul liceal sau profesional, proces care necesită informarea și completarea cu atenție a unui număr cât mai mare de coduri. Felicitări încă o dată tuturor!”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Două zile pentru depunerea cotestațiilor

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie 2024, în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și 4 iulie 2024, în intervalul orar 8:00-12:00, sau transmise prin mijloace electronice centrelor de examen.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Media generală de admitere se calculează considerând 100% media de la examenul de Evaluare Națională 2024.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax