Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

„Litoralul pentru toți”. Ce tarife vor fi în stațiunile de la Marea Neagră din septembrie

Publicat


Programul „Litoralul pentru toți” începe la data de 1 septembrie. Turiștii care merg la mare vor plăti mai puțini bani pentru cazare decât în sezonul estival.

Cazarea la mare va fi mai ieftină pentru cei care vor să petreacă un sejur în stațiunile românești de la mare, potrivit Alba24.ro.

„Litoralul pentru toți”. Ce tarife vor fi în stațiunile de la Marea Neagră din septembrie

Astfel, de la 1 septembrie, turiștii vor plăti cu până la 200 de lei mai puțin cazarea pe noapte, față de prețurile din sezonul estival, cel puțin potrivit ofertelor de până acum.

Majoritatea ofertelor disponibile pe litoralulromanesc.ro sunt de două și trei stele, însă sunt cazări și la patru stele. De asemenea, hotelurile au oferte speciale pentru această perioadă și unele cer plata în avans.

Mai jos, câteva oferte pentru cazare la începutul lunii septembrie la mare.

În Mamaia, este disponibilă cazare cu 153 lei/noapte sau 158 lei/noapte pentru două persoane în perioada 3-9 septembrie, la trei stele (Hotel Romantic sau Voila).

În alte unități de cazare, pentru aceeași perioadă, prețurile sunt de 275 lei/noapte cu mic dejun (Sara Boutique) și mai ieftin din 7 septembrie (199 lei/noapte) sau din 10 septembrie (165 lei/noapte).

În Eforie Nord, la patru stele, tariful este de 385 lei/noapte (Hotel Union), în perioada 4-6 septembrie, cu mic dejun inclus.

La trei stele, în aceeași stațiune, puteți găsi cazare de la 78 lei/noapte (Hotel Diana sau Neptun Resort), din 10 septembrie.

În Saturn, sunt oferte de la 105 lei/noapte, din 7 septembrie, la două stele (Hotel Saturn) sau 215 lei/noapte la trei stele (Hotel Cerna).

În Venus, la două stele este tarif de 120 lei/noapte din 3 septembrie sau de 108 lei/noapte din 13 septembrie (Hotel Venus). Tot din 3 septembrie, în aceeași stațiune, la trei stele una dintre oferte este de 157 lei/noapte sau la patru stele de 187 lei/noapte (Hotel Dana Resort).

În Neptun-Olimp, la două stele se plătește 90 lei/noapte (Hotel Calatis) din 10 septembrie sau 123 lei/noapte din aceeași dată la trei stele (Hotel Miorița).

În Mangalia, la Hotel Corsa (trei stele), tarifele pornesc de la 230 lei/noapte.

Hotelurile își actualizează ofertele și în unele cazuri sunt și condiții de preț pentru last minute.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Publicat

De

Șerban Grațian, fost președinte al CJ Cluj

Șerban Grațian, fost președinte al Consiliului Județean Cluj a murit.

Trista veste a fosn anunțată de Alin Tișe, actualul președinte al CJ Cluj.

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Șerba Grațian a condus Consiliul Județean Cluj între anii anii 2000-2004.

„O veste tristă, în prag de Înviere: Șerban Grațian a plecat dintre noi la cele veșnice. A fost președintele Consiliului Județean între anii 2000-2004 și Cetățean de onoare al județului Cluj.

Dumnezeu să îl aibă în paza Sa!
Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis pe pagina de Facebook președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Publicat

De

Mașină arsă la Sânmărtin în Cluj

O mașină a ars în totalitate în localitatea Măhal, din comuna clujeană Sânmărtin.

Din fericire nu au fost victime.

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente pentru stingerea incendiului care a distrus mașina.

La fața locului a acționat echipajul de la Punctul de Lucru Gherla, iar echipajele ISU au găsit autoturismul cuprins de flăcări.

Potrivit pompierilor clujeni nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni la compartimentul motor.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. De Ziua Tineretului – 2 Mai – un nou monument în Cluj-Napoca

Publicat

Monument

Clujul este orașul cu cele mai usturătoare prețuri, dar este și un oraș al monumentelor. Unele frumoase, unele bizare, altele de-a dreptul nereușite. Nu trebuie să fii vreun exeget, critic de artă să îți permiți să afirmi că statuia lui Avram Iancu ca monument e un amestec nereușit de artă modernă cu o imitație de sculptură țărănească care îl reprezintă pe crăișorul frumos și tragic al munților cu un cap diform și hâd, pe un trup disproporționat, cu un paloș care se folosise cu o mie de ani in urmă pe vremea cavalerilor teutoni, sau mă rog, mai aproape de timpurile noastre, cu o lopată de cricket.

”Stâlpii împușcați” din centrul Clujului din Piața Unirii, în proximitatea eternului neamenajat Hotel Conti, se dorea o închinare în memoria eroilor împușcați la Revoluția din Decembrie 1989. Niște pari strâmbi de care cu siguranță nici pictorul Lucian Matiș, nici actorul Călin Nemeș (împușcați în acele evenimente) nu sunt foarte mândri din Lumea de Dincolo.

Parc pentru copii

Recent este semnalat un alt monument bizar în Parcul Babeș, pardon, ”Iuliu Hațieganu”, după numele celui care a donat teren din averea proprie pentru sport și recreere copiilor și tinerilor.

În acest parc era amenajat un foarte frumos loc de joacă pentru copii. Inițial cu aparate din lemn, foarte prietenoase care din păcate au fost înlocuite, fără a fi fost stricate, prin niște chestii din tablă și plastic așa cum sunt și prin alte colțuri înghesuite ale orașului (pentru a închide gura cârcotașilor că nu sunt locuri de joacă prin muncipiul de cinci stele).

Sigur că prezența copiiilor deranjează și este mai comod să fie mai multă liniște așa că, în prezent, au fost demontate și tăblăria și plasticele.

Au rămas niște stâlpi destul de asemănători cu stâlpii împușcați din centru și cu ocazia Zilei Tineretului, 2 Mai, poate fi declarat ca un monument în memoria locurilor de joacă și promenadă pentru copii și tineri. Nu este mai urât decât altele prin oraș.

După cum se poate vedea monumentul are și o utilitate practică. Copiii și tinerii se pot învârti în jurul acestor stâlpi de plastic.

Bani pentru alte proiecte

Monument

În jurul lor se pot învârti și aceia care din grămada mare de bani care se adună la Universitatea ”Babeș Bolyai”, cea mai mare din țară atât ca număr de studenți cât și ca și secții, la Consiliul  Județean Cluj, unul din cele mai mari și bogate județe din România, la Primăria Cluj-Napoca, nu chiar cel mai sărac oraș, deci, din toate aceste purcoiae de bani nu s–a reușit achiziționarea unui teren pe care să se facă un nou și mare Parc sportiv. Un privat a reușit cumpărarea terenului Carbochim pentru a face un super mall etc.

Doctorul Iuliu Hațieganu a reușit să doneze un asemenea teren din averea proprie! Cei care conduc instituțiile publice nu s-au îndurat din banii noștri să facă un asemenea parc .

La poluarea și stresul de acum, numărul de studenți și IT-iști condamnați la muncă statică ar fi mult mai mare nevoie ! În plus ni se pare că toate construcțiile care s-au ridicat în Parcul ”Iuliu Hațieganu” sfidează testamentul marelui doctor.

Până la problemele juridice să rămânem la cele estetice și… de omenie. De drag de oameni, de sport și copii.

În Parcul Babeș, ”Iuliu Hațieganu”, se inaugurează azi ”Monumentul Ruinelor Parcurilor de Joacă și Promenadă”. Cui i se datorează monumentul? Ministerului Educației, Universității ”Babeș-Bolyai”, Consiliului Județean, Primăriei, Clubului sportiv municipal ”U” Cluj, Direcției Județene pentru Protecția Copilului, Fundației Soros, UDMR-ului?

Monumentul există și poate fi ”admirat”. Spre rușinea noastră, a tuturor.

Mihai Moldovan

Citește mai departe

EVENIMENT

Un avion s-a stricat pe Aeroportul din Cluj. Zeci de turiști au plecat cu întârziere spre Hurghada

Publicat

Avion plecat cu întârziere de la Cluj spre Hurghada

Incident neplăcut pentru zeci de turiști care au fost nevoiți să aștepte cu orele pentru a pleca spre destinația de vacanță. Asta după ce avionul cu care urmau să zboare spre Hurghada s-a srtricat pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

Incidentul a avut loc pe Aeroprtul Internațional Cluj-Napoca, marți, 30 aprilie, când aeronava trebui să decoleze la ora 8.00.

Un avion s-a stricat pe Aeroportul din Cluj. Zeci de turiști au plecat cu întârziere spre Hurghada

Turiștii care au cumpărat excursia din Egipt prin compania Der Tour au fost foarte nemulăumiți de modul în care au fost tratați.

Unul dintre pasageri a declarat că a atunci când urmau să facă check-in-ul li s-a spus că avionul s-a stricat, potrivit foaiatransilvana.ro , dar și că nimeni de la agenția de turism nu le-a răspuns la telefon.

Tot acesta a mai spus că angajații firmei s-au dus la București cu o mașină, după piese de schimb.

Foto: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax