Connect with us

EVENIMENT

Mihai Goțiu, reacție după ce a pierdut locul 1 la Senat: Amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS

Publicat


Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a reacționat după ce a ocupat doar locul 2 la Senat, neeligibil, în cadrul alegerilor interne ale USRPLUS Cluj de desemnare a candidaților pentru Parlament.
”Am ieșit la plimbare, pe malul Someșului, să-mi adun gândurile; de câteva ori am fost oprit de oameni, care m-au felicitat pentru luptele pe care le-am dus pentru păduri, în Senat… nu am știut cum să le spun că o să-mi fie greu să le duc în continuare… și asta nu pentru că nu am energia și voința de a le duce mai departe”, a spus Goțiu.

Nu a reușit să convingă delegații PLUS

Potrivit acestuia, filiala USR PLUS Cluj a organizat alegerile interne pentru desemnarea candidaților la parlamentare unde a reușit să-și convingă majoritatea colegilor din USR să mă voteze dar, din păcate, a mai reușit să convingă doar o mână dintre delegații PLUS.
”În Conferință au fost 72 de delegați de la PLUS și 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă. Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint și să mai demontez din ”miturile” pe care unii ”binevoitori” le-au plantat în grupul lor”, a explicat senatorul.
Acesta a precizat că toată ”dezbaterea” internă s-a limitat la o prezentare și răspunsul la câteva întrebări, cu un timp total alocat de 11 minute la care s-au adăugat 2 minute de prezentare, în deschiderea Conferinței Județene, în total… 13 minute.

Lipsa dezbaterii reale

Senatorul a afirmat că s-ar bucura dacă Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima poziție pe listă va face cel puțin cât am făcut el pentru mediu, pentru ape și păduri sau pentru orice altceva care să schimbe lucrurile în bine, în România.
”Fără nicio răutate, spun, însă, că nu-l cunosc. Mai mult de 13 minute durează un interviu pentru angajarea unui portar…
Până la alegeri sper că va avea mai mult timp să se prezinte și să-și facă cunoscute ideile, proiectele și capacitatea de a le pune în practică.
Și, din păcate, lipsa dezbaterii reale nu a fost singura problemă (ba, poate, chiar cea mai mică din toată această ultimă săptămână… dar vine și vremea memoriilor).
Vreau să le mulțumesc colegilor din USR Cluj (cu câteva excepții, se știu ei) pentru încrederea acordată și că au crezut în mine.
Ați făcut și, sunt convins, veți face multe lucruri bune în continuare pentru comunitățile voastre. Și voi găsi un mod să vă sprijin pe mai departe!”, a mai spus Mihai Goțiu.

Mesaj pentru colegii din PLUS

Acesta a trasmis colegilor din PLUS care au câștigat (și în mod special președintelui PLUS Cluj) doar că și-au asumat niște responsabilități uriașe și vor avea de dat socoteală cetățenilor, dacă le înșeală.
”Nu pentru mine, ci pentru noi toți, m-aș bucura să nu o facă. Poate, după ce îi voi cunoaște mai mult decât am avut ocazia în cele 13 minute de ”dezbatere”, vor avea și sprijinul meu. Momentan, încă nu sunt convins că sunt conștienți ce așteptări uriașe există din partea societății civile de la USR PLUS. Și nici de forța ei.
Pentru Dacian Cioloș o să am mai multe întrebări (inclusiv dacă ce s-a întâmplat, în ultima săptămână, la Cluj, e modul în care schimbăm politica în România). În seara aceasta, însă, doar despre mediu. În februarie 2019, când a venit la Comitetul Politic al USR, să ne convingă să votăm Alianța electorală pentru europarlamentare l-am întrebat care e poziția PLUS referitoare la Mediu.
Redau din memorie: ”Vom avea un program pentru mediu care te va face să te înscrii în PLUS”. Îl întreb clar și direct și acum – dincolo de promisiunile frumoase, cu cine îl vom pune în aplicare? În Parlament și în Guvern. Pentru Dan Barna n-am întrebări. I le puteți transmite voi, direct!”, a mai spus senatorul USR de Cluj.
El a încheiat spunând că a trecut prin momente mai neplăcute în viață iar ce s-a întâmplat nu e un capăt de drum ci doar un punct cu virgulă.

Rezultatele votului pentru Parlament

Reamintim că Mihai Goțiu s-a clasat duminică pe locul 2 al Senat, neeligibil, la alegerile interne din USRPLUS Cluj de desemnare a candidaților pentru Parlament, primul loc fiind ocupat de Cristian Bordei de la PLUS Cluj.
La Camera Deputaților, actualul deputat Emanuel Ungureanu a ocupat abia locul 5, doar primele trei fiind eligibile. Pe primele trei locuri s-au clasat Oana Murariu (PLUS), Viorel Băltărețu (PLUS) și Radu Molnar (USR).

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Cum va fi vremea azi, 23 ianuarie, la Cluj   

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece, dar cu temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00 la 10 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.  

Șansele de precipitații sunt de 55%  iar cantitatea de precipitații este mai puțin de 1 litru pe metrul pătrat. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 14 km/h.

Minima este de două grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

Citește mai departe

EVENIMENT

3Pillar Digitalize Education, un proiect menit să sprijine performanța elevilor clujeni

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Cluj continuă demersurile instituționale pentru a veni în sprijinul elevilor din județul Cluj, în vederea facilitării accesului la echipamente digitale necesare desfășurării activităților online.

Prin convenția de colaborare încheiată între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și compania 3 Pillar Global, 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a, sunt beneficiarii proiectului 3Pillar Digitalize Education, în urma sponsorizării făcute de către compania specializată în servicii IT.

Această inițiativă, derulată simultan și în alte două județe din țară, Iași și Timiș, se adresează exclusiv elevilor din clasele a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite, dar care nu au o situație avantajoasă, din punct de vedere material și social, pentru a dispune de un dispozitiv personal, în scopul participării la activitățile de învățare online, prin intermediul platformelor educaționale.

Echipamente de peste 60.000 lei pentru 48 elevi

Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate.

Lista celor 10 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, beneficiare ale proiectului 3Pillar Digitalize Education: Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii; Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda; Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda; Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda; Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej; Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej; Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla; Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla; Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla; Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.

„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihai Silvășan, după a zecea victorie stagională: Nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a învins vineri, BCMU Pitești, cu scorul de 78 la 93 și a ajuns la a zecea victorie din Liga Națională. Tabela a indicat pe sferturi: 27-14, 29-15, 22-15, 15-34. Antrenorul alb-negrilor, Mihai Silvășan a fost mulțumit de jocul prestat de elevii săi. El a subliniat că este necesară integrarea noului point-guard, Michael Dixon Junior, în garnitura „studenților”.

Declarația lui Mihai Silvășan

„Mă bucur cum am tratat acest meci, unul pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Am început cu o apărare foarte bună, ceea ce ne-a făcut să ne distanțăm la peste 20 de puncte.

Felicit băieții pentru această victorie, îi felicit pentru acest turneu, am obținut două victorii, mergem mai departe.

Trebuie să ne îmbunătățim jocul la antrenamente, nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă.

Noul point guard (n.r.:Michael Dixon Junior) încă nu este integrat și nu-ș găsește locul tot timpul pe teren.

Una peste alta, cred că am făcut un pas în față și suntem mai buni ca turneul trecut. Sperăm să se întâmple asta și peste două săptămâni, la turneul în care vom întâlni Oradea, principala noastră contracandidată la titlu”, a declarat tehnicianul lui U-BT.

Citește și

U-BT ajunge la a zecea victorie în Liga Națională

Citește mai departe

EVENIMENT

O româncă a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-COVID. Cazul se încadrează în categoria evenimentelor coincidente

Publicat

Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID informează că, vineri, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei femei de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice, care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2 în cursul zilei, CNCAV arătând însă că „informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Astăzi, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, precizează CNCAV.

Conform sursei citate, “informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia». La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, subliniază CNCAV.

Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate