Connect with us

De toată clujena

PAMFLET. Că bine-i să aibă omul SCAUNUL lui

Publicat


wc

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că partidele din alianţa PSD-PNL-UDMR  „nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul de dedesubt”.

Din străbuni există vorba „că bine-i să aibă omul lucrul lui”. Această zicală se răsfrânge și asupra scaunului. Fiecare om cu scaunul lui.

Absența scaunului se mai numește, în termeni medicali, constipație. Abundența lui este colocvial denumită cufureală, mai elegant diaree. Atunci când cineva nu are scaun, de obicei apelează la ceaiuri diuretice sau laxative. Este prima dată când politicul propune ca soluție însușirea scaunului altei persoane.

Alăturarea cuvintelor politic-scaun nu e recentă. De când există clasă politică există și expresia „politicienii mănâncă rahat”, rahat fiind un alt cuvânt care poate substitui scaunul. Coprofagia politică a fost ridicată la rang de virtute, cel puțin în ultima vreme.

„S-a trecut la un alt nivel”

Precizarea lui Dacian Cioloș vine să limpezească lucrurile: scaunul care se fură este cel de dedesubt, să fie clar. Cum politicieni cu scaun la cap sunt foarte puțini, este exclus ca cineva să atenteze la aceștia.

Este evident că s-a trecut la un alt nivel. Lupta politică a făcut saltul de la domeniul gastronomic (vezi ciolanul) la cel fiziologic, adică scaunul.

Expresia „se scapă pe ei” nu mai reprezintă totalitatea acțiunilor pe care le întreprindeau politicienii pentru a se scăpa unul pe altul de DNA ci efectiv un act fiziologic apărut din neputința de a scoate țara din criză prin numirea unui prim ministru. Când te scremi de atâta vreme să faci ceva și singurul rezultat este o fâsâială, e clar că ai probleme de tranzit. Merde alors, monsieur Cioloș sau Scheisse, ca să priceapă și Stăpânul Scaunelor!

Sfântul Scaun


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    noiembrie 19, 2021 la 11:50 am

    Aveti Dreptate, Dle Ciolos ! : PNL-ul Matu Citu i-a furat lui Marcel Ciolacu Scaunul de Viitor Premier al Romaniei, Inlocuindu-L cu Generalul Ciuca !!!!!!!!!!!!!!!!! Gelu Stoian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

PAMFLET. Premierum Mobile sau ieșirea din criză

Publicat

Rareș Bogdan a declarat, luni seara că nu s-a pus problema rotativei premierului. „Florin Cîțu nu poate lua de capul lui asemenea decizii ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare.”

„Acele foruri statutare sunt de fapt statuare, pentru că toți cei care participă stau ca niște statui și nu-l contrazic pe Cîțu. Nu există nicio problemă a rotativei. Eu m-am oferit să fac roata țiganului ca să nu se întrerupă ciclul. O știu de la grădiniță, când mă îmbrăcau cu fustiță roz și mă foloseau vara pe post de ventilator, deci aș putea oricând să țin locul premierului, dacă acesta ar avea o urgență de tip fiziologic”, a declarat Rareș Bogdan pentru publicația de business „Roata și coviltirul”.

În caz de gripare a mecanismului rotativei, PNL-istul a venit și cu soluția: „Eu sunt gata să le suflu premierilor în fund pentru a asigura continuitatea rotației.”

Rujul de camuflaj

Citește mai departe

ACTUALITATE

PAMFLET. Faceți hora, nu fiți HOȚI, ca să ne-ajungă la toți. Rotația PREMIERILOR

Publicat

dervisi

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că varianta rotaţiei prim-miniştrilor într-un guvern cu PSD şi UDMR este o soluţie, dar că în acest moment mandatul liberalilor este pentru o guvernare în jurul PNL.

Astfel, dansul dervișilor ar putea intra în curând într-un con de umbră. Rotația premierilor va implica, totuși, o îmbrăcăminte și o recuzită originală. Spre deosebire de derviși, premierii vor purta tradiționalii gaci moșteniți de la daci, obligatoriu cu suspensor pentru a nu se vedea promisiunea electorală.

În cap nu vor avea nimic, că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Într-o desăguță vor avea câte o moțiune de cenzură, gata pregătită în caz de urgență.

Pentru a fi și ei buni la ceva, dacă tot se rotesc, vor fi racordați la sistemul energetic național pe post de eoliene, că vorba aia, aere știu să-și dea.

Dervișul năcăjit

Citește mai departe

ACTUALITATE

PAMFLET. BEI, nu BEI, vremea spitalului trece

Publicat

spitalul regional cluj sursa ministerul sanatatii

Vineri s-a semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 305 milioane euro pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. 

Având în vedere de când se tergiversează această investiție, se pare că spitalul va fi construit direct la faza de ruină. Unitatea va avea 7 niveluri, toate comasate într-unul singur din cauza uzurii structurii de rezistență. Va avea 849 de paturi, care vor fi toate ocupate de migranții ce urmează să intre în țară și nu vor avea unde dormi.

Vor fi și 19 săli de operație, toate dotate cu tehnologie modernă, cum ar fi anestezice tip ciocan, briști tradiționale de tăiat slana, EKG-uri cu Tetris încorporat, monitoare de ultimă generație cu Netflix preinstalat și mașini de cusut cu pedală pentru închiderea pacienților după operație. Pentru deschiderea lor se va folosi panglică de inaugurare tricoloră pe care o va tăia Alin Tișe,

Spitalul va avea și un heliport ce va putea fi folosit cu succes la depozitarea ambalajelor de la aparatură. Cele aproape 1.400 de locuri de parcare vor fi permanent ocupate de riveranii din zonă care oricum n-aveau unde parca.

Generalul BEM

Citește mai departe

De toată clujena

PAMFLET. Ana are mere, Hava are OUĂ, Boc n-are coloană

Publicat

oua

Dacă europarlamentarul PNL Mircea Hava a avut curaj să își ceară public scuze propriului electorat pentru alianța cu PSD, cel mai mic dintre primarii liberali a venit cu un sac de justificări.

emil boc bruxelles

La ce papagal are Boc, poate justifica oricând și oricui de ce sunt 10 porunci și nu 11 sau de ce are Ana mere și nu smochine. Că doar nu-l doare gura.

Oul lui Columbeanu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate