Connect with us

ACTUALITATE

Nothing else matters! Metallica va susține un concert online pe 14 noiembrie în scop caritabil

Publicat


Metallica va transmite „Live & Acoustic From HQ: Helping Hands Concert & Auction” în direct din California, sâmbătă, 14 noiembrie, la ora 24:00, ora României. Show-ul va fi primul eveniment pay-per-view al trupei. Sumele strânse vor merge către fundația caritabilă “All Within My Hands”, fondată de membrii Metallica pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

Un bilet online costă 14,99 dolari

Concertul poate fi urmarit prin achizitionarea biletelor de la următorul link: 2nu.gs/Metallica

Prețul unui bilet pornește de la 14.99 $ și vă permite să urmăriți spectacolul oricând, timp de 48 de ore.

Fundația „All Within My Hands” a donat 645.000 de dolari în 2020

Concertul va fi al doilea show acustic de acest gen organizat de Metallica cu scopul strângerii de fonduri pentru fundația „All Within My Hands”.

Aceasta a fost înființată de membrii trupei pentru a ajuta comunitățile care au susținut formația de-a lungul anilor.

Doar în 2020 AWMH a donat 645.000 de dolari către fonduri care îi ajută pe cei afectați de COVID-19, precum și pentru organizații caritabile care îi ajută pe cei din industria divertismentului și a ospitalității, care și-au pierdut locurile de muncă în urma pandemiei.

250.000 de euro a donat trupa Metallica Asociației „Dăruiește Viață” în 2019

În 2019, Metallica a venit la București în cadrul unui eveniment organizat de Emagic, parte din turneul World Wired Tour, ce a bătut mai multe recorduri.

A fost nu doar cel mai rapid vândut eveniment din România, dar și cel mai mare de pe Arena Națională.

În urma concertului, trupa a donat 250 000 de euro Asociației „Dăruiește Viață”, pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Aberații de România

VIDEO/FOTO. Jeg şi minciuni la Kaufland Cluj. Cum sunt trataţi clujenii. Amendă de 100.000 de la Protecţia Consumatorilor

Publicat

De

kaufland 1

Un control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor au depistat grave nereguli la un magazin Kaufland din Cluj-Napoca.

Jeg şi minciuni la Kaufland Cluj

kaufland 6

„În urma verificării aspectelor descrise într-o reclamație privind prețul incorect al produsului la raft față de casa de marcat, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Kaufland Romania SCS punct de lucru Fabricii, Cluj-Napoca, în data de 26.09.2022.

haufland 2

Ca atare, o echipă de control coordonată de comisarul șef adjunct CJPC Cluj, Mircea Radu, a verificat, în data de 26.09.2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi, respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea menționată.

kaufland 3

În urma controlului au fost identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:

Existența unor oferte promoționale înșelatoare aferente campaniilor de tip multi pack, fără ca prețul pachetului să fie în concordanță cu cel unitar al produsului

Menționarea unei țări de origine diferită pe eticheta de preț a produsului față de etichetă de pe ambalaj

Comercializarea unor legume și fructe cu mucegai și putregai, improprii consumului uman

Existența pavimentului insalubru cu produse depozitate direct pe acesta, aflate în stare de fermentare

Utlizarea unor congelatoare insalubre

Folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu scurgeri de conținut, aglomerări de praf, mâzgă, diverse lichide, improprii depozitării produselor alimentare”, arată comisarii de la Protecţia Consumatorilor.

Amendă de 100.000 de lei aplicată de Protecţia Consumatorilor

kaufland 5

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat 3 avertismente și o amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Totodată au fost dispuse următoarele măsuri contravenționale:

oprirea temporară de la comercializare produse și preparate în valoare de circa 25.000 de lei, până la remedierea deficiențelor
propunerea încetării practicii comerciale incorecte.

kaufland 6

Comisarii CJPC Cluj vor continua actiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Zboruri Cluj – Leeds, în Marea Britanie, începând din octombrie

Publicat

De

aeroport cluj1

Un nou zbor va fi disponibil de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca spre o destinație din Marea Britanie. Primele zboruri de la Cluj-Napoca cu destinația Leeds Bradford vor începe în luna octombrie.

Biletele pentru zborurile Cluj-Napoca – Leeds și retur au fost puse deja în vânzare. Zborurile de pe Aeroportul din Cluj către noua destinație sunt operate de compania Wizz Air.

Zboruri Cluj – Leeds din octombrie

Zborurile sunt disponibile din Cluj-Napoca începând din 31 octombrie.

Vor fi trei zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj către Leeds, în fiecare luni, miercuri și vineri, potrivit companiei aeriene.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

​Emil Boc, ales președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget a Comitetului European al Regiunilor

Publicat

De

boc presedinte

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost ales joi președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget (COTER) a Comitetului European al Regiunilor. Mandatul său va fi de doi ani.

Emil Boc, fost prim-ministru al României este membru al Comitetului Europeran al Regiunilor (CoR) din anul 2019, se arată într-un comunicat al acestui for.

În tot acest timp, Boc a fost raportor pe diferite teme legate de educație, strategia europeaă pentru Universități și modul în care uniunea suferă din cauza „hemoragiei creierelor” spre alte destinații.

„În noua sa calitate de președinte al Comisiei COTER, Emil Boc își va concentrează activitatea politică pe utilizarea bugetului UE și a fondurilor de coeziune, decarbonizarea transportului și pentru asigurarea pe viitor a unei politici de coeziune purternică și eficientă”, se arată într-un comunicat al CoR.

​Emil Boc, ales președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget UE

Emil Boc a transmis și o declarație, în care arată că una dintre prioritățile sale este implementarea programelor de coeziune.

„Ca președinte COTER, una dintre cele mai mari priorități ale mele este să mă asigur că vom avea o implementare eficientă, durabilă și calitativă a actualelor programe de coeziune și o politică de coeziune puternică.

Mă voi întâlni în curând cu comisarul UE pentru politica de coeziune și reforme, Elisa Ferreira, pentru a discuta Planul nostru de acțiune comun: trebuie să lucrăm îndeaproape cu Comisia pentru a oferi sprijinul necesar autorităților locale și regionale și pentru a accelera punerea în aplicare a acestuia.

Vreau să mă asigur că munca noastră în COTER are un impact real și că nicio regiune nu este lăsată în urmă, indiferent de dimensiune, provocări demografice sau geografice.

Trebuie să lucrăm împreună cu toate instituțiile UE pentru a ne asigura că vocea orașelor și regiunilor și a cetățenilor noștri este auzită.

Coeziunea nu este o tehnică, ci un principiu politic, este liantul care menține Europa unită. Viitorul democratic al Europei depinde de viitorul politicii de coeziune. În aceste momente dificile, în special, avem nevoie de coeziune și solidaritate pentru a putea răspunde corect și eficient nevoilor cetățenilor noștri”, a declarat Emil Boc.

Președintele CoR are încredere în experiența primarului Clujului

„Emil Boc devine președinte al COTER într-un moment crucial pentru regiuni, orașe și Uniunea Europeană, ca întreg.

Consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei, criza energiei și recuperarea după pandemia de Covid-19, dă politicii de coeziune un rol și mai important în menținerea unei Europe unite.

Experiența domnului Boc va ajuta Comisia să fie și mai vocală, pentru o politică de coeziune mai puternică”, a transmis președintele CoR, Vasco Alves Cordeiro, în mesajul în care l-a felicitat pe Emil Boc.

COTER urmărește îndeaproape dosarele legate de politica de coeziune, bugetul UE, precum și politica de transport, dezvoltarea teritorială, cooperare transfrontalieră și problemele urbane.

Emil Boc deține și funcția de președinte al Asicației Municipiilor din România.

Sursa info și foto: CoR Europa

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat PĂLMUIA femeile pe stradă. Clujeanul a fost internat pentru tratament

Publicat

politie 2

Zilele trecute, Cluj24 publica o știre referitoare la o femeie care a fost agresată pe stradă de un bărbat în centrul Clujului. Acesta a fost identificat de către polițiști și reținut. Femeia nu ar fi fost singura lovită, mai existând încă două cazuri similare. Judecătoria Cluj a dispus internarea medicală a acestuia pentru tratament.

Citește și: Femeie BĂTUTĂ de un bărbat pe o stradă din Cluj. Polițiștii efectuează cercetări

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secțiile 1 și 6 Poliție au desfășurat activități de cercetare în cadrul a trei cauze penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, privind agresarea fizică a trei femei, care se aflau pe străzi din municipiu, respectiv străzile George Barițiu, Republicii și Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Astfel, azi, 29 septembrie în urma activităților investigativ-operative și cu sprijinul polițiștilor din carul Biroului 4 Poliție Locală Cluj-Napoca, tânărul de 23 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat pe strada Piezișa, din municipiu.

În fapt, în perioada 18-27 septembrie, acesta ar fi abordat femeile, cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, pe care ulterior le-ar fi agresat fizic, lovindu-le cu palma.

Având în vedere aceste aspecte, precum și obligația bărbatului de a urma un tratament medical, ca măsură impusă de instanță, au fost sesizați magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca, care au dispus internarea medicală a acestuia”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax