Connect with us

EVENIMENT

Polițiștii protestează iar în fața Prefecturii Cluj față de înghețarea salariilor

Publicat


Polițiștii vor clujeni vor protesta miercuri de la ora 10 în fața Prefecturii Cluj față de OUG nr. 226/2020 prin care s-a decis înghețarea salariilor. Ei sunt nemulțumiți pentru că OUG a fost adoptată fără consultarea partenerilor sociali.

Liderul Sindicatului Europol Cluj, Florina Țîrlea, a declarat pentru Cluj24.ro că  polițiștii a fost categoria socială lăsată întotdeauna printre ultimele.

”În ultimele 8 luni de pandemie am fost expuși contaminării cu COVID, iar colegii noștri au fost supuși unei suprasolicitări psihice și fizice în această perioadă. S-a aprobat un calendar de proteste, astfel că  din 11 ianuarie vom aplica avertismente nu amenzi și vom fi mult mai îngăduitori cu contravenienții, pentru că trebuie să tragem un semnal de alarmă că polițiștii sunt importanți pentru bugetul de stat”, a spus Țîrlea.

Din 18 ianuarie, polițiștii vor refuza orele suplimentare și activitățile care nu sunt prevăzute în fișa postului, printre care înmânarea deciziilor de caratinare și verificarea acasă a persoanelor izolate sau carantinare la domiciliu.

”A treia etapă din calendarul de proteste vizează refuzul de a mai participa la activitățile zilnice după modelul magistraților. Doar la apelurile urgente de la 112 vom răspunde”, a mai spus Florina Țîrlea.

La protest sunt așteptați polițiștii din Sindicatul Europol dar și din Sindicatul Polițiștilor de Penitenciare precum și grefierii.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Cum se pot închiria locurile de parcare în Cluj-Napoca, garajele şi copertinele. Dezbatere publică online

Publicat

Luni, 25 ianuarie 2021, ora 16:00, va avea loc dezbaterea publică ONLINE  pe marginea proiectului de hotărâre vizând aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor.

Proiectul supus dezbaterii publice s-a aflat în procedura de consultare publică în perioada 29 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021.

Documentele supuse dezbaterii publice pot fi consultate AICI.

Cei care doresc să participe la această dezbatere pot să o facă potrivit procedurii de dezbatere publică în vederea elaborării și adoptării actelor administrative cu caracter normativ, disponibilă aici: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbatere-publica/procedura-de-dezbatere-publica-in-vederea-elaborarii-si-adoptarii-actelor-administrative-cu-caracter-normativ/.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței. Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul.

Dezbaterea publică va fi transmisă live pe pagina de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și pe canalul YouTube al Municipiului Cluj-Napoca, informează Primăria Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO&FOTO/ Două baruri din Cluj-Napoca amendate pentru că funcționau în interior. Aveau zeci de clienți

Publicat

De

Două baruri din Cluj-Napoca au fost amendate de polițiști pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii COVID, iar unul dintre ele s-a ales și cu activitatea suspendată.

”Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificați 2 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca care nu respectau măsura suspendării activității (activități de tip bar) în spațiul închis, societățile deținătoare fiind sancționate fiecare cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020”, au arătat polițiștii clujeni.

Ar fi vorba despre localurile Che Guevara din Piața Unirii și Klausen Burger din clădirea magazinului Central.

Unul avea în interior circa 70 de clienți iar cel de-al doilea circa 30.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției, Aurel Coltor, înmormântat. Data rănirii, scrisă greșit pe piatra mormântului

Publicat

De

Președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj, Aurel Coltor, care a murit săptămâna trecută în urma unui infarct, a fost condus miercuri pe ultimul drum de câteva zeci de membri ai asociațiilor de revoluționari din Cluj.

Slujba de înmormântare a avut loc la capela din Cimitirul Central, iar la aceasta au participat mai mulți membri ai familiei lui Coltor și câteva zeci de membri ai asociațiilor de revoluționari din Cluj.

De asemenea, au fost depuse coroane de flori din partea unor instituții publice – Prefectura Cluj, Primăria Cluj-Napoca dar și a unor asociații de revoluționari.

Pe piatra de mormânt scrie ”Ing. Coltor Aurel. Rănit prin împușcare în 22 Decembrie 1989 în jurul orelor 17 în Piața Libertății Cluj-Napoca în timpul demonstrațiilor anticomuniste în Revoluție”.

Data este, însă, greșită în condițiile în care acesta a fost rănit în ziua de 21 decembrie 1989, în prima zi în care au izbucnit revoltele din oraș.

Vicepreședintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj, Anton Negru, a declarat pentru Cluj24.ro că eroarea de pe piatra de mormânt va fi remediată.

Aurel Coltor a murit săptămâna trecută la vârsta de 83 de ani în urma unui infarct.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 335.466 teste efectuate până acum la nivelul județului Cluj

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 605

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 2.152;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 141;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 123/22.250 lei;

– Persoane verificate – 1.201 din care: în izolare – 746 , în carantină – 317 și în trafic zi/noapte – 138.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenţei pe judeţul Cluj : 3,49;

– În ultimele 24 de ore, 186 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 1.402, din care 1026 diagnostic grupe de risc și 376 teste efectuate la cerere. Până în acest moment s-au realizat 335.466 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 81 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 1.866, din care 1.499 din județul Cluj;

Total decedați 398, din care 292 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 662 de pacienți, din care 629 din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate