Connect with us

ACTUALITATE

OPINIE/ Promovarea homosexualității prin film

Publicat


”Emigrez!, mi-a spus un prieten foarte bun. Cum, de ce vrei să pleci din țară?, l-am întrebat. Din cauza homosexualității, a răspuns. Cum adică? Să îți explic: Acum 500 de ani dacă erai homosexual, te ardeau pe rug, te supuneau la cele mai înfiorătoare cazne. Acum 100 de ani, dacă erai homosexual te împușcau sau te executau sumar, dar fără să te mai chinuie. Acum 50 de ani pentru homosexualitate, te băgau în pușcărie unde te supuneau la practici perverse. Acum 30 de ani, homosexualitatea era pedepsită cu o amendă, iar de vreo 20 de ani scapi doar cu un avertisment, ba mai nou, ești și consiliat psihologic dacă nu ai fost discriminat. Dacă lucrurile au evoluat atât de bine, de ce mai emigrezi? Mă văd nevoit să emigrez pentru că mi-e teamă ca homosexualitatea să nu devină obligatorie!”

Este transcrierea unei glume dintr-o emisiune BBC din anii ‘70. Continuând gluma, este destul de greu să emigrezi în spațiul occidental unde să afli că homosexualitatea nu-i propagată cu agresivitate.

Western cu lesbiene pe Netflix

NETFLIX. Regret că pe Netflix se promovează cu atât de mare succes filme de calitate îndoielnică. La regretabilul lor succes am participat vizionând în ultima vreme, e drept mai pe sărite, un western în care să vezi comedie, protagoniste erau două lesbiene. Pentru că subiectul nu mă interesa am accesat un serial istoric, Străina. Spre stupoarea mea, la al nu știu câtelea episod ofițerul englez își manifestă pornirile „pe nedrept” ascunse, homosexuale, îl șantajează pe eroul muntean scoțian și face sex cu el.

Cei doi bărbați fac sex între ei de mai multe ori, și se mai prezintă și în alte variante să fie foarte clar că sexul se poate face între persoane de același gen. În Istoria Scoției și în zona muntenilor!

Promovare făcută în acel serial și în multe, multe alte filme, îndeobște slabe calitativ, de pe Netflix, un canal care promovează cu succes, extrem de ieftin, foarte multe filme.

Gândește liber, cum este un slogan tv? Să fim serioși!

Despre TIFF și filmele gay

TIFF. Nu mă interesează homosexualitatea? Nu vreau să folosesc nici un fel de termen sau aluzie de miștocăreală, condamnare sau repulsie față de fenomenul gay. Am trăit în medii în care acest fenomen nu era condamnat, nu era discriminat, pur și simplu nu se vorbea despre aceasta. Am crezut că vom putea trăi în continuare sub aceste auspicii, că nu mă interesează acest fenomen, nu doresc să vorbesc despre el. Am fost convins că oamenii afectați (sau care îl practică) trebuie lăsați în pace, nu agresați, nu executați, nu discriminați și nici încurajați.

Trebuie lăsați în pace! Dar nu este așa simplu! Nu te mai lasă ei pe tine!

Cinefil înseamnă că iubești cinematograful și filmul (scuze, precizare utilă pentru unii tineri), iar tiffar este un cinefil care vede multe, foarte multe filme la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania).

De cele mai multe ori, împreună cu prieteni din adolescență sau colegi de facultate ne luăm concedii să putem vedea TIFF-ul. Aflasem că unul dintre organizatori este gay și aceasta nu ne deranja, nu era problema noastră. A devenit, dar nu datorită nouă, a sărmanilor cinefili. Într-o singură zi de concediu, intrând la al patrulea film, din locații diferite, am constatat că și acela avea principală problematică homosexualitatea. Ca să parafrazăm alt banc din „domeniu”, parcă începea să ne doară fundul de atâta TIFF!

”Cel mai iubit dintre pământeni”, o producție expirată

CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI. Se spune că actorii noștri (de atunci…) erau atât de mari și talentați că dacă erau puși împreună și filmați, indiferent ce ar fi făcut, tot ar fi ieșit un film bun.

Este valabil la filmul „Operațiunea Monstrul” și multe altele, dar se poate să îi aduci împreună să faci și un film prost. Exemplul este ”Cel mai iubit dintre pământeni”, un film care se pretinde inspirat din romanul cu același titlu, însă cum spunea un critic de film clujean, este o producție total expirată.

Dar care, în speranța creșterii audienței și a stârnirii senzaționalului pe modelul „găinii care a născut pui vii”, a introdus o temă care nu avea nici un miros în carte – homosexualitatea, chiar violul între bărbați. Miros nu este un cuvânt nimerit, probabil că duhoare ar reprezenta mai bine calitatea finală.

Duhoare stârnește nu fenomenul în sine, ci efortul acesta, uneori fanatic, de a-l promova. O duhoare a lipsei de măsură, a inculturii, a grotescului arivist în lipsa unor realizări reale.

Noi criterii pentru premiile Oscar

Cei mai exagerați dintre pământeni în industria filmului nu sunt bineînțeles în România, sunt tocmai la „mama lor”, a filmului, la Hollywood (se observă că nu s-a spus cei mai tâmpiți dintre pământeni, mostră de imparțialitate și decență în exprimare).

Academia americană de film impune noi reguli pentru a fi premiat la Oscar! Prima condiție este ca povestea principală, tema sau narațiunea filmului să fie centrată pe un grup sau grupuri subreprezentate; LGBTQ, femei, grup rasial sau etnic, persoane cu dizabilități cognitive sau fizice, sau care sunt surzi sau cu deficiențe de auz.

Poate că Baudelaire ar trebui citit, studiat, premiat pentru iubita lui pitică, nu pentru poezie. La Hollywood, cel puțin unul dintre actorii principali sau actorii secundari semnificativi trebuie să provină dintr-un grup rasial sau etnic subreprezentat si de asemenea cel putin 30% din toti actorii secundari.

Repetăm, se detaliază precis aceste comunități: LGBTQ, grup rasial sau etnic, persoane cu dizabilități cognitive sau fizice, sau care sunt surzi sau cu deficiențe de auz. Pentru detalii și veridicitate se poate consulta: „Academy Creates Inclusion Standards for Best Picture Oscars”.

Homosexualitatea nu este o problemă a specificului nostru național

Se mai spune că această problematică a homosexualilor ține și de climă și de națiuni și de tradiții culturale. Dascălii noștri ne-au iubit și totuși nu ne-au vorbit despre aceste lucruri. Sau poate tocmai de aceea? Dacă nu au vorbit, noi nu le-am căutat, nu le-am citit.

Știam dintotdeauna că există, dar credem că așa se cade, să nu vorbim despre ele. Școala românească s-a schimbat, iar elevii sunt îndoctrinați cu aceste elemente de educație, deși credem cu tărie, dar nu cu ostentativă mândrie, nici mâhnire, că homosexualitatea nu este o problemă a specificului nostru național. Știm că există, dar nu credem/credeam că este o problemă, o avarie, o alarmă sau un risc. Nu te poți însă ascunde nici de problema care nu există, când un președinte al țării tale spune că 20% din români sunt homosexuali!

Nici în cazul acestei declarații, nebune, problema nu este homosexualitatea! Problema este disprețul cumplit al unor oameni politici față de adevăr, de documentare și cercetare în aflarea realității, față de promovarea calității umane, a valorilor creștinești, a cinstei, a corectitudinii, a educației.

Este disprețul și tupeul fără limite al personalităților care au făcut din flota românească ce este acum, au făcut ca trenurile să meargă mai încet ca în perioada interbelică, la drumuri să fim rușinea Europei, iar anumite servicii de spionaj să înregistreze povești cu caltaboși.

Un film totuși, se mai poate vedea?

Cât despre homosexuali și lesbiene, transexuali, transgenii/transgenderi și toate, cum să le spunem să fim decenți, să nu fim acuzați de părtinire – orientări sexuale.

O glorie a rugbylui clujean, ajuns la vârsta deplinei înțelepciuni, spune că nici a fi heterosexual nepracticant nu este de dorit. Noi le dorim tuturor multă sănătate! Dacă este permis, le dorim să se protejeze, iar dacă vor considera că problema lor nu i-a făcut mai fericiți să nu facă o obsesie din promovarea ei!

În România deja este greu aceasta! Știm o familie din Cluj unde acest subiect nu se prea discută acasă, dar unde, la sesizarea unuia din părinți că nu mai poți vedea un film fără homosexuali, cei doi copii, unul de liceu, altul de școala generală, au declarant la unison: Din cauza unora ca voi, săracii homosexuali suferă!

Halal școală românească! Nu înțelegem de ce suferă, cum și prin ce părți suferă, cum sunt și dacă sunt discriminați.

Le dorim încă o dată sănătate! Dar un film totuși, se mai poate vedea? Mai ales că imoral în artă e doar lipsa de talent, cum spunea un clasic în școala tradițională, actualmente exmatriculat din manual.

Adrian Marian

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. G. A. Manea

    septembrie 23, 2023 la 1:25 am

    Respect pentru acest articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Farul-CFR Cluj, 5-1. UMILINȚĂ! Dacă atacul nu dă GOLURI, măcar ia apărarea destule

Publicat

cfr

CFR Cluj a întâlnit, vineri seara, în deplasare, pe Farul, într-un meci din etapa a 5-a din play-off-ul Superligii de fotbal. Clujenii aveau 31p. și erau pe locul 2 în timp ce constănțenii ocupau locul 4 cu 29p. După o partidă în care le-a ieșit totul în fața unui adversar căruia i-a intrat totul, Farul câștigă cu 5-1. Au înscris Munteanu (min.22), Cojocaru (min.41 și 78), Grameni (min.67) și Ganea (min.83), respectiv Otele (min.76).

Echipele de start:

Farul (4-3-3): Buzbuchi – M. Popescu, Larie, Gustavo Marins, C. Ganea – Vînă, Queiros, Grameni – Grigoryan, Munteanu, I. Cojocaru
Rezerve: Mușat, Sîrbu, Grosu, Dănuleasă, Nedelcu, Boli, N. Popescu, Casap, Stoian, Andronache, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

Farul-CFR Cluj, 5-1. UMILINȚĂ! Dacă atacul nu dă GOLURI, măcar ia apărarea destule

CFR Cluj (4-3-3) Sava – Manea, Kresic, Boben, Camora – Muhar, K.Keita, Avounou – Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, A. Radu, Aussi, R. Filip, Tachtsidis, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
Antrenor: Francisc Dican

Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi – teren principal (Ovidiu – Constanţa)
Arbitru: Florin Andrei / Asistenți: Mircea Grigoriu și Ovidiu Artene
Arbitru VAR: Sorin Costreie / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Abia a început partida că Farul s-a și aruncat spre poarta lui Sava. Dovadă stau cele două mari ocazii din primele 8 minute, prin Louis Munteanu și Ganea.

Puștii lui Hagi zburdă în timp ce clujenii parcă sunt legați de picioare. Manea, Boben și Kresici fac gafe după gafe în apărare.

Prima zvâcnire de orgoliu a CFR-ului vine abia în min.22, când, după o fază frumoasă, Muhar trimite din careu pe lângă poartă. Replica vine câteva secunde mai târziu, când Louis Munteanu, nașul clujenilor, înscrie la vinclu după ce l-a înnodat pe același Boben.

În min.38, Bîrligea nu poate profita de o gafă a constănțenilor și, singur cu Buzbuchi, dă peste poartă.

Cei care marchează sunt tot „marinarii”. În min.41, Cojocaru se distrează cu „adormiții” din apărarea clujeană și înscrie frumos pentru 2-0. CFR este groggy. Bîrligea părăsește terenul accidentat, în locul lui intră Michael.

Repriza a doua începe cu dominarea clujenilor, care ratează din toate pozițiile. Contrar cursului jocului, cei care marchează sunt constănțenii. Să recapitulăm: Grameni în min.67, Cojocaru  min.78 și Ganea în min.83 . Otele reușește și el un gol în min.76.

Dezastru total pentru clujeni! CFR a jucat practic fără apărare. O echipă blazată, legată de picioare, fără pic de inspirație în fața porții. Vorba aia, dacă atacul nu dă goluri, măcar ia apărarea destule.

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO FOTO. Aniversare. Un deceniu de studii indiene la UBB Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Indiei

Publicat

studii indiene

Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a aniversat, vineri, 10 ani de la înființare, în prezența ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava.

Fondatorul și directorul Centrului Clujean pentru Studii Indiene, dr. Mihaela Gligor, a prezentat larga paletă de acțiuni desfășurate de-a lungul deceniului de activitate, atât prin discursul său, cât și printr-un videoclip de prezentare.

Bursă în India

„În 2009 am avut o bursă în India, iar atunci mi-am dat seama că ar trebui să fac ceva în direcția asta. Astfel, cum UBB avea deja foarte multe centre culturale, dar nu și unul indian, m-am gândit că ar fi momentul să înființez eu unul.

Studenții clujeni au primit foarte bine această inițiativă, fiind foarte dornici să cunoască alte culturi. Am avut și cursuri de cultură și civilizație indiană în primii ani de activitate și am avut studenți de la foarte multe facultăți care l-au urmat.

Dar și oamenii din Cluj ne-au primit cu brațele deschise și vin la evenimentele noastre cu mare plăcere, iar noi încercăm de fiecare dată să aducem ceva diferit și să prezentăm o altă parte a incredibilei culturi a Indiei”, a spus Mihaela Gligor.

Cărți publicate

În cadrul evenimentului aniversar, s-a vorbit și despre cărțile publicate cu sprijinul Centrului: în anul 2017 „Romanian Journal of Indian Studies”, prima revistă de profil din România, în anul 2022 volumele „Fiice ale Indiei”, „Eseuri despre femei remarcabile și rolul lor în societatea indiană” și în anul 2023 volumele „Sanscrita, limba sacră”, „Between Two Worlds: Romania and India. Essays on Expanding Borders through Culture” și „Tagore beyond Borders: Essays on His Influence and Cultural Legacy”, un volum dedicat lui Rabindranath Tagore, scriitor filosofic indian.

studii indiene

Pe lângă enumerarea cărților publicate, a fost menționat și workshop-ul din 2023 de la Centrul indian, care prevede păstrarea identității dincolo de granițele propriei țări.

Totodată, în cursul anului 2024 apare un grupaj dedicat Indiei în „Transylvanian Review” ca urmare a sărbătorii celor 75 de ani realizați în 2023 de relații diplomatice între cele două țări.

Aprecierile ambasadorului Indiei

Evenimentul a fost marcat, de asemenea, și de prezența ambasadorului  Indiei în România, Rahul Shrivastava, care și-a exprimat aprecierea și mulțumirile față de Mihaela Gligor, cât și față de participanți.

Alături de cei doi, la ceremonia aniversară a luat cuvântul și dr. Sergiu Mișcoiu, director al Centrului de Cooperări Internaționale UBB.

Cursuri de sanscrită

La final, cei prezenți au fost invitați să guste din ceai și preparate tradiționale indiene.

„E prima dată când aud despre acest centru. Eu voi pleca în India în câteva luni și mi se par foarte interesante cursurile de limbă sanscrită pe care le oferă acest centru; mă gândesc să iau și eu parte la ele”, a spus Kevin, unul dintre participanții la eveniment.

Singurul din România

Centrul Clujean pentru Studii Indiene este singurul centru cu acest profil la nivel de universitate din România. Principalul obiectiv al acestui centru constă  în promovarea culturii indiene, incluzând cercetarea tradițiilor, filosofiilor, limbilor și religiilor acestei țări. Institutul este sprijinit de Ambasada Indiei în România, având totodată colaborări cu mari universități Indiene, precum Universitatea din Calcutta, Universitatea Ambedkar din New Delhi și Universitatea Jadavpur din Calcutta.

Daria-Leontina Mustea

Andreea-Francesca Nagy

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj a depus listele candidaților pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

Publicat

De

PSD Cluj

PSD Cluj a depus, vineri, listele de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru alegerile locale din 9 iunie. Reprezentanții filialei județene au precizat că vin în fața clujenilor cu o echipă puternică și o viziune clară pentru viitorul municipiului și al județului Cluj.

Astfel, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, va candida Aurelia Cristea, iar pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș.

”Echipa PSD Cluj aduce în prim-plan competența și experiența pentru a răspunde nevoilor și aspirațiilor clujenilor. Candidaturile PSD Cluj reafirmă angajamentul partidului față de dezvoltarea și prosperitatea comunității clujene și exprimă încrederea în capacitatea echipei de a aduce schimbarea și progresul în administrația locală și județeană”, arată conducerea filialei județene.

PSD Cluj

Listă candidați Consiliul Local

1.   Aurelia Cristea

2.   Ovidiu Ioan Săcară

3.   Vladimir Matusan

4.   Radu Calin Lupas

5.   Octavia Raluca Zglobiu Sandu

6.   Dan Ioan Morar

7.  Maria Gabriela  Gherman

8.   Tatiana Corina Mocan

9.   Bogdan Raul Popa

10. Marius Bruno Roschnafsky

11. Larisa Carolina Pleșa

12. Dan Cristian Codrean

13. Vidrean Tudor Dumitru Capusan

14. Luca Viorel

15. Michael Ewald Schurger

16. Alina Kvasciuc

17. Livia Gina Morar

18. Ioana Ștefania Suciu

19. Codruța Mare

20. Ioan Rus

21. Bogdan Emil Onaca

22. Calin Mihai Roman

23. Bogdana Felecan

24.Ioana Liana Aurora Boca

25. Roxana Maria Neag

26. Alexandru Sorin Campean

27. Sabin Daniel Suciu

28. Adrian Magdaș

29. Mihai Eugen Nas

30. Teodora Maria Belei

31. Delia Constanta Ghiran

32. Raluca Dalia Muresan

33. Calin Indolean

34. Patricia Duda

Listă candidați Consiliul Județean

1.      Alexandru Cordoș

2.      Remus Lăpușan

3.      Ioan Oleleu

4.      Laura Elena Chiorean

5.      Andrei Bradea

6.      Luana Beatrice Șerban

7.      Valentin Cuibus

8.      Horea Dorin Chirteș

9.      Cristian Pop

10.  Ariton Nati

11.  Cristian Potora

12.  Magdaș Adrian

13.  Ilarie Ivan

14.  Anna Rusu

15.  Bogdan Costea

16.  Ovidiu Lungu

17.  Sabin Demea

18.  Adina Emilia Marinca

19.  Magdalena Lucia Suciu

20.  Grigore Fati

21.  Ioan Roman

22.  Ioan Condor

23.  Carmen Ramona Pop

24.  Viorel Luca

25.  Laurențiu Oprea

26.  Paul Bogdan Pojar

27.  Sorin Daniel Ciurea

28.  Andreea Pop

29.  Cristian Eusebio- Lup

30.  Cosmina Horvat

31.  Gligor Sasu

32.  Adrian Nicolae Jișa

33.  Teodora Muncelean

34.  Andrei Harabagiu

35.  Dorin Apahidean

36.  Dan Cristian Codrean

37.  George Adrian Raita

38.  Delia Constanța Ghiran

39.  Dragos Teodor Lup

40.  Horațiu Muntean-Roșca

41.  Teodora Vălean

42.  Viorel Claudiu Neamț

43.    Ana Pintea Isvoranu

44.     Darius Eugen Todor

45.    Sebastian Hoza

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu cinci mașini pe Autostrada Transilvania. Trei persoane duse la SPITAL

Publicat

accident

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău, a Detașamentului Turda, Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au intervenit, vineri după-amiază, la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, sensul fe mers dinspre Gilău înspre Turda.

”La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SMURD, unde au găsit cinci autoturisme avariate cu ocupanții ieșiți din acestea.

Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Conform primelor evaluări acestea prezentau afecțiuni ușoare”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

accident

Pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, având în vedere scurgerile de carburant, precum și pentru asigurarea măsurilor specifice privind siguranța persoanelor implicate în accident.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax