Connect with us

EVENIMENT

VIDEO/ Reacțiile lui Emil Boc, Alin Tișe și Daniel Buda după aflarea rezultatelor de la alegerile locale

Publicat


Partidul Național Liberal a dominat alegerile locale de duminică, reușind o victorie fără emoții la Cluj. Atât Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Napoca, cât și Alin Tișe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, au reușit să câștige mandate noi. Cei doi, dar și Daniel Buda, vorbesc despre votul de ieri.

Principalele declarații

Alin Tișe:

 • Preocuparea noastră în următorul mandat este să dezvoltăm calitatea vieții și în Turda, Dej sau celelalte comune din județ;
 • Îmi doresc să am un dialog deschis cu toate partidele care vor intra în Consiliul Județean;
 • Mulțumesc clujenilor pentru susținere. Sunt onorat ca după două mandate să mă susțină în continuare;
 • Așteptăm să se termine numărătoarea voturilor pentru a vedea dacă avem și la Consiliul Județean majoritatea.

Emil Boc:

 • Le datorez clujenilor tot ceea ce sunt și ceea ce fac. Nu am cuvinte să le mulțumesc pentru încredere;
 • Îi felicit pe colegii mei primari care au câștigat noi mandate, dar și pe cei care au pierdut la limită. Sunt parte din echipa noastră;
 • Sunt doar reprezentatul unei echipe. Fără colegii mei nu reușeam să câștig;
 • Avem o viziune. Avem o colaborare bună cu CJ și avem majoritatea în cosiliul local. Avem toate instrumentele să dezvoltăm noi proiecte;
 • Vrem să construim, nu să demolăm;
 • Ne dorim ca la sfârșitul celor patru ani de mandat să spună oamenii că e fain la Cluj.

Daniel Buda:

 • Această victorie ne obligă să mulțumim cetățenii. Am câștigat majoritatea primăriilor din județ.

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

OPINIE. Viorel Băltărețu: „Tinerii României NU sunt o prioritate politică”

Publicat

309571708 642179657313617 4512649632623136098 n

Deputatul USR Plus Viorel Băltărețu și-a exprimat opinia referitor la tineri, în contextul crizei economice, incompetenței guvernamentale și perioadei de incertitudini, în general, considerând că este o generație de nou sacrificiu.

„Ca angajator, tată dar, mai ales ca parlamentar, mă uit cu îngrijorare la felul în care tinerii noștri traversează această perioadă de incertitudini, criză economică și incompetență guvernamentală șocantă.

Cum putem să-i ajutăm pentru ca măcar o parte din necunoscute să fie mai ușor de gestionat? Un loc de muncă decent și productiv e una dintre măsurile cu cel mai mare impact pozitiv. Șomajul are efecte de stigmatizare socială, pe termen lung. O plecare din țară privează România de competențele lor și contribuția la dezvoltarea țării”, spune politicianul, într-o postare pe Facebook.

Tinerii au nevoie de sprijin, dar nu sunt o prioritate

Acesta punctează, totodată, că 59% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani consideră că statul ar trebui să le sprijine accesul la locuri de muncă bine plătite, conform sondajului IRES din 2022.

Cu toate acestea, crearea de locuri de muncă competitive pentru tineri nu e o prioritate pentru actuala conducere a țării, opinează Băltărețu.

„În loc de programe de formare profesională pentru tinerii șomeri, ei își cumpără BMW-uri.

În loc de taxe zero pe salariul minim, ei își cresc propriile salarii.

În loc de granturi pentru start-up-urile înființate de tineri, ei supra-taxează munca parțială.

Situația tinerilor ar trebui considerată o prioritate politică majoră, atât pentru bunăstarea lor, dar și pentru creșterea economică generală. O idee de bun simț, dar bunul simț în clasa politică veche e specie pe cale de dispariție. Și nu e nimeni interesat să o protejeze”, concluzionează el.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Colonelul Pavel Baltaru de la ISU Cluj a trecut în REZERVĂ

Publicat

pavel baltaru 2

ISU Cluj își onorează oamenii. Colonelul Pavel Baltaru, prim adjunct al inspectorului șef, a trecut în rezervă, după 38 de ani de serviciu în slujba cetățenilor.

pavel baltaru 3

„38 de ani de carieră militară, mii de intervenții și situații de urgență gestionate cu succes. Nenumărate persoane ajutate de profesionalismul dumnealui și zeci de tineri ofițeri care l-au avut ca model.

pavel baltaru 4

Astăzi, colonelul Pavel Baltaru, prim adjunct al inspectorului șef, a trecut în rezervă.

Domnule colonel, vă mulțumim pentru tot și vă asigurăm că ISU Cluj va fi oricând casa dumneavoastră. Cu siguranță ne vor lipsi spiritul jovial și vorbele bune pe care ni le-ați adresat întotdeauna!”, scrie pe pagina de Facebook ISU Cluj.

pavel baltaru 5

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Experimente, demonstrații, prezentări și ateliere pentru pasionații de știință, la Noaptea Cercetătorilor din Cluj

Publicat

309576378 6077283435633918 1512064689995714208 n

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a prezentat vineri, la Cluj Arena şi la Casino-Centrul de Cultură Urbană, Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, o serie de activităţi dedicate ştiinţei şi cercetării, în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor”. Activitățile au cuprins: observaţii astronomice, ateliere pentru copii, spectacole cu roboţi, experimente, incursiuni interactive în activitatea unui geolog, a unui astronaut și alte asemenea.

„Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfăşoară simultan în aproximativ 300 de locaţii din întreaga Europă. Consorţiul ReCoNnect – principalele platforme de la Institutul de la Măgurele plus patru universităţi mari din ţară – organizează evenimente în această seară şi mâine în 20 de locaţii din ţară.

Scopul este să popularizăm ştiinţa şi să arătăm copiilor, în special, dar şi tinerilor şi publicului în general, cum arată cercetarea de calitate din ţara noastră. Am scos cercetători din foarte multe institute”, a declarat Ana-Maria Nicola, responsabil pentru comunicare al consorţiului ReCoNnect, pentru Agerpres.

309588211 1771782503220438 5634157570284527995 n

309720750 6077282498967345 1092226301875995237 n

Publicul din Cluj s-a conectat cu cercetarea şi inovarea oferite de marile universităţi clujene, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, respectiv Universitatea Tehnică, parteneri locali în organizarea evenimentului „Noaptea Cercetătorilor” Cluj-Napoca 2022.

Evenimentele Noaptea Cercetătorilor se desfăşoară simultan în peste 300 de oraşe din 25 de ţări europene, prin acţiunile MSCA şi proiecte instituţionale. În România, Universitatea Babeş-Bolyai, în calitate de coordonator al consorţiului SCIENCE4FUTURE (SCIENCE BUILDING THE FUTURE) organizează evenimente în Cluj-Napoca, Iaşi, Bistriţa şi Sighetu Marmaţiei iar ca partener în consorţiul ReCoNnect (Research Communication for active learning), în Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia Mare şi Satu-Mare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce atrage peste 1,5 milioane de vizitatori anual.

309545831 6077282282300700 8909756455111123756 n

309889221 6077281688967426 117138356594907441 n

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. BT Arena, arhiplină la CONCERTUL lui Sting

Publicat

274179156 3112905805595340 90167332496322060 n

Cântărețul englez Sting, cunoscut atât ca interpret solo, cât și ca membru al trupei The Police, a susținut astăzi un concert la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Este a doua oară în 6 ani când acesta vine la Cluj.

Inițial, spectacolul trebuia să aibă loc pe 15 martie, dar din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică, a fost amânat pentru sfârșitul lui septembrie, iar biletele achiziționate atunci au rămas valabile în noua dată stabilită.

Concertul „My Songs” al lui Sting a început la ora 19 și l-a avut ca invitat special pe Joe Sumner, un cântăreț, compozitor și basist englez în trupa rock Fiction Plane.

Apreciat ca fiind un „spectacol magistral de la început până la sfârșit”, concertul a purtat fanii într-o călătorie muzicală în timp, cu hituri precum „Fields of Gold”, „Shape of my Heart”, „Roxanne”, „Englishman In New York”, „Every Breath You Take”, „Message In a Bottle” și „Demolition Man”.

Primarul Emil Boc a transmis o parte din concert live, pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax