Connect with us

EVENIMENT

Primari aleși cu sub 300 de voturi în județul Cluj

Publicat


Doi primari din județul Cluj au fost aleși în funcții la alegerile locale după ce au primit sub 300 de voturi din partea alegătorilor.

Este vorba despre primarii din Buza, Czegher Ștefan (UDMR), care a obținut 277 de voturi (41,25%), și Ploscoș, Aurel Truță (PNL), care a primit 287 de voturi (77,99%).

La Buza prezența la vot a fost de 41,25%, fiind înregistrate 560 de voturi valabil exprimate, în timp ce la Ploscoș au mers la vot 65,25% dintre locuitori, și s-au înregistrat 368 de voturi valabil exprimate.

De asemenea, în județul Cluj primarul din Sânmartin, Ioan Fărtan (PNL), a fost ales cu majoritatea covârșitoare a alegătorilor, clasându-se pe primul loc cu 91,06%. Acesta a primit 639 de voturi.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Expoziție în premieră la Cluj. Proiecte de artă vestimentară/ bijuterii ale unor designeri clujeni inventivi

Publicat

De

Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește în perioada 29 iulie – 1 august un eveniment în premieră și anume YDEAS YDEAS – Young Designers Exhibition And Shop.

Deschiderea are loc joi de la ora 17,30.

Într-o perioadă în care moda s-a apropiat tot mai mult de comerț, YDEAS propune o reîntoarcere la esență, prin apropierea de artă.

”Primul eveniment marca YDEAS – Young Designers Exhibition And Shop va fi organizat în cadrul TIFF2021 și va aduce în lumina reflectoarelor cele mai noi şi originale proiecte de artă vestimentară, bijuterie sau obiect ale unora dintre cei mai inventivi designeri clujeni și nu numai. Între 29 iulie și 1 august 2021, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, vă invităm să descoperiți un mix curatorial eclectic, care aduce laolaltă, într-o atmosferă boutique, creatori mai noi sau mai vechi”, au anunțat orgaizatorii.

Potrivit acestora, este o întâlnire mai degrabă intimă cu frumosul, într-o multitudine de forme.

”Căutând, în special, o aliniere între brand-urile prezente, YDEAS își propune să ofere vizitatorilor o alternativă neconvenţională de interacțiune cu moda, care să treacă dincolo de matematica creator-marfă–client”, au mai precizat organizatorii expoziției.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Central Park Wine Festival revine în Cluj-Napoca: final de august cu vin, muzică și show-uri spectaculoase!

Publicat

De

Sfârșitul verii aduce din nou în Cluj-Napoca unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate culturii vinului: Central Park Wine Festival. În perioada 26 – 29 august 2021 vino în Parcul Central să parcurgi drumul magic al vinurilor românești și internaționale – din vie și până în pahar.

Central Park Wine Festival este evenimentul care creează în centrul orașului o oază de liniște și de cultură prin îmbinarea distracției cu o componentă premium, educativă, unică.

Organizatorii vor contura în Parcul Central Simion Bărnuțiu o hartă a celor mai renumite vinuri din România și din străinătate, adunând în orașul tău de suflet zeci de crame și mii de etichete premiate, dar și noutăți. Vinuri românești, vinuri din Franța, Spania, Portugalia, Italia și multe altele vor fi în Parcul Central, iar tu ești invitat să le deguști și să afli poveștile impresionante din spatele producerii lor.

Show-uri de Live Cooking, muzică live, activitati pentru copii și zonă ECO

În cadrul festivalului atmosfera va fi una de neratat datorită eforturilor depuse pentru ca toate elementele poveștii să se îmbine perfect. Vei putea lua parte la show-uri de Live Cooking cu chefi renumiți din Cluj și din țară, sesiuni de muzică live pe o scenă amenajată în asentimentul festivalului, cu lumini și sunet care completează ideal decorul feeric și momente surpriză pregătite de parteneri.

Încă de la prima ediție festivalul a fost gândit ca un eveniment destinat întregii familii, așa că nu va lipsi nici de data aceasta zona dedicată copiilor, unde cei mici se vor putea distra în timp ce adulții se bucură de buchetele de arome și gusturi și explorează fiecare loc din festival.

Central Park Wine Festival este un eveniment prietenos cu natura, așa cum a demonstrat-o și în cadrul edițiilor precedente, integrând o componentă ECO prin amenajarea unor spații destinate conștientizării importanței protejării mediului înconjurător.

Accesul este gratuit

Partenerii și sponsorii, împreună cu organizatorii, se vor asigura că Central Park Wine Festival va rămâne și anul acesta în memoria participanților, așa că nu ezita să îți creezi amintiri în locurile reprezentative din festival – găsește the Instagrammable places, postează povestea preferată pe contul tău și nu uita de tag @wine.festival.

Ultima ediție a Central Park Wine Festival a reunit în Parcul Central peste o sută de mii de oameni de-a lungul celor 4 zile și peste 2000 de etichete de vinuri din Lumea Veche, dar și din Lumea Nouă.

Laura Cosoi, chef Nicolai Tand și chef Paul Siserman au fost protagoniștii show-urilor de Live Cooking organizate în 2019.

Bucură-te de experiența unică a călătoriei prin istoria vinului la finalul lunii august și află tainele licorii bahice la umbra copacilor din Parcul Central din Cluj-Napoca. Pentru noutăți și informații, urmărește pagina de Facebook Central Park Wine Festival și contul de Instagram @wine.festival

Accesul in cadrul festivalul va fi gratuit si se va realiza cu respectarea tuturor normelor sanitare aflate in vigoare.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Articolul 69. Și persoanele arestate preventiv vor beneficia de vizite intime, nu doar cei condamnați

Publicat

Ministerul Justiției are în dezbatere publică un proiect de modificare a Codului Penal, iar una dintre propuneri acordă atenție vizitelor intime. Acestea vor putea să fie făcute și persoanelor reținute preventiv, nu doar celor condamnate.

Coincidență sau nu, este vorba despre articolul 69.

 1. La articolul 69, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Pot beneficia de vizită intimă persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

 1. a) sunt condamnate definitiv și sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv sunt arestate preventiv în cursul judecății;
 2. b) există o relație de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relație de parteneriat similară relațiilor stabilite între soți;
 3. c) nu au beneficiat de permisiunea de ieșire din penitenciar în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, în cazul persoanelor condamnate;
 4. d) nu au fost sancționate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancțiunea a fost ridicată în cazul persoanelor condamnate, iar în cazul persoanelor arestate preventiv în cursul judecății în ultimele 30 de zile anterioare solicitării;
 5. e) participă activ la activități și programe educaționale, de asistență psihologică și asistență socială ori la muncă.”

 1. La articolul 69, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (41), cu următorul cuprins:

„(41) În cazul în care între momentul aprobării cererii și cel al acordării dreptului deținutul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de alin. (1), vizita intimă nu se acordă.”

 

 1. După articolul 112 se introduce un nou articol, articolul 1121, cu următorul cuprins:

 

„Art. 1121. Vizita intimă în cazul persoanelor reținute sau arestate preventiv aflate în centrele de reținere și arestare preventivă (1) Pot beneficia de vizită intimă persoanele arestate preventiv în cursul urmăririi penale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) există o relație de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relație de parteneriat similară relațiilor stabilite între soți;

b) există acordul procurorului care efectuează urmărirea penală sau supraveghează efectuarea urmăririi penale;

c) au trecut cel puțin 60 de zile din momentul punerii în executare a măsurii preventive privative de libertate sau al primirii în centru;

d) nu au fost sancționate disciplinar pe o perioadă de 60 de zile anterioară solicitării vizitei intime sau sancțiunea a fost ridicată;

e) participă activ la activități de muncă neremunerată.

(2) Dispozițiile art. 69 alin. (2) – (5) se aplică în mod corespunzător.”

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj se califică în turul 3 preliminar din Champions League, după victoria împotriva lui Lincoln Red Imps

Publicat

CFR Cluj merge mai departe după victoria de acasă împotriva celor de la Lincoln Red Imps (scor 2-0) și se califică în turul 3 preliminar al Champions League. La Gibraltar, CFR Cluj s-a impus cu 2-1.

Clujenii au deschis scorul în minutul 18. Susic a centrat pentru Sigurjonsson, care i-a trimis balonul lui Cestor, iar acesta a înscris.

Până la pauză, CFR Cluj și-a menținut acest avantaj.

În minutul 58, Sigurjonsson a înscris pentru gazde cu un șut din lovitură liberă, de la peste 25 de metri.

CFR va juca în următoarea fază cu învingătoarea dintre Young Boys Berna și Slovan Bratislava (0-0 în tur).

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate