Connect with us

EVENIMENT

Mijlocaș NOU la „U” Cluj. Este din a treia Ligă franceză și a fost LANSAT de Reims

Publicat


drammeh

Universitatea Cluj și-a adjudecat serviciile mijlocașului defensiv Mouhamadou Drammeh, de 26 de ani. Crescut de Reims, fotbalistul vine de la Sochaux, formație care evoluează în al treilea eșalon din Hexagon.

Născut la Paris, Drammeh a debutat la nivel de seniori pentru echipa secundă a celor de la Stade Reims, pentru care a evoluat în ligile inferioare între 2017 și 2020, reușind să marcheze cinci goluri și să ofere o pasă decisivă. În sezonul 2020-2021, noul jucător al Universității și-a făcut debutul la prima echipă a lui Reims, într-o partidă de Ligue 1 împotriva lui Lorient, pierdută cu 1-3. Pe lângă acest meci, Drammeh a mai strâns cinci prezențe în acea stagiune pe prima scenă a fotbalului francez.

Mijlocaș NOU la „U” Cluj. Este din a treia Ligă franceză și a fost LANSAT de Reims

Vara anului 2021 a adus o schimbare de campionat pentru Drammeh, care a făcut trecerea la clubul danez de primă ligă Velje Boldklub, pentru care a jucat, în primul sezon, în 27 de partide în toate competițiile. În a doua stagiune petrecută în Danemarca, Drammeh și colegii săi au readus-o pe Velje, retrogradată în 2022, în elita fotbalului danez, câștigând liga secundă. Mijlocașul francez a fost o piesă importantă în echipa care reușea promovarea, deoarece a contribuit cu cinci goluri și șase pase decisive în cele 29 de prezențe strânse în acel sezon.

Deși a început și stagiunea 2023-2024 la Velje, fotbalistul din capitala Franței s-a întors la finalul lunii august în țara sa natală, la Sochaux. În primul sezon de la revenire, Drammeh a evoluat atât pentru prima echipă, cât și pentru formația secundă a galben-albaștrilor. În anul competițional recent încheiat, acesta a jucat în 24 de meciuri pentru formația de eșalon terț, reușind un assist. La Sochaux, Drammeh a fost coleg și cu actualul jucător al Universității, ivorianul Issouf Macalou.

Foto: fcucluj.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Deputat PSD de Cluj, Remus Lăpușan: Banii publici nu trebuie cheltuiți pe chirii inutile de peste 700 de milioane de lei

Publicat

Remus Lăpușan

În calitate parlamentar, deputatul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, solicită public instituțiilor abilitate din administrația centrală o reevaluare urgentă a modului în care sunt utilizate bunurile imobile din patrimoniul de stat.

„Nu putem vorbi despre responsabilitate fiscală și reforme reale atâta timp cât banii publici sunt direcționați spre cheltuieli care ar putea fi evitate. Fiecare leu din bugetul de stat trebuie tratat cu maximă responsabilitate – pentru că el poate însemna o șansă în plus pentru educație, sănătate sau sprijin pentru familiile tinere. România are nevoie de o administrație eficientă, iar banii trebuie direcționați acolo unde fac cu adevărat diferența în viața oamenilor!!”. a transmis deputatul PSD de Cluj.

Spații închiriate

Totul a plecat de la o întrebare întrebare deschisă pe care deputatul PSD a adresat-o ministrului Finanțelor, Tanczos Barna, legat de cheltuielile aferente spațiilor închiriate de instituțiile publice și companiile de stat.

Având în vedere că instituțiile publice și companiile de stat utilizează frecvent spații închiriate, deși dispun de un patrimoniu imobiliar considerabil, această situație atrage atenția asupra modului în care sunt administrate resursele publice.

Multe clădiri deținute de stat rămân neutilizate sau se află într-o stare avansată de degradare, în timp ce sumele alocate pentru plata chiriilor continuă să reprezinte o presiune semnificativă asupra bugetului public.

Deși nu există o evidență clară și publică a acestor cheltuieli, impactul financiar este evident, dată fiind amploarea fenomenului și numărul mare de entități implicate. Lipsa unui inventar complet al spațiilor închiriate și a clădirilor deținute de stat contribuie la perpetuarea acestei situații, împiedicând adoptarea unor măsuri eficiente de optimizare a resurselor.

Remus Lăpușan cere cheltuieli chibzuite

˝Cred că este foarte important ca fiecare cheltuială din banul public să fie făcută responsabil și chibzuit. Nu mi se pare normal să plătim chirii pentru spații în care să funcționeze instituții publice, în timp ce multe clădiri din patrimoniul statului rămân neutilizate. Întrebarea mea către ministrul finanțelor este mai mult un semnal de alarmă și un apel la conștientizarea acestei situați care nu trebuie să se mai perpetueze˝, a precizat Remus Lăpușan, în justificarea demersului său.

Din răspunsul dat de Ministerul Finanțelor, (publicat pe site-ul Camerei Deputaților) se constată că valoarea totală a plăților efectuate în anul 2024 de către toate instituțiile publice pentru chirii este în sumă de 727.870.551,17 lei.

Din cele 47.027 bunuri imobile aflate în evidența Ministerului Finanțelor, doar 3.627 imobile au destinația birouri (acestea fiind trecute și în inventar la capitolul Imobile cu destinația birouri).

Ministerul în cauză precizează că face doar luarea în evidență a respectivelor imobile, în timp ce situația concretă privind starea bunurilor și modul lor de utilizare este cunoscută la nivelul administratorilor imobilelor, a ministerelor sau a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, prin intermediul cărora Guvernul își exercită dreptul de proprietate.

Nimeni nu știe câte clădiri are statul

˝Din răspunsul dat de către Ministerul Finanțelor, înțelegem că de fapt nimeni nu știe cu exactitate care este destinația reală a tuturor clădirilor aflate în patrimoniul statului. Mi se pare anormal, mai ales acum când trebuie să fim atenți la fiecare cheltuială publică, dar fiind deficitul mare cu care ne confruntăm.

Suma reprezintă, de exemplu, aproape jumătate din cheltuielile din PNRR pentru laboratoarele inteligente în liceele din România. Sau alt exemplu – un apel la proiecte, deschis acum de Ministerul Sănătății pentru îmbunătățirea accesibilității și a eficacității serviciilor de îngrijire paliativă și îngrijiri la domiciliu, are alocată suma totală de aproape 100 de milioane de lei, a șaptea parte din suma plătită pe chirii de către stat.

Sau încă un exemplu pentru a ne da seama de cât de mare este suma la care facem referire: pentru programul de creditare Family start și Student invest, în 2024  au fost alocați 225 milioane de lei, aproape de trei ori mai puțin decât au costat chiriile statului˝, a mai menționat deputatul PSD, Remus Lăpușan.

Întrebarea deputatului a vizat și transparența plăților pentru chiriile plătite din bani publici pentru clădirile utilizate de către aparatul administrativ. Ministerul Finanțelor a menționat în acest sens că responsabilitatea transparenței revine ordonatorilor de credite, și nu Ministerului.

Constatăm deci nevoia urgentă de reformă în gestionarea bunurilor publice, printr-o evidență clară și utilizarea eficientă a resurselor deja existente. Transparența și responsabilitatea în cheltuirea banului public trebuie să devină reguli, nu excepții. Într-un context economic marcat de constrângeri bugetare, este esențial ca fondurile statului să fie canalizate către domenii vitale și nu către cheltuieli fără temei.

 

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Emil Boc: „Veste bună, dragi clujeni. Am semnat contractul”

Publicat

De

Emil Boc

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat, luni, semnarea contractului pentru achiziția a 22 de noi autobuze electrice.

Acestea, spune Boc, vor ajunge la Cluj-Napoca la finalul anului și începutul anului viitor.

Emil Boc: Facem pași pentru un transport verde, nepoluant

Primarul Clujului spune că cele 22 de autobuze sunt articulate și au 18 metri lungime. Acest lucru va permite crearea benzii dedicate pentru transport în comun între Cluj-Napoca și Florești și scăderea nivelului de noxe din oraș, a mai spus edilul.

„Cu alte cuvinte, facem pași tot mai direcți pentru a ajunge la un transport public total verde, nepoluant în orașul nostru. Nu ne oprim”, a spus Emil Boc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Raliu cu mașini clasice la Cluj-Napoca. Va conta precizia conducerii și navigația, nu viteza

Publicat

raliu

Raliul Carpathian Classic 2025 de la Cluj-Napoca este un raliu de regularitate unde accentul este pus pe precizia conducerii și navigației, nu pe viteză, ceea ce-l face accesibil atât pentru mașini clasice, cât și moderne.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 iunie, parcul tehnic urmând va fi localizat pe esplanada estica a stadionului Cluj Arena.

Clasele de competitie

Classic – masini mai vechi de 30 de ani (atestate istoric)
YoungTimer – masini fabricate intre anii 1995 si 2005
Modern Heritage – masini moderne care au un pedigree sportiv
Electric – autoturisme full electrice
Programul Carpathian Classic
19 Iunie 2025 – Inscrierea echipajelor si City Demo
20 Iunie 2025 – START ziua 1 – Lunch Break – FINISH ziua 1
21 Iunie 2025 – START ziua 2 – Lunch Break – FINISH ziua 2 – PREMIERE

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își lansează a treia carte – ”Cezarul, Dumnezeu, Iubirea”

Publicat

carte

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își lansează joi, de la ora 17.00 la Grand Hotel Italia , a treia carte, care vine să întregească căile străbătute de autor prin intermediul cărților anterioare. De aceasta dată este vorba despre o fericită reunire a unor idei dedicate sentimentelor, credinței și puterii.

Prinse în capitole distincte, așa cum o sugerează de altfel și titlul cărții: Cezarul, Dumnezeu, Iubirea – Regatul Puterii * Regatul Credinței * Regatul Iubirii, sub forma unui jurnal de idei, cum îl definește Alin Tișe, textele componente se întregesc într-un tot în care se reflectă imaginea autorului.

Care consideră fundamentale cele trei aspecte ale vieții.

O lectură care dezvăluie atât sentimente și emoții, cât și principii care clădesc realități solide.

O invitație de a pătrunde într-o lume altfel, văzută prin ochii cuiva care a cunoscut realitățile despre care vorbește!

Prima carte a lui Tișe, ”Poveste pentru tata”, a fost lansată în 5 septembrie 2024, urmată de cea de-a doua, intitulată ”Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”, prezentată public în 19 decembrie 2024.

carte

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate