Connect with us

ACTUALITATE

Marele clujean căruia i-a fost dărâmată casa natală. Autorul primei enciclopedii româneşti, care a înfiinţat presa românească din Transilvania. Bariţiu a mai murit o dată pentru administraţia clujeană

Publicat


George Bariţiu este una dintre cele mai mari personalităţi clujene şi româneşti. S-a născut în judeţul Cluj, la Jucu de Jos, dar amintirea sa este aproape inexistentă în judeţul natal. Casa sa din Jucu de Jos a fost dărâmată şi nu are nicăieri măcar o statuie publică în judeţ. Are doar două busturi în incinta colegiului clujean care îi poartă numele. De asemenea, Institutul de Istorie din Cluj îi poartă numele, precum şi o stradă din oraş. Cam atât. Apropo de anunţul morţii sale din imagine (arhiva Cluj24), George Bariţiu se pare că a mai murit încă o dată pentru administraţia clujeană.

Personalitate a Revoluţiei de la 1848

George Bariţiu (Bariţ, 4 iunie 1812, Jucu de Jos, Cluj, 2 mai 1893, Sibiu). Istoric și publicist transilvănean, întemeietorul presei românești din Transilvania. A fondat Gazeta de Transilvania în 1838, primul ziar românesc din Marele Principat al Transilvaniei. A fost deputat în Dieta Transilvaniei, una dintre figurile cele mai importante ale Revoluţiei din 1848, preşedinte al Astrei, fondator al Societății Literare Române (precursoarea Academiei Române), preşedinte al Academiei Române.

„A făcut Liceul Piarist la Cluj. A urmat aşa-numitele humanioare, ştiinţe umaniste, şi Facultatea de Filosofie. Are legături cu Clujul în timpul Revoluţiei de la 1848, când îl însoţeşte pe episcopul Ioan Lemeni, ca să discute despre „unirea Transilvaniei cu Ungaria”. În Cluj a stat la căminul Piariştilor şi se pare că a stat şi în gazdă. A stat în Cluj până pe la 20 de ani, prin 1831. Cea mai mare realizare a lui cred că a fost aceea că este întemeietorul presei româneşti din Transilvania. Dacă ne referim la cărţi, are prima enciclopedie românească”, spune, pentru Cluj24, istoricul clujean Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

Primul liceu românesc din Cluj îi poartă numele

Este semnificativ, totuşi, faptul că unul dintre cele mai importante şi mai vechi unităţi de învăţământ din Cluj, Colegiul George Bariţiu, îi poartă numele. Liceul i-a preluat numele încă din 1919.

„După 1918, când s-au înfiinţat multe licee româneşti în Transilvania, au primit nume după mari personalităţi care s-au evidenţiat în lupta pentru emancipare naţională şi care s-au născut în oraşul sau în judeţul respectiv. Primul liceu românesc din Cluj i-a preluat numele tocmai datorită activităţii sale fecunde culturale”, mai spune Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

Nici în localitatea sa natală, Jucu de Jos, lucrurile nu stau mai bine. Casa în care s-a născut a fost demolată.

„La Jucu de Jos, casa i-a fost demolată, iar pe locul ei a funcţionat parohia din localitate”, mai spune istoricul clujean.

(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Szekely Magdalena

    ianuarie 7, 2021 la 11:30 pm

    George Baritiu merita o statuie in Cluj.Activitatea sa culturala nu trebuie uitata.Nascut in judet,merita o mare apreciere in lupat pentru emanciparea nationala!Ar fi o recunoastere a INTREGII SALE ACTIVITATI.NU TREBUIE SA-I UITAM PE CEI MARI ,CHIAR DACA SI-AU ADUS APORTUL,CU ANI IN URMA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Un deceniu de COLABORARE în educație și cercetare în domeniul semiconductorilor între UTCN și Infineon Technologies

Publicat

utcn

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Infineon Technologies sărbătoresc 10 ani de colaborare dedicată excelenței în educație, cercetare și dezvoltare de tehnologii avansate în microelectronică.

„Parteneriatul, început acum un deceniu, a urmărit consolidarea și extinderea competențelor în domeniul semiconductorilor, aducând împreună expertiza mediului academic și a industriei într-o colaborare de succes. Rezultatele s-au concretizat în proiecte comune de cercetare, axate pe proiectarea cipurilor semiconductoare, inteligența artificială și simularea dispozitivelor microelectronice.

Un deceniu de COLABORARE în educație și cercetare în domeniul semiconductorilor între UTCN și Infineon Technologies

Pe lângă inovația tehnologică, cooperarea a generat inițiative educaționale semnificative, care au dus la crearea de programe de studii în microelectronică, cu aplicații în sisteme și circuite integrate pentru industria auto. Parteneriatul dintre Infineon și UTCN încurajează activ studenții să se specializeze în acest domeniu dinamic și esențial, susținându-i prin programe de practică și burse pentru a-și valorifica potențialul în microelectronică.

“Microelectronica stă la baza progresului tehnologic modern. Educația și cercetarea pe care le desfășurăm în acest domeniu nu doar deschid drumul către inovații de impact, ci formează minți capabile să modeleze un viitor mai bun. Parteneriatul cu Infineon este un pilon esențial al acestei misiuni, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este onorată să contribuie la acest parteneriat durabil și cu adevărat inovator”, a declarat Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Vasile Țopa.

„Fiind cea mai puternică companie care dezvoltă cipuri semiconductoare din România, strategia noastră de creștere se bazează pe conectarea centrelor noastre de competență cu echipe de cercetare de top. În UTCN, Infineon a găsit un partener excelent și de încredere. Ne dorim să extindem în continuare colaborarea noastră fructuoasă și considerăm că UTCN joacă un rol important în viitorul industriei noastre. Ne propunem să lucrăm împreună pentru a atrage mai multe fonduri pentru cercetarea și dezvoltarea în domeniul semiconductorilor, asigurând o poziție competitivă a României pe scena mondială.”, a declarat Vicepreședintele și Directorul General al Infineon România, domnul Guenter Krasser”, se arată în comunicatul UTCN.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Bătaia de pe Calea Dezmirului. Opt persoane cu vârste între 18 și 47 de ani au fost REȚINUTE de polițiști

Publicat

De

Bătaie pe Calea Dezmirului din Cluj

Polițiștii clujeni au descins luni, 4 noiembrie, pe Calea Dezmirului unde în urmă cu câteva zile a avut loc o bătaie între două grupuri de persoane.

16 persoane au fost duse la audieri după scandalul care s-a lăsat cu pumni și picioare și a dus la distrugerea mai multor bunuri.

Bătaia de pe Calea Dezmirului. Opt persoane cu vârste între 18 și 47 de ani au fost REȚINUTE de polițiști

16 mandate de aducere au fost puse luni în aplicare pentru persoane cercetate în legătură cu infracțiunile de încăierare, distrugere și tulburarea ordinii publice, au transmis polițiștii clujeni.

Asta în urma incidentului care a avut loc săptămâna trecută pe Calea Dezmirului din municipiul Cluj-Napoca, unde două grupuri de persoane s-au angrenat într-o încăierare pe fondul unui conflict spontan.

Conflict violent pe Calea Dezmirului

Cei implicați s-au agresat reciproc cu lovituri de pumni, picioare și obiecte contondente, provocându-și răni și distrugând diverse bunuri.

Ca urmare a investigațiilor și administrării probelor, 8 dintre persoanele bănuite, cu vârste între 18 și 47 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Astăzi, 4 noiembrie, în cadrul acțiunilor desfășurate de Poliția Municipiului Cluj-Napoca, polițiștii Secției 7 Poliție, cu sprijinul La acțiune au participat polițiști de la Secția 2 Rurală Apahida, Secția 2 Poliție, Secția 3 Poliție, Biroul Rutier, Serviciul Ordine Publică, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO Lanț și fibulă din aur cu piatră de onix, printre podoabele unice dintr-o expoziție la Muzeul de Istorie Cluj-Napoca

Publicat

De

fibulă

Zeci de podoabe din aur  din secolele V-VI d.H, după părăsirea Daciei de către romani, sunt expuse, de luni, în premieră, la Muzeul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) în cadrul expoziției temporare ”Războinici uitați și podoabe eterne – Barbari migratori în timpul crizei imperiului roman (secolele V-VI d.H.).

Managerul MNIT, Felix Marcu, declarat, luni, la deschiderea expoziției că aceasta este una dintre cele mai importante organizate la MNIT.

”Avem piese unice în colecție, iar multe provin de la mai multe muzee din România sau din străinătate. O parte provin din descoperiri recente din județul Cluj, de la lucrările arheologice de la Vivo sau de la Autostrada Transilvania.

Informațiile pe care le oferă aceste descoperiri sunt numai parțiale, cele mai celebre fiind cele din tezaurul de la Șimleu Silvaniei sau de la Pietroasele. Noi încercăm să le așezăm în context istoric”, a spus Marcu.

Tezaure unice în lume

Expoziția este organizată de MNIT în parteneriat cu Ministerul Finanțelor, Ministerul Culturii și Primăria Șimleu Silvaniei.

Sunt expuse tezaure unice în lume, constând din bijuterii, medalioane, vase din aur și argint, împrumutate din colecțiile a peste zece muzee din țară și din străinătate.

Printre acestea se numără o aplică de șa din aur în formă de pasăre, decorată cu încrustări de almandine și sticlă colorată, o altă aplică pentru harnașament din aur, o fibulă din aur cu încrustrări de almandine, un pandantiv pentru harnașament în formă de topor, din argint aurit, o fibulă ”imperială” din aur cu o piatră din onix, un alt pandantiv din aur, o fibula din argint învelită cu o foiță de aur, un inel de aur cu numele purtătorului, cataramă din aur, o fibula discoidală sau un vas din aur, încrustrări de almandine.

Fibulă împărătească?

Cea mai valoroasă piesă a colecției este o fibulă din aur cu o piatră de onix datată de la sfârșitul secolului al IV-lea d. H.

”Fibula este o broșă, purtată atât de femei, cât și de bărbați pentru a ține mantia pe umăr. Era un accesoriu de vestimentație, dar și o bijuterie. Cea expusă la MNIT este integral din aur și decorată cu o piatră de onix perfect fațetată, de mari dimensiuni, și alte pietre.

Fibula a fost descoperită în cadrul celui de-al doilea tezaur de la Șimleu Silvaniei, în secolul al XIX-lea, fiind transportată la Budapesta.

Știm acum că asemenea fibule de mari dimensiuni, din aur și cu pietre, erau purtate de împărați, fiind un semn al puterii. Se poate să fi aparținut vreun împărat și ar fi putut fi trimisă vreunui rege barbar, sau este o pradă de război”, a explicat muzeograful MINIT, Agnes Găzdac,

Lanț de aur de 200 de grame

O altă piesă din expoziție este un lanț de aur masiv care cântărește cam 200 de grame, fiind, probabil, un însemn al puterii.

”Nu știm dacă era purtat de o femeie sau de un bărbat. Importante sunt simbolurile care apar pe lanț. Fiecare meserie este reprezentată prin două unelte, cum ar fi un ciocan și nicovală, secer, cosor, un jug, dar și arme. Presupunem că cel care purta acest lanț la ceremonii ar fi putut fi un protector al comunității”, a explicat Găzdac.

Lanțul datează de la începutul secolului al V-lea aparținând tot tezaurului de la Șimleu Silvaniei.

Expoziția de la MNIT va fi deschisă până în octombrie 2025.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Premieră la Cluj-Napoca. Mastercard aduce filmele de festival în cinematografe în cadrul Mastercard Festival Selection

Publicat

Mastercard

Între 14 și 17 noiembrie, Mastercard întinde covorul roșu la cinema Victoria din Cluj-Napoca pentru a oferi cinefililor oportunitatea de a viziona filme multipremiate internațional în cadrul Mastercard Festival Selection.

Ca partener al marilor evenimente dedicate filmului timp de peste un deceniu, inclusiv al celor mai mari trei festivaluri de film din lume — Festivalul de Film de la Cannes, Festivalul Internațional de Film de la Veneția și Festivalul Internațional de Film de la Berlin — Mastercard va prezenta o selecție de filme având ca temă centrală speranța, într-un format de experiențe condensate de tip festival, de câte 4 zile, începând cu Cluj-Napoca și continuând cu alte orașe europene. Posesorii de carduri Mastercard beneficiază de avantaje exclusive, în limita locurilor disponibile, dacă rezervă experiența pe platforma www.priceless.com.

Invitați speciali

Mastercard Festival Selection va oferi o experiență cinematografică unică, incluzând momente speciale pe covorul roșu, experiențe VIP și discuții moderate de criticul de film Mihai Chirilov, alături de invitați speciali precum regizorii Tudor Giurgiu, Stere Gulea, Kim Hye-young și Federico Luis; producătorii Oana Giurgiu, Won Seok Song și Manrique Cortes; și actorii Olimpia Melinte, Sol Carballo Bolanos, Marilena Amato și Gennaro Scarica.

„Mastercard Festival Selection nu reprezintă doar o vizionare de film, ci o celebrare a puterii cinematografiei. Arta filmului are capacitatea de a oferi oamenilor speranță, deschizându-ne oportunități de a explora diverse perspective. Ca brand, sprijinim industria cinematografică deoarece aceasta susține la rândul său incluziunea în societate și, în definitiv, acesta este obiectivul spre care ne dorim cu toții să avansăm”, a declarat Cristina Saccà, Senior Vice President Consumer Marketing Europe, Mastercard.

Pasiunea pentru cinema în Europa

Un studiu recent realizat de Mastercard arată că pasiunea pentru cinema în Europa este mai mare ca niciodată, 47% dintre europeni declarând că se simt mai fericiți atunci când vizionează un film. Aproape jumătate dintre consumatorii europeni au spus că participarea la o premieră sau întâlnirea cu actorul lor preferat ar fi o experiență unică.

„Suntem încântați să fim prima țară care găzduiește Mastercard Festival Selection. Și ce loc mai potrivit decât Cluj-Napoca, un oraș vibrant și gazda Festivalului Internațional de Film Transilvania, un eveniment reper pentru industria cinematografică care transcende granițele locale și pe care ne mândrim să îl susținem.

Construind pe această tradiție, acum aducem mai aproape de cinefili titlurile premiate la marile festivaluri de film internaționale în cadrul unui eveniment ce reflectă misiunea brandului de a conecta consumatorii cu pasiunea lor pentru cea de-a șaptea artă. Mai mult, prin platforma noastră priceless.com, posesorii de carduri Mastercard pot accesa beneficii unice, ducând experiența cinematografică la un alt nivel”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Mastercard România și Croația Mastercard.

O selecție cinematografică de excepție

Mastercard Festival Selection debutează pe 14 noiembrie cu Moromeții 3, regizat de Stere Gulea, continuarea poveștii emblematice a familiei Moromete. După proiecție, va urma o sesiune Q&A cu regizorul Stere Gulea, actrița Olimpia Melinte și producătorii Tudor Giurgiu și Oana Giurgiu.

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 15:00, va rula filmul sud-coreean Sunt ok!, regizat de Kim Hye-young, câștigător al Crystal Bear (Gen K+) la Festivalul de Film de la Berlin 2024. Filmul urmărește povestea lui In-young, o tânără fără adăpost care se ascunde în sala de dans a unei companii, până când este descoperită înainte de spectacolul aniversar al Academiei de Dans din Seul. Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizoarea Kim Hye-young și producătorul Won Seok Song.

De la 17:45, spectatorii vor putea viziona Povestea lui Souleymane, despre un curier guineean pe bicicletă care se pregătește pentru interviul de azil în Franța, film recunoscut cu Premiul Juriului și cu Cel mai bun actor în secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2024.

De la 20:15, va fi proiectat Santosh, regizat de Sandhya Suri, nominalizat la Premiile Oscar 2025 pentru cel mai bun film internațional. Acesta spune povestea lui Santosh, o tânără care devine polițist într-o regiune rurală din India.

Filmele de sâmbătă

Mastercard Festival Selection continuă sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 15:00, cu Amintirile unui trup ars de dorință, regizat de Antonella Sudasassi Furniss, câștigător al Premiului Publicului Panorama la Festivalul de Film de la Berlin 2024. Filmul explorează amintirile a trei prietene din Costa Rica, într-o epocă în care sexualitatea era un tabu, și va fi urmat de un Q&A cu actrița Sol Carballo Bolanos și producătoarea Manrique Cortes.

De la 17:30, va rula Vittoria, regizat de Alessandro Cassigoli și Casey Kauffman, despre Jamine, care, după moartea tatălui, își dorește să adopte, dorință care o aruncă într-o lume birocratică ce îi pune în pericol familia și moralitatea. Filmul, câștigător al Premiului FEDIC și al Premiului Arca CinemaGiovani (Cel Mai Bun Film Italian), Orizzonti Extra la Festivalul de Film de la Veneția 2024, va fi urmat de un Q&A cu actorii Marilena Amato și Gennaro Scarica.

Seara se încheie cu Câinele negru, regizat de Guan Hu, câștigător al Un Certain Regard și al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Cannes 2024.

Proiecțiile de duminică

Duminică, 17 septembrie, de la ora 15:00, începe Manas, regizat de Marianna Brennand Fortes și recunoscut cu Premiul pentru Regie Giornate degli Autori la Festivalul de Film de la Veneția 2024. Filmul o urmărește pe Marciela, o fată de 13 ani din Amazonia, care trebuie să decidă dacă va lupta împotriva abuzurilor din comunitatea sa.

De la 17:45, va rula Ultima zi, film ce o are protagonistă pe Ziba, o adolescentă britanico-iraniană în căutarea identității, premiat cu Ursul de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin 2024. Seara se încheie cu Jocul lui Simon, de la 20:30, regizat de Federico Luis, câștigător al Marelui Premiu Semaine de la Critique în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2024, la finalul proiecției fiind organizat un Q&A cu regizorul.

Mai multe informații despre program și bilete sunt disponibile la: www.festivalselection.cinemavictoria.ro.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax