Connect with us

ACTUALITATE

Peste 5100 de mașini au fost ridicate la Cluj în 2021. ”Exemplar” Poliția Locală NU încasează nici 50% din valoarea amenzilor

Publicat


Anul trecut, pe raza municipiului Cluj-Napoca, Poliția locală s-a ocupat cu ridicarea a peste 5100 de mașini parcate neregulamentar. Dintre acestea, 112 aveau numere străine, iar 4 erau fără număr de înmatriculare.

Cele mai multe mașini ridicate aveau numere de Cluj (2895), București (423) și Maramureș (197).

Costul pentru recuperarea mașinii ridicate este de peste 500 de lei dacă se face plata în 24 de ore. Sancțiunea crește cu 50 de lei/zi de întârziere, timp în care este păstrată la RADP.

Au fost ridicate de pe domeniul public și 187 de mașini abandonate, fără proprietar, iar alte peste 800 au fost îndepărtate voluntar, în urma somațiilor lăsate de polițiștii locali.

Pe lângă ridicări, polițiștii locali au acordat sancțiuni în valoare de peste 1,8 milioane de lei pentru încălcarea regulamentului pentru parcările cu plată, respectiv peste 3,4 milioane de lei pentru parcări, opriri și staționări neregulamentare. Însă gradul de încasare a acestora este de sub 50%, după cum reiese dintr-un raport de evaluare.

Activitatea polițiștilor locali din Cluj-Napoca pe anul 2021 este considerată ”exemplară”, în ciuda faptului că au fost demarate și 10 cercetări disciplinare.

În total, în municipiu activează 284 de polițiști locali.

Situația pe județe a mașinilor ridicate anul trecut, la Cluj-Napoca

masini ridicate



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Polițiștii din Cluj au amendat peste 60 de bicicliști și pietoni pentru abateri în trafic. Au fost vizați și livratori

Publicat

De

Amenzi pentru bicicliști și pietoni la Cluj

Polițiștii rutieri din Cluj au organizat o acțiune pentru “disciplinarea” pietonilor și bicicliștilor care nu respectă regulile de circulație.

În total, polițiștii au dat amenzi de 13.600 de lei.

Polițiștii clujeni au amendat peste 60 de pietoni și 9 bicicliști

Acțiunea a avut loc în perioada 22 – 24 aprilie și a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul abaterilor comise de către pietoni și bicicliști.

Acțiunile, au precizat reprezentanții IPJ Cluj, au vizat creșterea gradului de siguranță rutieră și de a conștientiza participanții la trafic cu privire la importanța respectării normelor rutiere.

100 de amenzi, în valoare de 13.600 de lei

Polițiștii rutieri au 100 de amenzi, în valoare totală de peste 13.600 de lei. 63 dintre acestea au fost aplicate pietonilor, pentru diverse abateri.

De asemenea, 9 bicicliști care nu au respectat normele rutiere au fost amendați. Au fost date și 15 amenzi pentru depășirea regimului legal de viteză.

În timpul acțiunii, polițiștii clujeni au legitimat 240 de persoane și au fost controlate și 138 de autovehicule.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, scos la vânzare. Clădirea emblematică are un preț de pornire de peste 2 milioane de euro

Publicat

Palatul Telefoanelor, o clădire-simbol a Clujului, cu o istorie de peste jumătate de secol, a fost scoasă la vânzare. Prețul de pornire trece de 2 milioane de euro. 

Fostul sediu Telekom de pe strada Octavian Petrovici nr. 2, cunoscut drept Palatul Telefoanelor, a fost scos la vânzare prin licitație, prețul de pornire fiind de 2.163.700 de euro. Cei interesați au 31 de zile la dispoziție pentru a depune ofertele, licitația fiind în desfășurare.

Imobilul este oferit spre vânzare de Orange Romania Communications, actualul deținător, și include o clădire administrativă cu o suprafață utilă totală de 2.504 metri pătrați, pe un teren de 715 mp. Construcția are regim de înălțime S+P+5+T1, iar suprafața desfășurată este de 2.831 mp.

Clădirea, propusă pentru a fi inclusă pe Lista Monumentelor Istorice

Clădirea, realizată în anul 1968 după planurile arhitectului Vasile Mitrea, este reprezentativă pentru arhitectura românească a anilor ’60-’70 și a funcționat la început ca centrală de telefonie. În 2018, a fost propusă pentru a fi inclusă pe Lista Monumentelor Istorice din Cluj-Napoca.

În anul 2016, Telekom a demarat lucrări de modernizare a clădirii, fără a modifica arhitectura fațadelor, pentru a o aduce la standarde tehnice actuale.

Cluj24 a întrebat Primăria Cluj-Napoca dacă a fost notificată oficial cu privire la această tranzacție și dacă intenționează să își exercite dreptul de preemțiune. Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

Citește mai departe

EDUCATIE

UBB Cluj, parteneriat pentru viitorul fotbalului românesc de elită, alături de FRF și „U” Cluj

Publicat

UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță implicarea directă într-un proiect destinat formării tinerilor fotbaliști de elită, alături de Federația Română de Fotbal, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca și Academia FC Universitatea Cluj.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se implică, alături de Federația Română de Fotbal (FRF), Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Cluj, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Cluj-Napoca și Academia FC Universitatea Cluj – intrată recent în noul proiect național Top Football Academies, dedicat formării de elită a tinerilor jucători de fotbal -, în creșterea noilor generații de sportivi de performanță.

UBB Cluj se implică în formarea noilor generații de sportivi de elită

În calitate de membru, încă din anul 2016 al Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, UBB a susținut permanent performanța sportivă, iar acum trece la un alt nivel, implicându-se și în formarea noilor generații de sportivi de elită, prin proiectul derulat în parteneriat cu FRF, ISJ Cluj, LPS Cluj-Napoca și FC Universitatea Cluj vizând crearea unui program complet și coerent de dezvoltare a tinerilor fotbaliști care studiază în clasele de elită ale LPS Cluj-Napoca.

Diplome și licențe pentru cariere duale în sport și educație

Proiectul va debuta în această toamnă cu generația 2010, ai cărei jucători vor beneficia de planuri de dezvoltare individuală, antrenamente suplimentare, evaluări periodice, suport pentru integrare / orientare educațională, diplome și licențe pentru cariere duale în sport și educație, precum și de programe de pregătire teoretică și practică dedicate atât staff-ului, cât și jucătorilor, astfel încât aceștia să fie pregătiți la cele mai ridicate și actuale standarde.

UBB acontribuit constant la crearea condițiilor pentru performanță

„Universitatea noastră are, în Campusul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” al Facultății de Educație Fizică și Sport, una dintre cele mai moderne și mai complexe baze sportive din România, reabilitată din fonduri europene și folosită, în primul rând, ca bază de studiu pentru studenți, dar și ca spațiu de antrenament și recreere pentru cluburile sportive și pentru comunitatea clujeană. Ca membru fondator al Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, am contribuit constant, încă din anul 2016 când echipa de fotbal era în Liga a 4-a, la crearea condițiilor pentru performanță. Continuăm să o facem și acum când echipa noastră este în lupta pentru primele poziții ale clasamentului național. În plus, pasul firesc e cel pe care-l asumăm prin acest proiect, în care ne orientăm spre formarea copiilor în același spirit al performanței, al excelenței nu doar în sport, ci și în educație”, afirmă rectorul interimar al UBB, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.

UBB a fost în fiecare moment alături de echipa de fotbal Universitatea Cluj

UBB a fost mereu implicată în mișcarea sportivă clujeană și a intrat, în anul 2016, alături de celelalte universități publice din Cluj și de autoritățile locale clujene, într-un parteneriat care avea ca obiectiv final revigorarea fenomenului U Cluj și renașterea clubului Universitatea ca emblemă a orașului. Din acel moment, UBB a fost în fiecare moment alături de echipa de fotbal Universitatea Cluj, asigurând infrastructura necesară efectuării antrenamentelor și cantonamentelor și orice alt suport pe care îl poate oferi, în funcție de resursele proprii, o instituție publică.

Citește mai departe

EDUCATIE

Daniel David: Este ultimul an în care examenul de TITULARIZARE are loc în această formă. Ce spune despre salarii

Publicat

De

Daniel David despre titularizare

Veste bună pentru cadrele didactice. Daniel David, ministrul clujean al Educației și Cercetării, vrea să aducă modificări la examenul de titularizare în învățământ.

În ceea ce privește salarizarea, însă, ministrul Educației nu are vești la fel de bune.

Daniel David: Este ultimul an în care examenul de TITULARIZARE are loc în această formă

“Cred că este ultimul an în care examenul de titularizare are loc în această formă. Voi propune în luna mai o formă care să păstreze toate lucrurile bune din cea actuală, dar care să aducă și lucruri noi, mai ales să corecteze această situație în care ani de zile unii profesori sunt nevoiți să dea examenul de titularizare, care nu e simplu, e complex”, a spus Daniel David, în cadrul întâlnirilor pe care le are online cu cei interesați de problemele din învățământ.

Daniel David: Deocamdată nu vor fi schimbări în zona de salarizare

Daniel David nu crede că sunt posibile, deocamdată, schimbări în sistemul de salarizare, mai ales având în vedere actualul context economic.

“Până când nu vom începe să lucrăm la sistemul de salarizare unitară nu vom putea face schimbări în zona de salarizare. Și, vorbind cinstit, cu atât mai mult în acest context economico-financiar, atât de complicat și impredictibil”, a spus Daniel David.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate