Connect with us
"

EVENIMENT

Nasra pârăște conducerea PNL într-o scrisoare deschisă. „O ofensă adusă milioanelor de români care au respectat legea și restricțiile impuse”

Publicat


Într-o scrisoare deschisă adresată lui Donald Tusk și Manfred Weber, ambii președinți ai PPE, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, acuză actuala conducere PNL de nerespectarea restricțiilor impuse chiar de către ei.

Iată în continuare textul integral al scrisorii:

„Către domnul Donald Tusk, președinte al Partidului Popular European,

Către domnul Manfred Weber, președinte al grupului PPE în Parlamentul European,

Stimați domni președinți,

Ultimele trei luni au cutremurat și îndurerat lumea, continentul nostru, țara noastră, criza generată de COVID-19 producând decese și o criză economică și socială evidentă.

Așa cum era firesc, toate statele membre ale Uniunii Europene au încercat din răsputeri să salveze cât mai multe vieți și au început să adopte măsuri de relansare economică.

„Românii au respectat restricțiile”

Liderii politici responsabili, în contextul pandemiei, au fost primii care au respectat regulile impuse de către propriile guverne, de către miniștrii sănătății și în general de către cei îndrituiți să gestioneze acestă pandemie fără precendent.

Românii au respectat restricțiile, regulile impuse de autorități în starea de urgență și în starea de alertă și au înțeles situația dificilă, lupta cu un adversar invizibil și nemilos. Vieți omenești s-au pierdut, locuri de muncă s-au pierdut, unele ramuri economice au fost oprite dintr-o dată, de altfel ca în tot spațiul comunitar. Sunt sacrificii și realități dureroase care au afectat viața de zi cu zi a oamenilor.

În tot acest timp, liderii politici care trebuiau să fie exemple pentru români în respectarea regulilor au demonstrat că restricțiile sunt doar pentru cetățeni, nu și pentru politicieni.

„O ofensă adusă milioanelor de români”

Încălcarea legii și a propiilor regulilor și restricții impuse cetățenilor, de către dl. Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele PNL, dl. Rareș Bogdan, eurodeputat și prim-vicepreședinte al PNL, dl. Gheorghe Falcă, eurodeputat și vicepreședinte al PNL și dl. Costel Alexe, lider marcant al PNL și ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul PNL, este inadmisibilă, o ofensă adusă milioanelor de români care au respectat legea și restricțiile impuse.

Stimate domnule președinte, Donald Tusk,

Acești lideri politici marcanți ai Partidului Național Liberal, partid membru al Partidului Popular European (PPE), pe care de altfel în prezidați, nu mai au calitatea morală de a impune și/sau propune românilor noi restricții, noi reguli. Prin comportamentul sfidător față de suferința tuturor, au devenit dezertori morali în lupta cu virusul COVID-19.

Mai mult decât atât, absența unor măsuri concrete de relansare economică, adâncește și mai mult România în criză, lipsa de expertiză guvernamentală fiind la fel de nocivă precum absența bunului simț.

În acest context, vă solicit să nu faceți rabat de la Codul de Conduită al membrilor Partidului Popular European (PPE) care în articolul II statuează principiile grupului – binele comun, exercitarea puterii exclusiv în slujba oamenilor și menținerea moralității în actul politic.

Sunt convins că în spiritul valorilor comune, europene, susțineți ca liderii politici să fie exemple pentru statele lor, nu surse de încălcare a legii și a regulilor.

Cu deosebită considerație, Deputat Horia Nasra”

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Italia ar putea pune România pe lista neagră. Accesul românilor, interzis din cauza exploziei de noi cazuri de COVID?

Publicat

Italia ia în calcul să interzică accesul românilor în Peninsulă. Autoritățile italiene ar putea pune țara noastră pe lista neagră, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de coronavirus raportate în România.

Medicii italieni iau în calcul ipoteza ca un al doilea val al pandemiei de Covid-19 să apară, din cauza turiștilor și a străinilor care intră pe teritoriul țării.

În acest context, România ar putea fi pusă pe lista neagră a țărilor cu risc ridicat de transmitere a infecției cu Sars-Cov2, iar accesul românilor în Italia poate fi complet interzis, scrie La Repubblica.

Astfel, ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, existând posibilitatea ca aceste țări să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

În Italia au fost raportate azi 114 cazuri noi în Italia față de 641 în România.

Sursa: A1.ro

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Marea racolare la Cluj. Primarii PSD, cumpărați de PNL ca la piață, pe capete

Publicat

PNL a început la Cluj operațiunea de racolare a primarilor PSD din județ care sunt în funcție, în vederea alegerilor locale din 27 septembrie.

Acțiunea pare lipsită de orice urmă de morală dar este una pragmatică și ține cont strict doar de numărul de voturi care pot fi aduse pentru partid. Alegerile locale sunt doar antrenamentul pentru alegerile parlamentare unde fiecare vot adus la zestrea PNL înseamnă a fi sau a nu fi la guvernare.

Primul primar PSD care a trecut cu arme și bagaje la PNL a fost cel de la Turda, Cristian Matei, luat ”la pachet” cu deputata Cristina Burciu. Situația de acum câteva luni era mai complicată, liberalii aveau nevoie de majoritate în Camera Deputaților astfel că au contat pe votul lui Burciu.

Încet încet, PNL Cluj și-a făcut calculele și a început tatonarea rând pe rând a edililor social-democrați din județ, deși situația politică pentru liberali este departe de a fi disperată.

Se află la guvernare, deci au acces la robinetul național de bani publici, conduc județul, deci au acces și la robinetul județean de bani publici, PNL se menține la o cotă bună în sondaje.

În plus, la nivel județean, adversarul clasic, stânga roșie, PSD, este într-o degringoladă totală, după ce fosta conducere a filialei județene a amenințat primarii cu excluderea pentru că nu cotizează cui trebuie, iar actuala conducere interimară nu face nimic pentru a reconstrui și a aduce stabilitate. Oricum, mulți dintre edilii social-democrați nu se mai regăseau în actual filială, așa că și-au căutat un alt partid de vreme bună.

Ieri PSD-ist, azi PNL-ist

Din cei 33 de primari PSD, care și-au câștigat mandatul în urmă cu patru ani sub sigla celor trei trandafiri, jumătate sunt pe picior de plecare în PNL. Aici intră și Cristian Matei care poate fi considerat, deja, liberal cu vechime.

Ultimul ”greu” plecat din PSD și care așteaptă de pe o zi pe alta să intre în PNL este edilul Dejului, Costan Morar, care va duce cu el și o zestre important de membri.

Și primarul din Săndulești, Călin Fărgaciu, este cu un picior în PNL.

”Sunt 70% la 30% șanse să plec la PNL”, a spus Fărgaciu.

Mai sunt primari PSD în funcție care nu par a fi intrat în grațiile PNL și nu se califică pentru o racolare pentru că nu au șanse la un nou mandat, astfel că în aceste localități – Căianu, Cătina, Gilău, Baciu, Gherla, de exemplu, primarii în funcție vor candida deși cu șanse spre zero.

Lor li se adaugă ultimii mohicani din PSD Cluj care vor candida în continuare sub flamura roșie, deși cochetaseră și ei cu ideea de a trece la PNL, dar care au șanse pentru un nou mandat – Grigore Fati de la Apahida și Lucia Suciu de la Chinteni.

Mai sunt și primari PSD care și-au pierdut mandatele după ce au fost implicați în cazuri de corupție, cum este cazul lui Valer Sașa de la Tritenii de Jos.

Nu toți liberalii acceptă racolările

Există, totuși, și voci în PNL care nu agreează ideea cooptării în masă a primarilor PSD în condițiile în care doar cu 2-3 ani în urmă aceștia le râdeau liberalilor în față pentru că beneficiau de finanțare generoasă de la București.

”Avem consilieri locali în localități conduse de primari PSD care s-au luptat cu ciuma roșie, au criticat managementul slab al unor edili, au propus proiecte, au făcut campanie pentru PNL ani de zile, iar acum se trezesc că, de fapt, adversarul politic de ieri este tovarășul lor de partid și chiar șeful lor de azi. E foarte frustrant. Noi criticăm PSD pentru ce face dar procedăm exact ca ei”, s-a plâns un lider al PNL Cluj.

Acesta susține că racolarea primarilor PSD ar fi o eroare de strategie, care ar putea să ducă la o neîncredere a electoratului liberal.

De altfel, prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan, spunea ieri că PSD este inamicul numărul 1 al României.

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fată de 15 ani din Cluj-Napoca, dispărută de acasă. Poliția o caută, cine o vede să sune la 112

Publicat

O fată în vârstă de 15 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în data de 13 iulie, însă nu s-a mai întors.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 13 iulie  în jurul orei 16.00, Kiss Victoria Krisztina, în vârstă de 15 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Semnalmentele feie sunt: înălțime 1.78 m, greutate aproximativă 80-82 kg, părul brunet, lung și ondulat, ochii verzi, tatuaj pe antebrațul stâng, în formă de șarpe.

La momentul plecării era îmbrăcată cu o bluză de trening cu glugă, de culoare mov, pantaloni tip jeans negri, pantofi sport de culoare albă și un rucsac negru de dimensiuni mici.

Dacă o vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mama angajatei din Primăria Cluj-Napoca, depistată cu COVID, este și ea infectată

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a transmis azi din partea Centrului bugetar de administrare creșe că luni, o angajată a creșei Patrocle, care avea funcția de arhivist, a fost identificată pozitiv COVID -19.

Imediat s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică Cluj. În afară de internarea angajatei, DSP nu a dispus alte măsuri suplimentare.

Angajata, conform anchetei epidemiologice, își desfășura activitatea într-un spațiu distinct, la etajul 2, fără contacte directe în sensul legii cu ceilalți angajați, în condițiile în care activitatea creșei se desfășoară la nivelul parter și etaj 1.

Conducerea creșei a dispus ca măsură suplimentară dezinfecția tuturor spațiilor din creșă. De asemenea, zilnic se efectuează triajul epidemiologic prin termometrizarea personalului și a copiilor, precum și dezinfecția în toate unitățile subordonate Centrului bugetar de administrare creșe.

Conducerea Centrului bugetar de administrare creșe a procedat în conformitate cu prevederile legale și a celor impuse de Direcția de Sănătate Publică în cadrul anchetei epidemiologice.

Angajata respectivă ar fi mama funcționarei din Primăria Cluj-Napoca, depistată pozitiv cu COVID zilele trecute, înainte să plece în concediu în străinătate. Aceasta este asimptomatică.

A.P.

Citește mai departe