Connect with us

ECONOMIE

PNRR-ul României ar putea fi OPTIMIZAT. Marcel Boloș: Comisia Europeană este de acord să discute noi propuneri

Publicat


Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR  ar putea fi optimizat, Comisia Europeană fiind de acord să discute propnerile României, a anunțat ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Optimizarea ar fi necesară pentru ca investițiile asumate de România să fie cât mai fidele nevoilor imediate ale cetățenilor, se arată MIPE.

O delegație a ministerului, condusă de ministrul Marcel Boloș, a efectuat recent o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia au avut loc întrevederi cu înalți reprezentanți ai Comisiei Europene.

„Scopul deplasării a fost consultarea experților Executivului European în vederea atingerii potențialului maxim pentru oportunitățile de investiții pe care România le are prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prezentarea propunerilor pe care țara noastră le are pentru REPowerEU și avansarea discuțiilor necesare pentru ca toate Programele aferente Politicii de Coeziune 2021-2027 să fie aprobate în acest an”, arată ministrul Boloș.

PNRR-ul României ar putea fi optimizat

Astfel, obiectivele cu care delegația MIPE s-a deplasat la Bruxelles au fost maximizarea oportunităților de investiții din PNRR, negocierea propunerilor pentru REPowerEU și accelerarea procesului de aprobare a Programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

„Comisia Europeană este de acord cu optimizarea PNRR-ului, pentru ca investițiile asumate de România să fie cât mai fidele nevoilor imediate ale cetățenilor”, a mai arătat ministrul.

Pe durata vizitei de săptămâna trecută, au avut loc întrevederi cu Vice-Președintele Executiv al Comisiei, Margrethe Vestager, Directorul general al Task Force Recovery, Celine Gauer, și Directorul general adjunct al DG ECFIN, Declan Constello. De asemenea, delegația României a discutat cu Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, pe tema aprobării programelor finanțate din FSE+ pentru perioada 2021-2027.

„Sunt convins că oficialii Comisiei Europene ne vor sprijini să valorificăm la maxim potențialul investițiilor pe care le poate implementa România, care, pe termen lung, să însemne îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri.

Suntem angrenaţi într-un proces de colaborare permanent pentru ca fiecare cent din banii europeni de care dispunem să meargă țintit către investițiile de care avem acum nevoie. Printre cele mai importante aspecte ale discuțiilor s-au numărat pregătirea cererii de plată numărul doi aferentă PNRR, aprobarea în acest an a tuturor Programelor aferente 2021-2027 și propunerile de investiții în domeniul energiei, respectiv consolidării independenței energetice pentru REPowerEU”, a mai supus ministrul Marcel Boloș.

Delegația MIPE a avut o întrevedere și cu europarlamentarii români de la Bruxelles, în care au discutat despre aspectele necesare pentru a asigura coordonarea eforturilor de relansare economică.

MIPE va depune o nouă crere de plată

Discuția cu Vice-Președintele Executiv al Comisiei, Margrethe Vestager s-a concentrat pe stadiul implementării PNRR, în care s-a prezentat o actualizare a provocărilor cu care se confruntă România pe fondul crizelor suprapuse, respectiv liberalizarea prețului la energie, creșterea prețului carburanților, inflația ridicată și criza generată de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

Prima cerere a primit aviz pozitiv și se preconizează că până la sfârșitul acestei luni se vor finaliza toate procedurile pentru ca cele 2,5 miliarde de euro să fie virate. În acest moment, Guvernul pune la punct ultimele detalii necesare pentru ca ce-a de-a doua cerere de plată să fie depusă.

Ministrul Boloș a prezentat perspectivele de care România are nevoie pentru o dezvoltare economică sănătoasă, precum și impactul pe care creșterea prețurilor o are asupra obiectivelor de infrastructură, în vedere identificării unor soluții pentru ca investițiile planificate să nu fie periclitate.

În cadrul întrevederii cu Celine Gauer, DG Task force Recovery și Declan Costello, DGA ECFIN au fost discutate principalele provocări în îndeplinirea jaloanelor și țintelor aferente celei de-a 2-a cereri de plată, restructurarea componentei de împrumut în contextul reducerii alocării maxime sub formă de grant și propunerile României de investiții pentru noul capitol REPowerEU.

Ministrul român a mulțumit TF Recovery și DG ECFIN pentru colaborare și a prezentat principalele provocări în implementarea reformelor și investițiilor, fiind subliniate totodată efectele negative ale multiplelor crize care grevează implementarea și nevoia de a identifica soluții pentru acoperirea deficitului de finanțare datorat reducerii componente de grant cu 2,1 miliarde euro și nevoii de ajustare a prețurilor având impact asupra unui număr semnificativ de jaloane și ținte.

În condițiile în care rata inflației este de peste 15% comparativ cu aproximativ 3% înainte de criză, ministrul Marcel Boloș a cerut sprijin în vederea identificării unor soluții pentru ca persoanele ce provin din medii defavorizate să nu se confrunte cu dificultăți și mai mari în următorii ani.

Comisia Europeană, de acord să discute

Un alt aspect important al discuțiilor a fost posibilitatea actualizării PNRR, motivată de reducerea alocării maxime de grant, cât și necesitatea introducerii capitolului REPowerEU. Delegația MIPE a reiterat angajamentul în privința reformelor, însă a arătat că reducerea grantului și inflația reprezintă criterii obiective ce ridică probleme în implementarea PNRR-ului, având impact asupra investițiilor.

Comisia și-a prezentat deschiderea pentru a discuta propunerile României pentru actualizarea PNRR-ului, în măsura în care toate criteriile sunt îndeplinite pentru o evaluare pozitivă.

România a prezentat propunerile de investiții în producerea de energie din surse regenerabile și intervențiile ce vizează consolidarea independenței energetice prin REPowerEU, pentru a accelera tranziția verde și a stimula investițiile masive în sectorul energetic.

Printre acestea se numără și un proiect pilot pentru infrastructura de irigaţii în valoare de 1,8 miliarde euro, pe o lungime a canalelor de irigaţii de 1.700 de kilometri, care au fost apreciate de Comisie. Ele urmează să fie discutate în detaliu la nivel tehnic. Intervenția propusă a fost prezentată mai multor directorate generale ale Comisiei Europene, care au apreciat caracterul inovativ și durabil al propunerilor.

REPowerEU este planul Comisiei Europene menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia cu mult înainte de 2030, având în vedere invadarea Ucrainei de către Rusia.

Discuțiile cu Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit au vizat ultimele aspecte referitoare la aprobarea programelor operaționale POIDS și POEO 2021-2027, programe cu alocări semnificative din cadrul Fondului Social European+.

Comisarul european a arătat deschidere și apreciere pentru toate intervențiile cuprinse în cadrul celor două programe operaționale și a apreciat România pentru abordarea multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Aceasta este o inovare la nivelul procesului de programare al fondurilor europene pentru România, punând în același loc componenta de investiții hard din cadrul Fondului European pentru Dezvoltare Regională și investiții soft aferente Fondului Social European Plus.

Ministrul Marcel Boloș a explicat nevoia de sprijin pentru populație, mai ales din zone rurale/defavorizate. În acest sens, s-a discutat despre posibilitatea implementării unor vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile prin îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor.

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială are o valoare de 4,2 miliarde de euro, sprijinind intervenții la nivelul tuturor categoriilor vulnerabile, de la persoane cu dizabilități, copii aflați în risc de sărăcie și/sau separare de familie, până la vârstnici, iar Programul Operațional Educație și Ocupare 3,8 miliarde de euro, având ca scop reducerea numărului de șomeri, consolidarea calității serviciilor de educație, reducerea abandonului școlar și crearea competențelor profesionale pentru grupurile țintă, în conformitate cu provocările actuale ale pieței forței de muncă.

Foto: ArhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Publicat

euro pixabay

Creșterea aversiunii față de risc a depreciat moneda unică și valutele de la marginea zonei euro, inclusiv leul.

După ce cursul euro a scăzut marți la 4,9686 lei, minimul ultimelor două luni, acesta a crescut la jumătatea săptămânii la 4,97 lei, în timp ce tranzacțiile se realizau în culoarul 4,967 – 4,971 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Piața monetară a fost stabilă, în condițiile existenței unui excedent de monedă națională în piață, de circa 60 miliarde lei, care în loc să meargă în economie prin creditare, ajunge la BNR, pentru a profita de dobânda la facilitatea de depozit care este de 6%.

Miercuri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,08%, cea mai mică valoarea începând cu data de 7 iunie 2022. Indicele la 6 luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 6,11%, cel mai mic nivel începând cu 31 mai 2022, iar cel la 12 luni s-a oprit la 6,12%, valoare apropiată de cea din 22 mai 2022.

Moneda americană s-a apreciat față de principalele monede,inclusiv euro, înainte de publicarea unor date economice fundamentale venite din partea economiei Statelor Unite.

„Euro a pierdut teren și în fața francului elvețian și a lirei sterline”

Îmbunătățirea redusă din februarie a încrederii consumatorilor din zona euro, ceea ce indică existența unor sentimente de pesimism, au depreciat moneda unică la 1,0796 – 1,0848 dolari, astfel că media monedei americane a crescut de la 4,5785 la 4,5955 lei.

Euro a pierdut teren și în fața francului elvețian și a lirei sterline, iar cursul acestora a crescut la 5,2225 lei, respectiv 5,8118 lei.

Prețul gramului de aur a scăzut marginal la 299,4697 lei, în timp ce metalul galben a scăzut la 2.025 – 2.032 dolari.

În regiune, media monedei poloneze s-a depreciat la 4,3116 zloți/euro iar a celei maghiare la 391,26 forinți/euro.

Bitcoin a atins un nou maxim al ultimilor doi ani de 59.875 dolari și se apropie de maximul de 68.990,90 dolari atin în noiembrie 2021. Și celelalte criptomonede au profitat de avansul luat de principala monedă digitală. Ethereum s-a apreciat la 3.232 – 3.370 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Publicat

Culori îndrăznețe, design aerodinamic și mulți cai putere sub capotă îi așteaptă pe clujeni la Iulius Mall, în această săptămână. Best Rally Challenge a venit cu o expoziție pentru fanii mașinilor puternice, iar până pe 20 martie pasionații sunt așteptați să admire bijuteriile pe patru roți expuse în Iulius Mall.

Best Rally Challenge, evenimentul care aliniază la linia de start unele dintre cele mai puternice mașini, vine cu o expoziție auto în Iulius Mall, în cadrul căreia curioșii pot vedea o parte dintre mașinile momentului. Puterea, viteza și manevrabilitatea sunt printre cele mai importante caracteristici pentru mașinile din clasa supercars expuse până pe 20 martie 2024, în zona Zara din Iulius Mall.

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Un model de Lamborghini Urus Performante, dar și un Lamborghini Aventador SVJ Limited Edition 1 of 800, care impresionează, atât prin designul distinctiv, cât și prin motorizarea puternică, un BMW 840 dotat cu M Aerodynamics Package și M Sport Pachet, un Audi R8 și un Mercedes-Benz AMG GT S Coupe sunt o parte dintre mașinile pe care curioșii le pot vedea în Iulius Mall.

Atmosfera, adrenalina și bucuria raliului se vor resimți în Iulius Mall, vineri, 1 martie, când moderatorii de la postul național Radio Impuls vor avea o emisiune live în cadrul expoziției. Evenimentul din Iulius Mall vine și cu surprize și giveaway-uri pentru cei care vizitează expoziția de mașini.

Vino în Iulius Mall și descoperă mașinile din clasa supercars!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Soluțiile lui Viorel Băltărețu

Publicat

Viorel Băltărețu USR

USR a organizat, miercuri, ultima dezbatere din cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Cluj-Napoca, între cei trei membri rămași în finală, Viorel Băltărețu, Mihaela Nia și George Trif.

Candidatul la primărie va fi anunțat duminică, 3 martie, în cadrul adunării generale a USR Cluj-Napoca.

Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Prioritățile lui Viorel Băltărețu

Unul dintre cei trei finaliști, deputatul Viorel Băltărețu, care este și președintele USR Cluj-Napoca, a arătat care sunt soluțiile sale pentru dezvoltarea orașului.
”Construirea centurii ocolitoare în patru ani, construirea de școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier, iar pentru acest proiect începem cu Bună Ziua și Borhanci. Voi susține un urbanism fără compromisuri și favoritisme”, a spus Băltărețu.

Acesta afirmat că va pleda pentru un smart city adevărat, ceea ce presupune ca 99% din administrația locală să fie digitalizată, iar colectarea și utilizarea datelor de interes public să se facă în folosul comunității.

USR, cea mai importantă forță a opoziției locale

Viorel Băltărețu USR

”Cluj-Napoca are nevoie de un Aqua park și de un patinoar tot anul, de parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș. De asemenea, sunt pentru un mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii”, a precizat Viorel Băltărețu.

Deputatul de Cluj a mai spus că USR este cea mai importantă forță politică de opoziție la Cluj, capabilă să soluționeze problemele cronice ale municipiului și să coaguleze în jurul ei pe toți clujenii care vor mai mult de la Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Publicat

„U” Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 februarie, pe Cluj Arena în etapa a 28-a din Superliga României. Partida s-a încheiat cu victoria crucială obținută de clujeni, păstrând astfel reale șansele la calificarea în play-off.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Silaghi, Simion, Bic, Roguljic – Popa, Nistor

REZERVE: Iliev – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Ilie, Oancea, Pițian, Rus

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Farul Constanța: Buzbuchi – Boli, Larie, Popescu, Kiki – Vina, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Budescu

REZERVE: Musat – Banu, Cojocaru, Deaconu, Doicaru, Dussaut, Nedelcu, Rivaldinho, Sirbu, Stoian

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

ARBITRU: Istvan Kovacs

 „U” Cluj obține cele 3 puncte care o duc printre favoritele la ultimul loc de play-off

Prima repriză a început cu Farul Constanța protagonistă care beneficiază de o lovitură liberă în minutul 11 executată foarte bine de Vină, mingea fiind mai apoi deviată de atacantul Luis Munteanu care trimite puțin pe lângă poarta apărată de Gorcea.

Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 19 când Simion a trimis o minge lungă pentru atacantul Daniel Popa care s-a luptat și a reușit să tragă periculos, dar Buzbuchi a intervenit salvator cu piciorul drept și păstrează tabela la 0-0.

Clujenii continuă atacurile și în minutul 29 Dan Nistor recuperează la 30 metri și balonul ajunge la Roguljic care trage în forță, dar Buzbuchi intervine din nou salvator și păstrează tabela neschimbată.

Scorul este deschis în minutul 34 când căpitanul Farului face o greșeală colosală în defensivă și Daniel Popa recuperează crucial, urmând să îi paseze lui Dan Nistor care îndeplinește o simplă formalitate și trimite balonul în poarta goală, scorul devenind 1 la 0 în favoarea clujenilor, acesta fiind și scorul pauzei.

Verificare VAR la o intervenție a lui Gorcea

Repriza secundă începe tot cu gazdele pe atac, în minutul 46 o deviere a lui Robert Silaghi îl lasă pe Ante Roguljic singur cu portarul constanțean, dar acesta intervine salvator și menține scorul 1 la 0.

Primul șut pe spațiul porții al Farului s-a lăsat așteptat până în minutul 48 când Budescu trimite în forță, dar Gorcea intervine fără prea mari probleme.

În minutul 83 o intervenție a portarului Gorcea a fost verificată la VAR, dar arbitrii au decis că intervenția portarului nu a fost destul de dură pentru a fi dictată lovitură de la 11 metri.

Ultima ocazie a partidei a aparținut Farului prin Ionuț Cojocaru care a avut o fază individuală în urma căreia a trimis spre poarta lui Gorcea, dar acesta intervine fără prea mari probleme și scorul rămâne 1 la 0 pentru clujeni care obțin a patra victorie din acest sezon pe teren propriu și ajung pe locul 6 cu 38 de puncte.

Cosmin Olaru

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax