Connect with us

ACTUALITATE

Memorialul Doina Cornea, al victimelor comunismului din România. Ce va cuprinde

Publicat


Doina Cornea
Ținând cont de faptul că Doina Cornea, fost disidentă a regimului comunist, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții dar și întreaga ei activitate de opozant al comunismului în orașul Cluj, conducerea Fundației care îi poartă numele dorește să înființeze aici un memorial care să evidențieze toate aspectele vieții și luptei acesteia.
”În momentul în care am început să creionăm acest proiect ne-am dat imediat seama că ar fi profund nedrept să facem acest memorial fără a-i extinde aria de cuprindere. Ar fi nedrept față de toți aceia care au luptat, cu prețul vieții lor, a libertății sau a sănătății lor împotriva regimului totalitar din România.
Din acest motiv am structurat memorialul în câteva părți componente, fiecare dintre ele aparținând sau fiind gestionate de Fundația Doina Cornea”, a spus fiul acesteia, Leontin Iuhas.

Memorial complex

Astfel, se vor înființa:
 1. Casa memorială Doina Cornea
2. Muzeul de pictură și desen Doina Cornea
3. Centrul de investigare a crimelor comunismului din România
4. Muzeul victimelor comunismului din România
5. Biblioteca Doina Cornea
6. Editura Fundației Doina Cornea
7. Casa memorială Iulius Filip
Credem că acest memorial va aduce un plus de vizibilitate Clujului și, împreună cu restul caselor memoriale pe care acesta le are sau… ar putea să le aibă, îl va pune pe orbita orașelor care fac eforturi pentru a păstra și valorifica memoria lor.

Casa memorială

Bineînțeles proiectul nostru este foarte ambițios dar, cu sprijinul autorităților locale, Memorialul Doina Cornea – Memorial al victimelor comunismului din România poate deveni un punct central de atracție turistică, culturală și memorialistică al Clujului.
A. Casa memorială Doina Cornea
Casa în care și-a petrecut doamna Doina Cornea marea majoritate a anilor de viață, a fost cumpărată de Primăria Cluj Napoca, va fi renovată și pregătită de aceasta pentru a putea deveni casă memorială cu acces public de vizitare.
În colaborare cu Fundația Doina Cornea și cu urmașii doamnei Doinei Cornea se va amenaja interiorul casei cu mobilierul și obiectele personale astfel încât să poată reproduce cu o cât mai mare exactitate condițiile în care a trăit și creat Doina Cornea.
Casa memorială Doina Cornea se va constitui ca proprietate a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și va fi administrată de aceasta împreună cu Fundația Doina Cornea.

Muzeul de pictură

B. Muzeul de pictură și desen Doina Cornea
Un aspect mai puțin cunoscut din viața doamnei Doina Cornea este partea artistică a acesteia. Doina Cornea a scris poezii, Doina Cornea a desenat și a pictat.
Tocmai pentru a releva aceste aspecte ale vieții Doinei Cornea dorim să înființăm în cadrul memorialului un muzeu de pictură și desen cu operele acesteia. Acest muzeu va da posibilitatea publicului să cunoască și latura artistică a doamnei Doina Cornea, să-i cunoască opera din acest domeniu.
Ținând cont de numărul mare de picturi și desene și de faptul că ar fi păcat ca acestea să stea ne-expuse privirilor vizitatorilor într-un depozit al casei memoriale am luat decizia înființării Muzeului de pictură și desen Doina Cornea.

Centrul de investigare

C. Centrul de investigare a crimelor comunismului din România
Am înființat Centrul de investigare a crimelor comunismului din România ca departament al Fundației Doina Cornea.
Acest centru are ca principal obiectiv identificarea, căutarea și deshumarea victimelor regimului comunist din România și este format dintr-o echipă de arheologi coordonată de istoricii Marius Oprea și Gheorghe Petrov.
Centrul va lucra în strînsă legătură cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din Romînia sub coordonarea Ministerului Public acolo unde va fi necesar, existând dosare penale deschise.
Se va urmări acreditarea Centrului de investigare a crimelor comunismului din România ca instituție de cercetare.

Muzeul victimelor comunismului

D. Muzeul victimelor comunismului din România
De multă vreme se discută de înființarea unui muzeu al victimelor comunismului sau al foștilor deținuți politici din România. Din păcate aceste discuții nu au avut, până acum, nicio finalitate.
Istoricii Marius Oprea și Gheorghe Petrov sunt singurii istorici specializați în arheologie care, în decursul activității lor au strâns mărturii de la persoane care erau încă în viață și mai cunoșteau în mod direct faptele abominabile și crimele produse începând cu sfârșitul anilor `40. Bineînțeles, aceste mărturii au stat la baza campaniilor de săpături și cercetări arheologice întreprinse pe durata a multor ani și care au dus la scoaterea la lumină, identificarea și înmormântarea creștinească – acolo unde anchetele Parchetului au fost finalizate – a multor victime ale regimului comunist din România.
Cu ocazia săpăturilor efectuate de colectivul de arheologi dar și prin donațiile făcute de foști deținuți politici sau de familii ale acestora s-a strâns un număr impresionant de obiecte și fotografii care reflectă regimul de teroare comunistă. Toate acestea și multe altele pe care le vom colecta în acest scop se vor regăsi în muzeu.
Muzeul victimelor comunismului din România se va constitui ca filială a Muzeului etnografic al Transilvaniei din Cluj.

Biblioteca Doina Cornea

E. Biblioteca Doina Cornea – Bibliotecă a luptei împotriva regimurilor totalitare.
După inventarierea și fișarea (electronică) a cărților rămase în casa doamnei Doina Cornea și cum aceasta dorise ca ele să ajungă într-o bibliotecă – de preferință Biblioteca Centrală Universitară din Cluj am luat decizia înființării Bibliotecii Doina Cornea.
Aceasta va cuprinde, în principal, cărți și alte publicații și documente având ca tematică rezistența împotriva regimurilor totalitare atât din România cât și din țările Europei de Est sau restul lumii.
Biblioteca Doina Cornea se va constitui ca filială a Bibliotecii Centrale Universitare Cluj.
Fondul de carte se va constitui, pe lângă cel inițial al volumelor din biblioteca Doinei Cornea, din donațiile ce vor fi primite de la persoane fizice și juridice.
Prin intermediul unor organizații guvernamentale sau private din țările care au avut în decursul istoriei regimuri totalitare vom încerca obținerea de cărți care să reflecte lupta popoarelor respective împotriva totalitarismului de orice fel. De asemenea vom contacta în acest scop ambasadele și centrele culturale ale acestor state în România.
Până acum fondul de început al bibliotecii format din cărțile și manuscrisele existente și cele oferite de donatori și în curs de a fi recepționate depășește cifra de 10.000 volume plus colecțiile de ziare și reviste.

Editura Fundației

F. Editura Fundației Doina Cornea
În scopul publicării lucrărilor doamnei Doina Cornea care nu au văzut încă lumina tiparului sau a republicării celorlalte vom înființa Editura fundației Doina Cornea.
Până acum, cu sprijinul Fundației Doina Cornea s-au re-publicat volumele:
– Doina Cornea – „Puterea fragilității” (Editura Humanitas, 2019)
– Cornel Jurju – „Doina Cornea – Dincolo de zid” (Editura Școala Ardeleană, 2020)
De asemenea s-a publicat volumul postum de versuri:
– Doina Cornea – „În căutarea Îngerilor pierduți” (Editura Școala Ardeleană, 2019)
În viitorul apropiat dorim să publicăm:
– Liana și Episcopul (o redare a discuțiilor purtate de Liana Goța cu Episcopul Florentin în cadrul unor emisiuni televizate)
– Jurnalul Doinei Cornea
– un catalog al expoziției de pictură și desen Doina Cornea
– un album de pictură și desen Doina Cornea

Casa memorială Filip

G. Casa memorială Iulius Filip
Ca urmare a propunerii domnului Cătălin Bia care a fost într-o relație apropiată cu domnul Iulius Filip am început demersurile pentru transformarea locuinței lui Iulius Filip într-o casă memorială – o casă care să completeze circuitul caselor memoriale din Cluj.
Din informațiile strânse până în acest moment rezultă că această ultimă locuință a lui Iulius Filip este în proprietatea Primăriei Cluj, este sigilată dar, după câte se poate vedea prin fereastră, are interiorul intact.
Am încercat să luăm legătura cu cei doi copii ai lui Iulius Filip care se află în Statele Unite ale Americii dar, până acum nu am reușit. Singura cale spre ei este Facebook-ul, dar activitatea lor pe această platformă este destul de rară.
Iulius Filip este printre foarte puținii muncitori din România care s-au opus pe față comunismului. El a aderat la proteste (inclusiv la unele ale doamnei Doina Cornea), s-a alăturat unor sindicate libere (clandestine) înființate în România sau Polonia (Solidarnosc). Deși presat de Securitate nu s-a dezis de semnătura sa pe una din scrisorile deschise ale doamnei Doina Cornea, așa cum au făcut-o unii intelectuali de marcă. Unul dintre ei pe lângă dezicere a făcut și o plângere penală împotriva acesteia, încercând să-și nege propria-i semnătură.
Iulius Filip este un simbol de rezistență muncitorească împotriva comunismului, rezistând tuturor presiunilor Securității (amenințări, bătăi, torturi inimaginabile în anii `80, arest, deportare și domiciliu forțat).
Ținând cont de toate acestea credem că este imperios necesară transformarea casei în care Iulius Filip a locuit înainte de-a se îmbolnăvi în casă memorială.
Casa memorială Iulius Filip se va constitui ca proprietate a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și va fi administrată de aceasta împreună cu Fundația Doina Cornea.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Începe VACANȚA de iarnă a elevilor. Ce vacanțe mai au în 2025

Publicat

Sala de Clasa cu logo Cluj24

Vineri, 20 decembrie, după terminarea cursurilor, începe vacanța de iarnă a elevilor. Școala se reia miercuri, 8 ianuarie.

Conform Ministerului Educației, structura anului şcolar 2024-2025 cuprinde intervale de cursuri şi intervale de vacanţă, astfel:

Intervale de cursuri:

– de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024;
– de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024;
– de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025, sau vineri, 21 februarie 2025, după caz, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educaţiei, cu părinţii/reprezentanţii legali ai acestora şi cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităţilor de învăţământ;
– de luni, 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025, sau luni, 3 martie 2025, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, după caz, până joi, 17 aprilie 2025;
de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025;

Începe VACANȚA de iarnă a elevilor. Ce vacanțe mai au în 2025

Intervale de vacanţă:

– de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marţi, 7 ianuarie 2025;
– o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025;
– de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025;
– de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.

În zilele nelucrătoare sau de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

La clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi din învăţământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică, urmărind şi scopul acestor programe.

Sursa: Ministerul Educației

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: PROGRAMUL mijloacelor de transport public în perioada 24 decembrie – 7 ianuarie

Publicat

ctp Cluj

CTP Cluj anunță programul mijloacelor de transport public în perioada 24 decembrie – 7 ianuarie.

„In ziua de 24 decembrie 2024 – Ajun de Craciun si 31 decembrie 2024 – Ajun de An Nou, transportul urban si metropolitan se va desfasura intre orele 5,00 – 22,00, conform programului pentru zilele lucratoare;

CTP Cluj: PROGRAMUL mijloacelor de transport public în perioada 24 decembrie – 7 ianuarie

– In zilele de 25, 26 si 29 decembrie 2024, respectiv 1, 2, 5, 6 si 7 ianuarie 2025 transportul urban si metropolitan se va desfasura intre orele 6,00 – 23,00, conform programului de transport pentru zilele de duminica;

In 25 decembrie 2024 si 1 ianuarie 2025 liniile spre VIVO! Cluj-Napoca (28B si 43P) si cursele speciale CARREFOUR vor fi suspendate, fiind suplimentat transportul pe liniile 24, 28 si 43B. Linia 24B va avea un program special;

– In zilele de 27 si 28.12.2024 respectiv 3 si 4 ianuarie 2025 transportul urban si metropolitan se va desfasura intre orele 5,30–23,00, conform programului de transport pentru zilele de sambata;

Suplimentar, in data de 27.12.2024 si 03.01.2025 vor fi introduse plecari pe liniile 26L, 36L, 48L, 50L si 52L pentru a asigura legatura intre cartiere si B-dul Muncii, respectiv zona Emerson.

– In ziua de 30 decembrie, transportul urban si metropolitan se va desfasura intre orele 5,00 – 23,15, conform programului pentru zilele lucratoare;

– Transportul de noapte se va desfasura in perioada 24.12.2024 – 07.01.2025 intre orele 23,00 si 1,30 (la ora 1,00 – ultimele plecari din capetele de linii) pe liniile 5N (str. Traian Vuia–P-ta Garii), 25N (str. Unirii–str. Bucium) si 54N (cart. Zorilor – cart. Grigorescu). Exceptie fac zilele de 24 decembrie – Ajun de Craciun si 31 decembrie 2024 – Ajun de An Nou, cand transportul va fi asigurat intre orele 22,00 – 1:30. Plecarile se vor efectua din 30 in 30 de min.

Toate detaliile privind programele de circulatie vor putea fi consultate pe site-ul companiei si in aplicatia de mobil Tranzy”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

ANM: Avertizări de VREME rea în weekend. Vânt, ninsori și POLEI

Publicat

Avertizare meteo Cluj

Meteorologii avertizează că vremea se va înrăutăți începând de vineri seara, când precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În Transilvania și Moldova vom avea parte de precipitații mixte, la munte va ninge, iar în rest vor cădea mai ales ploi.

De vineri, ora 18, până duminică la ora 10, o informare meteo anunță precipitații în cea mai mare parte a țării.

Vor fi precipitații mixte în Transilvania și Moldova, în zona montană vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Din seara zilei de sâmbătă (21 decembrie) în estul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei vor fi ninsori și lapoviță.

ANM: Avertizări de VREME rea în weekend. Vânt, ninsori și POLEI

Local se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp. Izolat se va forma polei și ghețuș.

În regiunile vestice, estice și sud-estice,vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Două avertizări cod galben vor intra în vigoare în weekend.

Prima vizează intensificări puternice ale vântului în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, unde rafalele vor atinge viteze de 55-70 kilometri pe oră, începând de sâmbătă dimineața de la ora 3.00 până duminică la ora 10.00.

A doua avertizare cod galben anunță ninsori viscolite și polei în județele Tulcea și Constanța, precum și în jumătatea estică a județelor Ialomița și Călărași. Aceasta este valabilă de sâmbătă seara de la ora 20.00 până duminică la ora 10.00.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO FOTO. A 24-a promoție de elevi a ABSOLVIT cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca

Publicat

scoala de politie

A 24-a promoție de elevi a absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

„Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit azi la Cluj-Napoca 292 de noi agenți de poliție.

scoala de politie

VIDEO FOTO. A 24-a promoție de elevi a ABSOLVIT cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca

„A 24-a promoție de elevi a absolvit azi cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică. La festivitate au participat chestor de poliție Geani Cătălin Nica, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, oficialități de la nivel judeţean și local, numeroși parteneri educaţionali ai şcolii, precum și familiile absolvenților.

scoala de politie

Șeful promoției școlii clujene de poliție, cu media 9,93, este Pele Mario-Rareș, din județul Arad. Acesta este urmat de Verișan Răzvan-Valentin, tot din județul Arad, cu media 9,90, și de Popa Victor-Mihai, din județul Sibiu, cu media 9,88.

Cei 292 de agenți de poliție – 15 femei și 277 de bărbați – se vor prezenta luni, 23 decembrie, la unitățile teritoriale de poliție, conform repartiției.

Înființată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 6.300 de agenți de poliţie”, scrie în comunicatul școlii.

scoala de politie

scoala de politie

scoala de politie

scoala de politie

scoala de politie

scoala de politie

scoala de politie

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax