Connect with us
"

ACTUALITATE

Noii barbari. „O nouă revoluţie poate la fel de periculoasă ca Revoluţia comunistă din Octombrie 1917”

Publicat


Scandalurile se ţin lanţ în colonia România. Asta înseamnă că avem o viaţă politică bogată? Nicidecum. E vorba mai degrabă de o agitaţie a umbrelor, a fantomelor, a marionetelor pentru „mălai”. „Mălai” care e din ce în ce mai greu de găsit, mai rar. Au colaborat Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Theodor Stolojan, Dan Voiculescu, Adrian Vasilescu, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu şi încă mulţi alţii cu Securitatea, cu nomenclatura comunistă, cu regimul dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu ? Întrebarea e cel puţin comică. Dar azi Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Eugen Tomac, Gabriela Firea, Nicuşor Dan colaborează cu noua Securitate (compusă mai ales din fiii, nepoţii, ginerii şi nurorile vechilor securişti) şi cu urmaşii membrilor nomenclaturii comuniste ?

Cât de ipocriţi, de „faux-culs” („funduri false”) putem să fim ? (Faux-cul – perna postişă de sub rochiile doamnelor de altădată care sugera un posterior proeminent…) Dar Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Lucian Isar (fiul generalului Isar), cei care vor să-l înfunde pe inoxidabilul Mugur Isărescu au colaborat cu vechea şi cu noua Securitate (aceiaşi, dar care doar şi-au schimbat stăpânul de la Est la Vest) ?

„Românii sunt prostiţi cu aceleaşi vechi poveşti”

Dosarul lui Klaus Iohannis (Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai ? – vezi Valer Marian mai jos) va ieşi, la fel ca dosarul lui Traian Băsescu, doar după ce nu va mai fi preşedinte ? Ludovic Orban este sau nu urmaşul lui securist (vezi Valer Marian, „Umbra Securităţii deasupra lui Ludovic Orban”, cotidianul.ro, 19 octombrie 2019) ?

Românii sunt prostiţi cu aceleaşi vechi poveşti, ciorbe mereu reîncălzite, cu aceleaşi dosare fabricate de nişte funcţionari semianalfabeţi ai vechiului regim. Nu s-a publicat nici un text în baza căruia ofiţerii de Securitate să-şi fi putut recruta legal colaboratorii (informatori, gazde, persoane de sprijin etc.).

Se recomandă să nu punem trecutul părinţilor în spinarea copiilor. De acord. Dar de ce copiii acelora sunt mereu doar ei la masa cu bucate ? Politica românească, atâta câtă mai e necesară în afara unor ordine venite din afară spre executare întocmai şi la timp, se face în altă parte decât la Bucureşti sau în România.

„Federal Reserve deschide tot mai larg drumul Americii către fascism”

Se face, probabil, la Washington, Bruxelles sau Berlin, de exemplu. Sau în sediile unor multinaţionale. Marionetele, papagalii sau eunucii noştri pot numai să-şi scoată ochii între ei şi să faciliteze astfel controlul extern deplin. Atâta doar că „în altă parte”, după pandemia Covid-19, lucrurile merg foarte prost, chiar catastrofal.

Are dreptate Călin Rechea, în Bursa, să scrie, citând mai multe figuri de autoritate americane din lumea finanţelor, că „Federal Reserve deschide tot mai larg drumul Americii către fascism” :

„În cartea sa „Fascism vs. Capitalism”, Llewellyn Rockwell, fondatorul Institutului Ludwig von Mises din SUA, a subliniat una din principalele caracteristici ale fascismului : „mijloacele de producţie rămân, din punct de vedere nominal, în proprietate privată, dar statul va juca rolul principal în deciziile de producţie şi alocare”. Benito Mussolini, liderul primului regim fascist din istorie, considera că „fascismul ar trebui mai degrabă numit corporatism, deoarece reprezintă fuziunea dintre puterea statului şi puterea corporaţiilor”.

„Securitatea şi fosta nomenclatură din România au predat ţara Vestului”

Pornind de la aceste definiţii, economistul american Robert Wenzel a scris că deciza recentă a Federal Reserve de a achiziţiona direct obligaţiuni ale companiilor în cadrul programelor de relaxare cantitativă „împinge SUA cu un pas mai aproape de fascism”, deoarece reprezintă „o alocare a unor resurse financiare, rezultate din tipărire, către anumite sectoare favorizate de banca centrală”. În opinia lui Wenzel, măsura indică intrarea în „stadiul timpuriu al corporatismului fascist” (bursa.ro, 18 iunie 2020).

Securitatea şi fosta nomenclatură din România au predat ţara Vestului din interese de clan foarte concrete. Bănci, accesul la credite, şcoli occidentale de calitate pentru copiii lor, libera circulaţie a lor şi nu neapărat a majorităţii românilor, protecţie juridică şi de tip mafiot (vezi cazul extrem al suspendării din 2012 a lui Traian Băsescu).

„În România sunt încă destui care nu şi-au schimbat încă stăpânul”

Dar aproape un întreg popor român, vreo 5 milioane, a profitat de ocazie şi a plecat unde a văzut cu ochii. S-au temut de ceva securiştii şi nomenclaturiştii români ? Da, de patronii lor de la Răsărit. Ca de dracu’… Inamicul lor (al securiştilor şi nomenclaturiştilor comunişti) cel mai de temut era fosta şi noua Securitate sovietică/rusească, dar şi nomenclatura răsăriteană din care s-au născut, care i-a moşit şi năşit până în 1989.

Puteau Securitatea şi nomenclatura comunistă de ocupaţie să procedeze altfel ? Când te naşti în România din NKVD şi din PCUS, nu poţi să fii decât mercenar, şi deci foarte predispus la trădare, la schimbarea stăpânului. Desigur, în România sunt încă destui care nu şi-au schimbat încă stăpânul.

Economia şi finanţele României sunt foarte dependente, ca şi aproape toate economiile ţărilor occidentale, de dolar, de instituţii şi organisme internaţionale (FMI, Banca Mondială, ONU, OMS…) şi de economia SUA. Care sunt de mai mulţi ani, la rândul lor, dependente de China, cu care au pornit, sub comanda preşedintelui Donald Trump, un război comercial.

Dar iată că economia americană repetă aproape mecanic experienţa corporatistă „mussoliniană” din Italia începutului de secol XX şi apoi din Germania interbelică de tristă amintire.

Dezastrul a început mai demult. Deja în anii ’90, în timpul preşedinţiei Bill Clinton în SUA şi sub François Mitterrand în Franţa, s-a operat o dereglementare „liberală” periculoasă în domeniul bancar. Băncilor li s-a permis să speculeze cu banii deponenţilor. Pentru control şi propagandă, mediile mari au fost centralizate în mâna unor miliardari sau oligarhi.

„O nouă revoluţie, poate la fel de periculoasă ca Revoluţia comunistă din Octombrie 1917”

În SUA, media mainstream e deţinută de vreo şase grupuri, în Franţa, televiziunile şi celelalte media principale au ca proprietari vreo nouă miliardari cunoscuţi. Pe de altă parte, azi nimeni nu mai ştie câţi dintre banii aflaţi în circulaţie sunt „reali” şi câţi sunt doar „teoretici”, şi nici care e valoarea „realistă” a activelor, acţiunilor, obligaţiunilor sau bond-urilor americane atât de prizate.

Dar „dereglementările” din ultimii 30 de ani nu privesc doar finanţele, politica, media mainstream. „Dereglementările” au intrat pe terenuri şi mai periculoase. Ale moralei, ale valorilor, ale credinţelor. Aşa au apărut căsătoriile unisex, legiferate mai peste tot, dreptul cuplurilor homosexuale de a adopta copii, mişcarea LGBTQ+, Antifa, mişcarea feministă, #metoo, „cruciada anticreştină”, „dereglementatorul” progresisto-regresiv George Soros, neomalthusianul Bill Gates şi, mai recent, #Black Lives Matter.

Astfel, o nouă revoluţie, poate la fel de periculoasă ca Revoluţia comunistă din Octombrie 1917, dacă nu cumva mai periculoasă, e în plină desfăşurare. Ea a început în general în SUA, dar face deja ravagii şi în Marea Britanie sau Franţa şi în mai toată Europa vestică. Karl Marx e din nou la mare modă pentru nişte generaţii inculte şi imature. Va rezista Lumea Veche la asaltul noilor barbari ? Sau „Roma” se va mai prăbuşi o dată ? (Petru Romoşan)

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Vrei să lucrezi în străinătate? Ai șanse mari dacă activezi în domeniul medical

Publicat

Chiar dacă cei mai căutați români pentru angajare în străinătate sunt din domeniul medicinei, majoritatea joburilor pentru care aceștia au aplicat în luna iunie au fost în vânzări, auto / echipamente, service / reparații, transport / distribuție, merchandising sau construcții și instalații, scrie startupcafe.ro.

Astfel, din cele 21.000 de locuri de muncă de pe eJobs.ro, 12.000 au fost dedicate strict pentru cei din domeniul medical. Totuși, românii au aplicat mai mult pentru domenii ca vânzări, auto / echipamente, service / reparații, transport / distribuție, merchandising sau construcții și instalații.

Iată cum arată lista de aplicări pentru joburi în străinatate pe luna iunie

Transport / distribuție (4.300 de joburi noi în luna iunie), auto / echipamente (4.000 de joburi), service / reparații (3.400 de joburi), personal calificat (2.870 de joburi), au pair / babysitter / curățenie (2.800 de joburi) sau producție (2.700 de joburi).

Cele mai multe oferte au fost pentru Marea Britanie și Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de muncă noi, postate în luna iunie), urmate de Olanda, Danemarca, Franța, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania. Destul de asemănător a arătat și topul realizat în funcție de aplicările candidaților români. Cei mai mulți au optat pentru Germania (16.500 de aplicări), Marea Britanie (13.000 aplicări) sau Olanda (12.800 de aplicări). Alte destinații căutate de români au fost Belgia, Franța, Italia, Spania sau Danemarca.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mircea Groza. Gînduri de U-ist convins (ultimul episod). Omagiu pentru Stâncel

Publicat

Mircea Groza ne-a delectat cu amintirile sale. Azi, mai mult despre Vasile Stâncel, un personaj absolut fabulos pe care Mircea Groza ni-l prezintă în culori vii, așa cum a fost și cariera spectaculoasă a fotbalistului.

„Prin 76 – 77 a venit o adevărată ”colonie U-istă” la Zalău, Armătura intrase în B. Antrenor a venit Ică Băluțiu, tot de la U Cluj. Odată cu el au venit și Stâncel, Barbu, Munteanu-Americanu, Pașcalău, Crețu, Soo.

În toamna lui 1976, în campionat, Armătura a jucat la Cluj cu U, picați în B. Zalăul a câștigat cu 1 – 0! Gol, cu capul (!), Dorin Barbu, din centrarea juniorului Mircea Curtean, promovat la Zalău de la…Hida! Țin minte că Vasile Stâncel a jucat libero! Cred că era cel mai scund de pe teren. A jucat impecabil! Fără greșeală. Pe lângă clujenii amintiți la Armătura au mai jucat Nistor, Both, Demian (și el fost la U), Munteanu Sandu, Bumbuț, Cornaciu, Mate…

În 1982 alți clujeni ajung la Zalău, Lăzăreanu, Năsălean, Boca, Liviu Mihai, Vasiliu. Antrenor era atunci Ioan Cotruț și secund Dorin Barbu.

Aș vrea să spun câteva cuvinte despre Vasile Stâncel. Spuneam odată că Dorin Barbu a fost printre cei mai buni fotbaliști care au trecut pe la Zalău. Da, era adulat, era iubit, era cel mai tehnic jucător văzut în zonă. Vasile Stâncel a fost cel mai util, cel mai muncitor, cel mai harnic și devotat, era ”furnica” echipei. Venit de la U, trecut și pe la CFR dar și la Baia Mare, Vasile Stâncel este o legendă, cel puțin pentru fotbalul sălăjean. Vorbeam odată cu Ică Băluțiu despre fotbal, despre U, despre Zalău. De abia venise la Zalău și, printre altele, mi-a spus că atunci când a acceptat să preia Armătura a pus o condiție: să fie adus și Vasile Stâncel! Cu el începea echipa.

Cu el mă întâlnesc des și îmi povestește multe despre activitatea lui sportivă.

În 1962 era jucător la Voința Aiud. Fiind la lotul național de juniori, antrenori Bazil Marian, Gheorghe Ola și Petre Steimbach, după o acțiune a lotului, a fost trimis la Cluj, cu recomandarea să fie legitimat la Știința, cum se numea echipa atunci. Un tovarăș de la partid l-a deturnat imediat către o echipă muncitorească, CSM Cluj. Aici a jucat în echipa mare deși era junior. Cu echipa de juniori a devenit campion național învingând în finală pe Știința Galați. 1 – 0! Gol marcat de Dan Anca. Meciul s-a disputat pe stadionul 23 August din București în deschiderea finalei Cupei României, Steaua – Dinamo 5 – 3. Între timp a ajuns să joace în prima divizie la CFR, U Cluj și Minerul Baia Mare.

Ajuns la Zalău, după ce și-a pus, cum se spune, ghetele în cui, nu s-a îndepărtat deloc de fotbal. A fost antrenor la mai multe echipe, a fost vicepreședinte la A.J.F. Sălaj, arbitru, observator.

Dar și jucător legitimat la echipele pe care le antrena!

Vă spun acum un lucru senzațional, cred, unicat. Cel puțin pentru România. Fiind antrenor la Rapid Zimbor, în campionatul județean Sălaj, Vasile Stâncel intra pe teren când era nevoie. Aici la Zimbor a jucat până la 65 de ani!

După aceea a antrenat la Crasna. Într-un meci, exasperat de ineficacitatea jucătorilor, a intrat pe teren în minutul 55. Avea 68 de ani!!! Legitimat!

Și o întâmplare foarte faină povestită tot de Vasile Stâncel.

Era cu U Cluj într-un turneu de pregătire în Albania. La Tirana erau cazați în hotelul DAJTI. Într-o dimineață în holul hotelului erau două echipe echipate în alb-negru: U Cluj și selecționata RFG care avusese meci de calificare cu Albania în ceva competiție europeană. Nemții, impresionați de faptul că o echipă din România are culorile exact ca a naționalei lor, au intrat în discuții amicale cu românii, le-au oferit un set de echipament. Gerd Muller, vestitul golgeter german, i-a dat lui Vasile Stâncel ghetele lui adidas. Sigur presa era de față. Vasile are o poză cu Gerd Muller când îi face cadou ghetele!

Este una dintre cele mai plăcute amintiri ale lui Stâncel ca fotbalist.

Odată mi-a povestit de o altă amintire plăcută. U Cluj juca un meci de campionat la Pitești (1971). A fost desemnat să-l marcheze pe marele Dobrin. Rezultat final 1 – 1! Au marcat Anca și Frățilă. Dobrin a fost anihilat de către Vasile Stâncel. Sportul Popular scria a doua zi: ”credem că mijlocașul clujean a făcut cel mai bun meci al carierei sale, anihilându-l pe marele Dobrin”.

Vasile Stâncel este un om cu o omenie deosebită. M-a impresionat ani de zile prin faptul că era printre puținii care-l vizitau pe Otto Anderco, marele arbitru internațional, la o casă de bătrâni de lângă Zalău, unde acesta a trăit ultimele sale clipe din viață”. (Ovidiu Blag)

Mircea Groza: M-am născut la Hida în anul 1953. După absolvirea liceului m-am specializat în turism, turism internațional, urmând cursurile școlii aparținând de Ministerul Turismului (1978 – 1979). În anul 1990 am obținut, tot de la Ministerul Turismului, licența de Manager în Turism în urma cursului absolvit. Am continuat specializarea în același domeniu urmând cursurile Facultății de Geografie a Turismului la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj–Napoca. La USAMV Cluj-Napoca am făcut un masterat privind influența schimbărilor climatice asupra calității produselor. Lucrez la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. Sunt căsătorit din anul 1979 cu Carmen Groza. Avem doi băieți, Mihnea Dacian, arhitect și Glad Darius, specializat în comunicare, publicitate, PR și jurnalism. (Magazin Sălăjean).

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vârstnicii cu pensia de 704 de lei vor primi un tichet de masă caldă în valoare de 180 de lei

Publicat

Violeta Alexandru, ministrul muncii și al protecției sociale, a anunțat că vârstnicii de peste 75 de ani care beneficiază doar de pensia garantată minimă, în cuantum de 704 lei, vor primi bonuri de masă în valoare de 180 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 130 de milioane de lei.

„Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.

Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Poți să faci bine într-o funcție publică!”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

 

Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru…

Posted by Violeta Alexandru on Tuesday, 14 July 2020

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a schimbat vârsta de la care poți deține buletin. Vom avea buletin cu CIP

Publicat

Cartea de identitate va putea fi emisă și persoanelor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, transmite Camera Deputaților. Aceasta afirmă că a fost adoptat proiectul de lege care include incorporarea unui CIP în noile buletine.

Eliberarea acestuia mai repede de 14 ani este decizia părinților sau a reprezentanţilor legali. Mai mult, se poate elibera o carte de identitate simplă sau o carte electronică de identitate, indiferent de vârsta copilului.

Documentul va asigura cetățenilor garanţii suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Proiectul mai include și înlocuirea datelor, astfel, să fie înscrise numai datele de identificare ale titularului, certificatul emis de MAI, înscris într-un singur cip, care va asigura “funcţionalitatea” de card de sănătate.

Cartea electronică de identitate și cartea de identitate simplă se eliberează:

a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani;

b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani;

c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;

d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 60 de ani, pentru cartea de identitate simplă.

Cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:

a) unei cărţi electronice de identitate,

b) unei cărţi de identitate simple, se mai precizează în proiect.

Citește mai departe