Connect with us

ECONOMIE

OPINIE. Criptomonedele: promovare, comunicare și publicitate

Publicat


cryptocurrency bitcoin and ethereum (ether) token coins on a computer keyboard

În vârtejul marilor provocării generate de criza pandemiă, de restricționarea unor activități sociale și îndeosebi de războiul ruso-ucrainean, oamenii încercă să-și protejeze banii și valorile dobândite. Alături de formele tradiționale de conservare valorică și tranzacționare comercială și monetară se află de un deceniu și jumătate criptomonedele.

14 ani de criptomonede

După apariția în 2008 a primei criptomonede, Bitcoin, sub semnătura, invizibiului, Satoshi Nakamoto, ideea unei monede cripto-virtuale a câștigat, ușor ușor teren în spațiul privat și public. Astăzi fenomenul este în desfășurare, cu plusuri și minusuri, cu argumente pro și contra. Un aspect este cert: noul însemn monetar există și trebuie privit și utilizat cu multă atenție!!! Nu e de mirare că în urmă cu o săptămână, un comunicat al unor prestigioase instituți bancare europene, publicat pe IMPACT. RO (re)amintește utilizatorilor pericolele care pot să apară prin achiziționaerea și gestionarea criptomonedelor.

Fiind un produs monetar relativ nou, criptomonedele au fost promovate prin ativități punctule și multiforme. Generatorii (minerii) însemnelor monetare criptate erau conștienți de impactul și atitudinile subiecțiilor sociali: nedumerire, circumspecție, respingere, acceptare, promovare și publicitate. Campaniile în comunicare, publicitate și marketingpentru dezvoltarea interseului oamenilor față de noul produs monetar și, implicit, cucerirea treptată a pieței îmbină tradiția cu noutatea. Astăzi, după un deceniu și jumătate de la „nașterea” Bitcoinlui, pot fi identificate activitățile inițiate și desfășuarte de criptomoneariști.

Prima, și cea mai importantă problemă a fost și este acceptarea noului produs monetar. Oameni au fost și rămân circumspecți atunci când este vorba de orice fenomen nou sau relativ nou. Să ne aducem aminte de teama și neliniștea generate de primele mașini, locomotive, lămpi cu gaz și filament electric, de televizoare, computere și așa mai de parte. Este aproape firsc să apară teamă, neîncredere și controverse și în arealul criptomonetar. Și însemnele monetare tradiționale au generat astfel de reacții. Dematerializărea monetară este de mult o realitate. Însă de fiecare dată când s-a trecut de la obiectele premonetare la monedă, de la aceasta la banii metalici, apoi la înscrisuri speciale purtătoare de valoare (bacnote, cecuri, viramente, polițe, carduri etc.) și așa mai departe, omenirea a trecut peste praguri și incomodități psihce, mentale și comportamentale.

Ambiguităţi, nesiguranţă, respingeri, acceptări

În istoria monetară renunțarea la anumite însemene monetare sau schimbarea desingului și a culorii au generat ambiguități, nesiguranțe, acceptări sau respingeri. Exemple sunt numeroase. Să ne aducem aminte de episoadele din/de trecererea de la monedele naționale la euro. În unele țări a fost o adevărată tragedie psiho-comportamentală.

Mulți germani nu doreau să renunțe la faimoasa lor marcă. Pentru ei aceasta era simbolul de necontestat al unificării și identității Germaniei. Așișderea francezii cu francul. Când s-a propus pentru moneda europenă denumirea de franc, în ideea proiectului unificator european al lui Carol cel Mare, din seolul al IX-lea, reacțiile au fost multe, contradictorii și excesiv de himerice. Germanii l-au revendicat și ei pe Carol cel Mare, părintele mitologic al Europei dar nu au renunța la ideea mărci germane. Spanioli au refuzat ideea francului, pentru că le aducea aminte de Francisco Franco, generalul/dictator care a condus Spania cu mână de fier între 1939-1975. Grecii au venit și ei cu ideea ca moneda europeană să se numească drahmă, motivând că aceasta a fost prima și cea mai veche monedă bătută/emisă în Europa în secolul al VII-lea î.Hr. Chiar dacă propunera a fost respinsă, Grecia, nu putea să lipsească de la ambițiosul proiect monetar european. În aprilie 1997, Yannos Papantoniou, la acea vreme ministru de finante, își implora colegii din UE să tipareasca o parte din viitoarele bancnote euro și în/cu litere grecești (kirilice). În cele din umă țara a aderat la zona Euro, iar ministrul socialist a declarat cu vanitate: „Am luptat, am facut un pariu pe loc si am caștigat”.

Problema utilităţii economice

O altă procupare a fost cea legată de utilitatea economică a criptomonedelor. Argumentele au fost concentrate pe rapiditatea transmiterii informațiilor, tendințele și experiențele acumulate în funcționalitatea digitală a banilor virtuali și electronici. Simultan cu aceste activități au fost promovate campanii identitare pentru depistarea cu rapiditate și în condiții de maximă siguranță, a cripotomonedelor, mai ales că piața este în expansiune și diversificare. Exemple și modele au fost găsite în însemnele monetare tradiționale. Se știe că acestea exprimă prin desingul lor evoluțiile și realitățiile istorice, economice, sociale și naționale ale emitenților.

Pentru criptomonede au fost promovate imagini care tansmit/promovează noile opțiuni monetare, precum delocalizarea și multipolaritatea monetară, societatea și economia globală, utilitatea largă și multiformă a noilor însemne monetare descentralizate. Se știe că pe piața criptomonetară există numeroase astfel de însemne monetare. Ele pot fi idetificate prin formele și exprimările imagistice geometrice, cubiuiste, sferice, cilindrice, conice, paralepipedice, dreptunghiulare etc. cu trimitere la spațiul virtual. Sunt reprezentări care trebuie să transmită mesaje sub forma întregului, dar și a diviziunilor și subdiviziunilor valorice. Uneori, identitățiile monetare sunt susținute prin linii, drepte, circulare, paralele, curbe, sau unduiate, prin puncte la distanță egală sau aleatorie, prin colțuri netede sau rotunjite și multe alte forme de redare sugestivă, expresivă și plastică a enuțului monetar. De cele mai multe ori simbolistica criptomonetară este susținută/argumentată cu precizări esențializate de 10-15 rânduri. Uneori, se specifică că însemnul criptomonetar este „legat” de aur sau de o monedă fiduciară dolar, euro, liră sterlină pentru sporirea interesului și diminuarea neîncrederii din partea utilizatorilor. Una dintre cele mai populare criptomonede TETHER este prezentată prin legătura stabilă și solidă cu dolarul american și cu depozitele bancare grantate de Ministerul Justiției din SUA . Aceiași motivație și pentru USDC, adică USD COIN, criptomonedă stabilă.

Astfel de reprezentări există pe multe însemne monetare și înscrisuri purtătoarere de valoare din cele mai vechi timpuri până astăzi. Diferența între monedele și bacnotele tradiționale și cele criptate este realizată din perspectivă comunicativă prin obiectivele, utilitățile și interesle preconizate.

Pentru însemnenele monetare fiduciare scopurile urmărite erau îndeplinirea triplului rol de măsură a valorii, mijloc de circulație și plată conjugat cu cele de identitatea etnică și teritorială, cu rolul și puterea politică, militară și economică a emitentului. Imaginile cu și despre trecut și prezent sunt relevante în acestă ordine de idei. La toate acestea emitentul a urmărit prin grafică și culoare, facilitarea recunoașteri cu rapiditate de către subiecții sociali a utilității valorice concomitent cu protejarea în față falsificatorilor. În concepția criptomonenariștilor astfel de elemente exterioare de comunicare și protecție monetară nu sunt necesare, deoarece activul monetar criptat se autoprotejează prin geneză, funcții și comportamente pe și în piață. Se argumentează și prin folosirea tehnologii blockchain care fac dificilă trasabilitatea tranzacţiilor. Opțiune pe deplin justificată în consonanță cu deschidere spre o lume monetară, digitală și multipolară. De aceea acestea au fost numite criptomonede cu anonimitate sporită. Această opinie a fost tot mai mult agreată, datrită creșterii intersului oamenilor pentru criptomonede și deschiderilor autorităților spre și pentru reglementarea acestora.

Mesaje care însoţesc criptomonedele

În activitățille de promovarea și poziționare criptomonentară sunt vehiculate idei privind fluidizarea și rapiditatea schimburilor comerciale și monetare. Un adevăr care nu poate fi negat dacă avem în vedre încercările operatorilor monetari (publici și privați) în adaptarea la noilor provocări venite dinspre tehnoligiile digitale și virtuale. Spirala dematerializării monetare este văzută prin prisma evoluțiilor monetare, dar și prin cea a noiilor economii care resping sau limitează existența banilor tradiționali pe piață. Se știe că transferul fizic prin cash, de la un agent economic la altul, de la un utilizator la altul (public sau privat) presupune măsuri sporite de protecție și control, iar greutatea în kilograme a banilor primari le amplifică. Un milion de dolari, în bacnote de 20 $ cântărește 52 de kilograme, iar în baconte de 100 $ ajunge la 10 kilograme, în timp ce un milion de euro reprezintă 1,6 kilograme.

Mesaje directe, indirecte supra și subliminale sunt transmise pe cale vizuală, și prin intermediul rețeleor sociale, a emisunilor radio și TV, a site-urilor și altor mijloace audio-vizuale, tradiționale sau moderne. Multe sunt concepute pe și pentru ideea de profitabilitate începând cu mijloacele de dobândrie și ansamblare a aparatelor de sau pentru minare criptomonetară și continuând cu tehnicile de folosire, utilitate și beneficii. Un accent deosebit se pune pe pașii investiționali și pe comunitățile criptomonetariste care asigură, în concepția acestora, funcționarea sistemului și obținera profitului.

De reținut că mesajele, deși sunt preponderent procriptomonetariste apar și cele prudențiale prin vehicularea unor idei și opinii contrare sau a unor analize aplicate care trebuie să satisfacă dilemele și curiozitățile mânuitorilor de bani, pe traseul BANI FIDUCIARI – BANI CRIPTAȚI și/sau RETUR. Cel puțin, decomdată, până când monedele primare sau tradiționle își vor restrânge, treptat, puterea circulatorie și cea de conservare și transmitere a valorii. Până atunci, mesajele transmise sunt asemănătoare cu cele din perioada tranziție la Euro sau cele de impunere a dolarului pe alte piețe. Se argumentează, într-o manieră atractiv-persuasivă coabitarea sistemele monetare, vechi cu cele noi, avantajele în și din perspectiva dinamicii și provocării pieței. Acestea sunt esențializate prin mesaje precum LĂSAȚI BANII SĂ LUCREZE, FONDURILE TALE SUNT ÎN SIGURANȚĂ, DATELE DVS. SUNT PROTEJATE, SCHEME SUGESTIVE DESPRE CIRCULAȚIA BANILOR, PREȚURILE, DE UNDE CUMPERI CRIPTOMONEDE, TOT CE TREBUIE SĂ ȘTI DESPRE CRIPTOMONEDE, BITCOINUL LA MINARE, VÂNZARE etc.

O publicitate echilibrată se face și pentru bancomate sau CRIPTO-ATM-uri începând cu locația acestor și continând cu pași pentru exploatare/operare, la vânzare și cumpărare. Sunt prezentate însemenele cripomonetare care sunt în baza de date a ATM-ului și în rețelele sale. Precum banilor tradiționali sunt specificate limbile în care pot fi efectuate tranzacțiile, limitele minime și maxime, convertibilitatea între criptomonede și între acestea și banii fiduciari. elementele securizante pentru însemnele monetare și utilizatori. Imagini prin satelit întregesc informațiile despre spațiile, traseele, distanțele și clădirile unde sunt amplasate acestea.

De cel puțin un deceniu edituri prestigioase din întreaga lume au publicat lucrări monografice și de sinteză despre criptomonede, în general, sau despre cele mai căutate. În limba română sunt de reținut cele referitoarea la Revoluția Blockchain sau Bitcoin. Libertate, finanțe, viitor. Textele de escortă care au fost publicte pe (supra)coperte, în prefețe sau pe linkrile care promovează produsul editorial sunt sugestive: „Fiind vorba de prima carte despre Bitcoin publicată de o editură importantă din România, am ales un text care pune accentul pe libertate individuală, pe drepturile omului și pe efectele devastatoare pe care banii guvernamentali fiat le au asupra vieților noastre. Cartea reușește și performanța de a explica pe înțelesul tuturor concepte din economie, drept sau informatică”.

Veronica Ilieș, Ioan Lumperdean

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un biciclist pedalează 432 de km de la Cluj-Napoca la Iași. Strânge bani pentru ca Maria să poată DANSA din nou

Publicat

pentru maria

„432 km of DREAMs”, o aventură anuală pe bicicletă de la Cluj-Napoca la Iași se desfășoară anul acesta între 27 și 29 iulie. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru clujeanca Maria, o fetiță de 10 ani care are nevoie de proteze la ambele picioare.

„Anul acesta, la cea de-a 5-a ediție, „432 km of DREAMs” revine cu o nouă provocare și o misiune specială: străbaterea celor 432 de kilometri de la Cluj-Napoca la Iași pentru a contribui la strângerea de fonduri necesare protezării picioarelor Mariei, o fetiță de 10 ani care visează să poată alerga și dansa.

pentru maria

„432 km of DREAMs”, o aventură anuală pe bicicletă de la Cluj-Napoca la Iași. Pentru ca Maria să poată DANSA din nou

Maria, elevă la o școală din Cluj-Napoca, s-a născut cu grave probleme locomotorii care îi îngreunează mersul. În ciuda acestor dificultăți, ea nu a încetat să zâmbească și să iubească dansul. Visul ei este să poată alerga și să se bucure de o viață activă. Singura ei șansă pentru o viață aproape normală constă în amputarea ambelor picioare și purtarea unor proteze speciale.

pentru maria

Prin această inițiativă, ne propunem să strângem fondurile necesare pentru a-i oferi Mariei o viață plină de bucurii și normalitate. Fiecare kilometru parcurs în cadrul „432 km of DREAMs” reprezintă un pas înainte către realizarea visului Mariei.

„Susțineți cauza Mariei printr-o donație”

„Între timp, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐦𝐩𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐢𝐜𝐢𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐞𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥. Medicii au fost mulțumiți de rezultat, iar Maria 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐛𝐢𝐧𝐞. Urmează acum cea 𝐝𝐞-𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐚𝐦𝐩𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞, un pas necesar înainte de a începe procesul de recuperare și protezare a ambelor picioare. Fiecare kilometru parcurs este un pas mai aproape de visul ei de a alerga și de a dansa”, a declarat unul dintre organizatori.

pentru maria

Vă invităm să ne fiți alături în această călătorie și să susțineți cauza Mariei printr-o donație, AICI.  Orice contribuție este esențială și poate face o diferență semnificativă în viața Mariei”, au transmis cei de la Dream By Dream.

pentru maria

Cel care va pedala este Andrei Gubaș, Vicepreședintele Asociației Dream By Dream și nu se află la prima acțiune de acest gen. Contactat de Cluj24, acesta ne-a spus: „Voi porni sâmbătă dimineața probabil la ora 3 și în prima zi voi merge până la Vatra Dornei. Pe 29 iulie îmi propun să ajung la Iași. Nu e prima dată când fac asta. De această dată voi încerca să strâng cât mai mulți bani pentru Maria, o fetiță de 10 ani din Cluj-Napoca. I-a fost amputat un picior și urmează și al doilea iar protezele necesare vor trebui schimbate an de an timp de 10 ani, având în vedere că ea este în creștere. Suma anuală necesară se ridică undeva la 16-18.000 de euro.”

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Publicat

u olimpia cluj

Universitatea Olimpia Cluj are un nou antrenor. Călin Sălăgean este multiplu Campion Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea.

„Universitatea Olimpia Cluj anunță numirea domnului Sălăgean Călin în funcția de antrenor principal al primei echipe de fotbal feminin.

calin salagean

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Domnul Sălăgean, antrenor cu licență UEFA A, are o bogată experiență în cadrul clubului FC Universitatea, fiind jucător al clubului, coordonator al centrului de copii și juniori, dar și antrenor la grupele U19 și U17.

Multiplu Campion Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea, dl Sălăgean a activat în ultima perioadă și ca antenor în cadrul loturilor de juniori U19 și U15 ale Naționalelor României.

Despre această numire, dl. Alin Cioban, Președintele Executiv al clubului a declarat:
„Mă bucur că domnul Sălăgean a acceptat provocarea de a lucra cu sportivele noastre și sunt convins că este exact ceea ce acest club avea nevoie. Mă refer la seriozitate, profesionalism și efort colectiv spre un singur obiectiv, acela de a reda clubului titlul de Campioană a Romaniei.

Vreau să îi mulțumesc și domnului Liviu Ivasuc care ne-a ajutat într-un moment mai dificil și care a ales să rămână alături de familie la Satu Mare.

Începând de azi, ne apucăm din nou de treabă cu un lot tânăr, un antrenor perfecționist și sper să demonstrăm în teren că am ales cea mai bună opțiune.

Bine ai venit domnule Sălăgean și mult succes îți dorim alături de Universitatea Olimpia Cluj”, scrie pe pagina de Facebook U Olimpia Cluj.

Citește mai departe

POLITICA

Marius Lulea (AUR) către guvernul PSD-PNL: Nu mai UMILIȚI fermierii

Publicat

marius lulea

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor.

Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind că Guvernul dovedește că ține tot cu băncile, nu cu fermierii.

Marius Lulea (AUR) către guvernul PSD-PNL: Nu mai UMILIȚI fermierii

„Incredibil, sunt revoltat. Soluția guvernului la secetă este ca băncile să amâne plata ratelor fermierilor, adică să le crească datoria, astfel încât să nu mai iasă niciodată din ea. Dar ce, la anul vor obține de două ori mai mulți bani? Eu nu cred.

Soluția este una singură: ajutor de stat care să acopere pierderile și care să acopere toate costurile, inclusiv cele de creditare și forța de muncă.

Nu mai umiliți fermierii! Voi ați distrus sistemele de irigații și acum veniți cu propuneri în bătaie de joc? Deci tot cu băncile ține guvernul, nu cu fermierii”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR.

Citește mai departe

POLITICA

George Simion (AUR): Cerem românilor pentru realizarea PLANULUI SIMION un vot la alegerile parlamentare și prezidențiale

Publicat

Președintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul central de campanie. Acesta a ales drept locație Magazinul București. Cu ocazia inaugurării sediului de campanie, sute de persoane interesate de propunerile lansate de liderul AUR, privind locuințele la prețuri accesibile și refinanțarea creditelor imobiliare existente, cu implicarea statului, au fost prezente pentru a semna contractele de înscriere în program.

„Generația mea nu își mai permite o locuință, trebuie să se adreseze la bănci, să își facă rate cei care sunt eligibili, 33% din populația României este sub pragul sărăciei, nu sunt eligibili la bănci.

Lucrul acesta (n.r. Planul SIMION) este fezabil atâta timp cât statul se implică, asigurând terenurile și asigurând utilitățile și infrastructura. Firmele de utilități să tragă cele necesare, de la apă și curent, și infrastructura care ține de primării – drumuri de acces și așa mai departe – ajungem la un preț pe metru pătrat desfășurat de 500 de euro metru pătrat până la 600 de euro metru pătrat. Îi invit și pe
cei care cred că acest program nu este fezabil să vorbească cu constructorii”, a spus George Simion.

Locuințe de 35.000 de euro

Liderul AUR a adăugat că, prin măsurile privind locuințele de la 35.000 de euro, „rezolvăm mai multe probleme, cum ar fi imobilele care sunt cu risc seismic, familiile cu mai mulți copii care nu au unde să se mute și nu își permit să facă copii, multe cupluri de vârsta mea și românii din diaspora care s-ar întoarce acasă dacă ar avea o proprietate aici”.

George Simion a mai declarat că, pentru implementarea măsurilor din Planul SIMION, „avem nevoie de Parlament și Guvern, avem alegerile împreună – 24 noiembrie, 1 decembrie, 8 decembrie – și cerem românilor pentru realizarea acestui plan un vot la alegerile parlamentare și prezidențiale. Avem 200 de măsuri, una dintre măsuri este cea care vizează spațiul locativ”.

Bani sunt

Întrebat de unde va avea bani statul român pentru a susține măsurile din Planul SIMION, liderul AUR a răspuns: „de unde a avut bani și pentru scutul Patriot și pentru un milion de doze de vaccin și de unde are bani să cumpere mini-reactoare nucleare.

Toți banii aceștia sunt pur și simplu trimiși în străinătate și nu se mai întorc înapoi. Noi vrem să investim în piața forței de muncă locală, vrem să investim în materiale de construcții din care marea majoritate sunt cumpărate de aici, din
România. De fapt, cel mai mare avantaj al acestui program de construcții de locuințe este faptul că banii rămân în țară și repornim economia românească”.

Persoanele interesate să se înscrie în PLANUL SIMION vor putea semna contractul de înscriere zilnic la sediul de campanie de la Magazinul București (Bld. Ion C. Brătianu, Nr. 36) între orele 09:00 – 21:00. Ordinea de înscriere în Planul SIMION va fi și ordinea de prioritizare. În zilele următoare, George Simion va fi prezent la semnarea de contracte în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax