Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Judecătorul clujean Cristi Danileţ, sancţionat pentru o postare pe Facebook. Sancţiunea primită de judecător şi motivul

PublicatJudecătorul clujean Cristi Danileţ a rămas cu sancţiunea iniţială pentru o postare pe Facebook, după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj a fost sancţionat disciplinar în anul 2019 pentru un mesaj postat pe Facebook.

Instanţa supremă a respins contestaţia făcută de Danileţ împotriva deciziei din 7 mai 2019 luată de Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, prin care magistratul a fost sancţionat cu o diminuare de 5% din indemnizaţie, pe o perioadă de 2 luni. Lui i se reproşa încălcarea unui articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv “manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Cristi Danileţ a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară în legătură cu un mesaj pe care l-a postat pe pagina de Facebook, în data de 9 ianuarie 2019.

“Poate că cineva remarcă totuşi succesiunea atacurilor, destructurărilor şi decredibilizărilor la adresa următoarelor instituţii: DGIPI, SRI, SPP, Poliţia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus şi tare a ‘abuzurilor instituţiilor de forţă’. Ştim cu toţii ce ar însemna lipsirea de eficienţă sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituţii: servicii, poliţie, justiţie, armată? Şi, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispoziţiilor art. 118 alin. (1) din Constituţie potrivit cărora ‘Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea democraţiei constituţionale’? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind … democraţia, că tot am văzut azi că e în scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizaţi că ar fi … constituţional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor”, scria Cristi Danileţ pe Facebook.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Razvanta Alexandry

    mai 20, 2020 la 10:31 am

    Acest fapt, dovedește ca Justiția trebuie reformata. Dacă un judecător corect, imparțial,și onest, cum rar mai găsești în România, a fost sancționat de gașca de judecători cu afinități politice, care își apară privilegiile, și pe cei care i-au cocoțat în funcții înalte pe baza de obedienta,acest lucru arata ca Justiția trebuie reformata, depolitizarea,”DESECURIZATA” și așezată pe valori și principii Europene.Nu ar fi rău să se introducă sistemul american cu Jurați Civili(CURTEA CU JURI) în procesele penale, deoarece nu este logic și normal, ca decizia de condamnare sa o ia 1-3-sau 5 judecători,și plățile pt.paza,intretinerea condamnaților, sa le plătească societatea civila,prin stat.Normal este ca judecătorii sa conducă ședințele de judecata și întreg procesul, sa stabilească pedepsele, dar decizia de vinovat sau nevinovat sa o ia,jurații aleși aleatoriu de către instanta. La fel ca în SUA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Adio, rable pe stradă. Legea care ne scapă de ele a fost adoptată

Publicat

Mașinile care sunt parcate pe domeniul public și nu au fost folosite timp de șase luni vor fi considerate abandonate, conform unui nou criteriu votat miercuri, în Camera Deputaților. De asemenea, sub incidența legii vor intra și vehiculele înmatriculate în străinătate, în timp ce primăriile vor putea ridica vehiculele abandonate mult mai repede.

Parlamentarii au decis să scurteze perioada în care un vehicul poate să stea nemișcat în parcările publice, precum și introducerea dovezii de achitare a taxelor auto, a amenzilor și a dovezii efectuării ITP-ului de către proprietar în 5 zile de la prima somație, anunță monitorulcj.ro.

Astfel, „vehicul abandonat” este acela care să află pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale de minim 6 luni, al cărui proprietar sau aparținător legal este cunoscut, dar există dovezi care să indice că autovehiculul nu poate circula, întrucât nu îndeplinește condițiile legale.

Cristian Lungu

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vezi cum va arăta malul Someșului din Cluj în 2023

Publicat

Spaniolii de la Practica au câștigat concursul de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România și Primăria Cluj-Napoca pentru proiectul de refacere a malurilor Someșului, anunță media9.ro. Proiectul va costa 123 de milioane de lei, iar 89,6 vor fi acoperiți din fonduri europene. Termenul de finalizare este 30.04.2023.

Lucrările de amenajare se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 de metri pătrați și va include malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, Parcul Rozelor și Parcul Iuliu Hațieganu.

Iată propunerile spaniolilor, conform media9.ro:

· Zona platoului Sălii Sporturilor se va reorganiza. Va rămâne o parcare temporară, dar cea mai mare parte a betonului va lăsa locul vegetației și va putea găzdui evenimente publice.

· Scuarul de lângă Camera de Comerț și Industrie ar urma să fie remodelat; acolo vor fi gradene și spațiul se va conecta cu actuala parcare din spatele instituției, unde se va realiza o piațetă.

· Strada Gavril Muzicescu va fi pietonalizată, iar strada Sigismund Toduță va fi gândită cu piste de biciclete, pentru a fi o conexiune naturală la podul care ar urma să vină dinspre Cluj Arena.

· Zona Someșului din dreptul Sălii Sporturilor va avea insulițe legate de mal cu podețe de lemn.

Cristian Lungu

Foto: media9.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tătaru vrea sa ia spitalele de la Primării după alegerile parlamentare

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că reforma sistemului de sănătate din România va începe cu modificarea Legii 96/2005, prin care spitalele importante vor trece din administrarea primăriilor în cea a Ministerului Sănătății. Astfel, se urmărește depolitizarea unităților medicale.

„Legislația trebuie schimbată, însă Partidul Național Liberal nu deține majoritatea în Parlament”

„Ne gândim ca după următoarele alegeri parlamentare să putem face acest lucru. Avem în intenţie modificarea Legii 95 (95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – n.r.), reforma în sănătate, tocmai pentru faptul că are peste 1.000 de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală la câte modificări s-au făcut”, a afirmat ministrul Sănătăţii la B1 TV.

Ultimul exemplu de numire politică a avut loc la spitalul Câmpeni, județul Alba, când Valentin Gog, un director de restaurant, a fost numit în funcția de manager interimar al spitalului din Câmpeni, județul Alba, de către Nelu Tătaru.

Vezi aici: Schimbare cu scandal la vârful Spitalului Câmpeni. Șeful PSD Alba și primarul orașului, despre noul manager: ”un chelner”

Cristian Lungu

Citește mai departe

ACTUALITATE

 Deputatul Horia Nasra vrea viitorul metrou din Cluj legat la nodul de Autostradă de la Gilău!

Publicat

Proiectul de suflet al primarului Emil Boc, metroul metopolitan, a stârnit multe controverse încă de la anunțarea lui. Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, susține racordarea acestuia la nodul de autostradă de la Gilău.

„Am spus-o în mai multe rânduri, proiectul Metrou Cluj trebuie să înceapă din Gilău, de la nodul de autostradă, și, minim, până în zona parcurilor industriale din Jucu. De asemenea, construcția a cel puțin două parcări tip Park & Ride, în apropierea celor două extremități ale sistemului de metrou, este imperios necesară.

Am solicitat în mai multe rânduri, primarului Emil Boc, să reactiveze activitatea din asociația metropolitană pe care o prezidează. Este nevoie de dialog, idei și inovație pentru zona metropolitană Cluj. Emil Boc nu poate conduce asociația prin cafele individuale cu primarii din zonă, ci prin ședințe de grup, în cadrul asociației, cu accesul presei și de ce nu a celor din societatea civilă interesați de proiectul Metrou Cluj.

Salut faptul că primarul din Florești susține proiectul Metrou Cluj, în sensul legării rețelei de metrou cu nodul de autostradă. Poate se trezește și Emil Boc din somnul administrativ și înțelege oportunitatea de dezvoltare a zonei metropolitane”, arată deputatul în comunicatul său.

Citește mai departe