Connect with us

ACTUALITATE

Machiajul de zi: cum îl realizezi uşor în doar 10 minute

Publicat


fond de ten

Un make-up de zi nu trebuie să fie foarte complicat şi nici să îţi consume prea mult. Machiajul de zi este despre evidenţierea trăsăturilor, despre naturaleţe şi despre feminitate.

Nu ai nevoie de mai mult de 10 minute pentru a avea un make-up de zi impecabil, însă este important să nu sari peste etape şi să foloseşti produsele potrivite pentru tipul tău de ten. De asemenea, cantitatea de produs pe care o aplici contează foarte mult. Atunci când aplici cantităţi foarte mari de produse de make-up, rezistenta acestuia scade, deoarece acestea nu se blenduiesc eficient şi nici nu intra în piele aşa cum ar trebui.

Descoperă cum te poţi machia singură în fiecare zi, în doar 10 minute:

Pregătirea tenului

Înainte de a aplica machiaje tenul trebuie să fie curăţat şi hidratat. Un machiaj de calitate, care rezistă nu este neapărat rezultatul unor produse anume, ci rezultatul unei pregătiri corecte a tenului. Înaintea aplicării machiajului de zi, asigură-te că îţi pregăteşti corect tenul. Cum? Ei bine, începe prin a curăţa pielea cu un produs blând. Mai apoi, îţi poţi aplica cremele şi serumurile din rutină de zi, însă este foarte important ca ultimul pas din rutină să fie hidratarea.

Dacă îţi doreşti un ten super hidratat, optează pentru un toner de hidratare pe care să îl aplici înaintea cremei cu acelaşi rol. Aşteaptă 10-15 minute înainte de a trece la următorul pas şi anume aplicarea cremei cu SPF. Optează pentru un SPF care se aşează frumos sub machiaj, de preferat un produs ce nu lasă urme albe şi nu usucă tenul. Înainte de a trece la make-up, aşteaptă cel puţin 15-20 minute pentru că SPF-ul să intre în piele.

Fondul de ten

Indiferent că este vorba de machiaje de zi sau de seară alegerea unui fond de ten potrivit este un must. Acesta trebuie să fie într-o nuanţă potrivită pielii, să acopere micile imperfecţiuni şi să uniformeze culoarea tenului. Pentru zi, alege un fond de ten cu acoperire mică sau medie, pe care să îl aplici într-unul sau două straturi subţiri. Îl poţi aplica cu degetele, cu bureţelul de machiaj sau cu pensula, din centrul feţei către exterior.

Dacă nu te confrunţi cu cearcăne sau pungi sub ochi supărătoare, atunci poţi folosi fond de ten în loc de corector. Aplică-l în strat subţire în zona de sub ochi.

Blush-ul

Machiajul fetei nu este complet fără un blush care să îţi scoată tenul în evidenţă. Pentru un make-up de zi alege nuanţe cuminţi, de bronz, roz pal, corai sau caisa. Aplică blush-ul cu o pensulă deasă dacă acesta are o formulă prăfoasa. În cazul unui blush lichid poţi folosi fără probleme degetele.

Tehnica contouring nu este necesară pentru un machiaj de zi, în special dacă nu o stăpâneşti bine. Pentru un make-up simplu, poţi folosi doar fond de ten şi blush, pe care să le aplici corect.

Machiajul ochilor

Pentru un make-up de zi, machiajul ochilor se poate rezuma la un rimel aplicat pe genele superioare şi inferioare şi la un fard în tonuri de bej, crem sau bronz. Aplică fardul pe pleoapa superioară, dar şi pe cea inferioară. La final foloseşte un rimel negru sau maro pentru un look fără cusur.

Machiajul buzelor

Luciul de buze, strugurelul, balsamul de buze sau rujul hidratant reprezintă super alegeri pentru un machiaj de zi. Optează pentru nuanţe delicate de roz, corai sau nude care să îţi complimenteze tenul şi culoarea ochilor.

Pentru că produsele de buze să arate bine, ai nevoie de o hidratare corespunzătoare. Asigură-te ce bei suficientă apă pe parcursul zilei, iar înainte de culcare aplica un balsam de buze intens hidratant care să îţi repare şi hrănească buzele.

Pentru un machiaj complet de zi începe cu o pregătire corectă a tenului. Curăţarea şi hidratarea pielii reprezintă o rutină de îngrijire de bază peste care nu trebuie să sari în nicio dimineaţă. Mai apoi, ai nevoie de un strat subţire de fond de ten, puţin blush, rimel şi fard de pleoape nude şi un strop de ruj sau balsam de buze.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la un apartament în Cluj-Napoca. Au ars o canapea și mobilier. Cauza izbucnirii focului

Publicat

pompieri incendiu bun bun

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit, marți, la un incendiu care s-a manifestat în incinta unui apartament situat pe strada Aleea Peana din cartierul Mănăștur.

”Din primele informații, flăcările au afectat o canapea și mai multe elemente de mobilier, fără să se extindă la alte încăperi. Incendiul a fost lichidat, iar apartamentul ventilat. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor și nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale”, au spus pompierii ISU Cluj care au intervenit cu două autospeciale și cu autoscară.

Incendiul a fost cauzat de o problemă la instalația electrică a apartamentului.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Publicat

De

tarnita lapustsesti hisrocentrala ministerul energiei

Caietul de sarcini pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reazilarea centralei hidroelectrice Tarnișa-Lăpuștești din județul Cluj va fi publicat în această săptămână, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta spune că există deja investitori interesați din Coreea de Sus, Emiratele Arabe sau SUA pentru proiectul de un miliard de euro.

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Centrala hidroelectrică de la Tarnița-Lăpuștești va fi una cu acumulare prin pompaj.

„S-a făcut o consultare de piaţă, suntem practic pe punctul de a finaliza caietul de sarcini. Săptămâna aceasta am setat un termen de a publica acest caiet de sarcini pentru studiul de fezabilitate, să avem un studiu de fezabilitate serios – şi peste maxim un an de zile să găsim un partener privat, doi parteneri privaţi, cu experienţă internaţională.

Deja am fost abordaţi din Coreea de Sud, din Emirate, din Franţa, din Israel, din Statele Unite. Interesul pentru proiect este masiv”, a declarat ministrul Sebastian Burduja la conferinţa „Energia în priză” organizată de Ziarul Bursa.

Ministrul spune că își dorește ca participarea statului să rămână minoritară în acest proiect.

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie gestionează acest proiect, iar ministrul speră că, împreună cu cei de la Hidroelectrica, care au expertiză în domeniu, statul să găsească formula unei companii de proiect cu doi-trei investitori privaţi strategici.

„Statul fiind minoritar, ne simplifică foarte mult viaţa din perspectiva procedurilor de licitaţie de atribuire, efortul asupra bugetului este mai mic şi categoric se asigură şi continuitatea proiectului”, a mai spus Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Centrala Tarnița-Lăpuștești cu o putere instalată de 1.000 MW presupune o investiție de tip green-field de aproximativ un miliard de euro.

Tarnița-Lăpuștești este un obiectiv de interes național, având în vedere rolul de echilibrare în Sistemul Energetic Național, rolul său strategic în securitatea energetică și siguranța națională, având în vedere că tehnologia presupune singura modalitate eficientă de stocare a energiei la scara mare.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „Pădure” cu peste 600 arbori și peste 100.000 de plante decorative. Grădina urbană a proiectului IULIUS din zona Carbochim

Publicat

03 pepiniera august

Peste 600 de arbori maturi, precum platani, tei, castani, arțari roșii, stejari piramidali, ginkgo biloba, carpeni și metasequoia, cu înălțimi ce ating chiar și 13 metri, sunt reuniți într-o pepinieră de aclimatizare a acestora. Mica „pădure” este pregătită pentru noul parc ce se va crea în cadrul demersului de reconversie urbană prin care platforma Carbochim se va transforma într-un amplu proiect mixed-use, ce deschide acea parte din Cluj către întreaga comunitate.

”Concomitent, va fi păstrată și vegetația existentă în arealul industrial, dar și cea de pe malul Someșului (amenajat în cadrul proiectului), în funcție de posibilitatea recuperării, așa cum reiese din studiile dendrologice realizate. Cadrul natural creat prin noile zone verzi ce vor fi amenajate, de aproximativ 5 hectare, va fi completat cu peste 100.000 de plante de diferite dimensiuni. Investiția în proiectul de reconversie urbană este a companiei IULIUS și se ridică la jumătate de miliard de euro, fiind în etapa de avizare.

Citește și IULIUS investește în Cluj-Napoca peste o jumătate de MILIARD de euro, în cel mai mare proiect de REGENERARE urbană din România

De câteva luni, peste 600 de arbori de mari dimensiuni se adaptează condițiilor locale de mediu și climă, într-o pepinieră găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în cadrul Staţiunii de Cercetare Horticolă. Oaza verde este deja parte din viața orașului, găzduind o serie de evenimente, cele mai recente fiind concertele Pop-up Jazz Club, prilej pentru comunitatea clujeană să admire arborii impozanți într-un cadru artistic, așa cum se întâmplă de obicei în parcurile IULIUS”, arată reprezentanții proiectului.

04 pepiniera august

Arbori maturi, de dimensiuni mari

Potrivit acestora, exemplare impresionante de platani, tei, ginkgo biloba, castani, stejari piramidali, arbori de cauciuc, carpeni, arțari, duzi, arborele Iudei, liriodendron și metasequoia au fost selectați cu mult timp înainte, individual, pentru rezistența și capacitatea de adaptare a speciilor, aspectul lor și spectacolul de culoare pe care îl oferă în fiecare anotimp. „Sunt arbori maturi, de dimensiuni foarte mari, astfel încât beneficiile viitoarei grădini să poată fi comparabile cu cele ale unor parcuri cu o durată de viață deja îndelungată. Metasequoia sunt printre cei mai «vârstnici» arbori din pepinieră, având până la 60 de ani, iar cei mai «tineri» sunt carpenii, de 13 ani. Arțarii sunt, de asemenea, impresionanți, cu greutăți între 9 și 11 tone, iar platanii ajung până la 1,4 metri circumferință. Stejarii, arțarii, metasequoia ajung în prezent la înălțimi și de 13 metri”, a declarat Călin Revnic, inginer horticol IULIUS, care coordonează pepiniera.

Platformă de studiu pentru studenții USAMV

📷 vlad cupşa ◘ http://komiti.media/

Copacii în proces de aclimatizare sunt plantați după o tehnică ce permite transplantarea în orice anotimp (air pot), fiind prevăzuți cu sistem de irigații automatizat și beneficiind de tratamente fitosanitare, fertilizări și tăieri de întreținere.

O echipă de 6 oameni se ocupă de îngrijirea copacilor care vor înfrumuseța zonele verzi de peste 5 hectare ce vor fi amenajate prin proiectul mixed-use propus pentru reconversia fostei platforme industriale, care va oferi continuitate parcurilor deja existente în zonă – Feroviarilor și Armătura.

Pepiniera este găzduită de Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca, un parteneriat ce are ca obiectiv transferul de experiență către viitorii profesioniști în domeniu.

„Este un demers nou și pentru noi, inclusiv la nivel tehnologic. Suntem o platformă de învățare, având zilnic studenți în practică de la diferite specializări, cum sunt horticultura sau peisagistica, iar faptul că au posibilitatea să urmărească și să cunoască acest demers, care implică arbori de dimensiuni foarte mari, dar și un proces tehnologic avansat, reprezintă o oportunitate unică.

Nu știu ca lucrări similare de transplantare, de o asemenea anvergură, să mai fi fost realizate în zona noastră. Așadar, acest demers mi se pare unul lăudabil, pentru că, la final, va rezulta un parc «la cheie», unde ne vom putea bucura chiar la momentul înființării de aceste plante deosebite”, a declarat biolog Lukács Lehel, Director al Staţiunii de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Peste 100.000 de plante – spectacol de forme și culoare

default

Grădinile urbane sunt marca proiectelor de regenerare urbană realizate de IULIUS, prin lucrări complexe, pentru optimizarea zonelor publice oferite comunității.

„Sunt copaci plantați și crescuți de la o generație la alta și sunt aduși de la pepinierele din străinătate pentru că la noi nu se găsesc arbori atât de dezvoltați și de numeroși, iar pentru a crea parcuri de la zero, care să pară, chiar de la inaugurare, că sunt acolo dintotdeauna și să contribuie la sustenabilitatea zonei, este nevoie de astfel de copaci”, a adăugat Călin Revnic, inginer horticol IULIUS.

Cadrul natural va fi completat cu peste 100.000 de plante de diferite dimensiuni, selectate pentru a susține biodiversitatea zonei, dar și pentru a asigura o vegetație constantă indiferent de anotimp, în proiectul propus pentru reconversia platformei Carbochim (fabrica continuându-și activitatea în alte locații, modernizate și optimizate).

Noul parc va însemna și păstrarea unui procent cât mai mare din vegetația existentă în arealul platformei industriale, dar și din cea de pe malul Someșului, pentru a păstra caracterul cât mai natural în demersurile de implementare a culoarului  verde-albastru al orașului, conform studiilor dendrologice realizate în acest sens.

Până în prezent, IULIUS a dezvoltat grădini urbane de amploare în proiectele mixte din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, însă spațiile verzi și copacii sunt prezenți inclusiv în proiectele de dimensiuni mai mici.

În total, 13 hectare de grădini urbane, amenajate cu peste 80.000 de copaci și arbuști, însumând investiții inițiale ce depășesc 18 milioane de euro. Sunt spații care aduc natura printre oameni și care au devenit zone de atractivitate, pentru că aici se îmbină relaxarea cu numeroase evenimente în aer liber, accesibile tuturor: concerte, festivaluri, competiții sportive, proiecții cinematografice, spectacole de teatru, târguri și multe altele.

📷 vlad cupşa ◘ http://komiti.media/

default

📷 vlad cupşa ◘ http://komiti.media/

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Arobs Cluj vrea să atragă 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea şi dezvoltarea firmei

Publicat

De

voicu oprean masina
Arobs Transilvania Software intenţionează să atragă aproximativ 55 de milioane de euro de pe Bursă, care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă, a afirmat luni Voicu Oprean, Fondator şi CEO al companiei, cu ocazia debutului companiei pe piaţa reglementată a Bursei, transmite Agerpres.
„Suntem la Bursă pentru a ridica bani. Urmează o majorare de capital. Ne dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă. În anii următori ne dorim o creştere, în continuare, în zona de achiziţii. Evident, zona de achiziţii vine cu challenge-uri care nu sunt uşoare, mai ales în contextul actual de piaţă, dar vrem ca să aducem mai multe companii la noi, companii antreprenoriale, companii care sunt complementare nouă şi companii care au rata de creştere pe care noi ne-o dorim”, a menţionat Voicu Oprean.
Arobs Transilvania Software a debutat luni pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.
„Vă felicit pentru acest pas. Este o alternativă să ajungi pe piaţa reglementată a Bursei făcând acest prim pas în piaţa AeRO. Cred că aţi făcut foarte bine să aveţi primii doi ani pe piaţa AeRO”, a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase.
Arobs este o companie românească de IT specializată în furnizarea de soluţii software bazate pe cele mai noi tehnologii, fondată la Cluj-Napoca în 1998. Compania are birouri în Cluj-Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Timişoara, Lugoj, Oradea, Craiova şi Arad şi filialele internaţionale: SUA, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Ţările de Jos, Polonia şi Belgia.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax