Connect with us

ECONOMIE

OPINIE. Criptomonedele: promovare, comunicare și publicitate

Publicat


cryptocurrency bitcoin and ethereum (ether) token coins on a computer keyboard

În vârtejul marilor provocării generate de criza pandemiă, de restricționarea unor activități sociale și îndeosebi de războiul ruso-ucrainean, oamenii încercă să-și protejeze banii și valorile dobândite. Alături de formele tradiționale de conservare valorică și tranzacționare comercială și monetară se află de un deceniu și jumătate criptomonedele.

14 ani de criptomonede

După apariția în 2008 a primei criptomonede, Bitcoin, sub semnătura, invizibiului, Satoshi Nakamoto, ideea unei monede cripto-virtuale a câștigat, ușor ușor teren în spațiul privat și public. Astăzi fenomenul este în desfășurare, cu plusuri și minusuri, cu argumente pro și contra. Un aspect este cert: noul însemn monetar există și trebuie privit și utilizat cu multă atenție!!! Nu e de mirare că în urmă cu o săptămână, un comunicat al unor prestigioase instituți bancare europene, publicat pe IMPACT. RO (re)amintește utilizatorilor pericolele care pot să apară prin achiziționaerea și gestionarea criptomonedelor.

Fiind un produs monetar relativ nou, criptomonedele au fost promovate prin ativități punctule și multiforme. Generatorii (minerii) însemnelor monetare criptate erau conștienți de impactul și atitudinile subiecțiilor sociali: nedumerire, circumspecție, respingere, acceptare, promovare și publicitate. Campaniile în comunicare, publicitate și marketingpentru dezvoltarea interseului oamenilor față de noul produs monetar și, implicit, cucerirea treptată a pieței îmbină tradiția cu noutatea. Astăzi, după un deceniu și jumătate de la „nașterea” Bitcoinlui, pot fi identificate activitățile inițiate și desfășuarte de criptomoneariști.

Prima, și cea mai importantă problemă a fost și este acceptarea noului produs monetar. Oameni au fost și rămân circumspecți atunci când este vorba de orice fenomen nou sau relativ nou. Să ne aducem aminte de teama și neliniștea generate de primele mașini, locomotive, lămpi cu gaz și filament electric, de televizoare, computere și așa mai de parte. Este aproape firsc să apară teamă, neîncredere și controverse și în arealul criptomonetar. Și însemnele monetare tradiționale au generat astfel de reacții. Dematerializărea monetară este de mult o realitate. Însă de fiecare dată când s-a trecut de la obiectele premonetare la monedă, de la aceasta la banii metalici, apoi la înscrisuri speciale purtătoare de valoare (bacnote, cecuri, viramente, polițe, carduri etc.) și așa mai departe, omenirea a trecut peste praguri și incomodități psihce, mentale și comportamentale.

Ambiguităţi, nesiguranţă, respingeri, acceptări

În istoria monetară renunțarea la anumite însemene monetare sau schimbarea desingului și a culorii au generat ambiguități, nesiguranțe, acceptări sau respingeri. Exemple sunt numeroase. Să ne aducem aminte de episoadele din/de trecererea de la monedele naționale la euro. În unele țări a fost o adevărată tragedie psiho-comportamentală.

Mulți germani nu doreau să renunțe la faimoasa lor marcă. Pentru ei aceasta era simbolul de necontestat al unificării și identității Germaniei. Așișderea francezii cu francul. Când s-a propus pentru moneda europenă denumirea de franc, în ideea proiectului unificator european al lui Carol cel Mare, din seolul al IX-lea, reacțiile au fost multe, contradictorii și excesiv de himerice. Germanii l-au revendicat și ei pe Carol cel Mare, părintele mitologic al Europei dar nu au renunța la ideea mărci germane. Spanioli au refuzat ideea francului, pentru că le aducea aminte de Francisco Franco, generalul/dictator care a condus Spania cu mână de fier între 1939-1975. Grecii au venit și ei cu ideea ca moneda europeană să se numească drahmă, motivând că aceasta a fost prima și cea mai veche monedă bătută/emisă în Europa în secolul al VII-lea î.Hr. Chiar dacă propunera a fost respinsă, Grecia, nu putea să lipsească de la ambițiosul proiect monetar european. În aprilie 1997, Yannos Papantoniou, la acea vreme ministru de finante, își implora colegii din UE să tipareasca o parte din viitoarele bancnote euro și în/cu litere grecești (kirilice). În cele din umă țara a aderat la zona Euro, iar ministrul socialist a declarat cu vanitate: „Am luptat, am facut un pariu pe loc si am caștigat”.

Problema utilităţii economice

O altă procupare a fost cea legată de utilitatea economică a criptomonedelor. Argumentele au fost concentrate pe rapiditatea transmiterii informațiilor, tendințele și experiențele acumulate în funcționalitatea digitală a banilor virtuali și electronici. Simultan cu aceste activități au fost promovate campanii identitare pentru depistarea cu rapiditate și în condiții de maximă siguranță, a cripotomonedelor, mai ales că piața este în expansiune și diversificare. Exemple și modele au fost găsite în însemnele monetare tradiționale. Se știe că acestea exprimă prin desingul lor evoluțiile și realitățiile istorice, economice, sociale și naționale ale emitenților.

Pentru criptomonede au fost promovate imagini care tansmit/promovează noile opțiuni monetare, precum delocalizarea și multipolaritatea monetară, societatea și economia globală, utilitatea largă și multiformă a noilor însemne monetare descentralizate. Se știe că pe piața criptomonetară există numeroase astfel de însemne monetare. Ele pot fi idetificate prin formele și exprimările imagistice geometrice, cubiuiste, sferice, cilindrice, conice, paralepipedice, dreptunghiulare etc. cu trimitere la spațiul virtual. Sunt reprezentări care trebuie să transmită mesaje sub forma întregului, dar și a diviziunilor și subdiviziunilor valorice. Uneori, identitățiile monetare sunt susținute prin linii, drepte, circulare, paralele, curbe, sau unduiate, prin puncte la distanță egală sau aleatorie, prin colțuri netede sau rotunjite și multe alte forme de redare sugestivă, expresivă și plastică a enuțului monetar. De cele mai multe ori simbolistica criptomonetară este susținută/argumentată cu precizări esențializate de 10-15 rânduri. Uneori, se specifică că însemnul criptomonetar este „legat” de aur sau de o monedă fiduciară dolar, euro, liră sterlină pentru sporirea interesului și diminuarea neîncrederii din partea utilizatorilor. Una dintre cele mai populare criptomonede TETHER este prezentată prin legătura stabilă și solidă cu dolarul american și cu depozitele bancare grantate de Ministerul Justiției din SUA . Aceiași motivație și pentru USDC, adică USD COIN, criptomonedă stabilă.

Astfel de reprezentări există pe multe însemne monetare și înscrisuri purtătoarere de valoare din cele mai vechi timpuri până astăzi. Diferența între monedele și bacnotele tradiționale și cele criptate este realizată din perspectivă comunicativă prin obiectivele, utilitățile și interesle preconizate.

Pentru însemnenele monetare fiduciare scopurile urmărite erau îndeplinirea triplului rol de măsură a valorii, mijloc de circulație și plată conjugat cu cele de identitatea etnică și teritorială, cu rolul și puterea politică, militară și economică a emitentului. Imaginile cu și despre trecut și prezent sunt relevante în acestă ordine de idei. La toate acestea emitentul a urmărit prin grafică și culoare, facilitarea recunoașteri cu rapiditate de către subiecții sociali a utilității valorice concomitent cu protejarea în față falsificatorilor. În concepția criptomonenariștilor astfel de elemente exterioare de comunicare și protecție monetară nu sunt necesare, deoarece activul monetar criptat se autoprotejează prin geneză, funcții și comportamente pe și în piață. Se argumentează și prin folosirea tehnologii blockchain care fac dificilă trasabilitatea tranzacţiilor. Opțiune pe deplin justificată în consonanță cu deschidere spre o lume monetară, digitală și multipolară. De aceea acestea au fost numite criptomonede cu anonimitate sporită. Această opinie a fost tot mai mult agreată, datrită creșterii intersului oamenilor pentru criptomonede și deschiderilor autorităților spre și pentru reglementarea acestora.

Mesaje care însoţesc criptomonedele

În activitățille de promovarea și poziționare criptomonentară sunt vehiculate idei privind fluidizarea și rapiditatea schimburilor comerciale și monetare. Un adevăr care nu poate fi negat dacă avem în vedre încercările operatorilor monetari (publici și privați) în adaptarea la noilor provocări venite dinspre tehnoligiile digitale și virtuale. Spirala dematerializării monetare este văzută prin prisma evoluțiilor monetare, dar și prin cea a noiilor economii care resping sau limitează existența banilor tradiționali pe piață. Se știe că transferul fizic prin cash, de la un agent economic la altul, de la un utilizator la altul (public sau privat) presupune măsuri sporite de protecție și control, iar greutatea în kilograme a banilor primari le amplifică. Un milion de dolari, în bacnote de 20 $ cântărește 52 de kilograme, iar în baconte de 100 $ ajunge la 10 kilograme, în timp ce un milion de euro reprezintă 1,6 kilograme.

Mesaje directe, indirecte supra și subliminale sunt transmise pe cale vizuală, și prin intermediul rețeleor sociale, a emisunilor radio și TV, a site-urilor și altor mijloace audio-vizuale, tradiționale sau moderne. Multe sunt concepute pe și pentru ideea de profitabilitate începând cu mijloacele de dobândrie și ansamblare a aparatelor de sau pentru minare criptomonetară și continuând cu tehnicile de folosire, utilitate și beneficii. Un accent deosebit se pune pe pașii investiționali și pe comunitățile criptomonetariste care asigură, în concepția acestora, funcționarea sistemului și obținera profitului.

De reținut că mesajele, deși sunt preponderent procriptomonetariste apar și cele prudențiale prin vehicularea unor idei și opinii contrare sau a unor analize aplicate care trebuie să satisfacă dilemele și curiozitățile mânuitorilor de bani, pe traseul BANI FIDUCIARI – BANI CRIPTAȚI și/sau RETUR. Cel puțin, decomdată, până când monedele primare sau tradiționle își vor restrânge, treptat, puterea circulatorie și cea de conservare și transmitere a valorii. Până atunci, mesajele transmise sunt asemănătoare cu cele din perioada tranziție la Euro sau cele de impunere a dolarului pe alte piețe. Se argumentează, într-o manieră atractiv-persuasivă coabitarea sistemele monetare, vechi cu cele noi, avantajele în și din perspectiva dinamicii și provocării pieței. Acestea sunt esențializate prin mesaje precum LĂSAȚI BANII SĂ LUCREZE, FONDURILE TALE SUNT ÎN SIGURANȚĂ, DATELE DVS. SUNT PROTEJATE, SCHEME SUGESTIVE DESPRE CIRCULAȚIA BANILOR, PREȚURILE, DE UNDE CUMPERI CRIPTOMONEDE, TOT CE TREBUIE SĂ ȘTI DESPRE CRIPTOMONEDE, BITCOINUL LA MINARE, VÂNZARE etc.

O publicitate echilibrată se face și pentru bancomate sau CRIPTO-ATM-uri începând cu locația acestor și continând cu pași pentru exploatare/operare, la vânzare și cumpărare. Sunt prezentate însemenele cripomonetare care sunt în baza de date a ATM-ului și în rețelele sale. Precum banilor tradiționali sunt specificate limbile în care pot fi efectuate tranzacțiile, limitele minime și maxime, convertibilitatea între criptomonede și între acestea și banii fiduciari. elementele securizante pentru însemnele monetare și utilizatori. Imagini prin satelit întregesc informațiile despre spațiile, traseele, distanțele și clădirile unde sunt amplasate acestea.

De cel puțin un deceniu edituri prestigioase din întreaga lume au publicat lucrări monografice și de sinteză despre criptomonede, în general, sau despre cele mai căutate. În limba română sunt de reținut cele referitoarea la Revoluția Blockchain sau Bitcoin. Libertate, finanțe, viitor. Textele de escortă care au fost publicte pe (supra)coperte, în prefețe sau pe linkrile care promovează produsul editorial sunt sugestive: „Fiind vorba de prima carte despre Bitcoin publicată de o editură importantă din România, am ales un text care pune accentul pe libertate individuală, pe drepturile omului și pe efectele devastatoare pe care banii guvernamentali fiat le au asupra vieților noastre. Cartea reușește și performanța de a explica pe înțelesul tuturor concepte din economie, drept sau informatică”.

Veronica Ilieș, Ioan Lumperdean

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

1000 de tineri din 100 de țări au semnat un PACT cu papa Francisc. Economia PĂCII: Pământul arde şi noi trebuie să ne schimbăm

Publicat

screenshot (347)

Tineri din toate părțile globului – mai exact, din 100 de țări – au mers sâmbătă la Assisi, un oraș din centrul Italiei, pentru a semna un pact cu Papa Francisc, acesta dorind să pună bazele unei „economii a păcii, nu a războiului”, potrivit AFP.

„Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină”, a spus papa Francisc către tineri, înainte de semnarea documentului.

Acesta consideră că economia bolnavă rezultă din presupunerea oamenilor că sunt împuterniciți să exploateze creația pentru interesele proprii, conform unei declarații anterioare, disponibilă pe canalul de YouTube „The Economy of Francesco Official channel”. Vezi mesajul integral cu un click aici.

O economie în beneficiul tuturor

Reuniunea „The Economy of Francesco” a adus la un loc aproximativ 1000 de tineri – studenți, antreprenori, muncitori, economiști – care au semnat un document prin care se angajează să construiască o economie în beneficiul persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică, precum şi pe cei fragili sau vulnerabili, informează Agerpres.

El a precizat, în încheierea summitului, că nu se poate aștepta până la următoarea întâlnire internațională, deoarece e posibil să nu mai fie de folos.

„Pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile”, a conchis papa Francisc.

Mai multe despre eveniment, implicit despre document, se pot citi pe site-ul francescoeconomy.org. Evenimentul de 3 ore de sâmbătă, la care au participat tineri din toată lumea, se poate urmări pe YouTube, cu un click aici.

Sursa foto: captură ecran

screenshot (346)

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pisică lovită de o ambulanță la Gherla. Revolta iubitorilor de animale

Publicat

simone dalmeri pknpmfef50y unsplash

Ambulanța Gherla a lovit sâmbătă o pisică pe strada Liviu Rebreanu, lucru ce a ajuns rapid în atenția locuitorilor, revoltați de indiferența șoferului.

„<<Felicitări>> celor de la Ambulanța Gherla care au lovit mai devreme o pisică pe strada Liviu Rebreanu. Nici măcar nu ați avut intenția să opriți să vedeți starea animalului, ba chiar ați accelerat. Autospeciala nu era în misiune și aveați viteză cu mult peste limita legală.

Asta spune multe despre voi ca oameni și arată că nu dați dovadă de bunătatea pe care ar trebui să o aibă cineva care lucrează în domeniul medical și care a depus un jurământ prin care a promis că va face bine.

Se zice că modul în care tratezi un animal reflectă comportamentul tău și față de oameni. Dacă așa vă comportați și cu oamenii, ar fi indicat să vă orientați spre altă meserie”, notează Gherleanul.ro.

Oamenii sunt revoltați

În secțiunea de comentarii, oamenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la indiferența șoferului.

„Cei de la ambulantă poate nu știu că mulți dintre noi consideră animalele parte din viața noastră, parte din noi! Rușine pentru că nu știți că un element important al existentei noastre este respectul pentru fiecare formă de viață”, spune cineva.

Altcineva a întrebat: „Dacă ai văzut ce s-a întâmplat de ce nu ai dat tu primul ajutor?”, iar publicația a răspuns: „Am acordat primul ajutor. Ideea era alta”.

Câțiva utilizatori nu au crezut cele descrise de publicație.

„Înainte de a posta sau a da o știre documentează-te”, a sugerat cineva.

Jurnalistul Adrian Loghin a răspuns: „S-a întâmplat în fața noastră. Ce sa documentăm? Să vă fie rușine!

1. Am văzut cum ambulanța a lovit pisica.
2. NU ați oprit
3. Aș vrea sa văd și eu filmarea
Toată ideea postării e ca NU ați oprit, ba chiar ați accelerat. De lovit, se poate întâmpla oricui, dar ideea principală este că nu ați oprit. Totuși sunteți personal medical”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Teren pentru construcții cu IZVOR INCLUS, nesecat de 500 de ani, scos la VÂNZARE în Cluj. Prețul e NEGOCIABIL

Publicat

screenshot (338)

Un proprietar scoate la vânzare un teren intravilan de 14.000 de metri pătrați în comuna Mihai Viteazu din Cluj, la prețul negociabil de 600.000 de euro. Anunțul include un izvor ce poate fi valorificat de către viitorul proprietar, precum și un conac demolat și o cabană.

„Vând un domeniu de suflet cu o investiție colosală, intravilan 14000 mp, teren construcție în 3 terase, conac interbelic demolat, construcție casă nouă din lemn stil cabană rustică, livadă (cireși, nuci, peri, meri, pruni, etc), arbuști și pomi ornamentali aduși din toată Europa, izvor pe teren cu apă potabilă, ideal pentru balta de pește (compatibil cu păstrăvul), împrejmuit cu zid din piatră de râu de 1,3 km lungime, lucrat manual artistic, apă, rețea gaz, 2 rețele TV și internet”, se arată în anunțul de pe compariimobiliare.ro.

screenshot (339)

screenshot (342)

Proprietarul garantează: acces individual, intimitate 100%, liniște și o panoramă de vis, cu atât mai mult cu cât se poate vedea răsăritul de pe defileul Arieș.

În opinia sa, domeniul este ideal pentru o locuință particulară exclusivistă, datorită „destinației nobile pentru creație și recreație, vacanță, relaxare, cu intimitate 100%”, sau pentru o casă particulară ori de vacanță, terenul fiind pretabil pentru mai multe afaceri, precum:

  • pensiune/destinație turistică (600m linie aeriană Cheile Turzii)
  • camping turistic
  • păstrăvărie
  • sală de nunți/restaurant
  • business exclusivist pentru locație protocol
  • organizări evenimente private în natură (retreat-uri yoga/meditație, cursuri, petreceri private, etc.)
  • centru SPA
  • clinică recuperare

Anunțul se poate găsi cu un click aici, proprietarul având rugămintea să fie sunat de persoanele interesate de ofertă.

Sursa foto: compariimobiliare.ro

screenshot (341)

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cade tencuiala de pe o clădire în Piața Unirii. A intervenit ISU Cluj

Publicat

whatsapp image 2022 09 24 at 8.14.47 pm

ISU Cluj a fost sesizat cu privire la faptul că în seara de sâmbătă, în Piața Unirii, a început să cadă tencuiala de pe o clădire.

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit la fața locului cu o autospecială cu scară.

Traficul este restricționat în zonă.

whatsapp image 2022 09 24 at 8.11.28 pm

whatsapp image 2022 09 24 at 8.11.27 pm (1)

whatsapp image 2022 09 24 at 8.11.27 pm

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax