ACTUALITATE
OPINIE. Dragoș Damian: Nicolae Ciucă, se prăbușește producția industrială. Te rog ascultă-i pe șefii de fabrici din România

”Nicolae Ciucă a intrat în multe fabrici în ultimii doi ani și, în orice caz, mulți membrii marcanți PNL au avut contacte cu fabricile din România. Cel puțin doctrinar principiile liberale ale economiei sunt favorabile mediului de afaceri. Sună grăitor conceptele generoase ”linia roșie a cotei unice”și ”fără taxe noi”, însă diavolul stă în detalii, pentru că în România avem un festival criptic de încălcare flagrantă tocmai a celor două concepte”, susține CEO Terapia, Dragoș Damian.
Potrivit acestuia, amnistia fiscală dată recent este o formă distorsionată de încălcarea conceptelor ”linia roșie a cotei unice” și ”fără taxe noi”.
”Menținerea cu proptele a zeci de companii de stat care înregistrează pierderi de ani de zile este alt exemplu de viciere a conceptelor ”linia roșie a cotei unice” și ”fără taxe noi”.
Și, nu în ultimul rând, criminalitatea fiscală de nestăvilit – ne lovim la tot pasul de evaziune fiscală și muncă la negru – râde în față conceptelor ”linia roșie a cotei unice” și ”fără taxe noi”.
Se prăbușește producția industrială
Nicolae Ciucă, să avem curaj să privim realitatea în față. Cade economia pentru că se prăbușește producția industrială, cheia dezvoltării unei economii sustenabile. Și nici măcar nu are legătură cu principiile ”linia roșie a cotei unice” și ”fără taxe noi”.
Scade cererea, în special pe piața internă, fabricile din țară sunt incapabile să facă față importurilor, produsele importate au prețuri mai mici pentru că sunt fabricate cu subvenții la ele în țară și sunt susținute de diplomație economică.
Nu se produce resursa umană calificată și specializată, sistemul de învățământ este total decuplat de piața muncii, copiii noștri nu termină scoală sau, după ce termină studiile obligatorii, uneori chiar cu burse, pleacă din țară.
Aprobările pentru finanțările investițiilor industriale noi se dau foarte încet și greoi, durează ani de zile până se pune în execuție un proiect.
Lanțurile de aprovizionare cu echipamente, materii prime și materiale sunt tot mai lungi și mai scumpe din cauza dependenței de Asia, conflictelor din Ucraina și Marea Roșie și complicațiilor incredibile din Schengen-ul terestru.
Colectarea creanțelor începe să devina o problemă gravă cu efect de domino când este vorba de proiecte finanțate din fonduri publice – întârzierile la plata de aproape un an sunt noua normalitate.
”Îi bai când n-ai lucrul tău”
Nicolae Ciucă, tot mai mult din ceea ce consumăm vine din import pentru ca noi nu mai avem fabrici și uzine. Toată tehnologia, echipamentele și materialele pentru marile proiecte din PNRR vin din import pentru că noi nu mai avem fabrici și uzine.
Toată tehnologia, echipamentele și materialele din Green Deal și Digital vin din import pentru că noi nu mai avem fabrici și uzine.Ce mai, toate lucrările de refacere după inundațiile de săptămâna trecută vor fi executate cu tehnologie, echipamente și materiale care vin import pentru că noi nu mai avem fabrici și uzine.
O spun cu regret, vin din import până și banalele batiste, accesorii vestimentare.
O să stăm cu mâna întinsă la străini să primim din import lucruri simple pe care am fi putut să le fabricăm în tară. Deja stăm cu mâna întinsă pentru mâncare, chimie, energie și apărare.
Nicolae Ciucă, vorba lui Ion și Gheorghe, doi ardeleni care pierd trenul ce trebuia să-i ducă la București să vândă telemea, ”îi bai când n-ai lucrul tău”.
Avem nevoie de fabrici și uzine la noi în țară, mâncare, chimie, energie, apărare. Avem nevoie de lucrul nostru”, a spus Dragoș Damian.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
VIDEO FOTO. Praline din brânză de burduf de Alba învelite în ciocolată la Cluj. “O combinație între știință și artă”

Curajul de a încerca ceva nou și dorința de a readuce gustul vremurilor trecute, gustul de acasă, se regăsesc într-o experiență unică: praline cu brânză de burduf învelite în ciocolată.
Laura Hizo, fondatoarea atelierului de ciocolată Maximilian Chocolat Cluj-Napoca, a povestit pentru Cluj24 că ideea de a combina brânza de burduf cu ciocolată a apărut în urma unei colaborări anterioare cu cei de la Ferma Cu Omenie din județul Alba, cu care mențin o relație de mai bine de un an:
“Sunt niște produse pe care le-am făcut și anterior pentru ei, doar într-o ediție foarte limitată. Găsindu-ne împreună, ne-am dat seama că avem valori comune”.
Cum a început totul
Deși vin din universuri diferite, valorile comune sunt cele care i-au unit. “Chiar dacă facem lucruri foarte diferite și suntem din universuri un pic diferite, ei de la fermă și noi din zona aceasta gourmet, am realizat că avem foarte multe valori comune și că am putea să facem o combinație care să le regăsească pe amândouă”, spune Laura Hizo.
Totul a început cu o comandă simplă din partea celor de la Ferma cu Omenie, praline cu ciocolată de la Maximilian Chocolat, oferite cadou colaboratorilor.
După această comandă, datorită gustului care a lăsat o impresie atât de puternică, s-a născut o întrebare îndrăzneață, care a ajuns la concretizare: “Cum ar fi să combinăm brânza de burduf cu ciocolată?”.
Daniela Florea, de la Ferma cu Omenie și Laura Hizo de la Maximilian Chocolat au lucrat împreună la o rețetă unică, în care tradiția se întâlnește cu arta ciocolateriei.
Pentru o colaborare de succes cu rezultate pe măsură, este nevoie de valori comune, ceea ce îi și unește pe reprezentanții celor două firme.
Ce conțin pralinele Timeless Fusion
Pralinele Timeless Fusion sunt mai mult decât un desert, sunt o experiență. În fiecare cutie se regăsesc două tipuri de praline, ambele construite în jurul unui biscuit crocant cu brânză de burduf, nucă și unt.
„Am vrut să testăm cum potențează brânza de burduf gustul a două tipuri de ganache-uri: unul de caise, acrișor și un pic mai acid și unul de caramel, mai dulce și onctuos.
Tot așa ca să vedem de ce manieră se regăsește gustul potențat de unul sau altul dintre elemente. Și în pralina cu caramel, brânza de burduf este tot în biscuit”, precizează Laura.
Brânza de burduf de la Ferma cu Omenie este făcută 100% din caș.
“Materia primă pe care o folosim este doar caș, îl măcinăm și adăugăm un pic de sare pentru conservare. Conține 77,5% caș din lapte de vacă, 20% caș din lapte de oaie și 2.5% sare.
Din acest motiv are și gustul mai domol, mai blând, și atunci e foarte versatilă și se potrivește în diverse rețete, printre care și cea de praline”, spune Daniela.
Poate că vom continua această colaborare și o să ajungem și la un ganache cu brânza de burduf. Clienții deja ne cer”, explică Laura de la atelierul de ciocolată.
Designul îmbină eleganța cu tradiționalul
Ambalajul reflectă colaborarea: elementele vizuale tradiționale ale fermei se îmbină cu estetica elegantă a atelierului de ciocolată, într-un design „naiv-modern”:
“Ambalajele sunt pe structura ambalajului clasic de la Maximilian Chocolat, dar am preluat în partea de grafică culorile brandului De la Ferma cu Omenie.
Bineînțeles, ambii suntem menționați pe ambalaj și am încercat să redăm acest TimelessFusion într-o grafică ușor naivă, cu elemente tradiționale, dar totuși către zona de modern”, adaugă Laura.
Ce părere au clienții
Reacțiile clienților au fost pozitive, demonstrând că această colaborare a fost un pas înainte și un risc bine meritat.
“Adevărul este că a fost foarte bine primit acest produs de către clienți. Ne bucură faptul că au înțeles ideea, au înțeles că putem să regăsim aceste gusturi tradiționale în viața noastră modernă și într-o variantă gourmet, de fine dining, unde gusturile se potențează foarte mult”, completează Laura.
De asemenea, turiștii sunt încântați și chiar uimiți de această combinație: “Turiștii sunt foarte încântați de a gusta ceva autentic și cu atât mai încântați în momentul în care văd că și în România se fac produse gourmet”.
În ceea ce privește clienții de la Ferma cu Omenie, suprinderea a fost la fel de mare atunci când au gustat această combinație neașteptată.
“Nu le venea să creadă că există brânză de burduf în praline, foarte impresionați au fost. Adică a fost ceva diferit, cumva tradiționalul combinat cu modernul”, a menționat și Daniela.
Așadar, orice om care are deschidere, curiozitate, poate un pic de curaj și care apreciază elementele acestea tradiționale văzute în forma lor autentică și frumoasă, va fi cu siguranță încântat de această combinație.
“Atât consumatorii celor de la fermă, cât și clienții noștri au primit foarte bine acest produs”, adaugă Laura.
Care este procesul de producție
În ceea ce privește procesul de producție, Laura a povestit pentru Cluj24 că pralinele se realizează cu ajutorul unor matrițe de policarbonat.
Astfel, prima dintre etape este pictarea manuală a acestora: “Ele se pictează cu unt de cacao colorat și coloranți alimentari. Colecția aceasta are mai multe rânduri de pictură.
Are niște dungi și apoi este suflat cu unt de cacao colorat în două etape”.
Odată ce partea de design este finalizată, ea are nevoie de 12 ore de cristalizare, având în vedere că în compoziție se regăsește unt de cacao.
După aceea se realizează cochilia de ciocolată, care și ea are nevoie de perioadă de cristalizare, după care se introduce ganache-ul, biscuitul și la final se închide în ciocolată cu lapte.
Rețeta perfectă: “O combinație între știință și artă”
Pentru a ajunge la rezultatul dorit este nevoie de timp, răbdare și determinare, crede Laura: “Pralinele au mai multe etape în zona de dezvoltare. Ideea este că tot acest proces de realizare a ganache-ului e o combinație între știință și artă.
Ganache-urile în sinea lor au niște procente foarte bine stabilite pentru conținut, astfel încât să asigure aceeiași textură, savoare și o viață de raft pe măsura așteptărilor.
Se fac mai multe probe pentru ganache-uri. Prima dată se testează ele, după care se încapsulează în cochilii și se stabilește dacă se potrivesc mai bine cu un tip de ciocolată sau altul, cu un anumit procent de cacao sau altul”.
Combinarea gusturilor, o adevărată provocare
Provocarea principală pe care au întâmpinat-o a fost modul în care sunt combinate gusturile.
Pentru a fi desertul echilibrat și cu toate acestea un pic surprinzător, a necesitat mai multă atenție, care în cele din urmă a dat roade, având rezultatul dorit.
“Zona aceasta de a reuși să corelăm gusturile a fost o provocare. Cu toate astea, suntem foarte încântați în momentul de față de faptul că acest biscuit în care am pus brânză aduce și un plus de textură produsului, pe care noi îl considerăm valoros”, mai menționează Laura.
Gustul de acasă reinterpetat
“Surprindere, bucurie, regăsire cumva” sunt sentimentele pe care aceștia vor să le transmită clienților.
“Aduce un pic gustul de acasă. Până la urmă atât caisa cât și caramelul și bineînțeles și brânza de burduf, gustul de nucă, crocantul din biscuiți, toate îți aduc sentimentul acesta de un acasă reinterpretat.
Cred că de asta ne și place că îi spune Timeless, pentru că îți aduce niște gusturi pe care poate ți le amintești din copilărie, dar tu acum le interpretezi foarte diferit, mult mai colorat și mai complex”, subliniază Laura.
Durabilitatea pralinelor Timeless Fusion și care sunt prețurile
Potrivit acesteia, pralinele au doar o lună valabilitate, dar producătorii trebuie să se asigure că în acea lună, chiar și în cea de-a 30-a zi, ele sunt la același nivel calitativ ca la început.
”Asta se întâmplă pentru că folosim doar ingrediente naturale, toate ganache-urile le facem noi de la zero”, mai arată Laura.
În ceea ce privește prețurile, acestea diferă în funcție de numărul de praline din cutie. Astfel, cutiuța de 4 praline costă 40 de lei, iar cea de 9 este 90 de lei.
Colaborările deosebite continuă
Pralinele cu brânza de burduf provenită de la Ferma cu Omenie nu sunt prima combinație ieșită din tipar. În trecut, au fost produse, în ediție limitată, brânză de burduf cu trufe.
Reprezentanții fermei spun că își doresc să continue colaborările alături de parteneri care împărtășesc aceleași valori și principii.
“Acesta e un început, așa să zic, mai promițător și mai curajos cu care ne mândrim, dar nu vrem să ne oprim aici. Căutăm în continuare să mai găsim astfel de colaborări, să strângem o comunitate de oameni cu afaceri micuțe, oameni buni și care fac același lucru ca noi. Folosesc aceleași valori și principii, și putem împărtăși omenia. Se dedică într-un totul produselor și care țin foarte mult la calitate”, a conchis Daniela.
Denisa Davidaș
CULTURA
Funeraliile Papei Francisc: 150.000 de oameni, în Piața Sfântul Petru. Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu iau parte la procesiune

Funeraliile Papei Francisc au început sâmbătă dimineață, puțin după ora locală 10:00 (8:00 GMT), cu procesiunea scoaterii sicriului din Bazilica Sfântul Petru și întâmpinarea acestuia de către zecile de mii de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru, care l-au ovaționat în picioare, scrie Agerpres.
Aproape 150.000 de persoane au umplut Piața Sfântul Petru și bulevardul Via della Conciliazione (EFE), în timp ce peste 4.500 de preoți, 700 de episcopi și 225 de cardinali au concelebrat Liturghia solemnă. Ceremonia este oficiată de decanul Colegiului Cardinalilor, Giovanni Battista Re.
Președintele american Donald Trump și fostul președinte Joe Biden se numără printre liderii politici prezenți. Trump și soția sa, Melania, au sosit vineri seară la Roma și au adus un omagiu sicriului închis al Suveranului Pontif, înaintea începerii slujbei.
Joe Biden, al doilea președinte catolic din istoria SUA, a sosit sâmbătă dimineață, fiind însoțit de soția sa, Jill Biden. Deși Biden nu făcea parte din delegația oficială a SUA, condusă de Trump, prezența sa a fost una dintre primele confirmate în Piața Sfântul Petru, mai scrie Agerpres.
România, reprezentată de președinte, prim-ministru și ministrul de externe
România este reprezentată la cel mai înalt nivel prin președintele interimar Ilie Bolojan, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, scrie Digi24.
Într-o ceremonie discretă și emoționantă, sicriul Papei a fost stropit cu apă sfințită și a fost intonat imnul „Regina Caeli” înainte de închiderea finală. În sicriu au fost depuse medalii emise în timpul pontificatului său, inclusiv medalia vizitei în România, precum și pergamentul „Rogitus”, care cuprinde rezumatul vieții și slujirii sale, mai scrie sursa citată.
Funeralii organizate după un ritual simplificat
Papa Francisc a cerut ca funeraliile să fie organizate după un ritual simplificat, stabilit de noua ediție a Ordo Exsequiarum Romani Pontificis, elaborată chiar în timpul pontificatului său, reflectând astfel valorile de modestie și umanitate pe care le-a promovat în întreaga sa viață și slujire, scrie Agerpres.
Suveranul pontif, care a murit lunea trecută la vârsta de 88 de ani, era foarte devotat imaginii mariane „Salus Populi Romani” („Salvarea poporului roman”), se ruga adesea în fața acestei icoane a Maicii Domnului aflată în Cappella Paolina din Bazilica Santa Maria Maggiore și și-a exprimat dorința expresă de a fi înmormântat în această biserică.
Papa Francisc a luptat pentru a remodela Biserica Romano-Catolică
Printre schimbările din noua ediție, potrivit Vatican News, se numără eliminarea utilizării a trei sicrie, din chiparos, plumb și stejar, și posibilitatea ca un Papă decedat să fie înmormântat în afara Bazilicii Vaticanului. O altă schimbare este că expunerea publică înainte de înmormântare va avea loc într-un sicriu simplu, din lemn, și nu pe un suport ridicat, așa cum se făcea anterior. Constatarea decesului Papei s-a făcut, de asemenea, în capela papală, nu în camera sa.
Primul papă non-european din ultimele aproape 13 secole, Francisc a luptat pentru a remodela Biserica Romano-Catolică în timpul papalității sale de 12 ani, luând partea celor săraci și marginalizați, provocând în același timp națiunile bogate să ajute migranții și să inverseze schimbările climatice, scrie Reuters.
„Francisc a lăsat tuturor o mărturie minunată de umanitate, de viață sfântă și de paternitate universală”, se arată într-un rezumat oficial al papalității sale, scris în latină și așezat lângă corpul său.
FOTO, VIDEO: Vatican News
EVENIMENT
Locul 8 pentru România la Campionatului Mondial de Cheerleading din SUA! 22 de tineri din Cluj fac parte din lotul național

Echipa României de cheerleaders, din care fac parte 22 de membri ai Knights Cheerleaders de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a obținut un onorabil loc 8 la Campionatul Mondial de Cheerleading din Orlando, Statele Unite ale Americii.
Calificarea în finală și obținerea locului 8 mondial este o performanță remarcabilă, mai ales că aceasta a fost prima participare a României la o astfel de competiție mondială.
Peste 4.000 de sportivi din 60 de țări
La eveniment au participat peste 4.000 de sportivi din 60 de țări, într-un spectacol plin de energie, găzduit de ESPN Wide World of Sports din Orlando. România s-a numărat printre cele 10 țări care au ajuns în finală, alături de Puerto Rico, Spania, Austria, Olanda, Belgia, Danemarca, Italia, Africa de Sud și Ungaria.
Prima echipă de cheerleading înființată la Cluj-Napoca în 2014
Echipa Knights Cheerleaders a Casei de Cultură a Studenților, prima echipă de cheerleading înființată la Cluj-Napoca în 2014, a reușit să impresioneze juriul încă de la începutul competiției. Cu peste 100 de sportive organizate pe patru categorii de vârstă, echipa clujeană a confirmat încă o dată profesionalismul, pasiunea și efortul constant în promovarea cheerleadingului.
Rezultatul obținut la Campionatul Mondial este o nouă dovadă că determinarea și talentul tinerilor sportivi din România pot străluci și pe cele mai mari scene internaționale. Felicitări!
FOTO: Facebook/ Cheer Daily
EVENIMENT
VIDEO. Emil Boc a participat la crosul caritabil RotaRUN for Charity: Am alergat pentru sănătate și pentru speranță

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat sâmbătă, 26 aprilie 2025, la prima ediție a crosului caritabil RotaRUN for Charity, organizat pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.
Evenimentul, desfășurat pe Promenada Someșului, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.
Emil Boc: „Îi felicit pe clujeni și le mulțumesc că au suflet mare”
Primarul Emil Boc a alergat și el în cursa de 3 kilometri, alături de sute de clujeni. Într-un clip filmat după terminarea cursei, el a subliniat importanța solidarității comunității locale pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer și a activității fizice pentru sănătate.
„Am participat la crosul RotaRUN for Charity, este un cros de caritate. Fondurile adunate se duc la secția de Oncologie Pediatrică de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Am participat la cursa de 3 kilometri, alături de alte sute de clujeni, pe care îi felicit și cărora le mulțumesc că au suflet mare și prin pașii lor, contribuie la sănătatea unor copii curajoși, care au nevoie de speranță, care au nevoie de intervenția noastră”, a declarat Emil Boc.
„E o plăcere să alergi pe faleza Someșului”
Primarul a lăudat și infrastructura modernizată a falezei Someșului, pe care s-a desfășurat traseul competiției, descriind experiența drept una „de nivel european”.
„Am avut ocazia să vedem și în mișcare promenada aceasta de 3 kilometri a Someșului, am alergat până la capătul Grigorescului, după care am venit pe malul Someșului din nou până aici. E o plăcere să alergi pe faleza Someșului de nivel european ca și calitate, să văd atât de mulți oameni cu suflet, care își doresc să facă diferența”, a spus Boc.
Clujenii pot dona și online pentru copiii cu cancer
În mesajul său, edilul i-a îndemnat pe clujeni să continue să sprijine campania inițiată de Clubul Rotary Cluj-Napoca și să doneze pentru continuarea lucrărilor de modernizare a secției de oncologie pediatrică.
„Dragi clujeni, și dumneavoastră puteți face diferența, puteți dona la Clubul Rotary pentru această activitate, intrând pe site. Puteți ajuta copiii care se află la secția de Oncologie Pediatrică de la Institutul Oncologic. Astăzi, am alergat nu numai pentru sănătatea noastră, ci și pentru un viitor, pentru speranță pentru acești copii”, a adăugat Boc.
„Mișcarea este cea mai ieftină investiție în sănătate pe care o putem face”
Totodată, Emil Boc a încurajat practicarea sportului de la o vârstă fragedă, considerând mișcarea fizică „cea mai ieftină investiție în sănătate”.
„Am parcurs 3 kilometri în 15 minute și 20 de secunde, deci o medie de 5 minute și 10 secunde pe kilometru. Vă invit și pe dumneavoastră să faceți mișcare, dragi clujeni. Oriunde ați fii, nu renunțați la mișcare. Iar cei care sunteți la 20, 30 de ani, să nu așteptați să ajungeți la 50 de ani ca să faceți mișcare, pentru a avea o viață de calitate. Viața de calitate se pregătește de la 20 de ani, de la 30 de ani, prin mișcare, prin mâncare sănătoasă, prin atitudine pozitivă și prin socializare alături de prieteni și de cei dragi. Mișcarea este cea mai ieftină investiție în sănătate pe care o putem face”, a transmis primarul.
Zi de doliu național
Participarea la eveniment a avut loc într-o zi marcată de doliu național, în memoria Papei, căruia Emil Boc i-a adus un omagiu, amintind că activitățile sportive, inclusiv crosurile caritabile, sunt permise.
„Astăzi este zi de doliu național, și noi ne rugăm pentru Papa, acolo unde o fi el, în Ceruri. Activitățile sportive sunt permise, crosurile de caritate este permis să se desfășoare concomitent cu acest eveniment. Gândurile noastre se duc la Roma, se duc spre Papa, un om extraordinar care a făcut diferența în viața comunității mondiale, prin atitudine, prin credință și prin apropierea de cei în nevoie.”, a mai adăugat edilul.
RotaRUN for Charity, concurs caritabil de ALERGARE la Cluj-Napoca
Organizat de Clubul Rotary Cluj-Napoca în parteneriat cu mai multe asociații locale, RotaRUN for Charity are scopul de a strânge fonduri pentru Faza 2 a reabilitării secției de Oncologie Pediatrică a IOCN. Faza 1, inițiată în 2023, a constat în dotarea cu mobilier specific a spațiului utilizat pentru pregătirea și administrarea tratamentului oncologic în Oncopediatrie (sala de tratament și compartimentul de terapie intensivă) și reabilitatea Secției cu paturi pentru 41 de pacienți și, de asemenea, în lucrări ample de refacere a Secției cu instalații, zugrăveli, pardoseală etc., la standardele cerute pentru spații cu destinație de spital. Suma investită a fost de 348.626 lei.
Pentru continuarea acestui proiect, Oncopediatrie – Faza 2, constând în dotarea cu 24 de paturi, 33 de noptiere și, desigur, alte lucrări ample de instalații, zugrăveli, pardoseli, etc., precum și pentru etapele următoare dedicate altor necesități și dotări ale IOCN „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca organizatorii au inițiat RotaRUN For Charity, eveniment la care sumele colectate din taxa de înscriere sunt 100% direcționate pentru finanțarea proiectul.
Participanții la RotaRUN au alergat pe o buclă de 3 kilometri pe Promenada Someșului, individual sau în echipe, fiecare pas reprezentând o speranță pentru copiii bolnavi de cancer.