Connect with us

ACTUALITATE

Primarul din Panticeu, singura comună din Cluj care a primit bani de la Guvern în 2021: ”Sunt norocos”

Publicat


Județul Cluj a primit prin proiectul bugetului de stat adoptat marți de Parlament peste 18 milioane de lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, alocate bugetelor locale pentru finanțarea unor proiecte de investiții si a altor cheltuieli.

Au primit bani doar municipiul Cluj-Napoca – pentru trei proiecte, respectiv comuna Panticeu – pentru două proiecte.

”Sunt norocos. E bine primit. Încă n-am primit nimic oficial. E bine pentru comună că se alocă aceste fonduri. Am solicitat oricum mai mult decât s-a aprobat. Am discutat cu colegii de la USR și le-am transmis ce probleme avem. Proiectele de infrastructură sunt cele mai urgente, pentru acelea am cerut bani. Dorim să realizăm Studii de fezabilitate la apă, canalizare și actualizarea SF-ului la asfaltarea drumurilor comunale”, a declarat primarul BUTUZA RĂZVAN-ADRIAN pentru Cluj24.

Panticeul a primit în total 318.000 de lei, pentru ”Proiect tehnic și execuția lucrărilor pentru proiectul: Asfaltare străzi și drumuri comunale din comuna Panticeu” și ”Întăbularea tuturor străzilor din comuna Panticeu”.

Acuze de totalitarism la adresa USR

„Una dintre promisiunile mincinoase ale USR-PLUS a fost aceea de stopa mituirea politică a autorităților locale de către cele centrale. Ca atare, au redus bugetul PNDL cu 2,5 miliarde lei. Asta va însemna oprirea finanțării proiectelor din mediu rural. Nu se vor mai reabilita drumuri județene și comunale, nu se vor mai renova școli și cămine culturale, șamd.

Dar, sub o altă formă, regăsim în acest buget tocmai această mită – răsplătirea preferențială – a aleșilor locali, atât de blamată.

În județului Cluj singurele primării care au primit bani pentru echilibrarea bugetului local în vederea finanțării unor proiecte de investiții au fost Cluj-Napoca și… Panticeu.

Panticeul este singura comună din județul Cluj unde USR a câștigat – primarul și 7 din 11 consilieri. Altfel spus, hoțul strigă hoții. Nu există o ideologie mai totalitară, mai mincinoasă, mai opresivă decât neo-marxismul”, a spus deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

INIȚIATIVĂ/ Bibliotecă de beletristică și non-ficțiune pentru studenții UMF Cluj-Napoca

Publicat

De

Organizația Studenților Mediciniști (OSM) din cadrul UMF Cluj-Napoca a reușit să implementeze, alături de Biblioteca UMF, Biblioteca de beletristică și non-ficțiune, secțiune care se regășește în cadrul Bibliotecii Hasdeu.

”Această inițiativă este dedicată vouă și a pornit din dorința de a vă oferi accesul la cărți care să vă ducă și într-o altă lume decât cea medicală, să vă arate cum funcționează alte domenii, precum și să vă ajute să aveți diferite idei pe care să le puteți dezvolta ulterior. Pentru început, am achiziționat pentru voi Colecția 100 de la Adevărul”, au spus reprezentanții OSM.

În noua bibliotecă există încă 3 sectoare disponibile pentru a primi cărți prin urmare, cei care au cărți pe care deja le-au citit și doresc să le împărtășească colegilor, au posibilitatea să le doneze acestei biblioteci.

”Cum? Duceți cartea/cărțile doamnelor bibliotecar din cadrul Bibliotecii Hasdeu, spuneți că doriți să le donați pentru Biblioteca de beletristică și non-ficțiune, iar dânsele se vor ocupa de restul. Toate cărțile din această bibliotecă vor putea fi citite pe bază de împrumut, pe o perioadă determinată, folosind legitimația de Bibliotecă UMF pe care o aveți”, au conchis reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Accident pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Unui taximetrist i s-a făcut rău și a intrat în stâlpii de protecție

Publicat

Un accident de circulație a avut loc cu puțin timp în urmă pe pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Potrivit celor relatate de un martor, unui taximetrist i s-ar fi făcut rău, a pierdut controlul volanului și a intrat în stâlpii de protecție.

„Era alb la față. Abia stătea pe picioare”, a spus acesta.

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Revenim cu detalii.

FOTO: Info Trafic Cluj

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mașină răsturnată la intrare în Gilău, dinspre Huedin

Publicat

Un accident de circulație a avut loc cu puțin timp în urmă la intrare în Gilău, dinspre Huedin.

Potrivit primelor informații, o mașină s-a răsturnat. Nimeni nu a fost rănit.

Pentru moment se circulă doar pe o bandă în zona respectivă, traficul fiind ușor îngreunat.

FOTO: Info Trafic Cluj

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șoc pentru olteni înainte de derby-ul cu CFR Cluj. Unul dintre cei mai buni fotbaliști va lipsi

Publicat

Universitatea Craiova nu se va putea baza pe Andrei Ivan în derby-ul cu CFR Cluj de duminică, 11 aprilie, din ultima etapă a sezonului regulat.

Atacantul a suferit o ruptură musculară și va sta pe tușă aproximativ o lună.

Andrei Ivan este unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din lotul Universității Craiova, având evoluții din ce în ce mai bune în ultima perioadă.

În aceste condiții, Elvir Koljic are șase mari să fie titularizat, revenit recent după accidentarea care l-a ținut departe de teren peste 6 luni.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate