Connect with us

EVENIMENT

Număr record de angajatori la Târgul de Cariere Cluj Online de la începutul pandemiei

Publicat


Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare interactivă, privește înainte și ajunge la Cluj în zilele de 25 și 26 martie 2021. În cele două zile, de la 11:00 la 18:00, peste treizeci de companii din domenii diverse vor prezenta sute de oportunități de carieră, oferind sprijin valoros pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau a unor soluții de dezvoltare profesională.

Companii străine interesate de români

Numărul joburilor locale la Târgul de Cariere Cluj este de peste 500, un nou record de la momentul digitalizării evenimentelor. Începând din luna martie a anului trecut, Târgul de Cariere s-a desfășurat exclusiv online înregistrând pentru prima dată, în acest sezon, o creștere de 100% în rândul companiilor participante.

Numărul companiilor care recrutează pentru alte țări a crescut și el considerabil, compensând trendul general de angajare mai aproape de casă, din cauza pandemiei. Observăm, de asemenea, că din ce în ce mai multe agenții internaționale vin la Târgul de Cariere, în mod special din Danemarca și Austria.

Veniți, așadar, în spațiile virtuale de recrutare de pe targuldecariere.ro pentru a-i seduce pe unii dintre cei mai mari angajatori activi prezenți!

Domenii în care se fac angajări

Domeniile în care se fac angajări sunt variate: programare, IT, inginerie, automatizări, achiziții, contabilitate, administrare, vânzări, relații clienți, automotive, metalurgie, mecatronică, electronică și multe altele.

Se caută profesioniști cu experientă, dar și juniori aflați la început de drum care doresc să se formeze pe anumite domenii de activitate și tehnologii prin diverse internshipuri.

Cele mai multe poziții disponibile sunt adresate celor pasionați de IT și cu experiență în programare – front-end, back-end, dar și full stack development – pe diverse limbaje și tehnologii: Java, JavaScript, CC/C++, Mulesoft, React, NodeJS, Golang, Ruby on Rails, Mobile, Android/IOS, .NET, PHP, HTML, CSS, Swift, Ajax și multe altele.

Viitorii candidați pot interacționa cu reprezentanții companiilor prezente pentru a afla cât mai multe despre posturile disponibile, beneficiile și programele lor, îmbunătățindu-și, astfel, și abilitățile de networking.

CV actualizat

Pentru a aplica la posturile disponibile la Târgul de Cariere Cluj este necesară crearea unui cont de utilizator în care, după autentificare, se înregistrează CV-ul actualizat. Organizatorii vă vor oferi sprijinul necesar folosirii platformei pe chatul dedicat participanților, pe toată durata evenimentului.

Târgul de Cariere a pregătit de asemenea și o serie de webinarii prin care cei interesați se pot pune la curent cu ultimele tendințe din interiorul companiilor, proiecte sau programe noi pe care acestea le lansează. Programul este îmbogățit de prezentări, interviuri și conversații despre carieră cu experți de la angajatori care acoperă arii de activitate diferite, ca de exemplu Bosch România și Amazon Web Services.

Evenimentul începe cu o sesiune interactivă despre competențele necesare construirii unei cariere de succes, susținută de compania Emerson, după care participanții vor avea posibilitatea de a afla mai multe detalii despre proiectele și rolul strategic al Hub-ului de Inovare în activitatea Continental Sibiu.

Webinarii și sesiuni interactive

În continuare, webinarul Selenium Grid 2 – Hub and Nodes alături de compania Zenitech îi așteaptă pe cei pasionați de tehnologie cu prezentarea unui instrument inteligent utilizat la testările simultane ale diferitelor sisteme pe diverse browsere.

Programul primei zile de la Târgul de Cariere Cluj se va încheia cu o sesiune interactivă alături de compania Accenture cu titlul: What’s your superpower?

În 26 martie participanții sunt așteptați la o poveste despre „Drumul de la student la inginer proiectant la Michelin Zalău”, după care va avea loc webinarul dedicat celor interesați de Android development: „Implementation of In-App Purchases using Kotlin” organizat de compania Take off Labs, iar pentru persoanele atrase de domeniul achiziții, compania GEP a pregătit:  „Procurement Tech at It’s Best”.

Intrați pe targuldecariere.ro/cluj, puneți-vă în valoare experiența, afișați-vă entuziasmul, aplicați direct la joburile recente sau conectați-vă, pe chat, cu reprezentanții companiilor participante pentru a le convinge și a vă lăsa convinși!

15 ani de târg

Târgul de Cariere a împlinit 15 ani de activitate. Din 2006, de la primul eveniment și până în prezent, Târgul de Cariere a devenit cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă și a avut un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. De fiecare dată, a contribuit la dezvoltarea de competențe, descoperirea talentelor și a șanselor de angajare pentru acestea.

Astăzi, Târgul de Cariere este renumit pentru credibilitatea și transparența pe care o inspiră prin soluțiile sale de recrutare și employer branding companiilor care angajează și se dezvoltă în orașele Cluj, Chișinău, Iași, Brașov, Sibiu, Oradea și Târgu Mureș.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Minoră de 15 ani din Cluj-Napoca, căutată de familie. A plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

O minoră de 15 ani din Cluj-Napoca este căutată de familie, după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

Mureșan Aylin Rahela, o minoră de 15 ani din municipiul Cluj-Napoca, a fost dată dispărută. Familia face apel la clujeni să sune la 112 dacă o văd pe adolescentă.

„La data de 14 iulie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că MUREȘAN AYLIN RAHELA, în vârstă de 15 ani, din municipiul Cluj-Napoca a plecat de locuința sa nu a revenit până în prezent”, a transmis IPJ Cluj.

Semnalmentele fetei

Semnalmentele:  1,70 cm înălțime,  aproximativ 57 de kg, păr brunet lung.

La momentul plecării purta o rochie de culoare maro și încălțăminte sport de culoare neagră cu ștrasuri.

„Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a mai arătat IPJ Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Olimpicii Clujului. Mădălina Amăistroaie (tir cu arcul): Îmi doresc o MEDALIE la Paris

Publicat

madalina amaistroaie

„Arcaşul priceput, dacă nu nimereşte ţinta, nu dă vina pe arc sau pe săgeţi, ci caută în sine însuşi pricina; şi nici nu-şi pierde, numai pentru atâta lucru, buna dispoziţie şi voioşia”, spunea Ecaterina a II-a. Alăturarea femeie-arc nu este deloc întâmplătoare. Asta pentru că România are o reprezentantă la proba de tir cu arcul de la JO Paris 2024.

Mădălina Amăistroaie este din Rădăuți, jud. Suceava și practică tirul cu arcul de la 12 ani. „Am urmat cursurile Colegiului național „Eudochiu Hurmuzachi”, pe profil matematică-informatică și iată-mă, ca o consecință, studentă în anul II la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca”, spune, zâmbind, Mădălina.

madalina amaistroaie

EXCLUSIV. Olimpicii Clujului. Mădălina Amăistroaie (tir cu arcul): Îmi doresc o MEDALIE la Paris

A început acest sport la Rădăuți, unde sunt mai multe cluburi. „Aveam mulți prieteni care practicau sportul ăsta și m-am îndrăgostit de el”, spune Mădălina.

La o inspecție sumară a brațelor Mădălinei n-am observat o diferență între ele în ceea ce privește musculatura și nici roșeață pe antebraț. „E nevoie undeva la 20 kg forță ca să tensioneazi un arc de competiție, de unde și necesarul pregătirii fizice. Ciupituri de coardă nu am că-mi protejez antebrațul cu o apărătoare”, mă lămurește Mădălina.

Are mai multe titluri de campioană națională, ne le mai știe numărul, atât la cadeți cât și la juniori și senioare. „Anul acesta am obținut două medalii de argint, una la un concurs de world ranking organizat de World Archery și una la Cupa Veronica. În 2021 am participat la JO de la Tokyo unde am terminat pe locul 33 dintr-un total de 64 de sportivi”, mai spune Mădălina.

Odată cu intrarea la facultate, CS Universitatea Cluj a luat-o sub aripă. Împreună cu antrenorul ei, Viorel Hăbian, beneficiază de condiții bune de pregătire asigurate de club. „În perioada competițională am zilnic 2-3 ore de antrenament, adică tras iar în afara perioadei, mai intervin câte două ore de pregătire fizică, adică forță la sală, asta timp de 6 zile pe săptămână”, spune Mădălina.

Sunt două variante de calificare la Olimpiadă: una este clasamentul mondial, prin care s-a calificat și Mădălina, care însumează rezultatele obținute la concursurile internaționale și mai sunt turneele de calificare.

„Sunt conștientă că lupta va fi aprigă”

Distanța de tragere diferă: „La competițiile indor sunt 17m în timp ce la outdoor sunt 70m, la categoria de seniori. Există mai multe tipuri de arcuri, arcul olimpic, arcul compound, pe stilul celui de vânătoare și arcul tradițional. Concursul începe cu un antrenament oficial, apoi în ziua calificărilor, toată lumea trage 72 de săgeți, fiecare săgeată fiind punctată și se face scorul total pe baza căruia se întocmește clasamentul. Apoi se alcătuiește o grilă, primul cu ultimul, al doilea cu penultimul, de exemplu și urmează meciurile individuale”, explică Mădălina.

Ce-și propune la Paris? „Un loc cât mai sus în clasament, bineînțeles, de ce nu și o medalie? Oricum, sunt conștientă că lupta va fi aprigă, dar voi da tot ce am mai bun ca să câștig”, spune Mădălina.

„Mădălina are toate atuurile ca să facă o figură frumoasă la Olimpiadă. Fizic și tehnic este foarte bine pregătită. Tehnica ei este apreciată la cel mai înalt nivel competițional. Avantajul ei este psihicul, foarte puternic în timpul meciurilor. În tirul cu arcul, mai mullt ca în orice alt sport, trebuie să fii foarte inteligent. Științele exacte o ajută foarte mult, pentru că sunt analize făcute pe moment, trebuie ținut cont de condițiile atmosferice din acel moment, vânt, căldură sau umiditate, pentru că toate acestea pot influența performanța. Colaborăm foarte bine în acele momente”, spune antrenorul ei, Viorel Hăbian.

madalina amaistroaie

Lucrează cu Mădălina din 2019. Este din Petroșani dar a urmat-o la Cluj, unde Mădălina face facultatea. Au fost împreună și la JO de la Tokyo.

„Viaţa este arcul şi coarda este visul”

„După ce termin facultatea îmi doresc o carieră în IT dar nu voi abandona arcul. Nu știu dacă m-aș face antrenor pentru că nu mă prea descurc cu copiii. E adevărat, în perioada competițiilor stau mai prost cu timpul liber dar în general am viață socială. Stresul este foarte mare și am nevoie și de relaxare”, mai spune Mădălina.

„Calificarea este foarte grea. Sunt peste 110 țări care aspiră să se califice, fiecare cu câte 3 sportivi, deci peste 300 pe 64 de locuri. 80% dintre țările participante au condiții mult mai bune decât ale noastre. Nu mă plâng, Comitetul Olimpic ne ajută cum poate, legislația este cea care ne pune probleme. Nu ne ajută să avem o meserie de sportiv, ceva care să ne asigure un viitor”, o completează antrenorul.

Federația Română de Tir cu Arcul are 44 de cluburi afiliate. Mai sunt alte două federații private dar acestea sunt axate mai mult pe divertisment. „Alte țări au mii de sportivi legitimați și condiții mult mai bune și totuși reușim să-i batem”, încheie Hăbian,

Romain Rolland spunea că viaţa este arcul şi coarda este visul. În cazul Mădălinei Amăistroaie, arcul, coarda și săgeata sunt realitatea. Și pasiunea. Totul „condimentat” cu multă muncă. Hai cu medalia de la Paris, Mădălina!

Citește mai departe

CULTURA

Sărbătoarea Tradițională de la Crucea Iancului din Mărișel are loc astăzi. VEZI programul

Publicat

crucea iancului

Duminică, 14 iulie 2024, în localitatea Mărișel din județul Cluj are loc o nouă ediție a Sărbătorii Tradiționale de la Crucea Iancului.

Manifestarea anuală adună mii de participanți la Crucea Iancului, atât moți, cât și turiști din țară și străinătate. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliul Judetean Cluj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Mărișel.

2024, anul „Avram Iancu”

Anul acesta, proclamat „Anul Avram Iancu” de Parlamentul României, aduce o semnificație deosebită sărbătorii, care se desfășoară de peste 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu și a moților din timpul Revoluției de la 1848.

Ajunsă la cea de-a 49-a ediție, această sărbătoare este considerată cea mai mare manifestare de acest fel din județul Cluj.

Care este programul manifestării?

Activitățile vor începe la ora 12 cu o slujbă de pomenire la monumentul „Crucea Iancului” din zona Fântânele, unde vor avea loc depuneri de coroane și jerbe de flori, precum și discursuri ale oficialităților locale și județene.

De la ora 13:30, pe platoul de la Crucea Iancului, participanții vor avea ocazia să se bucure de un spectacol folcloric de excepție, susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume, în acompaniamentul Orchestrei profesioniste „Cununa Transilvană”, dirijată de Tudor Căucean.

Printre invitații speciali se numără: Nicoleta Voica, Adrian Neamțu (taragot) și Mihai Mariș (taragot).

Pe scena evenimentului vor urca „Horitorii Clujului”, precum și tinerii interpreți clujeni și mulți alți tineri talentați.

Avram Iancu, simbol al luptei pentru drepturile românilor din Transilvania

Avram Iancu a rămas un simbol al luptei pentru drepturile românilor din Transilvania în timpul Revoluției de la 1848-1849.

A devenit cunoscut prin curajul său, hotărârea neclintită și viziunea strategică în conducerea mișcărilor de rezistență împotriva autorităților habsburgice și a trupelor imperiale.

Anul Avram Iancu este marcat prin diverse evenimente, simpozioane, expoziții, și alte manifestări cultural-educative organizate în întreaga țară, menite să aducă în prim-plan viața și moștenirea acestui personaj istoric remarcabil.

Scopul principal al acestor activități este de a educa și de a sensibiliza publicul cu privire la contribuția lui Avram Iancu la afirmarea identității naționale românești și la formarea statului român modern.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cadavrul unui câine, găsit într-un sac, pe malul Someșului. Poliția a deschis un dosar penal

Publicat

Descoperire șocantă pe malul Someșului, la Cluj-Napoca. O femeie a găsit cadavrul unui câine mutilat într-un sac, alertând Poliția. A fost întocmit dosar penal.

Poliția a deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, în cazul unui câine mort găsit într-un sac, pe malul Someșului, la Cluj-Napoca.

Cadavrul unui câine, găsit într-un sac, pe malul Someșului

„La data de 13 iulie, în jurul orei 10.30, o femeie a sesizat prin SNUAU 112, faptul că în timp ce se afla pe malul râului Someș, în municipiul Cluj-Napoca a observat în râu un sac, iar în interior cadavrul unui exemplar canin.

Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, unde cele sesizate s-au confirmat.

Dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenție

Cadavrul animalului a fost preluat în vederea efectuării necropsiei, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere animalelor cu intenție, fără drept.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu scopul stabilirii situației de fapt, identificării persoanei responsabile și luarea măsurilor legale”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax