Connect with us

EVENIMENT

Numărul clujenilor care se vaccinează, în scădere

Publicat


Prefectura Cluj anunță că 776 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi.

Au fost vaccinați la drive through 108 de clujeni.

Niciun vaccinat la operatorii economici.

168 de clujeni au fost vaccinați la cabinetele medicilor de familie.

În total, până astăzi, au fost vaccinați 525.786 clujeni.

În ultimele 24 de ore au fost raportate zero reacții adverse.

În total 474 de clujeni au raportat reacții adverse.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Accident în Căianu Vamă. A intervenit elicopterul SMURD

Publicat

De

Un accident rutier cu 2 autoturisme implicate a avut loc miercuri în localitatea clujeană Căianu Vamă, anunță ISU Cluj.
Șoferii care au trecut prin zonă au precizat că traficul este foarte îngreunat și că s-a solicitat un elicopter SMURD.

Vom reveni cu informații.

Sursa foto. Info Trafic Cluj

Citește mai departe

CULTURA

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”, cu muzicieni de elită din Cluj-Napoca

Publicat

De

”Misa Încoronării”, de Wolfgang Amadeus Mozart, deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, eveniment care va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20 – 22 august, cu participarea extraordinară a unor muzicieni de elită din Brașov și Cluj-Napoca.

O ediție specială multiculturală. Consacrat ca unul dintre primele trei repere ale scenei lirice naționale, festivalul este o reverență adusă sopranei Virginia Zeani, diva “Assoluta”, care s-a bucurat de adorația publicului, alături de cele mai strălucitoare dintre stelele operei mondiale.

Oglindind acest model de excelență, festivalul și-a asumat rolul de promotor al standardelor excepționale, devenind o cunoscută platformă de dialog pentru personalități culturale ale lumii. Într-o ediție specială, menită să asigure continuitatea într-o perioadă de restricții, celebrăm anul acesta valorile europene și diversitatea orașului Târgu Mureș.

“Muzica înălțătoare, vindecătoare, este principala promisiune a acestei ediții a festivalului”.

“Este un privilegiu să putem purta, mai ales acum, un mesaj de speranță, evocând încă o dată strălucirea anilor de aur ai operei și excepționalele ei legende. Este, de asemenea, o bucurie să ne putem continua misiunea de ambasador al excelenței și al aspirației către înalta performanță.

Festivalul rămâne consecvent menirii sale de promova modele și repere statornice și de a susține inspirația și motivația atât de necesare noilor generații de talente.

Vă invităm, deci, la o sărbătoare a muzicii, a bucuriei și a speranței. Am imaginat un drum fermecător, pe care îi invităm să ni se alăture pe toți cei sensibili și tineri în suflet, care vor să se bucure de o călătorie minunată către interior. Vom merge departe, tot mai departe. Până într-un loc în care toți vom deveni unul”, a spus Péter Kolcsár, director artistic al Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”.

Mozart: „Un univers acustic plin de grație, menit să unească sunete, culturi și lumi”

Pianistul Zsolt Garai, alături de muzicieni de prim rang ai Operei din Brașov sau Cluj-Napoca, sunt invitați, alături de un public iubitor de muzică, într-un univers acustic plin de grație, menit să unească sunete, culturi și lumi, într-un nou spațiu, al esențelor. Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani dedică unul dintre spectacolele sale Zilei Naționale a Republicii Ungare, eveniment care va fi organizat în spațiul solemn al Bisericii Reformate din Cetate. pe 20 august.

Un concert excepțional de orgă va fi urmat de prețioasa Misă a lui Mozart, partitură a cărei grație sporește sub bagheta dirijorului Traian Ichim. Desemnat cel mai bun dirijor român la Gala Operelor din 2015, Traian Ichim este doctor în studiul artelor și culturologie, titlu obținut la Institutul Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Știinţe din Republica Moldova. Este, de asemenea, lector universitar doctor al Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov.

Donizetti: o poveste de dragoste

“Elixirul dragostei”, partitura fermecătoare a lui Gaetano Donizetti, o lucrare deopotrivă comică și sentimentală, vorbește, pe un ton mereu contemporan, despre puritatea sentimentelor și despre parcursul lor sinuos printre umbre, de la gelozie și naivitate, la magie, iluzii, bani şi orgolii. Programat în eleganta sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, spectacolul se bucură de participarea extraordinară a unui tenor cu “voință de fier și abilități muzicale excepționale”, Ștefan von Korch, unul dintre cei mai apreciați muzicieni din România, aplaudat pe scene din Zürich, Berna, Frankfurt, Bratislava sau Viena. La rândul ei ovaționată la Budapesta, Londra, Berlin sau Toronto, soprana Katalin Kolcsár poartă mai departe, într-o explozie de umor și bucurie, o poveste de iubire amuzantă, delicată, dar suficient de puternică încât să dăinuie până anul viitor. Spectacolul încheie festivalul duminică, 22 august.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Mesaj anti-LGBT pe zidul unei școli din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca

Publicat

Un mesaj anti LGBT (Lesbian – Gay – Bisexual – Transgender) a fost scris pe zidul exterior al Școlii ”Constantin Brâncuși” din cartierul clujean Gheorgheni.

”Fără LGBT în școală”, scrie în mesajul scris cu negru de către persoane necunoscute, probabil elevi nemulțumiți de acest fenomen care încearcă să se infiltreze în unitățile de învățământ clujene.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Punct de vaccinare la Iulius Mall. Vaccinul se administrează fără programare

Publicat

De

Centrul comercial Iulius Mall Cluj-Napoca va găzdui un punct de vaccinare, la inițiativa nucleului județean de vaccinare, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Punctul de vaccinare este situat la etajul I, deasupra intrării principale.
”Imunizarea se face cu Pfizer–BioNTech (pentru copii) și Johnson & Johnson (pentru adulți). Copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal. Echipa de vaccinare și suportul logistic este asigurat de Primăria Cluj-Napoca și Iulius Mall Cluj-Napoca”, anunță Prefectura Cluj.
Nu este necesară efectuarea nici unei programări, doar prezentarea cărții de identitate.
Programul de funcționare este în zilele de joi și vineri, în intervalul orar 14:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:00 – 20.00.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate