Connect with us

CULTURA

PASTORALA de Paști a Episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu: „Nu există templu mai frumos decât inima omului!”

Publicat


Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu, a transmis Pastorala de Paști care va fi citită duminică, la Liturghie în toate bisericile de pe raza Eparhiei.

Iubiți credincioși,

Din mila Domnului, sărbătorim și anul acesta Învierea și suntem chemați să răspundem încă o dată provocării de a rosti „Cristos a înviat!” din tot sufletul și nu din obișnuință, din adâncul inimii și nu cu jumătate de gură, chiar dacă în jurul nostru nu lipsesc încercări ce ne-ar putea descuraja. Suntem încă în vreme de pandemie și de aceea supuși restricțiilor, iar acest lucru afectează viața noastră în ansamblul ei.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2021: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Anul acesta este însă dificil și din alt motiv: acum aproape patru luni de zile, Preasfințitul Florentin ne-a părăsit pentru a se întoarce în Casa Tatălui ceresc. O pierdere resimțită cu atât mai mult cu cât ne-a surprins pe toți prin celeritatea ei.

Îl simțim încă prezent în sala Sinodului, în Catedrală, în biserici și cu siguranță în inimile celor apropiați. Fiecare dintre noi mai putem avea și alte motive de întristare, doar de noi știute, în viața de familie sau în cea personală.

Să ne bucurăm de Sărbătoarea Paștilor

Toate acestea împreună riscă să creeze un sentiment de nedreptate, de parcă altfel ar fi trebuit să decurgă existența noastră, a familiei noastre, a lumii în care trăim pentru a ne putea bucura de Sărbătoarea Paștilor așa cum se cuvine.

Dacă citim însă toate aceste realități la lumina Sfintei Scripturi, descoperim că nu suntem singuri: și apropiații lui Isus, ucenicii, sfintele femei au trăit experiența noastră. Nu erau ei oare cuprinși de astfel de gânduri, similare celor ale noastre, în momentul pătimirilor și mai ales în clipa morții Învățătorului preaiubit?

Nu își spuneau și ei în inima lor, împreună cu ucenicii din Emaus: noi nădăjduiam să fie altfel? Nu ar fi vrut să sărbătorească în continuare Paștile împreună cu Mântuitorul?

Părintele Boilă, despre Monseniorul Ghika

Meditând la pasajele evanghelice care descriu aceste momente, înțelegem că Isus vine tocmai într-un astfel de context pentru a ne mângâia, pentru a ne consola, pentru a ne arăta cum să citim și să interpretăm cu adevărat viața și lumea în care trăim.

Lângă ucenicii din Emaus, Fiul lui Dumnezeu este prezent, chiar dacă în mod ascuns, așa cum de multe ori este și în viața noastră. Intră împreună cu ei în tulburarea și tristețea lor, fiindcă Fiul lui Dumnezeu nu ne eliberează de suferință, ci ne eliberează chiar în mijlocul suferinței! „În lume necazuri veți avea, dar nu vă temeți, Eu am biruit lumea!” (In 16,33).

Isus nu i-a eliberat nici pe Episcopii noștri martiri de suferință, ci i-a eliberat efectiv în trăirea suferinței asumate în spiritul credinței și al iubirii, transformând temnițele lor în capele unde s-a celebrat jertfa propriei vieți. Ei au fost oameni liberi, chiar închiși fiind, căci Isus a fost cu ei.

”Când vom fi liberi?”

Bucuria, liniștea și libertatea interioară sunt rodul prezenței Celui Înviat. Este grăitoare mărturia părintelui Matei Boilă despre Fericitul Mons. Vladimir Ghika, pe care l-a întâlnit în închisoare.

Așa cum făceau de obicei, atunci când un nou deținut intra în celulă, toți se precipitau asupra noului venit pentru a afla vești din lumea de afară. Văzându-l pe viitorul Fericit intrând și știind cine este, părintele Boilă i se adresează spunând: „Monseniore, ce se aude, când vom fi liberi?”.

Și chiar în momentul în care rostește aceste cuvinte, își dă seama de absurdul întrebării sale: Monseniorul Ghika îl privește zâmbind, iar el realizează că îl întreabă „când vom fi liberi?” pe cel mai liber om din lume!

Să nu îi uităm pe bolnavi

Isus ne dăruiește și nouă o astfel de libertate și merge pe cale împreună cu noi, intră în neliniștea, în tulburarea noastră, iar la lumina Sfintei Scripturi ne deslușește sensul suferinței.

La momentul frângerii Pâinii, ni se arată în chip tainic prezent pentru totdeauna lângă noi, în noi! El ne îndeamnă totodată să nu ne lăsăm amăgiți de iluzia autosuficienței egoiste și a închiderii în sine, ci să facem loc semenilor în viața noastră prin iubire dezinteresată, compasiune și solidaritate.

Nu trebuie să îi uităm pe cei marginalizați, bolnavi, însingurați sau lipsiți de mijloacele minime pentru o existență demnă. Să fim pentru ei purtătorii speranței și ai bucuriei dăruite de Cristos cel Înviat!

Să edificăm Biserica lui Cristos

Iubiți frați și surori întru Cristos,

Atunci când lumea cere un semn, Isus face referință la unul singur: semnul lui Iona. Așa cum Iona a stat trei zile în pântecele peștelui, tot așa Isus va sta trei zile în mormânt, refăcând Templul distrus de oameni, adică Sfântul Său Trup. Din acest Trup așezat în mormânt, precum dintr-o sămânță, se naște Biserica.

Așa ne naștem și noi cu adevărat, botezați în moartea și învierea Lui, ca temple ale Spiritului Sfânt. Suntem chemați cu toții să edificăm Biserica lui Cristos, dar nu vom reuși cu adevărat dacă dincolo

de bisericile din piatră nu ne îngrijim de bisericile din inimile noastre. Cristos mărturisea unui mistic al zilelor noastre: „Nu există templu mai frumos decât inima omului!”.

Acum, la început de misiune ca episcop în Eparhia de Cluj-Gherla, vă rog pe toți, preoți, călugări, calugărițeși credincioși să mă purtați în rugăciunile voastre.

Suntem de acum o familie și ne aflăm într-o comuniune spirituală în care depindem unii de alții. Cu ajutorul Domnului, vă asigur că nu va fi dimineață în care să deschid ochii, fără să-mi deschid și inima în fața lui Dumnezeu pentru a-i cere să ne binecuvânteze pe toți; și nu va fi seară în care să-i închid, fără să-i cer Maicii Sfinte să ne acopere cu Mantia sa ocrotitoare.

Cristos a Înviat

Suntem chemați împreună să edificăm Trupul Mistic al lui Cristos, Biserica Sa, pornind însă de la grija față de bisericile din inimile noastre. Doar dacă facem din acest lucru prioritatea noastră, în mijlocul atâtor lucruri pe care le avem de făcut zi de zi, vom fi liberi și bucuroși cu adevărat, indiferent de încercările vieții.

Sărbătoarea Paștilor nu va mai fi niciodată o sărbătoare ca oricare alta, ce vine și trece, iar tradiționalul salut „Cristos a înviat!”  va celebra în viața noastră eliberarea de jugul și de frica păcatului și a morții, umplându-ne astfel de bucuria Învierii.

Lumea are nevoie astăzi mai mult ca oricând de oameni care să mărturisească prin viața lor taina Învierii, iar noi, pe urmele Fericiților noștri Episcopi martiri, suntem chemați să fim într-un mod cu totul aparte sare a pământului și lumină a lumii!

Să ne rugăm Maicii Domnului

Maica Sfântă, cea care a păstrat în inima ei vestea cea bună a Arhanghelului chiar și în fața Crucii, să ne susțină în încercările acestei vieți.

Cu puterea Celui Înviat, ea calcă neîncetat capul celui care încearcă să sădească frica, disperarea în viața noastrăși în lumea în care trăim.

Ei să i ne rugăm să risipească negura din sufletele noastre pentru a vedea singurul adevărat motiv de bucurie: Isus este lângă noi în fiecare clipă, oriunde am fi. În fața Lui, încercările, suferințele și chiar moartea devin străvezii, lăsând să transpară dincolo de ele lumina fără de apus a Împărăției Cerurilor, adevărata noastră Patrie!

Vă doresc tuturor să vă bucurați de Sfintele Sărbători pascale în pace și în sănătate, cu inimile pline de iubirea și de speranța dăruite de Cristos cel Înviat!

Cristos a Înviat!

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

Publicat

Sala de Clasa cu logo Cluj24

Paștele catolic se sărbătorește, anul acesta, înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat inspectoratelor școlare că elevii catolici nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie – 2 aprilie. Adică vor avea liber vineri, luni și marți, scrie Alba24.ro.

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

În ceea ce-i privește pe profesorii catolici, recomandarea Ministerului Educației pentru școli este să fie realizată o analiză a numărului acestora, potrivit edupedu.ro.

„Elevii care aparţin unui cult religios legal, altul decât cel ortodox, pentru care Pastele se celebrează în data de 31 martie 2024, nu au obligația participării la cursuri în perioada 29.03-02.04 2024, fiindu-le motivate, la cerere, absențele înregistrate”, se arată în adresa ministerului, potrivit sursei citate.

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. Recomandarea ministerului

„Recomandăm ca la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar să fie realizată o analiză a numărului de angajați care beneficiază de aceste prevederi. În funcție de ponderea acestora, consiliul de administrație al unităţii poate decide:

– suspendarea cursurilor pentru aceste zile și stabilirea modalităţilor de recuperarecu aplicarea prevederilor art. 9 alin. 4, literele b-c din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităților de învăţământ preuniversitar, aprobat prin O.M. 4183/2022 cu modificările și completările ulterioare,
– reorganizarea programului școlar în vederea suplinirii cadrelor didactice care beneficiază de aceste prevederi.”

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. Ce prevede legea

Contractul colectiv de muncă pentru Învățământ prevede că angajaţilor care aparţin de un cult religios legal, creştin, li se acordă zilele libere

– pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui
– prima şi a doua zi de Paşti
în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

”Pentru angajaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

Angajaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator”.

Paște 2024. Sărbătoarea pentru catolici

În 2024, Paștele catolic este sărbătorit în 31 martie.

Vinerea Mare este în 29 martie, iar a doua zi de Paște catolic în 1 aprilie.

Floriile catolice au fost sărbătorite în 24 martie.

Zile libere și minivacanțe în 2024

– 1 Mai (Ziua Muncii) – miercuri
– 2 mai (zi-punte între sărbători) – joi
– 3 mai (Vinerea Mare) – vineri
– 5 mai și 6 mai (Paște ortodox) – duminică și luni (a doua zi de Paște) – minivacanță de 6 zile
– 1 iunie (Ziua Copilului) – sâmbătă
– 23 și 24 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni
– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – joi (minivacanță de 4 zile, joi-duminică; 16 august – zi liberă – punte între sărbători)
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – sâmbătă
– 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – duminică
– 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – miercuri și joi (posibil minivacanță de 5 zile, dacă va fi declarată zi punte vineri, 27 decembrie)

Vacanța de primăvară pentru elevi 2024

Elevii vor avea în acest an 7 zile de vacanță de primăvară.

Modul 4 cursuri: de luni, 4 martie 2024, până vineri, 26 aprilie 2024
Vacanța de primăvară: de sâmbătă, 27 aprilie 2024, până marți, 7 mai 2024
Modul 5 cursuri: de miercuri, 8 mai 2024, până vineri, 21 iunie 2024
Vacanța de vară: de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

scoala nouă Buna ziua

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul local.

”A fost aprobată documentația tehnică, respectiv indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Dezvoltare infrastructură educațională specifică învățământului primar și gimnazial în cartierul Bună Ziua”. Investiția depășește 150 milioane lei, incluzând valoarea exproprierilor necesare.

Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Acest proiect de infrastructură face parte din politica Primăriei Cluj-Napoca de extindere a rețelei educaționale.

Pe lângă școlile extinse și modernizate în ultimii ani, avem în derulare și proiectul Hubului educațional din Borhanci cu școală, creșă, grădiniță”, a spus Boc.

27 de săli de clasă

scoala nouă Buna ziua

Corpul școlii din Bună Ziua are o suprafață utilă de 7.979,51 mp și un regim de înălțime de S+P+2E, iar clădirea va cuprinde 27 săli de clasă și 4 laboratoare cu anexe, atelier, sală de sport, terenuri de sport în aer liber, 2 săli profesorale, sală de lectură cu depozit pentru cărți cu o capacitate de aproximativ 110 elevi, sală de mese cu o capacitate de aproximativ 120 elevi cu terasă exterioară pentru a lua masa, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități la fiecare nivel al clădirii, funcțiuni medicale: cabinet stomatologic, cabinet logoped/ psihologic, cabinet medical, sală tratament, sală de așteptare, funcțiuni administrative: secretariat, birou contabil, birouri administrative, arhivă.

Parcare subterană

De asemenea, noua unitate de învățământ va dispune de parcare subterană cu 30 locuri de parcare (din care 2 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) și 60 locuri de parcare pentru biciclete, 2 stații de încărcare duble pentru mașini electrice.

Totodată, proiectul prevede plantări de arbori, amenajare spații verzi, o curte cu terenuri de sport, zone de joacă, spații recreere, grădină cu flori, dar și 200 panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 90 kW, și un drum de acces cu 2 benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la 31 mai. 

Asta însemană că cei care nu transmit  facturile în sistemul RO e-Factura vor fi sancționați de la 1 iunie. Momentan este vorba despre un proiect de lege ce va fi adoptat în cursul acestei săptămâni, scrie Alba24.ro.

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Amenzi la e-Factura

Firmele mari vor plăti între 5.000 – 10.000 lei

Firmele mijlocii vor primi între 2.500 – 5.000 lei

Firmele mici și persoanele fizice între 1.000 – 2.500 lei

Cum se schimbă modul de aplicare al amenzilor

Dacă o firmă sau o persoană fizică primește o factură în format clasic, adică pe hârtie sau prin alte mijloace electronice, altele decât prin sistemul RO e-Factura, și o înregistrează, atunci amenda este de 15% din valoarea facturii.

Este vorba despre facturile primite de la alți operatori din România.

Deci, de la 1 iulie o să dispară opțiunea de înscriere în Registrul RO e-Factura, deoarece toți contribuabilii vor trebui să folosească doar acel sistem pentru primire și trimitere a facturilor. Acum este opțional.

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

De

Spitalul de Urgență Cluj

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj posturile sunt pe perioadă nedeterminată.

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Cel mai mare spital din Cluj angajează nu doar personal medical, ci și personal auxiliar și TESA, dar și muncitori.

Posturile scoase la concurs sunt următoarele:

  • asistent medical generalist – 5 posturi, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, cu diplomă de bacalaureat, fără condiţii de vechime
  • asistent medical de laborator clinic licențiat la Serviciul de anatomie patologică – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime
  • asistent medical de laborator la Laboratorul de analize medicale – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţii de vechime
  • infirmier – 4 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • îngrijitoare – 31 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • brancardier – 2 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • registrator medical principal – 1 post, diplomă de bacalaureat, 6 luni vechime în specialitate
  • economist specialist IA la Serviciul Achiziții publice – 1 post, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate
  • muncitor calificat bucătar la Bloc alimentar – 6 posturi, studii medii/generale, certificat de calificare, examen coprologic și coproparazitologic, fără condiție de vechime
  • spălătoreasă – 5 postrui, studii generale, fără condiție de vechime.

Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, găsiți AICI  și AICI.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax