Connect with us

ACTUALITATE

LIVE VIDEO Pasagerul cu numărul un milion din 2021, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj

Publicat


Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și Consiliul Județean Cluj împreună cu operatorul aerian Animawings organizează marți un eveniment pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1.000.000 înregistrat pe aeroport în anul 2021. 

La ceremonie sunt prezenți, printre alții, directorul aeroportului, David Ciceo și prefectul Tasnadi Szilard, alături de consilieri județeni.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în 2021 a fost transportat de către operatorul Animawings pe zborul său cu numărul A2-5731 de la Zakynthos la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare în prezența reprezentanților autorităților locale, a instituțiilor și organizațiilor partenere, a reprezentanților aeroportului și companiei aeriene, respectiv a reprezentaților mass media.

animawings

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca: „Tradiția merge mai departe! Evenimentul – simbol al Aeroportului Internațional Cluj, este sărbătorit și anul acesta, pentru a 10-a oară în istoria sa. Pragul de 1.000.000 de pasageri înregistrați în aceste vremuri de criză fără precedent în aviația națională și internațională este o performanță care ne confirmă încrederea în faptul că, în cel mai scurt timp posibil vom depăși din nou bariera a 2 milioane de pasageri anual.”

Pasagerul va primi un bilet dus – întors pe una din rutele Animawings.

Cristian, un tânăt IT-ist clujean, este pasagerul cu numărul un milion din acest an.

aeroport1

„Mă bucur foarte mult, nu am avut niciodată norocul să căștig ceva. În schimb e foarte frig la Cluj. Vin de la 28-29 de grade. Pe când sa adorm mi-am aztit numele. Sunt foarte bucuros”, a spus Cristian.

El tocmai s-a întors din concediul pe care l-a petrecut în Grecia

David Ciceo, directorul Aeroportului din Cluj-Napoca spune că este mulțumit că aeroportul a reușit să crească traficul, dar mai este mult de recuperat.

aeroport2

„Suntem peste estimările inițiale, am reușit să creștem traficul, să readucem cele 45 de destinații de dianinte de pandemie.

Totuși, suntem la 80% comparativ cu 2019. Trebuie sa fim prudenți, gradul de încărcare nu este foarte bun, dar în 2022 speram să vedem și pasagerul cu numărul 2 milioane pe aeroport”, a declarat David Ciceo.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

RAR îl prezintă pe RAReș, chatbotul cu care vor putea interacționa românii

Publicat

rar

Registrul Auto Român anunță că chatbotul RAReș este disponibil pe site-ul companiei. Pe măsură ce va interacționa cu utilizatorii, RARes va învăța continuu din aceste schimburi de informații și va fi mai performant și mai precis în furnizarea de răspunsuri și soluții personalizate, potrivit RAR.

„De acum, mai simplu de interacționat cu noi, mai ușor de accesat informații tehnice, via Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român. Vrei să verifici rapid când expiră inspecția tehnică periodică a mașinii tale? Vrei să știi cum trebuie să procedezi dacă ai pierdut cartea de identitate a vehiculului sau cum să obții o programare într-o reprezentanță? De acum poți vorbi și cu RAReș, noul nostru coleg virtual care a fost creat pentru a răspunde întrebărilor voastre 24 de ore din 24 pe site-ul Registrului Auto Român”, conform RAR.

RAR îl prezintă pe RAReș, chatbotul cu care vor putea interacționa românii

RAR arată că „Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun, dar și prietenos, pentru că are capacitatea de a procesa volume mari de informații și de a înțelege limbajul natural uman”.

Pe măsură ce va interacționa cu utilizatorii, RARes va învăța continuu din aceste schimburi de informații și va fi mai performant și mai precis în furnizarea de răspunsuri și soluții personalizate. Cu ajutorul lui RAReș simplificăm accesul la informațiile despre serviciile și procedurile Registrului Auto Român, fie că accesați site-ul de pe un computer de birou sau de pe un smartphone”, se menționează în finalul comunicatului.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O casă a ars într-un incendiu la Câmpia Turzii. Accesul pompierilor, îngreunat de mașinile parcate

Publicat

De

Incendiu Câmpia Turzii

Incendiu la o casă din Câmpia Turzii. Flăcările au izbucnit din interiorul casei și au distrus și o parte din acoperiș.

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit la incendiu care a avut loc marți seara în pe strada Cicoarei.

O casă a ars într-un incendiu la Câmpia Turzii. Accesul pompierilor, îngreunat de mașinile parcate

Apelul de urgență a venit în jurul orei 20.10, iar la misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă.

Până la sosirea echipajelor ISU Cluj, prima intervenție a fost asigurată de către SVSU Câmpia Turzii.

Pompierii au întâmpinat dificultăți în privința accesului, din cauza autoturismelor parcate și a străzii înguste.

Potrivit ISU Cluj, incendiul s-a manifestat la interiorul casei și parțial la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

Din fericire, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Studenții, masteranzii și doctoranzii sub 30 de ani beneficiază de abonamente de transport GRATUITE

Publicat

POS autobuze Cluj-Napoca

Primăria Municipiului Cluj-Napoca si Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că studentii, masteranzii si doctoranzii cu varsta sub 30 de ani, înscriși în anul universitar 2024-2025 la Universitatile din Cluj-Napoca la învățământ cu frecvență, beneficiaza de abonamente de transport gratuite, astfel: reducere de 90% conform Art. 128 alin (3) din Legea invatamantului superior nr. 199/2023, la care se adauga decontarea de 10% din partea Primariei Municipiului Cluj-Napoca, conform H.C.L. Nr. 712/2023.

Incepand cu 01.10.2024, modalitatea de acordare a gratuitatii se modifica la solicitarea universitatilor, astfel : abonamentele de transport se vor achita la Centrele de vanzare C.T.P. si vor fi decontate studentilor de catre universitati, conform normelor stabilite de acestea. Mai multe informatii se pot obtine de la departamentul responsabil din cadrul universitatilor.

CTP Cluj: Studenții, masteranzii și doctoranzii sub 30 de ani beneficiază de abonamente de transport GRATUITE

Abonamentele pentru studenti se elibereaza in baza carnetului de student vizat:

– Abonament lunar pentru studenti, valabil pe toate liniile in Cluj-Napoca, calatorii nelimitate- 95 de lei;

– Abonamente lunare cu reducere pentru studentii cu domiciliul stabil in comuna Floresti:

– Ab.red.stud Floresti si Tauti-CJ.N + 1 linie Cj.N- 103,50 lei

– Ab. red. studenti Luna de Sus-Cj.N + 1 linie Cj.N- 121,50 lei

– Abonamente lunare gratuite pentru studentii cu domiciliul stabil in comunele Apahida, Baciu si Gilau pentru deplasare din comuna de domiciliu in Cluj-Napoca.

Abonamentele cu reducere si gratuite obtinute in baza carnetului de student se vor putea prelungi ulterior si de la AUTOMATELE din statii, inainte de expirarea abonamentului de pe card. Va rugam sa solicitati TIPARIRE CHITANTA de pe ecranul automatului, inainte de a face plata, pentru a o depune pentru decont.

Citește mai departe

EVENIMENT

Banca pentru Alimente București inaugurează un nou HUB logistic. Mai multe alimente salvate, mai multe VIEȚI ajutate

Publicat

dcim100mediadji 0059.jpg

După aproape nouă ani de activitate, Banca pentru Alimente București, alături de Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, parteneri de încredere și susținători, deschide un nou hub logistic modern, în noul parc Logicor Bucharest III Pallady, situat strategic, la ieșirea spre Autostrada Soarelui, pentru a facilita desfășurarea activităților.

„Prin această deschidere, Banca pentru Alimente București marchează o nouă etapă în misiunea sa de a contribui la lupta împotriva risipei alimentare. Acest nou spațiu, un adevărat „acasă al binelui”, răspunde nevoii urgente de a reduce risipa alimentară și de a oferi sprijin persoanelor vulnerabile din regiune, precum și din întreaga țară. În contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Risipei Alimentare, Banca pentru Alimente subliniază importanța colaborării în salvarea hranei și susținerea celor aflați în dificultate.

Banca pentru Alimente București inaugurează un nou HUB logistic. Mai multe alimente salvate, mai multe VIEȚI ajutate

Noul hub logistic, de 1.913 mp, oferă un spațiu adecvat, cu facilități moderne, inclusiv 224 mp de zone cu temperatură controlată pentru depozitarea alimentelor perisabile, precum fructe, legume, lactate, carne și produse congelate. Comparativ cu spațiul anterior, noul spațiu oferă capacitatea necesară atât pentru a face față cerințelor în creștere din prezent, cât și pentru a răspunde provocărilor viitoare. Această extindere nu doar îmbunătățește eficiența operațională, ci și permite un flux mai bun al alimentelor, asigurând o distribuție mai rapidă și mai eficientă către organizațiile caritabile partenere.

Deschiderea noului depozit a fost posibilă prin implicarea partenerilor și susținătorilor Băncii pentru Alimente: Lidl România și Metro România, în calitate de parteneri principali, alături de alți parteneri  cheie  care sprijină în mod curent activitatea Băncilor pentru Alimente: Edenred România, PENNY | REWE, Auchan România, CHEP România,  Gebrüder Weiss, Arbomedia, precum și a Federației Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și a Federației  Europeane a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

„Banca pentru Alimente București poate acum să gestioneze mai eficient un volum mare de alimente”

În contextul noilor reglementări privind reducerea risipei alimentare, acest hub logistic devine o resursă esențială pentru ca alimentele care se află la risc de pierdere sau risipă, dar care sunt încă în termen și bune pentru consum, să-și recapete valoarea, transformându-le în sprijin concret pentru cei care au mai multă nevoie de hrană.

Fiecare aliment salvat în acest spațiu se va transforma în porții de hrană  pentru copii din centre de zi, bătrâni singuri sau aflați în cămine, familii aflate în pragul sărăciei, oameni fără adăpost și multe alte persoane aflate în dificultate. Cu facilitățile extinse și capacitatea de colectare mult îmbunătățită, Banca pentru Alimente București poate acum să gestioneze mai eficient un volum mare de alimente, asigurându-se că acestea ajung acolo unde este cea mai mare nevoie.

„Banca pentru Alimente București a fost prima inițiativă de acest tip din România”

„Inaugurarea acestui hub reprezintă un moment decisiv pentru activitatea noastră. Creșterea capacității de colectare și redistribuire ne permite să sprijinim și mai multe persoane aflate în dificultate. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără partenerii noștri de încredere, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea și sprijinul primit. Împreună, ne asumăm responsabilitatea de a salva mai multe alimente, de a susține comunitățile vulnerabile și de a proteja mediul. Împreună facem Binele mai Bine — acum, cu și mai multă forță”, a declarat Gabriel Sescu, președintele Băncii pentru Alimente București.

banca pentru alimente bucuresti

Fondată în 2016, Banca pentru Alimente București a fost prima inițiativă de acest tip din România, urmând modelul Băncilor Europene. De atunci, a reușit să salveze peste 11.419 tone de alimente, în valoare de peste 142.000.000 de lei, oferind astfel 22.838.000 de porții de hrană către 176  de organizații caritabile din București și județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Argeș, Prahova, Buzău și Teleorman care oferă servicii sociale, educaționale și de recuperare pentru 69.430 persoane din categorii vulnerabile. Peste 2.100 de tone din alimentele salvate au fost distribuite către celelalte opt Bănci Regionale pentru Alimente, membre ale FBAR, asigurând astfel un sprijin constant pentru organizațiile din toată țara.

Noul „acasă” reprezintă un pas important în consolidarea capacității de a reduce risipa alimentară și de a răspunde nevoilor tot mai diverse ale celor aflați în dificultate. Prin extinderea capacităților sale logistice, Banca pentru Alimente București își propune să își amplifice impactul social, oferind sprijin organizațiilor caritabile care ajută persoane vulnerabile — de la copii din centre de zi și de recuperare, la bătrâni rămași fără sprijin, persoane fără adăpost, victime ale violenței domestice și ale traficului de persoane”, a comunicat Banca pentru Alimente București.

Despre Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente membre din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați formează o rețea națională de solidaritate dedicată reducerii risipei alimentare și sprijinirii persoanelor aflate în dificultate. Acestea salvează de la pierdere și risipă hrana, prin preluarea gratuită a alimentelor de la companiile partenere  din lanțul agroalimentar și donarea acestora către organizațiile caritabile, contribuind astfel la reducerea sărăciei și a impactului negativ asupra mediului.

FBAR se inspiră și împărtășește modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA) și este recunoscut ca membru asociat al acesteia. În viziunea FBAR și a Băncilor pentru Alimente membre, nimănui nu trebuie să-i fie foame, iar a oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară a cărei satisfacere nu poate întârzia. Prin misiunea lor, Băncile pentru alimente contribuie în mod direct la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) la care și România s-a angajat, în special în ceea ce privește reducerea cu 50% a risipei alimentare până în 2030, prin promovarea consumului și producției responsabile, precum și a obiectivelor de reducere a foametei și de combatere a schimbărilor climatice.

De la înființarea primei Bănci în București și până în prezent, Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente a salvat de la risipă peste 25.000 tone de alimente, în valoare de peste 292.000.000 lei, transformându-le în aproximativ 50.572.730 de porții de hrană pentru 290.841 persoane aflate în dificultate, aflate în grija a 795 organizații caritabile partenere. În mod constant, activitatea rețelei este sprijinită financiar, operațional, logistic și prin donații constante de alimente de către 153 parteneri, în principal din domeniul agro-alimentar.

Pentru mai multe informații: office@bancapentrualimente.ro; 0771 235 977

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax