EVENIMENT
Medic pneumolog: ”Protocolul COVID din spitale omoară!”. Flavia Groșan a salvat pacienții în proporție de 100%

Dr. Flavia Groșan, medic pneumolog-bronholog din Oradea, este împotriva actualului curent al tratării coronavirusului. Aceasta face minuni și a ales să salveze pacienții. Prin mâinile ei au trecut aproape 1000 de bolnavi în diferite stadii care s-au vindecat de COVID-19, fără spitalizare.
Doctorul Groșan a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică. Ea avertizează că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii. „Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare”
Obiectivele la începutul pandemiei
”Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral”, afirmă ea.
Azitromicina copie a claritromicinei
„Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic.”
„De 10 ani lucrez cu claritromicină”
„Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină.
Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă.
Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, spune dr. Flavia Groșan.
Oxigenul în exces = edem cerebral
Medicul pneumolog atrage atenția că supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.
”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore.
Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor”, a mai spus medicul orădean.
Medicația e mai bună
Aceasta a precizat că merge pe medicație ca să controleze saturația de oxigen.
”Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI.”
Mai bine acasă decât în spital
„Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a mai declarat medicul pneumolog-bronholog Flavia Groșan.
Medicamente mortale
Administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala.
Asistente eroine
„Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor.
Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat medicul Flavia Groșan.
Sursa: Național.ro
Sursa foto: pneumomed
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EDUCATIE
Daniel David vrea un mecanism eficient pentru semnalarea ANONIMĂ a vânzării de DROGURI în școli și în jurul școlii

Daniel David, ministrul Educației, vrea zone curate, fără dealeri și droguri, în jurul școlilor.
Mai mult, acesta a subliniat că este nevoie de unități de tratament medical și psihologic, inclusiv pentru prevenție terțiară și prevenirea recăderilor, dar și intervenții „personalizate” în cazul elevilor consumatori de droguri.
Daniel David: Ministerul Educației, angajat major în protecția școlilor față de droguri
Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a participat la dezbaterea despre traficul și consumul de droguri în școli și licee, organizată de Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupției și Petiții din Senatul României.
Acesta spune că, alături de alte aspecte relevante, cum ar fi mii de activități antidrog derulate anual în sistemul de educație și reglementări bune în zona combaterii traficului și a consumului de droguri, e nevoie de mai mult în această luptă.
Daniel David spune că acest lucru se poate face doar prin abordări integrate rațional la cel puțin trei niveluri, respectiv zone curate, fără droguri și dealeri, în jurul școlilor și în școli; prevenție primară și secundară bazată pe dovezi, făcută de specialiști din domenii diverse, coordonați în intervenții validate științific de specialiști în psihologia modificărilor cognitiv-atitudinale și comportamentale, incluzând aici și educația cadrelor didactice (și, în general, a întregului personal din școli) și a părinților.
Citește și: EXCLUSIV. Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj: Copii de 12 ani consumă droguri. Substanțele interzise ajung în toate școlile
Al treilea nivel este reprezentat de deschiderea de unități de tratament medical și psihologic, inclusiv pentru prevenție terțiară și prevenirea recăderilor, toate bazate pe dovezi.
Mecanisme eficiente pentru semnalarea ANONIMĂ a vânzării de DROGURI în școli și în jurul școlii
Pentru a facilita nivelul 1, respectiv <<zone curate>>, ministrul Daniel David a anunțat că va încuraja implementarea mai eficientă a unui mecanism care să permită semnalarea anonimă a activităților legate de droguri în școli și în jurul școlii.
”De asemenea, sunt necesare intervenții cât mai personalizate, în care se alternează mijloacele bazate pe <<pedepse>> (descurajare) și <<recompense>>, cum ar fi cultură personală și organizațională antidrog, activități alternative, precum sportul”, arată Daniel David.
Tot aici, ministrul a punctat noile discipline sau module de învățare legate de stilul de viață sănătos și educația pentru sănătate din noile planuri-cadru propuse recent la nivelul învățământului liceal.
La nivelul 3 ministrul a insistat pentru facilitarea rapidă a accesului la pachete integrate de tratamente medicale și psihologice bazate pe dovezi.
EVENIMENT
FOTO Deficit de personal în industria HoReCa la Cluj. Restaurantele și barurile caută angajați la bursa locurilor de muncă AJOFM

Industria HoReCa din Cluj înregistrează un deficit de personal calificat, iar restaurantele și barurile caută peste 200 de angajați la Bursa locurilor de muncă organizată, miercuri, de AJOFM la Centrul de cultură urbană Casino din Cluj-Napoca.
Directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean, a declarat că bursa destinată angajatorilor din HoReCa este la a treia ediție, fiind prezenți 20 de angajatori care oferă 225 de locuri de muncă vacante.
”Bursa este deschisă tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar se adresează, în special, tinerilor. În 2025, AJOFM Cluj a câștigat 2 proiecte cu finanțare europeană, iar implicarea pe piața muncii va merge în zona identificării tinerilor și a lansării lor în meseriile pe care și le doresc.
Angajatorii oferă posturi în zona de ospitalitate, la hoteluri – cameristă, recepționer, lucrător în industria hotelieră, dar se caută și meserii precum barman, ospătar, ajutor bucătar, barista.
Încercăm să oferim și demonstrații practice pentru a-i determina pe tineri să aleagă ceea ce le place”, a spus Chiciudean.
Profesionalizarea forței de muncă
Purtătorul de cuvânt al Asociației Patronale HoReCa din Cluj, Raimonda Boian, a declarat la rândul său că bursa organizată miercuri este extrem de utilă în condițiile în care industria înregistrează un deficit important de personal calificat, care a ajuns la nivel național la 25%.
”Misiunea noastră este să încercăm să încurajăm elevii care sunt înscriși la licee și școli profesionale din acest domeniu să participe la concursuri, să vadă că aceste meserii sunt de viitor și pot să își găsească rapid un loc de muncă.
Ne dorim să profesionalizăm forța de muncă prin intermediul unităților de învățământ din domeniu.
L-am adus la bursă pe chef Florin Chiș, antrenorul echipei naționale de gastronomie, dar avem și reprezentanții Bakery School, care sunt într-un sistem de școală duală cu Colegiul tehnic de industrie alimentară <<Raluca Ripan>>.
De asemenea, încercăm să promovăm și meseria de barista, nou întrată în nomenclatorul de meserii, și care nu înseamnă doar să știi să faci o cafea, iar cei prezenți la bursa au parte și de demonstrații.
Participă și cei din breasla bucătarilor”, a explicat Boian.
Bursa locurilor de muncă va dura până la ora 13.
EVENIMENT
Remus Lăpușan, deputat PSD: „Greva parlamentară” AUR și POT, un spectacol ieftin. Nu are nimic de-a face cu interesele românilor

Deputatul PSD de Cluj Remus Lăpușan critică blocajele generate de AUR și POT în Parlament, acuzându-i că mimează revolta în loc să-și îndeplinească atribuțiile.
Ședințele de declarații politice și interpelări din Camera Deputaților au fost anulate din cauza refuzului reprezentanților partidelor AUR și POT de a-și exercita mandatul, susține deputatul Remus Lăpușan.
„Astăzi, ședința de declarații politice din Camera Deputaților a fost anulată din cauza așa-zisei «greve parlamentare» a partidelor AUR și POT. Este a doua ședință la care nu am putut participa în această săptămână, după cea de întrebări și interpelări, care trebuia să aibă loc luni. Ambele ședințe au fost anulate întrucât Gianina Șerban, deputat AUR și vicepreședinte al Camerei Deputaților, nu a binevoit să își îndeplinească atribuțiile. În loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți din banii românilor, acești așa-ziși patrioți își dau singuri libere și mimează revolta. De ce? Pentru că legea și democrația nu le servesc intereselor personale.
Cine nu respectă decizia CCR nu respectă România
Ceea ce vedem zilele acestea în Parlament este teatru absurd jucat de AUR și de sateliții lor din POT.
Să fie clar: România nu este prizoniera fanteziilor mistice ale unui personaj și ale celor care îl urmează orbește. Deciziile Curții Constituționale nu sunt opționale, iar dacă AUR și POT se simt „oprimați” de lege, poate ar trebui să recitească Constituția, nu să facă circ pe holurile Parlamentului. Este inacceptabil ca un partid care se pretinde apărător al suveranității naționale să conteste deciziile Curții Constituționale a României, instituție fundamentală a statului de drept. CCR a dat un verdict clar, bazat pe Constituție și pe legislația în vigoare. Cine nu respectă această decizie nu respectă România.
„Populismul nu ține loc de competență”
Acest spectacol ieftin nu are nimic de-a face cu interesele românilor. Este doar o nouă tentativă a acestor partide sărace în soluții reale, dar bogate în dezinformări și discurs al urii, de a-și masca eșecurile și de a crea scandal din nimic. În timp ce PSD, alături de forțele responsabile, legiferează, guvernează și ia măsuri concrete pentru oameni, acești suveraniști de carton fug de muncă și se joacă de-a opoziția.
Dacă AUR și POT au obosit să fie parlamentari, le reamintim că nimeni nu îi ține cu forța. Dar să nu se aștepte ca românii să le mai tolereze scenetele. Populismul nu ține loc de competență, iar minciuna nu înlocuiește nici capacitatea de a iniția legi care să le facă românilor viața mai bună, nici programul de guvernare”, a transmis deputatul Remus Lăpușan.
ADMINISTRAȚIE
VIDEO FOTO. Încă o amânare pentru drumul expres de la Tureni. Nu vom circula înainte de iulie

Asociația Pro Infrastructură estimează că deschiderea drumului expres de la Tureni nu va fi posibilă înainte de finalul lunii iunie. Informația a fost confirmată și de primarul Emil Boc.
Asociația Pro Infrastructură arată că drumul expres de la Tureni, care va crea o legătură directă între Cluj-Napoca și Autostrada Transilvania, va fi deschis circulației cel mai devreme la finalul lunii iunie.
„DEx4 Tureni, cel mai devreme la final de iunie. V-am spus încă din iulie 2024 că antreprenorii nu vor reuși să producă surpriza de a inaugura anticipat, în decembrie 2024, acest ciot de nici 5 kilometri, dar extrem de important pentru regiune.
Din păcate, deși au circumstanțe atenuante fiind la primul lor proiect pe infrastructura rutieră majoră, constructorii ne-au dezamăgit și nu vedem cum vor putea să dea drumul la circulație mai devreme de sfârșitul lunii iunie 2025, în cel mai optimist scenariu.
Patru luni de întârziere față de termenul de finalizare
Contractul a fost semnat în 28.07.2023 cu asocierea Dimex-Con-A, are ordin de începere emis în 21.08.2023 și prevede 18 luni de execuție directă, deci termen de finalizare: februarie 2025”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.
Primarul Emil Boc a confirmat prelungirea termenului de finalizare cu circa o lună și jumătate față de teremenul avansat anterior, de 17 mai 2025:
„După datele pe care le am acuma, cel târziu la 1 iulie vom avea traficul deschis. Un proiect strategic pentru Cluj, la care am ținut foarte mult”, a declarat primarul Emil Boc, la Ziua Live.
Drumul de la Tureni, cu o lungime de aproape 5 kilometri, este realizat de Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – CON-A Operations SRL, fiind primul proiect de o asemenea amploare a companiei bistrițene.
Ghita
martie 17, 2021 la 2:17 pm
Pe vremuri, cand medicina era medicina si medicii medici, pentru orice „rosu in gat” se facea antibiograma, dupa care medicul prescria tratamentul individualizat pentru fiecare pacient.
Azi „schemele de tratament” sunt dictate de OMS, ECDC, EMA, DSP, ETC, DECI MEDICI NU MAI TREBUIE SA FIE MEDICI, ESTE SUFICIENT SA STIE CITII.
Ii doresc doamnei doctor sa nu fie acuzata de „specialisti”ca nua respectat schemele de tratament