Connect with us

EVENIMENT

Patru bărbați din Cluj și Sălaj, reținuți pentru tâlhărie

Publicat


La data de 23 februarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej au reținut pentru 24 de ore 4 bărbați din județele Sălaj și Cluj, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 22 februarie, în jurul orelor 19.30, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un tânăr de 20 de ani, din municipiul Dej, cu privire la faptul că acesta ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că în timp ce tânărul se afla în fața imobilului de domiciliu, ar fi fost abordat de către un bărbat care era însoțit de alte 3 persoane necunoscute. În urma unor discuții în contradictoriu cu privire la o sumă de bani datorată, bărbatul i-a aplicat acestuia o lovitură, sustrăgându-i din buzunar un telefon mobil.

Ulterior, aceștia s-au deplasat în locuința tânărului de 20 de ani, de unde bărbatul, sub amenințare, ar fi sustras un alt telefon mobil, aparținând unui tânăr de 26 de ani, din Dej, aflat în vizită în locuință.

Ca urmare a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, cele patru persoane au fost identificate, fiind vorba despre un bărbat de 37 de ani, din comuna Gâlgău, județul Sălaj și 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 – 25 de ani, din municipiul Dej.

Față de cei patru bărbați a fost dispusă măsura reținerii, urmând a fi prezentați magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Dej pentru luarea altor măsuri.


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 7 martie (pamflet)

Publicat

În 189 s-a născut Publius Septimius Geta, împărat roman (d. 211) Este cel care a inspirat legenda geto-dacilor, când, ajuns la Dunăre să viziteze castrele rămase după Traian, dacii i-au strigat de pe celălalt mal: ”Geto, d-aci nu pleci nef…tă!”…

În 1395, Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Brașov un tratat de cooperare militară antiotomană. Tratatul preciza ca el să se-apropie de cort îmbrăcat simplu iar Sigismund să-i sponsorizeze îmbrăcămintea…

În 1441, Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deținea această funcție pe lângă cea de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441 – 1456). A fost ceea ce s-ar putea numi un cumul de funcții fără conflict de interese…

În 1471, Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar Ștefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind. A fost un fel de ”The Beauty and the Beast”, atâta doar că bestia n-a iubit frumoasa ci a caftit-o. De iubit au iubit-o turcii, pe rând câte unul, după retragerea rușinoasă…

În 1904 s-a născut Reinhard Heydrich, ofițer german SS (d. 1942), singurul om care-a dat soluția finală doar după ce-a sunat un prieten, fără să întrebe publicul…

În 1912, succesul expediției lui Roald Amundsen la Polul Sud (14 decembrie 1911) este anunțat public, când nava Fram a ajuns la Hobart, în Australia. După ce au dezghețat-o, au completat cu freon și i-au dat drumul în larg…

În 1936, Germania Nazistă a reocupat Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno. Francezii au protestat vehement, în șoaptă, închiși în budă…

În 1960, primii 20 de cosmonauți sovietici au fost selectați pentru pregătirea zborului spațial. Atâția au mai rămas în picioare după o beție cu vodcă…

În 1972 s-a născut baschetbalistul american Shaquille O’Neal. Timp de 30 min a tot ieșit, medicii confundându-l cu cordonul ombilical…

Marius Aciu

Citește mai departe

EDUCATIE

Reguli noi în școli. Unii elevi vor putea merge la școală, chiar dacă incidența cazurilor Covid depășește pragul

Publicat

Un ordin comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății emis sâmbătă modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, scenariul de funcţionare al unităţii sau instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar sau universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale, precum și a orelor remediale pentru toate clasele .

Cine va purta mască

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

OMS: Pandemia a provocat mai multe „traume” decât Al Doilea Război Mondial

Publicat

Pandemia Covid-19 a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al doilea război mondial, iar impactul va dura „mulți ani de acum încolo”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de CNBC.

 

„După cel de-al doilea război mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al doilea război mondial a afectat multe, multe vieți. Și acum, cu această pandemie Covid, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieți”, a declarat directorul general al OMS. „Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafața lumii a fost de fapt afectat.”

 

„Și asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al doilea război mondial”, a adăugat el, menționând efectul asupra sănătății mintale. „Și atunci când există traume în masă, acestea afectează comunitățile pentru mulți ani de acum înainte”.

 

Comentariile sale au venit ca răspuns la o întrebare privind modul în care țările ar trebui să țină cont de impactul pandemiei asupra economiei și sănătății mintale. Adjuncții lui Tedros au subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătății mintale.

 

Maria Van Kerkhove, șeful unității OMS pentru boli emergente și zoonoze spune că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuși, că numărul cazurilor de persoane cu probleme de sănătate mintală al pandemiei va crește, fiind o problemă majoră pe termen lung.

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Finala din sferturi – U BT Cluj a învins CSU Sibiu în sferturile Cupei României la baschet

Publicat

Cea mai echilibrată partidă a sferturilor de finală din cadrul Cupei României la baschet masculin a fost adjudecată sâmbătă de U BT Cluj, care a învins după o repriză de prelungiri, pe CSU Sibiu.

 

Confruntarea dintre U BT Cluj și CSU Sibiu, din sferturile de finală ale Final 8-ului Cupei României la baschet masculin, ce se desfășoară la Cluj Napoca, ar fi putut avea loc la fel de bine chiar și în finală, dat fiind faptul că cele două sunt ocupantele primelor două locuri în Liga Națională de Baschet.

 

Clujenii s-au calificat în semifinala de duminică cu scorul final de 106 – 103, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost 92-92 (42-50).

 

Sibienii au condus la pauză cu 8 puncte (42-50), dar U BT Cluj a revenit în sfertul 4 și a egalat la 78-78 și chiar au preluat pentru puțin timp conducerea (80-83).

 

Cu 22 de secunde înainte de final, sibienii aveau avans 4 puncte (91-87), însă Richard a reușit un coș de 3 puncte și i-a apropiat pe clujeni la 1 punct.

 

Când mai erau 16 secunde, Reynolds a primit 2 lovituri libere în favoarea sibienilor, însă a ratat una și a dus scorul la 92-90. Clujenii au profitat și au marcat 2 puncte tot de la linia de libere, prin Wright, egalând, 92-92.

 

Ultima tentativă de a puncta de la mare distanță a sibienilor a fost ratată și s-a trecut la o repriză de 5 minute de prelungiri, pe care U BT Cluj a câștigat-o, asigurându-și prezența în semifinala de duminică

Câștigătoarele sferturilor de finală vor evolua duminică în semifinale, urmând ca finalele să se desfășoare luni.

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate