Connect with us

EVENIMENT

OMS se înarmează cu influenceri pentru a lupta împotriva coronavirusului

Publicat


Organizația Mondială a Sănătății a semnat un contract cu o firmă de PR în valoare de 135.000 de dolari pentru a identifica persoanele influente de pe rețelele de socializare. Scopul investiției ar fi amplificarea mesajelor transmise de instituție despre pandemie și Covid-19, dar și combatarea informațiile false transmise de China, informează daycaller.com.

„Au existat critici și afirmații împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a mediatizării care ar putea submina OMS ca sursă de încredere și informații critice cu privire la problemele de sănătate publică globală”, a afirmat compania Hill și Knowlton în propunerea către OMS.

Conform contractului, s-ar fi alocat 30.000 de dolari pentru „identificarea influencerului”, 65.000 pentru „testarea mesajelor” și 40.000 pentru „încadrarea unui plan de campanie”.

Hill and Knowlton ar fi propus identificarea a trei tipuri de influenceri: celebritățile populare pe rețelele de socializare, personalitățile cu mai puțini urmăritori ce sunt  angajați mai des în discuții și „eroii ascunși”, utilizatorii care „lansează și moderează conversații”, dar care au puțini urmăritori.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

Aproximativ 150 de studenți de la UBB care lucrau în Cluj-Napoca și-au pierdut dreptul la cazare în cămin

Publicat

Începutul de an universitar a creat polemici extinse, studenții susținând că învățământul se face cel mai bine față în față, militând pentru întoarcerea la facultate, iar experții și profesorii lor, de altfel, susținând că în contextul actual întoarcerea la facultate reprezintă un risc prea mare pentru toată lumea. Decizia a fost luată în senatul Universității Babeș Bolyai, iar studenții au pierdut confruntarea. Cursurile se vor face online, cu excepția câtorva specializări.

Odată cu decizia de nu chema studenții la facultate, s-a ales și modul de deschidere a căminelor. Și aici s-a luat decizia cea mai sigură pentru clujeni, și anume de a nu le permite studenților să se cazeze în cămine decât cu excepția celor care au o justificare academică. Mulți dintre studenți trebuie să își regândească, totuși, planurile deoarece ei se bazau pe cazarea oferită de universitate în contextul în care aceștia au motivat șederea în timpul pandemiei și a verii cu o adeverință de la locul de muncă.

Mulți studenți au ales, din cauza chiriilor exagerat de scumpe, să părăsească orașul Cluj-Napoca și să se întoarcă în orașele în care au domiciliul. Reamintim că tariful pentru un loc în cămin se învârtea în jurul sumei de 200 de lei, pe când prețul unei garsoniere începe de la 200 de euro, adică este de 4,8 ori mai scumpă.

Ce spune Tudor Mureșan, Prefectul Studenților

Bineînțeles, o metodologie clară a fost creată și explicată studenților. Aceasta presupune că toți studenții eligibili vor primi loc în cămin, dar nu vor avea voie să îl ocupe.

„În acest an repartiția locurilor în căminele studențești se realizează diferit față de anii precedenți. Orice student poate depune cerere pentru cămin, fiind împărțite toate locurile existente. Studenții eligibili vor câștiga dreptul de a primi loc în cămin însă exercitarea dreptului este suspendată până la revenirea activității academice față în față. Astfel, în debutul anului universitar se vor caza în cămine doar studenții facultăților care au optat pentru scenariu hibrid și care, prin urmare, vor avea activități didactice on-site”, declară Tudor Mureșan, prefectul studenților.

Referitor la acei studenți care se implică în economia Clujului, prefectul spune că statutul de angajat nu este suficient pentru a le permite studenților să stea în cămin.

„Statutul de angajat nu este un criteriu prevăzut de regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești pe perioada anului universitar. Cazarea studenților cu statut de angajat este posibilă doar pe perioada verii, în limita locurilor disponibile. Criteriile de acordare a locurilor în cămin pe parcursul anului universitar sunt doar de ordin academic și social”, adaugă prefectul.

Referitor la salariații studenți, cea mai ușoară alternativă este chiria.

„Pentru studenții cu statut de angajat există variantele alternative existente deja precum locuințe în chirie, cămine private sau alte asemenea forme de rezidență”, explică Tudor Mureșan, prefectul studenților UBB.

Ce spun studenții

„Pulsul” opiniei studențești dictează că aceștia sunt dezamăgiți de decizie. Ei spun că sperau să fie susținuți de universitate și în carieră. Aceștia spun că nu înțeleg de ce ar fi reprezentat o problemă prezența lor în Cluj, din moment ce ei oricum se aflau acolo. Soluțiile pe care aceștia le-au găsit se învârt în jurul chiriilor. Unii au avut noroc și au găsit apartamente unde plătesc în jur de 120 de euro pe cameră, alții s-au gândit să altereze munca de acasă cu munca din birou venind din două în două luni în Cluj-Napoca.

Din păcate, nu toți au fost atât de determinați. Unii dintre ei au ales să își dea demisia pentru că plata unei chirii nu se justifica raportat la salariul lor. Ajungea viața din Cluj să le aducă pierderi și să îi forțeze să ceară bani de la părinți. Asta nu ar fi justificat munca și implicarea în economia Clujeană.

Câți studenți au ocupat locuri în căminele UBB

Biroul de presă al UBB a transmis redacției Cluj24 faptul că în căminele universității au fost cazați 514 studenți pe perioada verii. Dintre aceștia, 169 de studenți au motivat cazarea pe parcursul verii cu o adeverință de muncă. Astfel, toți cei care și-au justificat șederea pe parcursul verii cu un loc de muncă, au rămas fără cazare.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ Accident la ieșirea din Cluj-Napoca către Feleac. Un bărbat a fost transportat la spital

Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj anunță că o autospecială și un echipaj SMURD au fost alertate în această dimineață, în jurul orei 7.00, ca urmare a a unui accident rutier produs la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca spre localitatea Feleac.

Un conducător auto de 33 de ani care se deplasa pe DN1 E60, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 68 de ani.

În urma evenimentului, bărbatul de 68 de ani a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Acesta era în stare de conștiență și era cooperant. Alte două persoane au fost consultate la fața locului, fără a fi transportate la spital. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele testărilor fiind negative.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ Accident între Florești și Gilău. Un autoturism s-a răsturnat pe plafon

Publicat

O autospecială și un echipaj SAJ fost alertate, în jurul orei 7.10, ca urmare a unui accident rutier produs pe E60, între localitățile Florești și Gilău. Pompierii au găsit la locul evenimentului un autoturism răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile, iar ocupantul era ieșit din acesta.
Acesta a fost consultat de către echipajul SMURD, fără a fi transportat la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Circulația pe varianta ocolitoare a Floreștiului prin strada Donath este închisă circulației până la ora 15

Publicat

Organizatorii Total Transilvania Rally anunță închiderea circulației rutiere pe varianta ocolitoare a Floreștiului prin strada Donath, în intervalul orar 9:00 – 15:00. Pe această porțiune de drum vor avea loc două probe speciale din cadrul raliului.

Transmisiunea în direct a competiției poate fi urmărită pe pagina de Facebook Transilvania Rally.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate