ACTUALITATE
Peste 100 de ansambluri REZIDENȚIALE din Cluj-Napoca disponibile fără agenție și fără comision

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este una din cele mai dinamice din România, zeci de investiții noi fiind anunțate zilnic, majoritatea intermediate de un agent imobiliar care vine la pachet și cu un comision pe măsură.
Astfel, din dorința de a-i scuti de acest comision pe viitorii beneficiari de locuințe, compania IBC Focus – lider de piață în monitorizarea șantierelor din România, îi invită pe faraagentie.ro.
„La IBC Focus credem mult în puterea informației și suntem de părere că, pentru a lua o decizie bună, mai ales într-un domeniu precum cel al imobiliarelor, este important ca o persoană să aibă toate detaliile puse la dispoziție. De ce faraagentie? Foarte simplu!
Acest proiect a apărut tocmai din dorința de a ușura toți acești pași, din dorința de a scuti oamenii de un comision al agentului imobiliar și de tacticile acestuia, dar și de a le oferi acces la absolut toate informațiile necesare, de la date despre investiție, până la informații valoroase despre dezvoltator și persoanele implicate în șantier”, a declarat Andrei Spătaru, fondator faraagentie.ro
100 de ansambluri faraagentie disponibile la Cluj-Napoca
Orașul devenit magnet al invesițiilor din zona Transilvaniei, Cluj-Napoca, este un reper în segmentul imobiliarelor.
Din acest motiv, faraagentie.ro a pornit de la Cluj și își propune să se dezvolte în scurt timp în toată țara. Cei interesați pot regăsi deja pe platformă peste 100 de investiții rezidențiale din Cluj alături de date de contact direct de la dezvoltatori, dar și distribuția acestora pe hartă. Pentru accesarea informațiilor, vizitatorii trebuie doar să își creeze un cont gratuit și pot începe căutarea.
Proiect cu ajutorul dezvoltatorilor imobiliari
„Ne-am bucurat încă de la început să avem sprijinul dezvoltatorilor imobiliari care au decis să își promoveze ansamblurile către viitorii lor clienți prin intermediul faraagentie.ro.
Este dorința noastră să îi ajutăm atât pe ei cât și pe viitorii locatari și să punem împreună bazele unei comunități care să se ajute reciproc și să uite de grijile comisioanelor și de influența unor alți actori implicați în decizia finală.
Recunoaștem, este o provocare și pentru noi să ținem piept acestui segment de piață, însă experiența de peste 15 ani în piața construcțiilor ne-a ajutat să dezvoltăm un produs care să răspundă nevoilor. De la căutare direct pe hartă, la contacte de la dezvoltator, detalii despre modalitățile de cumpărare, etape de dezvoltare și multe alte informații extrem de prețioase, toate disponibile acum gratuit și…faraagentie!”, a mai spus Andrei Spătaru.
Faraagentie.ro este un proiect IBC Focus, companie lider de piață în monitorizarea șantierelor din România cu o experiență de 15 ani.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Atacantul de la CFR Cluj, Louis Munteanu, a fost mărul discordiei în ultimele săptămâni. Mulți îl vedeau la Naționala mare, mai puțin antrenorul Mircea Lucescu, care l-a lăsat la U21. După prestațiile neconvingătoare ale atacului primei reprezentative, cel puțin în meciul cu Bosnia, suporterii l-ar vedea în lotul pentru partida cu Austria din iunie.
Vestea bună e că Louis Munteanu poate evolua pentru ambele reprezentative ale României. Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21, a declarat că atacantul celor de la CFR Cluj ar putea juca și la EURO U21, dar și în meciul cu Austria din preliminarii.
Dilema Louis Munteanu (CFR Cluj): la Naționala mare sau la U21, în vară
„Nu avem nicio problemă dacă Mircea Lucescu îl va lua la naționala mare. Doar să ne spună cu două săptămâni înainte ca să știm exact. El poate să joace și în Austria, dar și la noi, fără probleme. Din punct de vedere regulamentar, se poate. Și fizic ar putea. Echipa mare vorbește aici, nu noi”, a explicat Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21 a României, conform Digi Sport.
Până să afle dacă va juca la prima reprezentativă sau la U21, Louis Munteanu speră să își continue evoluțiile bune la CFR Cluj. Echipa e pe primul loc în Superligă și are șanse mari la un nou titlu.
EVENIMENT
Consultații stomatologice gratuite la Cluj. 2 din 10 români nu s-au spălat niciodată pe dinți. Caria, ”regina problemelor”

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca derulează, în parteneriat cu Facultatea de Medicină Dentară și Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj, campania ”Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” care prevede promovarea educației pentru sănătate orală în rândul copiilor de grădiniță și a elevilor și acordarea de consultații stomatologice gratuite.
Prodecanul Facultății de Medicină Dentară, Ondine Lucaciu, a declarat, vineri, că sănătatea orală este o valoare pentru cetățean.
”Consultațiile stomatologice gratuite vor avea loc sâmbătă pe esplanada de la BT Arena între orele 10-18 cu clinica mobilă SmileMobile, care dispune de 2 unități. Putem deservi, în total, 10 pacienți pe oră pentru consultații.
Pacienților li se vor înmâna adresele cabinetelor școlare, dacă vorbim de copii, sau disciplinele din cadrul Facultății de Medicină Dentară unde se pot adresa pentru a beneficia de tratamente stomatologice.
Medicii stomatologi care vor face consultațiile pe bază de voluntariat au fost contactați de Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj, iar ei vor pune diagnostice, astfel încât pacienții să știe de probleme au și unde să se adreseze”, a spus Lucaciu.
Caria, în top
Potrivit acesteia, după campania de consultații gratuite de anul trecut, au fost constatate diverse probleme de sănătate orală, cea mai prezentă fiind caria dentară, ”regina problemelor”, dar și paradontita.
Decanul Facultății de Medicină Dentară, Cristian Dinu, a declarat la rândul său că parodontita, o boală inflamatorie la nivelul dinților și gingiilor, are implicații profunde în sănătatea generală.
”Bolile cardiovasculare sunt legate de bacteriamia indusă de boala paradontală, apoi diabetul, bolile reumatologice, Alzheimer. Sunt multiple implicații generale date de paradontită. Se pot dezvolta alte afecțiuni care pot pune viața în pericol, pot duce la afecțiuni care duc la probleme complicate”, a explicat Dinu.
Potrivit unui studiu prezentat de Colegiul Medicilor Stomatologi, 2 din 10 români nu s-au spălat niciodată pe dinți, iar jumătate dintre adulți se spală pe dinți o dată pe zi sau deloc.
ADMINISTRAȚIE
Tișe, despre scandalul de la Aeroportul Cluj: De 10 ani nu am primit un telefon de la președintele Consiliului de Administrație

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a vorbit, vineri, despre problemele pe care le are cu cei de la Aeroportul Internațional Cluj.
Chiar dacă spune că vrea o relație normală cu reprezentanții aeroportului, Alin Tișe a declarat că nici președintele și nici membrii Consiliului de Administrație nu s-au consultat de ani buni cu instituția pe care o conduce în ceea ce privește investițiile.
Alin Tișe: De 10 ani nu am primit un telefon de la președintele CA al Aeroprtului
Alin Tișe a vorbit joi despre scanadul din penultima ședință a CJ când aprobarea bugetului Aeroportului Cluj a fost amânată pentru că directorul David Ciceo nu a fost prezent. Atunci, Alin Tișe a declarat că este “lipsă de respect” din partea directorilor regiilor și instituțiilor subordonate care nu vin în plen să dea explicații.
În ultima ședință a CJ bugetul a fost aprobat, însă Alin Tișe este nemulțumit în continuare de modul în care decurg lucrurile când vine vorba de aeroport, chiar dacă a spus că pentru el este un “subiect închis” și că vreo o “relație normală”.
“Problema mea nu este cea a managerului, ci a Consiliului de Administrație, care reprezintă Consiliul Județean. Cei din CA sunt cei care, practic, au ierarhia în fața directorului. Aeroportul Cluj are un președinte de CA care este vânător, sau ce o fi. De 10 ani nu am avut un telefon de la el pentru a se consulta cu noi, cu Consiliul Județean, despre oportunitatea unei investiții, în condițiile în care el este mandat de CJ ca să facă acest lucru”, a spus președintele forului județean referindu-se la Viorel Federiga, președintele CA de la Aeroportul Internațional Cluj.
De altfel, spune Alin Tișe, niciunul dintre membrii CA nu au contactat forul județean. Asftel, spune Tișe, problemele de acolo pornesc, de la Consiliul de Administrație, și “abia apoi ajungem la director”.
EDUCATIE
Daniel David, despre temele pentru acasă: Acestea trebuie să fie doar în beneficiul elevilor, nu al profesorilor

Daniel David, ministrul Educației, nu susține eliminarea temelor pentru acasă pe care le primesc elevii.
Există o reglementare, spune ministrul, care cere, însă, profesorilor să se coordoneze între ei și să încerce să fie mai flexibili.
Daniel David: Temele pentru acasă trebuie să fie doar în beneficiul elevilor
Daniel David, ministrul Educației, a vorbit, la întâlnirea online cu toți cei interesați de învățământul românesc și despre temele pe care elevii le primesc de la profesori.
Asta, spune el, pentru că a primit foarte multe mesaje cu privire la această problemă.
„Este o reglementare veche, despre care am mai vorbit. E numărul de ore pe care îl știm, două ore la liceu, gimnaziu, o oră la nivel de învățământ primar. Profesorii trebuie să se coordoneze între ei, dar, în același timp, este nevoie și de, cum să spun, flexibilitate. Până la urmă, temele sunt date de profesori în interesul și în beneficiul copiilor. Nu dai teme neapărat în beneficiul profesorilor, dar regulile sunt reguli și trebuie să le respectăm cu toții”, a precizat Daniel David.