Connect with us

ACTUALITATE

Martorii lui Iehova din Cluj celebrează Cina cea de Taină înaintea Paștelui

Publicat


cina

Vineri, 15 aprilie 2022, Martorii lui Iehova din întreaga lume celebrează un eveniment unic în istoria omenirii: „Cina Domnului”, cunoscut și sub denumirea de Cina cea de Taină.

„Modelul lăsat de Isus pentru această sărbătoare este prezentat în Evangheliile după Matei și Luca. Potrivit acestor două cărți biblice, Cina cea de Taină, asemenea oricărei alte sărbători, se ține o dată pe an, în ziua de 14 nisan (conform calendarului ebraic), după apusul soarelui.

În 2022, corespondentul acestei zile din calendarul ebraic în calendarele moderne este ziua de 15 aprilie. Cu această ocazie, Martorii lui Iehova din România și de pe întregul pământ se vor întruni în
lăcașurile lor de cult pentru a comemora sacrificiul suprem făcut de Isus Cristos dându-și viața ca
jertfă în folosul tuturor oamenilor.

Conferința care va fi prezentată în cadrul acestui serviciu religios va prezenta detalii despre motivul pentru care Isus a fost dat morții, despre împărtășanie, despre Împărăția sau Regatul lui Dumnezeu și despre ceea ce ne rezervă viitorul”, precizează George Gădălean, din partea organizației religioase.

Martorii lui Iehova sunt o religie creștină internațională. În România, ei ființează încă de la 1911 și sunt unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute de Statul Român.

Martorii lui Iehova îi aduc închinare lui Dumnezeu, iar prin lucrarea lor de instruire biblică îi ajută pe oameni să înțeleagă Biblia. Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru aceștia.

La evenimentul de anul trecut, ținut online, celor peste 8,6 milioane de Martori li s-au alăturat peste 12,6 milioane de invitați, asistând din întreaga lume în total peste 21 de milioane de persoane, cu aproximativ 20% mai multe față de numărul din 2020. În România, anul trecut au asistat la acest eveniment peste 100 000 de oameni.

Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea. Este așteptat publicul larg, intrarea fiind liberă.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Lecția oferită de un băiețel din Turda. A găsit un telefon mobil și l-a predat poliției

Publicat

De

Lecție oferită de un băiețel

Un băiețel din Turda este un exemplu de comportament civic.

Elev în clasa a IV-a, băiatul a oferit o lecție celor care vor să își însușească ceea ce nu le aparține.

Lecția oferită de un băiețel din Turda. A găsit un telefon mobil și l-a predat poliției

Băiatul din Turda a găsit un telefon mobil pierdut în Parcul Tineretului.

Fără să stea pe gânduri, băiatul l-a predat unui echipaj de poliție.

Pentru acest gest, băiețelul a fost felicitat de polițiști și de autoritățile locale.

Foto: Primăria Turda

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Motociclist RĂNIT într-un accident lângă Turda. Era băut

Publicat

De

Accident lângă Turda

Un accident de circulație a avut loc vineri pe DN1E60, între localitatea Copăceni și municipiul Turda.

Un motociclist de 27 de ani a fost rănit în accidentul pentru care, de altfel, se face vinovat.

Motociclist RĂNIT într-un accident lângă Turda. Era băut

Potrivit primelor informații, conducătorul motocicletei, respectiv un tânăr de 27 de ani, care se deplasa din direcția Cluj-Napoca către Turda, nu ar fi păstrat distanța de siguranță în raport cu vehiculul din fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, tânărul motociclist a fost rănit.

Totodată, la efectuarea testării alcoolscopice, în cazul motociclistului a fost înregistrată o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Circulația pe banda a doua a drumului a fost temporar blocată pentru intervenția echipajelor de urgență.

Polițistii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Bărbat din Cluj-Napoca, reținut pentru furt prin metoda „șmen”

Publicat

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost reținut de polițiști pentru furtul a 2.200 de euro prin metoda „șmen”.

Un bărbat, de 57 de ani, a fost reținut de polițiștii din Cluj-Napoca după ce a furat 2.200 de euro de la o persoană vătămată, folosind metoda „șmen”.

Bărbat din Cluj-Napoca, reținut pentru furt prin metoda „șmen”

Bărbatul a pretins că ar fi pierdut bani pe stradăm, convingând victima, care ridicase suma de 13.500 de euro de la o casă de schimb, să îi dea banii pentru a fi renumărați, ocazie cu care a sustras 2.200 de euro.

„În fapt, la data de 31 august, Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 10.30, după ce a ridicat 13.500 de euro la o casă de schimb din cartierul Mărăști a fost urmărit și înșelat de către un necunoscut care a pretins că a pierdut bani pe stradă.

Persoana respectivă a convins victima să îi înmâneze banii pentru a fi renumărați, moment în care i-ar fi sustras suma de 2.200 de euro”, a transmis IPJ Cluj.

Reținut pentru 24 de ore

În urma investigațiilor efectuate, persoana banuită a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 de ani.

Astfel, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 6 septembrie să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei alte măsuri preventive.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Întâlnirile clujenilor cu primarul Emil Boc dau roade: praguri de sol, plantări și mobilier urban nou, în Mărăști și Gheorgheni

Publicat

Doleanțele cetățenilor din cartierele Mărăști și Gheorgheni au fost ascultate de primarul Emil Boc, iar primăria a și început rezolvarea problemelor semnalate de clujeni.

Primarul Emil Boc a desfășurat o serie de întâlniri cu cetățenii din cartierele Mărăști și Gheorgheni pe parcursul lunilor de vară, în cadrul cărora au fost abordate probleme punctuale și sistemice.

Clujenii s-au plâns de lipsa locurilor de parcare

Discuțiile s-au concentrat pe probleme specifice cartierelor, cum ar fi deficitul de locuri de parcare, și soluții pentru problemele pe termen mediu și lung.

„La fel ca la prima întâlnire, în Mărăști și Gheorgheni au fost discutate sesizări punctuale din cartier și probleme sistemice pe care le putem soluționa pe termen mediu și lung și care se regăsesc la nivelul orașelor de tipologia Clujului, precum situația locurilor de parcare”, a arătat primarul Emil Boc.

Măsuri concrete în urma întâlnirilor cu cetățenii

Ca urmare a acestor întâlniri, Primăria anunță că a luat măsuri imediate în teren și a inițiat procedurile necesare în cazurile complexe.

„Primăria Cluj-Napoca prin departamentele responsabile a analizat sesizările, a acționat în teren acolo unde a fost posibilă intervenția imediată și a inițiat procedurile necesare în cazurile mai complexe”, a mai arătat edilul.

Praguri de sol, plantări și mobilier urban nou, în Mărăști și Gheorgheni

Printre acțiunile realizate ca urmare a întâlnirilor cu cetățenii din cartierele Mărăști și Gheorgheni se număr, potrivit primarului Emil Boc:

  • a fost amplasat un prag de sol pe str. Năsăud și a fost pregătită propunerea pentru Comisia operativă de circulație de amplasare a două praguri de sol pe str. Muncitorilor pentru a fi reanalizată, dat fiind că în trecut Comisia a dat aviz negativ în acest caz;
  • au fost instalate indicatoare – de ex. pe str. Snagov;

Comisia de circulație va analiza propunerile

  • comisia operativă de circulație va analiza propunerile de reglementări venite de la cetățeni – spre exemplu, interzicerea virajului la stânga de pe b-dul Nicolae Titulescu pe str. Aurel Suciu, întoarcerea vehiculelor urmând să se realizeze pe la sensul giratoriu de la intersecția cu str. Liviu Rebreanu, cu parcurgerea unui drum suplimentar;
  • a fost propus un sens giratoriu în zona Arieșului – Titulescu însă locația nu permite amenajarea;
  • a fost utilizat RMN-ul copacilor la arborii problematici sesizați de cetățeni și s-a intervenit unde a fost cazul;

  • au fost mai multe solicitări de plantare de gard viu, care vor fi onorate în perioada optimă pentru plantări (octombrie-noiembrie);
  • s-au efectuat acțiuni de cosire și curățare a vegetației (ex.: zona Molnar Piuariu);

  • s-a amplasat mobilier urban conform solicitărilor – spre exemplu, în stația OMV din Mărăști și s-a reparat mobilierul urban unde a fost cazul;
  • au fost igienizate punctele gospodărești unde au fost sesizate probleme și inventariate locațiile pentru realizarea de puncte gospodărești îngropate prin programele Primăriei cu finanțare din PNRR;

  • Poliția Locală a aplicat sancțiuni contravenționale în cazuri precum deșeuri de volum gestionate necorespunzător, mașini parcate neregulamentar în zonele sesizate de cetățeni și alte acțiuni în teren;
  • au fost demarate procedurile necesare pentru intervențiile de reparații la alei, trotuare sau alte zone din jurul blocurilor menționate de cetățeni (zona Fabricii de Zahăr IG4, Calea Dorobanților 76, Dorobanților 102, Scărișoara 10 ș.a.).

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax