EVENIMENT
Ioan Drăgan: Arhivele Naționale ar trebui să treacă în subordinea directă a GUVERNULUI. Să nu mai fie la MAI

Fostul director al Arhivelor Naționale ale României (ANR) și ale filialei Cluj, Ioan Drăgan, a demonstrat faptul că ieșirea Arhivelor Naționale de sub tutela MAI reprezintă o problemă urgentă, care nu mai suportă amânare.
”Ministerul a anihilat în ultimii ani, cu un cinism greu de egalat, toate tentativele de salvare și reformare a ANR, ignorând sau anulând pe rând Strategia – 2015, Auditul de performanță al Curții de Conturi – 2017 și proiectul Legii Arhivelor – 2019. Două dintre acestea, Strategia ANR 2015-2021, promovată prin Hotărâre de Guvern, și proiectul de Lege PLx-31/2019, fiind elaborate și promovate chiar de către MAI, care ulterior s-a răzgândit !!?
A rămas însă consecvent în promovarea unor accese de autoritarism și secretomanie, de tipul celor care au declanșat reacția vehementă justificată a mediului intelectual, pe care le impune fără drept de replică unei instituții eminamente civile și destinate diseminării largi a informației publice.
Dacă agreăm premisa de mai sus, urmează firesc întrebarea: care este locul cel mai potrivit al ANR în ierarhia administrativă a țării?
În subordinea unei autorități centrale
În opinia mea, ANR trebuie să fie așezată în dependența unei autorități centrale a statului, unde instituția își poate manifesta și îndeplini maximal funcțiile și atribuțiile sale fundamentale.
Viitoarea autoritate de tutelă trebuie să poată asigura cumulat următoarele:
- afirmarea specificului complex al ANR: administrativ, patrimonial-cultural, științific, identitar și exercitarea plenară a funcțiilor sale publice prevăzute de lege;
- autonomia funcțională a ANR, ca unică autoritate de reglementare și control în domeniu;
- să aibă autoritate interministerială și să potențeze autoritatea interministerială a ANR, întrucât aceasta îndrumă și controlează circuitul documentelor și arhivele tuturor creatorilor de arhivă publici și privați de interes public, cu unele excepții, inclusiv ale ministerelor și celorlalte instituții centrale ale statului;
- buget distinct adecvat, condițiile materiale și personalul necesare pentru funcționarea curentă și pentru conservarea patrimoniului arhivistic; în primă instanță, să asigure realizarea obiectivelor din Strategia 2015-2021, menite a restabili capacitatea funcțională a instituției la parametri normali;
- să fie, la rândul ei, instituția tutelară, cointeresată direct de serviciile ANR.
La Guvern în anumite state
Datorită specificului instituției, în lumea democratică nu există o soluție ideală, permanentă istoric, privind locul Arhivelor în structura instituțională.
În lume există practici diverse, determinate de organizarea internă și tradiția administrativă, de regulă în dependența unui minister: cultură, justiție, interne, dar și în subordinea guvernului, în subordinea parlamentului sau a președinției.
În Uniunea Europeană, Arhivele sunt majoritar în dependența Ministerului Culturii, dar în sisteme administrative descentralizate de tip arhive centrale – arhive de land, arhive de stat – arhive ale unităților administrative locale etc.
În structura directă a Guvernului se află în Austria, Estonia, Lituania, Scoția. Cu subordonare directă la Guvern – agenție federală în cadrul Administrației – sunt și Arhivele din Statele Unite, iar în Rusia Arhivele federale au trecut de câțiva ani în subordinea directă a Președinției.
Au fost la Învățământ
În România modernă, Arhivele Statului au fost în subordinea ministerului Învățământului / Instrucțiunii Publice de la 1862 până în 1951, iar de atunci încoace a Ministerului Afacerilor Interne. Ambele formule sunt, în opinia noastră, astăzi depășite.
În accepțiunea originară, valabilă și astăzi, Arhivele sunt un instrument al guvernării, prin informația generală organizată și administrată pe care o dețin și o pot pune la dispoziția decidentului politic și managerului de la orice nivel.
Instituția își păstrează în continuare rolul tradițional, de administrator principal al patrimoniului arhivistic istoric, care contribuie decisiv la dezvoltarea științei, culturii și identității comunitare și individuale a cetățenilor.
Digitalizarea arhivelor
În societatea informațională de astăzi Arhivele sunt chemate să joace roluri noi, mai complexe, în sectorul specific al gestionării informației publice. Instituția este chemată să intervină chiar în faza anterioară creării documentului electronic, în etapa generării metadatelor acestuia.
În 2016, a fost creată pe lângă Secretariatul General al Guvernului o comisie interministerială pentru elaborarea politicii de record management și arhivare a informației guvernamentale, care a însărcinat ANR cu elaborarea standardelor în domeniu, din păcate, repede abandonată.
Conform legislației în vigoare și noului proiect de lege a arhivelor, ANR are rolul de autoritate unică a statului în domeniul arhivelor, care elaborează normele și standardele și controlează aplicarea legii de către toți creatorii și deținătorii de arhivă, autorizează agenții economici privați cu activitate în domeniu, pe lângă mai vechea misiune de colectare și valorificare a patrimoniului arhivelor.
La SGG
Un fapt este, de la prima vedere, evident: acest rol nu se poate exercita din interiorul unui minister, oricare ar fi el, și oricare statutul ANR: departament, direcție sau direcție generală !
ANR trebuie să fie într-o poziție instituțională corespunzătoare, din care să-și poată exercita prerogativele menționate în mod eficient. Acest loc este, în opinia noastră, în structura instituției supreme a administrației de stat, ca agenție națională, în subordinea Secretariatului General al Guvernului.
În această poziție, Arhivele Naționale, învestite cu prerogativele legale corespunzătoare, vor putea contribui la optimizarea gestionării informației din sectorul public și la îmbunătățirea performanței administrației publice în ansamblul său, precum și la perfecționarea misiunii sale principale, de păstrător al memoriei naționale conservate în documentele de arhivă.
Totodată, urmând modele europene, menționate mai sus, vor putea contribui din apropiere la conturarea și implementarea politicilor guvernamentale în domeniul marilor aniversări naționale și la educarea publicului, cel tânăr în special, în spiritul democrației și al tradițiilor și valorilor naționale.
Decizia în această problemă, de maximă responsabilitate, aparține, desigur, factorului politic.
Noul statut și noua dependență a ANR urmează a fi inserate în proiectul de lege a arhivelor (PLx-31/2019) aflat la Camera Deputaților și care trebuie urgent repus pe agendă. Cu toții, însă, putem contribui și chiar avem datoria de a oferi o mână de ajutor, în dezbatere publică, la această mutare dificilă, de pe urma căreia vor avea de câștigat administrația publică la toate nivelele, cercetarea științifică și cultura națională, justiția și fiecare cetățean al țării.
Rezolvarea problemelor grave ale Arhivelor
P.S. Nu contest nicidecum prioritatea rezolvării accesului la așa-numitele ”clasificate”, blocate peste noapte prin abuz evident de autoritate.
Rezolvarea acestei probleme prin hotărâre de guvern, cum se intenționează, nu face decât să dea dreptate structurii din MAI care a generat scandalul, legiferând ca secrete informații care și-au pierdut demult acest caracter și desecretizându-le cu țârâita, dar nu va rezolva situația și gravele probleme ale Arhivelor țării.
Și nu va garanta nicidecum că excese similare nu se vor repeta în viitor, dacă nu se va soluționa cu aceeași urgență problema dependenței instituției Arhivelor Naționale”, a spus Drăgan.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Companie din Cluj, parteneriat cu MSI Defense pentru dezvoltarea unor sisteme avansate anti-dronă și anti-rachetă, bazate pe AI

Compania clujeană OVES Enterprise și MSI Defense Solutions din SUA anunță un parteneriat pentru livrarea de soluții de atenuare a amenințărilor de nouă generație, bazate pe inteligență artificială
Parteneriatul strategic urmărește integrarea capabilităților platformei Nemesis AI, dezvoltată de OVES Enterprise, în sistemele de apărare de generația următoare realizate de MSI, inclusiv aplicațiile EAGLS (Electronic Advanced Ground Launcher System) pentru contracararea dronelor și rachetelor.
Companie din Cluj, parteneriat pentru dezvoltarea unor sisteme anti-dronă și anti-rachetă
OVES Enterprise, companie românească specializată în dezvoltarea de soluții software complexe pentru industriile de apărare, aerospațială și securitate cibernetică, a semnat un memorandum strategic cu MSI Defense Solutions, integrator american de sisteme tactice avansate pentru apărare terestră și navală.
MSI este un partener de lungă durată al Departamentului Apărării al SUA și este recunoscută pentru expertiza sa în platforme de armament stabilizate și soluții de apărare anti-dronă și anti-rachetă, se arată într-un comunicat de presă.
Combinând experiența dovedită a MSI în sisteme de armament stabilizate și C-UAS EAGLS cu expertiza OVES Enterprise în AI și inginerie software, colaborarea răspunde unei provocări globale stringente: chiar și cele mai avansate sisteme de apărare convențională întâmpină dificultăți în a contracara noile amenințări, în special dronele autonome.
Nemesis AI transformă platforma într-o soluție complet autonomă
Zonele de conflict recente, se arată în comunicat, au evidențiat limitele tot mai mari ale tehnologiilor de apărare tradiționale în fața amenințărilor agile, rapide și greu de interceptat, precum dronele autonome. În acest nou tip de câmp de luptă, integrarea inteligenței artificiale cu viteza și precizia cerute de sistemele C-UAS (Counter-Unmanned Aircraft System – sistem de contracarare a dronelor) este esențială pentru eficiența operațională.
EAGLS este proiectat să funcționeze independent sau ca parte a unei rețele de apărare extinse, utilizând componente validate precum radare 360°, rachete ghidate laser și stații de armament telecomandate. Tehnologia Nemesis AI, platforma dezvoltată de OVES Enterpris va fi integrată în EAGLS, al MSI, pentru detectarea, clasificarea și interceptarea automată a amenințărilor Integrarea Nemesis AI transformă platforma într-o soluție complet autonomă de contramăsuri. Nemesis AI procesează volume mari de date în timp real, recunoaște, clasifică și anticipează amenințări complexe, susținând decizii tactice la o viteză inaccesibilă sistemelor tradiționale.
“EAGLS a fost conceput ca un sistem C-UAS ușor, mobil și asistat de radar, însă integrarea Nemesis AI îl duce la un alt nivel. Prin fuziunea dintre radar, recunoaștere vizuală în timp real și decizii AI la bord, permitem clasificarea și adresarea țintelor mai rapid și mai precis.
Este vorba despre scurtarea lanțului de reacție și decizie în neutralizarea amenințărilor, reducerea sarcinii operatorului și livrarea unei soluții autonome, stratificate, la un cost accesibil, capabilă să răspundă mai rapid decât evoluția noilor amenințări cu drone, direct în zonele tactice sensibile”, spune Nguyen Trinh, CEO al MSI Defense Solutions.
Sistem complet controlat de inteligența artificială
Parteneriatul va conduce la dezvoltarea unui sistem complet controlat de AI, capabil să intercepteze amenințări utilizând exclusiv senzori vizuali, fără dependență de radar sau GPS – o capabilitate inexistentă până acum pe piața globală.
OVES Enterprise va implementa o soluție avansată de fuziune de senzori – „super sensor fusion” – care combină camere RGB, termale și neuromorfe pentru a detecta și recunoaște amenințările în timp real. După identificare, Nemesis AI va clasifica amenințarea, va notifica Battle Management System (BMS) și va genera recomandări privind metoda optimă de interceptare în funcție de arsenalul disponibil.
Dronele de nouă generație vor fi interceptate utilizând doar date vizuale și AI
Întregul sistem va fi alimentat de hardware AI dedicat, dezvoltat special pentru acest parteneriat, capabil să proceseze volume mari de date la viteze superioare sistemelor convenționale.
În paralel, platforma va permite control inteligent al turelei, oferind viteză și precizie net superioare mecanismelor tradiționale. Astfel, sistemele MSI EAGLS vor putea intercepta dronele de nouă generație – rapide, autonome și capabile să evite rachetele – utilizând doar date vizuale și inteligență artificială. Într-un domeniu în care performanța este crucială, iar timpul de reacție poate decide succesul unei misiuni, acest sistem stabilește un nou standard tehnologic.
Nemesis AI, aplicabilitate pe drone, pe turele și în sisteme integrate de apărare
„Această colaborare confirmă direcția strategică a OVES Enterprise și maturitatea platformei Nemesis AI. Ne-am propus, încă de la început, să construim o tehnologie care să fie scalabilă și relevantă în cele mai dificile scenarii operaționale, nu numai în testări controlate.
Discuțiile cu partenerii de la MSI au pornit de la o nevoie reală și presantă: aceea de a face față unor tipuri de atacuri care scapă sistemelor actuale. Am reușit să demonstrăm că putem livra mai mult decât o soluție de recunoaștere – putem oferi o platformă completă, care analizează, decide și acționează într-un ritm care răspunde exigențelor reale din teren.
Nemesis AI devine astfel o tehnologie cu aplicabilitate multiplă – pe drone, pe turele, în sisteme integrate de apărare – iar acest parteneriat este un pas esențial în consolidarea poziției noastre internaționale ca furnizor de soluții AI pentru apărare”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.
Costurile, la jumătate față de soluțiile de pe piață
Sistemul va oferi capabilități avansate de recunoaștere și reacție, menținând totodată un nivel de cost optimizat, estimat la jumătate față de soluțiile similare existente pe piață.
Procesarea AI va fi realizată pe un hardware dedicat, proiectat și livrat de OVES Enterprise, care permite o integrare eficientă și o independență totală față de alte platforme tehnice.
Prin acest parteneriat, OVES Enterprise și MSI Defense Solutions își extind portofoliul de colaborări internaționale strategice, demonstrând aplicabilitatea reală a tehnologiilor proprietare în arhitecturi globale de apărare. Proiectul are, de asemenea, potențial de integrare în sistemele naționale de apărare ale României.
OVES Enterprise, companie înființată în 2015 la Cluj-Napoca
OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, cu expertiză în crearea de soluții software complexe și inovații AI destinate industriilor aerospațiale, de apărare și de securitate cibernetică, înființată în 2015 la Cluj-Napoca.
Începând cu anul 2019, strategia OVES Enterprise a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic.
Anul trecut, OVES Enterprise și-a extins activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producția de drone. În prezent, mai bine de jumătate din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, care integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajați și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Norvegia.
“Suntem singura companie de defense tech care va lucra la cel mai mare nivel pentru sisteme anti-rachetă și anti-dronă. Utilizatorul final este Departamentul de Apărare al SUA”, a declarat pentru cluj24.ro Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, care spune că acest parteneriat va solidifica reputația firmai careare deja contracte în toată lumea.
MSI Defense Solutions implementează sisteme de armament
MSI implementează rapid tehnici inovatoare și cele mai noi tehnologii în programe cu termene de fabricație accelerate, pentru a proiecta, dezvolta și livra capabilități pentru numeroase sisteme – suspensii, design și integrare mecanică, infrastructuri de comunicații, comandă și control, controale electronice, mecatronică și, ca deținător ATF FFL Level 9, sisteme de armament.

Temperaturile vor fi, în luna mai, mai mari decât cele specifice perioadei, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămâni publicată vineri de ANM.
Săptămâna 28.04.2025 – 05.05.2025
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de sud-est a țării, dar și ușor mai ridicate în vest și nord-vest.
VREMEA în luna mai: temperaturi mai mari decât de obicei, PLOI mai puține
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.
Săptămâna 05.05.2025 – 12.05.2025
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de vest și de sud-vest a teritoriului.
Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice și local în cele vestice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Săptămâna 12.05.2025 – 19.05.2025
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Săptămâna 19.05.2025 – 26.05.2025
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale această perioadă în majoritatea regiunilor.
EVENIMENT
Avalanșă de dosare împotriva CCR, la Curtea de Apel Cluj. 14 cereri de anulare a deciziei privind alegerile prezidențiale

Nu mai puțin de 14 dosare înregistrate la Curtea de Apel Cluj cer suspendarea și anularea Hotărârii Curții Constituționale nr. 32/06.12.2024, prin care au fost anulate alegerile prezidențiale. Ieri, Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea și anularea hotărârii, decizie care a provocat reacții puternice în rândul specialiștilor în drept.
Decizia Curții de Apel Ploiești de a suspenda Hotărârea Curții Constituționale nr. 32/06.12.2024, care a anulat alegerile prezidențiale de anul trecut, a stârnit un val de reacții în lumea juridică și a deschis posibilitatea unor scenarii similare și în alte orașe. Curtea de Apel Cluj are pe rol 13 dosare prin care se cere suspendarea și anularea aceleiași hotărâri a CCR, iar unele cereri au primit termene urgente, înainte de primul tur al alegerilor, potrivit portal.just.ro.
O cerere, respinsă ca inadmisibilă
Doar o cerere din cele 14 înregistrate la Curtea de Apel Cluj a fost respinsă ca inadmisibilă, printr-o decizie pronunțată în 23 aprilie, care poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.
Soluția pe scurt: „Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta POP LUIZA LAURA, în contradictoriu cu pârâta CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, în data de 23 aprilie 2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.
Termene preschimbate pentru șapte dintre dosare
Celelalte 13 dosare au primit termene de judecată între 28 aprilie – 28 mai, majoritatea fiind înregistrate pe 10 aprilie. Pentru șapte dintre acestea, instanța a preschimbat termenul de judecată, astfel încât acesta să fie înainte de primul tur al alegerilor din luna mai. În două cazuri, cererile similare au fost respinse ca nefondate.
Astfel, pentru două dosare în care deja au avut loc ședințe, Curtea de Apel Cluj a respins solicitările de suspendare a hotărârii CCR, stabilind însă data de 28 mai pentru soluționarea cererilor de anulare.
„Stabileşte termen pentru solutionarea cererii de anulare, în data de 28.05.2025, ora 11. Respinge cererea având ca obiect suspendarea actului reprezentat de Hot. CCR nr. 32/06.12.2024. Cu recurs în 5 zile de la comunicare în privinţa solutiei asupra suspendării. În caz de formulare, cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în data de 23.04.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei” , se arată în soluția identică pronunțată în ambele cauze.
Peste 130 de cereri la nivel național
La nivel național, conform presei centrale, au fost înregistrate până acum aproximativ 130 de astfel de dosare, din care circa 50 au fost respinse. Restul se află în diverse stadii procesuale, cu termene fixate între 25 aprilie și 3 iunie.
Un rol important în acest demers l-a avut un formular care a circulat online și care îi îndruma pe susținătorii lui Călin Georgescu să dea în judecată Curtea Constituțională. Potrivit publicației Snoop.ro, în spatele acestui demers s-ar afla fosta vicepreședintă a Tribunalului Botoșani, Lăcrămioara Axinte, în prezent influencer pe TikTok. Aceasta le-ar fi explicat pas cu pas oamenilor cum să completeze plângerile și să le depună până pe 15 aprilie, ora 14:00.
Acțiune orchestrată pe TikTok
Susținătorii lui Călin Georgescu au fost ghidați pas cu pas în redactarea unor plângeri împotriva Hotărârii Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024 printr-un formular publicat pe site-ul https://anulareccr.vercel.app, intitulat „Instrucțiuni pentru turul doi înapoi”.
Cele mai multe plângeri – 30 la număr – au fost depuse la Curtea de Apel București, iar restul la instanțele din țară: Suceava, Ploiești, Constanța, Timișoara, Craiova, Cluj, Alba Iulia, Iași, Bacău, Oradea și Târgu Mureș.
Peste 90 dintre aceste cereri au fost depuse pe 10 aprilie, aceeași zi în care a fost lansat și ghidul online de pe platforma vercel.app, care oferea instrucțiuni clare pentru completarea și trimiterea plângerilor.
Curtea de Apel Ploiești a anulat decizia CCR privind anularea alegerilor prezidențiale
Reamintim că joi, Curtea de Apel Ploiești a pronunțat o decizie care suspendă și anulează Hotărârea Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024, care a anulat alegerile prezidențiale de anul trecut. Este, până acum, singura acțiune admisă dintre cele peste 130 înregistrate la nivel național. Decizia instanței ploieștene a fost atacată imediat cu recurs de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.
Gestul a generat reacții intense din partea experților în drept constituțional, care consideră decizia lipsită de temei legal și fără precedent în jurisprudența românească. De asemenea, Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a verifica dacă judecătorul de la Curtea de Apel Ploiești a săvârșit o abatere disciplinară.
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), după calificarea în finală: Nu sunt mulțumit de cât am MARCAT anul acesta din faze fixe

Joi seara în Gruia s-a disputat cea de-a doua semifinală a Cupei României la fotbal între CFR Cluj și Farul. Clujenii s-au impus clar cu 4-1, calificându-se după 9 ani din nou în finală, unde o va întâlni pe Hermannstadt.
Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat mulțumit de evoluția echipei și și-a felicitat elevii.
„Sunt foarte mulțumit de băieți, de joc. Am marcat multe goluri. Singura problemă pe care am avut-o în acest sezon: la prima ocazie a adversarului, care nu ajunge la poartă, e gol. Și cu „U” Cluj, și cu FCSB. Noi ne producem ocazii, dar primim gol. Reacția băieților a fost bună, am fost relaxați, cu toate că eu nu am fost relaxat deloc.
Dan Petrescu (CFR Cluj), după calificarea în finală: Nu sunt mulțumit de cât am MARCAT anul acesta din faze fixe
E prima mea finală. O pată neagră la final, la golul lui Deac, păcat. Nimeni nu a protestat, e păcat. Mă bucuram pentru Cipri, nu a jucat de mult timp și un gol îi dădea moral. Noi lucrăm fazele fixe în ziua meciului, nu e întâmplare.
Nu sunt mulțumit de cât am marcat anul acesta din faze fixe, mă aștept la mai mult. Niciodată nu e nimeni favorit într-o finală. În palmaresul meu nu am nicio Cupă. Am pierdut două finale, una cu Unirea Urziceni. Aș dori foarte mult să câștig, dar nu pentru mine, sincer. Pentru băieți, pentru fani, care sper să vină cât mai mulți la Arad și să ajute echipa.
De când câștigătoarea Cupei merge în Europa League, e o miză foarte mare, dar mai avem 5 meciuri și în campionat. Trebuie să câștigăm la Dinamo, avem nevoie de o victorie ca de aer.
Mă tot rugăm să îl schimbe pe Alibec. Când e el în teren, te poți aștepta la orice. Nu am văzut niciun meci al Farului în care Alibec să nu dea gol sau pasă de gol. E titularul echipei naționale, un jucător excelent”, a spus Dan Petrescu la Prima Sport.