Connect with us

EDUCATIE

Părinţii elevilor maghiari din Cluj denunță tratament discriminatoriu la examenul de Bacalaureat

Publicat


Părinții elevilor maghiari de clasa a XII-a din județul Cluj denunță tratament discriminatoriu la examenul scris de limba română de la Bacalaureat și cer Ministerului Educației din România corectarea acestuia.

Părinţii elevilor maghiari de clasa a XII-a din judeţul Cluj au solicitat Ministerului Educaţiei din România remedierea tratamentului discriminatoriu aplicat elevilor la examenul scris la limba română, a declarat, miercuri, Csoma Botond , preşedintele UDMR Cluj, citat de MTI.

Note mai mici, din cauza lucrărilor nemarcate

Părinții elevilor maghiari din județul Cluj arată că lucrările copiilor lor nu au fost marcate corespunzător pentru a reflecta faptul că provin din clase cu predare în limba maghiară.

Acestă omisiune ar determina ca, în contextul digitalizării, lucrările să fie corectate de profesori care nu sunt familiarizați cu specificul elevilor maghiari și ar putea duce la note mai mici.

Zoltán Kallós, secretar de stat responsabil pentru învăţământul minorităţilor naţionale din cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat că a cerut preşedinţilor comisiilor judeţene de bacalaureat să permită marcarea lucrărilor elevilor maghiari.

Majoritatea judeţelor din Transilvania au respectat cererea, însă, în judeţul Cluj, s-a refuzat, motivându-se că nu au primit o directivă oficială în acest sens. Potrivit secretarului de stat, legea nu obligă, dar nici nu interzice marcarea lucrărilor.

Părinții solicită reevaluarea lucrărilor de către profesori maghiari

Mai multe asociații de părinți au depus memorii la Inspectoratul Școlar Județean, solicitând marcarea retroactivă a lucrărilor sau reevaluarea acestora de către profesori maghiari. În cadrul întâlnirii cu inspectoratul, li s-ar fi răspuns să se adreseze ministerului de resort, a declarat, pentru cotidianul transilvănean krónikaonline.ro, Király Attila, preşedintele asociaţiei de părinţi a Liceului Teoretic „Báthory István” din Cluj-Napoca.

La rândul său, Csoma Botond, președintele organizației UDMR Cluj, a înaintat solicitările ministerului, cerând soluții adecvate pentru corectarea situației.

Petiție și plângere la CNCD

Părinţii elevilor maghiari din judeţul Cluj au iniţiat şi o petiţie online adresată ministerului de resort şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

În aceasta, ei acuză comisiile de examen din judeţul Cluj de discriminare şi solicită rezolvarea urgentă a situaţiei. Până miercuri seara, petiţia a fost semnată de 500 de persoane.

Miercuri, organizaţia nonguvernamentală clujeană Advocacy Group for Freedom of Identity (AGFI) a depus o plângere la CNCD. În comunicatul său, organizaţia afirmă că marcarea lucrărilor nu a dus la o discriminare între elevii români şi maghiari, ci la o discriminare nejustificată între elevii maghiari, favorizându-i pe unii şi defavorizându-i pe alţii, deşi toţi elevii care urmează acelaşi tip şi limbă de învăţământ ar trebui să beneficieze de aceleaşi condiţii de examinare şi lucrările lor să fie corectate după aceeaşi metodologie.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Energie pură, dans și jazz plin de culoare cu Roberto Fonseca la Jazz in the Park Competition

Publicat

De

Sțmbătă de vis la Jazz in the Park Competition

Parcul Central din Cluj-Napoca s-a transformat în Buena Vista Social Club în cea de-a doua seară a Jazz in the Park Competition!  Sțmbătă, în Parcul Central din Cluj-Napoca au fost peste 25.000 de oameni

Marele câștigător al celei de-a șaptea ediții a Jazz in the Park Competition, anunțat duminică seara.

Energie pură, dans și jazz plin de culoare cu Roberto Fonseca la Jazz in the Park Competition

Roberto Fonseca, unul dintre cei mai iubiți pianiști cubanezi din lume a făcut lumea să danseze pe aleile parcului.

script type=”text/javascript” src=”https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MXZiLDdRTkYsMA==”>

Peste 25.000 de iubitori ai muzicii jazz au venit la cea de-a doua zi a celei mai importante competiții de jazz din România.

Ultimii finaliști urcă pe scenă

Duminică, 7 iulie, urmează o nouă zi plină ritmuri vibrante.

Seara va fi închisă de Răzvan Florescu Quartet și trupa Klawo, câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023.

Pentru scena de competiție se pregătesc ultimii cinci finaliști:

  • Abel Marton Nagy’s Cosmos Band (Austria) – Un colectiv vienez care își canalizează energia într-un jazz-fusion modern; comparați cu Blood Sweat & Tears și Frank Zappa.
  • Zouratie Kone Trio  (Belgia) – trupa centrată pe personalitatea lui Zouratié Koné, liderul grupului, maestru percuționist, cântăreț-compozitor și fabricant de instrumente muzicale. Zouratié și ansamblul său oferă o fuziune unică dintre groove-ul african și armonia jazzului.
  • kitti (Scoția) – Recunoscută pentru muzica ei autentică, kitti, a câștigat deja două premii importante: “Best Female Breakthrough” la Scottish Music Awards și “Best Jazz Vocalist” la Scottish Jazz Award.
  • daoud (Franța) – Considerat ”copilul problemă al jazzului francez”, daoud vine cu o nouă energie și forță pe scena jazzului. Inspirați din hip-hop, house italian și jazz modern, membrii trupei au reușit să creeze o muzică plină de groove.
  • David Luca Quartet  (România) – Cu un echilibru între experiența internațională și talentul local și cu o combinație de abilități instrumentale și creativitate, Quartetul David Luca promite să ofere o interpretare captivantă a jazzului contemporan.

Program Jazz in the Park Competition – Duminică, 7 iulie

Competition Stage:

• Abel Marton Nagy’s Cosmos Band
• Zouratié Koné TRIO
• kitti
• daoud
• David Luca Quartet

Special Guests Stage:

• 20:00: Răzvan Florescu Quartet
• 21:00: Gala de decernare a premiilor Jazz in the Park Competition
• 22:00: Klawo

Vinyl Stage:

• Dubik
• Puiu
• Wax on Fridays

Jam Session:
• 21:00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge
• 23:30: Competition & Local Artists.

Intrarea la eveniment este gratuită. Participanții pot însă să susțină Fondul Jazz in the Park cumpărând un bilet neobligatoriu în valoare de 30 de lei. Cei care îl cumpără primesc o brățară specială. Fondurile vor merge către susținerea un nou proiect cu totul special: deschiderea primului club de jazz din oraș.

PREMIILE Jazz in the Park Competition 2024

Valoarea totală a premiilor pentru câștigători depășește 35.000 de euro. Câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023 vor fi anunțați duminică, la ora 21.00, pe scena principală.

Finaliștii vor primi puncte pentru: calitatea interpretării, coeziunea trupei, interacțiunea cu publicul, respectarea timpilor alocați și originalitatea muzicii.

Juriul din acest an este format din: vocalista și compozitoarea Elena Mîndru, jurnalistul de radio Bogdan Roșca-Zăsmencu, liderul și pianistul formației JazzyBIT, Teodor Pop și stage managerul Jazz in the Park, Horea Marc.

Marele premiu, 5.000 de euro
• Premiul 1: 5.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park în perioada 30 august -1 septembrie 2024
• Premiul 2: 3.000 euro
• Premiul 3: 1.000 euro
• Premiul pentru cea mai bună formație românească din competiție: 1.000 euro;
• Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 500 euro
• Trei (3) mențiuni pentru cei mai buni muzicieni: 500 euro
• Premiul publicului

Activități la JAZZ IN THE PARK COMPETITION

Jazz in the Park Competition 2024 aduce în Parcul Central o varietate de activități și zone interactive susținute de partenerii evenimentului, menite să ofere o experiență de neuitat participanților. Evenimentul din acest an promite nu doar muzică de calitate, ci și numeroase oportunități de implicare și distracție pentru toate vârstele:

• Music Lounge, lecții de muzică și jam sessions
• Atelier de Pizza
• Lecții de dans african, circle dance și ateliere de ritm și tobe africane
• Tiroliană
• Panou de cățărare
• Târg de viniluri
• Play Area cu jocuri
• Jocuri pentru copii
• LEGO Corner
• Spațiul creatorilor IARMAROC.COM
• ateliere pentru copii

Jazz in the Park Competition își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție, cu un număr record de înscrieri: 246 de trupe din 39 de țări.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie cercetată pentru furt de Poliția Cluj. A refuzat să returneze unei firme materialele închiriate pentru o nuntă

Publicat

poliția Cluj

O femeie din Someșul Cald este cercetată pentru furt de Poliția Cluj după refuzul de a returna unei firme de organizare evenimente materialele închiriate pentru o nuntă cu aproape 100 de persoane.

Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii, când firma Flovers Event Logistic a închiriat materialele necesare unei nunți desfășurate în curtea unui client din Someșul Cald, printre care 90 de scaune, funde, ghirlande decorative, fețe de masă, servețele, pahare etc.

”Contractul a fost cu Carmen-Laura Florea pentru o singură zi, ziua de sâmbătă, iar vineri seara când am vrut să plec și le-am spus ca duminică dimineata la ora 6 o sa trec dupa materiale au început sa faca scandal ca nu o sa le primesc, că ei au nevoie de ele si duminica si ca oricum nu pot sa le iau ca poarta este închisa si nu am voie sa intru pe proprietatea lor, iar duminică dimineata aveau bodyguard la poartă (foto)”, a declarat Diana, reprezentanta firmei care a închiriat materialele pentru nuntă.

Conform contractului încheiat, ”clientul se obligă sa predea bunurile si accesoriile, la terminarea sau rezilierea contractului de dare in folosinta, in buna stare de functionare”.

Materialele trebuiau folosite la alt eveniment

Aceasta a sunat vineri seara la Politie și i s-a transmis să revină duminică cu un apel la 112.

”Duminică, Politia pur si simplu a refuzat sa intervina. Am sunat din nou la 112 si au venit pana la urma, ne-au spus ca nu au ce sa faca, sa mergem in instanță și au refuzat sa il legitimeze pe baiatul ce statea la poarta.

Le-am spus polițiștilor că materialele le aveam închiriate duminică pentru alt eveniment, iar răspunsul politistului a fost că ne înțelege frustrarea”, a relatat Diana.

Tatăl acesteia reclamă că a mers la Secția nr 6 Poliție Rurală Florești pentru a depune o plângere față de familia care le-a sechestrat bunurile, dar polițiștii ar fi refuzat sa înregistreze plângerea.

În timp ce se deplasau cu dubițele aduse pentru a încărca materialele, acestea au fost urmărite cu o mașină de bodyguardul de la casa din Someșul Cald unde a avut loc nunta și unde nu li s-a permis accesul.

Dosar penal pentru furt

În cele din urmă, duminică a fost depusă o plângere la IPJ Cluj unde s-a deschis un dosar penal.

Reprezentanții firmei de organizare de evenimente au susținut că au depus plângere pentru abuz de încredere, conform art. 238 din Codul Penal, faptă care pedepsește cu închisoare de la 3 luni la doi sau cu amendă pentru ”însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui”.

De asemenea, s-a depus plângere și pentru polițistul care a intervenit și nu a luat nicio măsură, precum și față de cel care nu a înregistrat plângerea.

”S-a depus plângere pentru furt, s-a deschis dosar și se fac cercetări în acest caz cu privire la infracțiunea de furt”, au precizat, însă, polițiștii clujeni pentru Cluj24.

Din informațiile noastre, soțul lui Carmen-Laura Florea este un anume Mircea Florea, un om de afaceri din zona Gilău-Florești.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Sport a la Cluj. CS Universitatea Cluj, TRADIȚIE și performanță. Ovidiu Vasu (director): Avem deja 57 de medalii de AUR în 2024

Publicat

u

Clubul Sportiv Universitatea Cluj. „100 ani de muncă, entuziasm, confruntări sportive pe pistele și terenurile de joc sau în sălile de sport”, scrie în prefața monografiei clubului apărută cu ocazia centenarului. 1919-2024, adică 105 ani de împliniri, bucurii, tristeți, greutăți, obstacole, permanență și existență perpetuă a ideii „U”. „U” reprezintă tradiţia sportivă, continuitatea şi performanţa în sport, de la 1919 şi până în prezent, fiind una din entităţile ce se identifică cu istoria Clujului şi a Transilvaniei ultimilor 105 ani.

Ovidiu Vasu este directorul clubului din 2008. Fost sportiv și antrenor de volei din 1997, el a fost cel care a înregistrat la OSIM sigla clubului și sloganul „Tradiție și performanță”. „Este cel mai mare club studențesc din țară și al treilea ca mărime după Dinamo și Steaua. Clubul are 22 de secții, 8 de jocuri sportive și 14 individuale. Ni s-a spus că sunt prea multe. Păi cele mai multe au o vechime de peste 70-100 de ani, să le lăsăm de izbeliște?”, spune Ovidiu Vasu.

u

Sport a la Cluj. CS Universitatea Cluj, TRADIȚIE și performanță. Ovidiu Vasu (director): Avem deja 57 de medalii de AUR în 2024

În prezent, sub sigla „U” îşi desfăşoară activitatea 22 de secţii sportive, atât pe echipe cât şi în discipline individuale: atletism, baschet masculin şi feminin, handbal masculin şi feminin, judo, rugby masculin şi feminin, volei masculin şi feminin, culturism & fitness, scrabble, tir sportiv, tir cu arcul, tenis, patinaj viteză, box, lupte, echitaţie, scrimă, schi fond și natație.

u

„Ne desfășurăm activitățile la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de dimineața până seara, în cazul sporturilor de echipă, apoi în Parcul „Babeș”, la Cluj Arena, atletismul și culturismul, scrima la sala „Sonia Iovan”, tirul cu arcul pe terenurile de la Cora”, mai spune directorul.

u

Anul acesta, CS Universitatea Cluj are 2 sportivi la olimpiadă

Până acum, în acest an, clubul a obținut 57 de medalii de aur, 54 de argint și 57 de bronz, toate în competiții oficiale. În 2023 clubul a câștigat 113 medalii de aur. „Anul acesta cred că o să depășim bilanțul anului trecut. Toate secțiile au atins, la un moment dat, nivelul maxim de performanță. Evoluția acestora variază și depinde de mai mulți factori, despre care o să vă vorbesc altă dată”, spune Vasu.

Anul acesta, CS Universitatea Cluj are 2 sportivi la olimpiadă. Este vorba de Mădălina Amăistroaie, la tir cu arcul și de Alex Bologa, la judo, la Jocurile Paralimpice. „În 2016 am avut 9 sportivi la Olimpiada de la Sidney. Am făcut o solicitare la Comitetul Olimpic să fim reprezentanții cluburilor universitare în adunarea generală. Din păcate, încă n-am primit niciun răspuns”, spune Ovidiu Vasu.

u

Mădălina Amăistroaie, multiplă campioană națională, este originară din Rădăuți, a continuat la CSM Suceava și este studentă la Universitatea Babeș-Bolyai, la Facultatea de Matematică și Informatică. Este pentru prima dată cînd un sportiv din Cluj va concura în proba de tir cu arcul la Jocurile Olimpice.

u

Alex Bologa, sportivul cu deficiențe de vedere participant la Jocurile Paralimpice, se află pe sfârșit de carieră. „L-am întrebat ce vrea să facă pe mai departe și mi-a zis că ar vrea să se ocupe de sportivii cu deficiențe de vedere”, mai spune directorul.

u

Banii, vechea și noua problemă

Călcâiul lui Ahile este finanțarea. „Banii vin de la Ministerul Educației, în proporție de 70-75%, vreo 20% de la autorități și diferența până la 100% din sponsorizări. Din păcate legislația nu ne ajută. Ar trebui o lege care să permită companiilor să sponsorizeze performanța, să se introducă niște criterii de performanță la deductibilitate, adică banii să se îndrepte spre echipe de prim eșalon sau campioni naționali. Baza sportului românesc stă în cluburile sportive școlare, studențești și în cluburile de la Autoritatea Națională pentru Sport iar banii care se împart sunt foarte puțini”, spune Ovidiu Vasu.

Pereții clubului sunt plini de fotografii mai vechi sau mai noi dar și de foarte multe caricaturi ale gloriilor sportului clujean, creații ale maestrului Virgil Tomuleț, pe care acesta le-a donat clubului. Istoria și prezentul, o simbioză a sportului clujean care nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Pentru că tradiția obligă la performanță…

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

GALERIE FOTO. Rezultate de excepție pentru sportivii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca la Campionatele Europene

Publicat

De

Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca

Final de sezon de excepție pentru sportivii și instructorii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca.

Aceștia s-au întors cu medalii de la Campionatului European de Cheerleading s-a desfășurat în complexul Oslofjord Convention Center din Norvegia.

Rezultate de excepție pentru sportivii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca la Campionatele Europene

Cea de a 12-a ediție a Campionatului European de Cheerleading a fost pentru sportivii clujeni cea mai complexă și emoționantă deplasare organizată și trăită de membrii cluburilor din România reunite de către Federația de Cheer Sport.

Delegația de la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca a avut 40 de sportivi.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Aceștia s-au pregătit intensiv timp de 10 luni pentru acest campionat, iar rezultatele au fost peste așteptări.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

 

Medalii și un loc cinci

Reușitele sportivilor clujeni:

  • Team Romania Juniors, locul 1 și medalie de aur la categoria Juniori Coed Advanced, nivel de dificultate 4. Din echipă au facut parte 11 sportivi Knights Cheerleaders CCS Cluj
  • Team Romania Youth, locul 3 și medalie de bronz la categoria Youth Coed Median, nivel de dificultate 3. Din echipă au facut parte 12 sportivi Knights Cheerlesders CCS Cluj.
  • Knights of Transylvania CCS Seniori, locul 5 la categoria Seniors Coed Elite, nivel de dificultate 5. 18 sportivi clujeni au făcut parte din echipă.

“Suntem cu atât mai mândri cu cât aceste rezultate excepționale ale loturilor naționale și cele de club au în spate munca și dedicarea continuă a unui staff incredibil”, au arătat reprezentanții clubului clujean.

Instructorii și coordonatorii din structura Knights of Transylvania CCS sunt:

  • Loredana Purcel – head coach al lotului național de juniori și asistent tehnic al echipei de seniori KOT
  • Andrei Baciu – asistent tehnic al lotului național de juniori
  • Grațian Mihălțan – asistent tehnic al lotului național de juniori
  • Florin Roman – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Sandra Cașcaval – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Daria Rotunjanu – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Laura Kato – manager logistic și organizatoric al proiectului Team Romania 2024 și al deplasarii în Norvegia
  • Carmen Biriș – head coach al ehipei de seniori KOT CCS și coordonator general al proiectului Team Romania 2024.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

 

Foto: Facebook/ Knights cheerleaders

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax