ACTUALITATE
„Lipsă de profesionalism și bun simț, alături de umilință și nesimțire”. Ce a pățit un clujean la Clinica Medicală 3

Zeci de minute în fața unui cabinet medical. Cu programare. Din nefericire, mulți pacienți se confruntă încă cu astfel de probleme și la Cluj-Napoca.
Clujeanul Horea Dan a și făcut publică experiența nefericită pe care a avut-o la Clinica Medicală 3, unde s-a dus cu programare pentru un consult. Așa speră, spune el, că se va face odată ordine.
„Lipsă de profesionalism și bun simț, alături de umilință și nesimțire”. Ce a pățit un clujean la Clinica Medicală 3
„Lipsă de profesionalism și bun simț, alături de umilință și nesimțire. Asta primești la Endocrinologie/ Gastroenterologie Cluj!
În urmă cu câteva luni mi-am făcut o programare la endocrinologie – Medicală 3. Am așteptat să vină ziua cu pricina. Apoi m-am prezentat și am început cu așteptarea de rigoare – chiar dacă aveam precizată inclusiv ora. După vreo oră și jumătate mi-a venit rândul. Mi-au explicat că Dr. Procopet lipsește, dar se ocupă o rezidentă. Ok …
M-am așezat pe scaun, iar domnișoara a început să mă chestioneze. Nici măcar nu mi-a aruncat o simplă privire. Ciudat a fost că după ce m-a întrebat despre ce cred eu că-mi face rău, i-am răspuns Pepsi, a zis să beau Cola…! Bine, m-a întrebat dacă am alergie la ceva, și i-am răspuns că am la proști și nesimțiți. Și uite așa i-am atras privirea… Mi-a prescris ceva și mi-a spus să revin după trei luni, adică azi, dar înainte să merg la laborator pentru recoltare sânge. Am avut noroc cu o d-nă asistenta drăguță care a insistat la colega de la laborator, care era deja sătulă pe acea zi – chiar dacă pe orar încă ar fi trebuit să muncească.
Așadar, azi am revenit la <<locul faptei>>, de unde am fost redirecționat la secretariat pentru internare de zi. De acolo am fost retrimis la recoltare sânge. Am revenit la laboratorul unde am fost dată trecută, unde după vreo 25 minute am aflat că trebuie să merg în alt loc – la niște containere. Am rezolvat și am revenit la secretariat, unde am întrebat ce fac în continuare. Mi-au răspuns ca mă va chema cineva. Am stat încă 15 minute să se întâmple ceva. Totuși, un brancardier amabil mi-a sugerat să merg la cabinetul Dr. Procopet.
Am urcat la et. 2 la cabinet. Tocmai intra colegul de birou al acestuia. Pur și simplu sfidător a zis să aștept. Au trecut alte 20 minute și nimic. Omul a închis ușa cu cheia, degeaba am bătut la ușă…!
Apoi o doamna în vârstă, care părea să știe ce se întâmplă acolo, mi-a spus să caut rezidenta doctorului – <<că ei fac toată treabă, nu medicul>>.
Am mers în celălalt capăt de hol unde era cabinetul acestora, am întrebat și iar mi-au spus să aștept. După vreo 5 minute a apărut o tânără, care cu voce ridicată și extrem de ofuscata mă punea la punct, că vezi Doamne trebuie să aștept 12 ore pentru ecografie.
No’ ăsta a fost momentul în care am explodat.
Atunci au apărut de peste tot medici, asistente, toți – ca la urs.
Unul dintre medici, care inițial a încercat să mă calmeze, după ce m-a văzut cât de vehement eram, a tranșat problema: să-i faceți externare! A avut mare noroc că nu am trecut la alt nivel de comunicare!
De mult nu am trăit așa momente. Nu știu de ce scriu acum, dar poate văd cei care-l plătesc pe Procopet.
Nu sper să-i prindă rușinea, ci poate se face ordine în debandada și indisciplina de acolo.
P.S. Nu știu cine-i plătește/ verifică pe băieți ăștia, dar e clar că acolo aceasta-i starea de fapt, adică una mizerabilă! Din păcate oamenii stau și îndură, că de, ăia i sunt jupâni! Căutându-l pe Dr. Procopet pe internet, l-am găsit la un cabinet privat, unde poate nu întâmplător am dat de poza cu debarasarea… Lasă domnule pe alții, că nu suntem bătaia ta de joc!
Închei prin a spune că nu generalizez, deoarece am întâlnit și profesioniști în alte spitale. Oameni!”, a scris clujeanul pe pagina de Facebook.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Cluj-Napoca, în finala competiției pentru destinații turistice din România 2025. Puteți vota până în 25 martie

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns în finala competiției pentru destinații turistice din România, Destinația Anului 2025, la categoria ”Orașe care inspiră”.
Reprezentanții platformei Destinația Anului au precizat că această competiție se bazează exclusiv pe obiectivitate, nefiind suficient să se plătească o taxă de înscriere pentru a câștiga un premiu.
”Câștigătorii sunt desemnați de voturile unui Juriu de experți (peste 100), Vot Public (sute de mii de voturi) și Cercetare Sociologică reprezentativă național (mii de respondenți)”, arată organizatorii.
Potrivit calendarului, în perioada 12 noiembrie – 5 decembrie 2024 au fost acceptate nominalizări și înscrieri în Competiția Destinația Anului, iar în perioada 1-25 martie 2025 publicul se poate implica în competiție, votând destinația preferată din fiecare categorie.
În același timp, destinațiile primesc puncte pe baza votului juriului de specialiști și pe baza rezultatelor cercetării Destinația Anului.
Unde se poate vota
Câștigătorii celei de-a cincea ediții a competiției vor fi anunțați în cadrul Galei Destinația Anului 2025, care va avea loc în data de 8 aprilie 2025 în Sibiu.
Alături de Cluj-Napoca în finala categoriei ”Orașe care ispiră” au mai fost nominalizate orașele București, Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Târgu Neamț, Timișoara și Chișinău (R. Moldova).
Pentru a vota Cluj-Napoca intrați AICI.
ADMINISTRAȚIE
Continuă desființarea garajelor de tablă din Cluj-Napoca. Au fost trimise somații pentru demolarea a 220 de construcții

Primăria Cluj-Napoca continuă campania de desființare a garajelor vechi, anunțând că în prima jumătate a anului vor fi demolate 220 de astfel de construcții.
Viceprimarul Dan Tarcea a transmis că somațiile au fost deja emise pentru mai multe zone din oraș.
„Sunt pe strada Anghel Saligny, unde în urmă cu câteva zile am trimis somațiile pentru desființarea acestor garaje. De asemenea, am trimis somații și celor care dețin garaje pe strada Bucegi, pe strada 21 Decembrie, pe strada Progresului, în total 220 de somații au fost trimise, implicit 220 de garaje vor fi desființate în prima jumătate a anului. Vom continua cu desființarea garajelor până la ultimul garaj”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.
Peste 6.000 de garaje, desființate deja
Până în prezent, municipalitatea clujeană a demolat peste 6.000 de garaje din oraș, conform viceprimarului Dan Tarcea. Procesul va continua până la ultimul garaj de pe spațiul public.
Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu prin care administrația locală își propune să modernizeze zonele ocupate în prezent de garaje vechi, înlocuindu-le cu locuri de parcare și spații verzi.
EVENIMENT
Centre pentru transplant, boli rare, recuperare și psihologie, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca trece la un alt nivel. Se înființează Centrul de prelevare de organe și țesuturi, Centrul de expertiză pentru boli rare, Unitatea de recuperare neuropsihomotorie și un Compartiment de Psihologie.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea structurii organizatorice, a organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Noi centre înființate în cardul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii
Una dintre modificările propuse se referă la înființarea unor noi structuri în cadrul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv:
- Unitate de recuperare neuropsihomotorie
- Centru de prelevare de organe și țesuturi
- Centru de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare
- Compartiment de Psihologie
Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean
„Clujul și clujenii merită tot ce e mai bun în materie de sănătate. Deciziile luate au scopul de a asigura o cât mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul instituției spitalicești, precum și de a facilita accesul micilor pacienți la serviciile medicale de care au nevoie, cât mai aproape de casă, în condiții de maximă siguranță și confort. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Necesitatea înființării Centrului de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare este justificată de o serie de argumente de ordin medical, printre care:
- numărul subestimat al pacienților cu aceste boli
- lipsa raportării cazurilor
- absența unor Registre naționale pentru bolile rare și a unei rețele eficiente de centre medicale specializate în diagnostic, tratament și urmărire a acestor pacienți
- problemele legate de accesul la tratamente.
Unitate de recuperare neuropsihomotorie
În ceea ce privește Unitatea de recuperare neuropsihomotorie, aceasta va funcționa în cadrul Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică, situat pe Calea Mănăștur nr. 54 C, având ca obiect principal de activitate asigurarea asistenței medicale pentru îngrijirea pacienților cu deficiențe neuro-psiho-motorii.
Centrul de prelevare de organe și țesuturi este înființat în baza normativelor în vigoare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca fiind acreditat în domeniul transplantului, iar Compartimentul de Psihologie are ca scop centralizarea activității psihologilor de la nivelul unității sanitare.
CLUJ24 TV
VIDEO. Diana Șoșoacă: Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI

Președintele SOS România, Diana Șoșoacă, s-a aflat la Cluj-Napoca la o conferință regională a partidului, ocazie cu care a participita și la podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu. Mai jos aveți câteva din declarațiile Dianei Șoșoacă.
Miron Manega, zice ”Noi ar trebui să stăm în aceeași celulă, dar ce facem că tu ești femeie și eu bărbat?” Păi zic că acum pe baza unei cereri te declar bărbat și vin și eu la tine să stăm în celulă.
România nu mai există. O dată cu 5 octombrie 2024 statul român s-a desființat. Credeți-mă ce vă spun: din punct de vedere juridic noi nu mai avem țară, iar de luni încolo voi face cele mai multe demersuri și proceduri pentru că alegerile din România să nu fie recunoscute la nivel international.
Ordin de la Bruxelles
Tot ceea ce se întâmplă în România este cu ordin de la Bruxelles, de la Ursula von der Leyen. Ea îmi sapă groapa mea, eu îi sap groapa ei. Adevărul e că dacă să ne uităm la fizic, s-ar putea să îi sap groapa mai repede, ca am mai multă forță.
Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI.
Uniunea Europeană este condusă de niște incompetenți, inculți, într-un cuvânt, proști. Credeți-mă că sunt mai proști decât proștii noștri de la guvernare și de la prezidenție. Nu mi-am închipui că există politicieni mai proști ca ei noștri.
Despre Zelensky și Rusia
În Ucraina e totul finalizat de mult. Zelenski a pierdut războiul. Hai să fim serioși, nici Bonaparte n-a reușit să învingă Rusia.
Uitați-vă la Rusia, le-am spus tuturor, băi, dacă nu știți politică, măcar deschideți o hartă, că sunteți pe internet. Uitați-vă la harta lumii. Și uitați-vă cât e Rusia și cât e Europa, despre ce vorbim.
Asta este doctrina de epicentru, dar care vine și sparge tipare, da? Și de fapt se bazează foarte mult pe doctrina politică eminesciană. Eminescu a fost un eminent om politic și un eminent gânditor de politică.
Noi tot ceea ce trebuie să facem este să privim cu pozitiv viitorul nostru. Chiar dacă acum tot ceea ce înseamnă rating-ul de țară este la pământ, într-un fel este foarte bine. Să știți că nu se poate schimba un sistem. Ne dăm înapoi să ne luăm avânt, nu? Corect. Deci, trebuie resetat totul.