Connect with us

CULTURA

„Învățăm de la Natură”. Forumul Medierii Culturale are loc la Cluj-Napoca între 29 și 30 octombrie

Publicat


Forumul Medierii Culturale

”Învățăm de la Natură” este tema centrală a celei de-a șasea ediții a Forumului Medierii Culturale de la Cluj-Napoca.

Această ediție explorează modul în care natura poate deveni atât un mediu, cât și un subiect al medierii culturale, pedagogiei, educației și comunicării științifice.

„Învățăm de la Natură”. Forumul Medierii Culturale are loc la Cluj-Napoca între 29 și 30 octombrie

Forumul care are loc la Cluj-Napoca între 29 și 30 octombrie încurajează colaborarea dintre artă, știință și educație pentru a dezvolta practici sustenabile și soluții inovatoare, arată organizatorii.

Artiști, educatori și mediatori culturali, cercetători și manageri culturali vor prezenta modele alternative de educație ecologică și de înțelegere a lumii și vor vorbi despre cum colaborează arta și știința pentru a explora mediul natural și pentru a dezvolta abilități soft.

Va fi explorat modul în care profesioniști din cultură, educație, știință pot lucra împreună pentru a crește gradul de înțelegere și de connștientizare a importanței mediului natural.

Forumului i se alătură în acest an parteneri din programul Studiotopia, o rețea europeană de organizații culturale care dezvoltă proiecte la intersecția dintre artă și știință.

Înscrierile sunt deschise până pe 27 octombrie, iar participarea este gratuită.

Programul forumului

Programul este curatoriat de Corina Bucea (Centrul Cultural Clujean / Academia Schimbării) și Raluca Iacob (consultant în politici și management cultural).

Program Forumul Medierii Culturale 2024:

Miercuri, 29 octombrie

  • 13.00-15.00 – Ce învățăm de la natură? – sesiune care va fi difuzată și online, pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Clujean; Invitate: Eva Stein (pedagog și curator, Haus der Kulturen der Welt), Robertina Šebjanič (artistă și cercetătoare), Marlene Herberth (antropolog și arhivator al memoriei, KraftMade Research & Lab). Gazde: Raluca Iacob și Corina Bucea;
  • 15.30-17.30 – Cum își găsește loc natura în contexte culturale și comunitare?
    Invitate: Sabina Baciu (director festivalul CULMEA: Film și educație de mediu), Alina Teodorescu (artist și manager cultural, fondatoare a proiectului In Context Slănic Moldova). Moderatoare: Corina Bucea.

Joi, 30 octombrie

  • 14.00-16.00 – Ce practici bune ne ghidează să ne apropiem de lumea înconjurătoare
    Invitate: Bianca Băilă (grant manager și om de comunicare Științescu Timișoara, Fundația Comunitară Timișoara), Mimi Ciora și Gavril Pop (artiști și mediatori culturali, Asociația Foc și Pară | Indecis artist run), Andreia Bruckner (cercetătoare și manager, Asociația Tandem). Moderatoare: Irina Bălan;
  • 16.30-18.30 – Ce știu și ce nu știu cei care mediază natura dinspre știință sau artă
    Invitate: Orsolya Gal (artistă), Dana Peca (cercetătoare), Maria Balabaș (artistă, co-fondatoare Asociația MINIMORUM), Tibor Hartel (Ecolog, inițiator „Arborii Remarcabili din România”). Moderatoare: Raluca Iacob.

În prima zi a Forumului (29 octombrie, ora 10:00 – 12:00), Asociația REPER21 facilitează atelierul Apreciere și reciprocitate: cum pot relațiile și comunitatea defini starea de bine?, care oferă mediatorilor culturali ocazia să își dezvolte o perspectivă nouă asupra conceptului de bunăstare, născut din matricea culturală occidentală și difuzat astăzi la scară globală.

Înscriere și participare

Forumul este deschis pentru toți cei interesați de modul în care natura poate inspira noi abordări educaționale și artistice.

Participarea la Forum este gratuită, iar înscrierile se pot realiza online prin intermediul formularului disponibil pe Academia Schimbării.

Biblioteca Virtuală Mediere+: O nouă resursă pentru profesioniștii din domeniul cultural

În cadrul celei de-a șasea ediții a Forumului Medierii Culturale va fi lansată oficial Biblioteca Virtuală Mediere+, o platformă digitală dedicată educației continue în domeniul cultural.

Biblioteca va oferi acces gratuit la resurse variate, precum prezentări ale atelierelor, studii de caz, podcasturi realizate în colaborare cu Radio România Cultural, precum și publicații și ghiduri dedicate medierii culturale.

Primele resurse ale acestei biblioteci vor fi create prin intermediul noii serii de ateliere Mediere Culturală+ organizate online, premergător forumului, în perioada în perioada septembrie – noiembrie 2024.

Academia Schimbării și Centrul Cultural Clujean

Academia Schimbării este o platformă de sprijin și creștere a capacității sectorului cultural creată de Centrul Cultural Clujean.

Agenda Academiei include programe de formare și mentorat pentru artiști, manageri culturali și organizații culturale, programe de mediere culturală, programe de rezidențe artistice, programe de acces la burse și resurse pentru cultură, cercetare culturală și acțiuni de advocacy pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul culturii.

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare durabilă care gestionează programe de dezvoltare a sectorului cultural și de creștere a impactului culturii în societate, în domeniile educație, sănătate și well-being, dezvoltare urbană și rurală.

Centrul are 134 de membri: instituții și organizații culturale, universități, asociații ale societății civile și ale mediului de afaceri, administrația locală și județeană din Cluj. Rețeaua Centrului mai include 40 de școli în Comunitatea Școlilor, 12 comune în rețeaua România Remarcabilă, 36 de orașe europene în rețeaua Culture Next și peste 60 de parteneri naționali și internaționali.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aeroportul Internațional Cluj reia zborurile spre Viena, Abu Dhabi și Lyon. Alte destinații, în premieră, anunțate din octombrie

Publicat

De

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță reluarea zborurilor directe spre două destinații mult aşteptate.

Este vorba de Viena și Abu Dhabi, zborurile fiind operate de compania aeriană Wizz Air.

Aeroportul Internațional Cluj reia zborurile spre Viena, Abu Dhabi și Lyon. Alte destinații, în premieră, anunțate din octombrie

Pe lângă cele două rute reluate la începutul acestei luni, vor fi reluate şi zborurile spre Lyon, anunță reprezentanții aeroportului clujean.

De asemenea, Aeroportul Internațional Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă 2024 cu încă două noi rute internaționale, Lisabona și Stuttgart, operate în premieră de compania aeriană Wizz Air.

Aeroportul Internațional Cluj își consolidează astfel poziția de lider regional pe piața aeroporturilor din România, oferind pasagerilor oportunitatea de a explora cele mai dorite destinaţii.

Programul noilor zboruri

Prima cursă spre Viena a decolat luni, 1 octombrie, iar marți a zburat și primul avion spre Abu Dhabi. Zborurile spre și dinspre Lyon vor fi reluate în 28 octombrie, iar în aceeași zi va pleca și primul avion spre Lisabona. În ceea ce privește destinația Stuttgart, primul zbor va pleca de Aeroportul Internațional Cluj în data de 27 octombrie.

Zborurile spre aceste toate aceste destinaţii sunt disponibile în sistemul de rezervări şi sunt operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj de compania Wizz Air, conform următorului program:

Directorul Aeroportului Internaâional Cluj: Colaborarea cu Wizz Air ne permite să răspundem cerințelor în continuă creștere ale pieței

„Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie de pe aeroportul clujean. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”, a declarat Viorel Federiga, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

La rândul său, David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat că: „Reluarea zborurilor directe către Viena și Abu Dhabi cât şi operarea a încă 3 destinaţii mult aşteptate, Lyon, Stuttgart şi Lisabona, subliniază angajamentul Aeroportului Internațional Cluj de a oferi pasagerilor săi un portofoliu diversificat de destinații atractive.

Colaborarea cu Wizz Air ne permite să extindem conectivitatea aeriană a regiunii și să răspundem cerințelor în continuă creștere ale pieței”.

Mai multe informații despre orarul de zbor și rezervări pot fi găsite pe site-ul Wizz Air.

Aeroportul din Cluj, primul aeroport regional din România

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional din România, deservind anual milioane de pasageri. Cu o rețea extinsă de destinații interne și internaționale, aeroportul continuă să fie un pilon esențial în dezvoltarea conectivității regiunii și în susținerea turismului și economiei locale.

Wizz Air este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa Centrală și de Est, oferind zboruri către peste 100 de destinații din întreaga lume. Cu o flotă modernă și servicii accesibile, compania continuă să fie un partener de încredere pentru milioane de călători.

Destinații așteptate de români

Viena, capitala Austriei, este cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă, cultura bogată și evenimentele internaționale, fiind de asemenea, un important hub european.

Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei interesați de o destinație exotică și plină de experiențe de neuitat.

Lyon este capitala mondială a gastronomiei şi locul unde s-a născut arta cinematografică, având un pontential cultural impresionant. Oraşul este celebru şi pentru industria de mătase, podgoriile sale sau zonele declarate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Lisabona, capitala Portugaliei, atrage prin cultura sa vibrantă, peisajele pitorești și monumente istorice. Destinaţia este perfectă pentru un city-break şi poate fi vizitată în orice anotimp.

Stuttgart, oraș din sud-vestul Germaniei, renumit pentru industria auto și oferta sa culturală variată, incluzând muzee de prestigiu și piețe de Crăciun, se impune ca destinație perfectă pentru o escapadă de iarnă.

 

Citește mai departe

CULTURA

Adevăruri și cărți incomode: lansări de carte și dezbateri la Bookfest Cluj, la standul Editurii Cuantic

Publicat

Lansare cărți Bookfest Cluj-Napoca

Editura Cuantic aduce în prim plan apariții editoriale de excepție, scrise de autori români, la Salonul de carte Bookfest Cluj-Napoca.

Bookfest are loc între 3 și 6 octombrie la Centrul de cultură urbană Casino, în Parcul central, între orele 10.00 și 20.00.

Adevăruri și cărți incomode: lansări de carte și dezbateri la Bookfest Cluj, la standul Editurii Cuantic

Astfel, vineri, 4 octombrie, de la 17.30, va fi prezentat clujenilor fenomenul FOTBAL MINUT CU MINUT, o evocare și dezbatere prilejuite de lansarea la Cluj a celor două volume scrise de Ovidiu Blag.

”Vom explora împreună povestea acestei emisiuni legendare care a marcat generații întregi de iubitori ai sportului și jurnalismului sportiv. Cărțile scrise de Ovidiu Blag sunt mult mai mult decât simple colecții de amintiri sau transcrierea unor interviuri. Cărțile sale sunt scrise cu suflet și cu convingerea că jurnaliștii sportivi din România merită mai mult decât li se oferă în prezent”, spun cei de la editură.

Primul volum al cărții a primit premiul ”Ioan Chirilă” pentru ”Cea mai bună carte cu teme sportive” a anului 2022

”Fotbal minut cu minut a fost mai mult decât o emisiune – a fost o instituție de referință în lumea fotbalului românesc, iar autorul surprinde cu o nostalgie frumoasă, prin interviuri și relatări și profundă impactul său și standardele înalte pe care le-a impus jurnalismului sportiv de ieri și de azi”.

Vorbitori:

  • Leon Gomboș (prof. univ. dr., decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea Babeș-Bolyai)
  • Daniel Moșoiu (scriitor, jurnalist la Radio Cluj)
  • Florin Danciu (jurnalist Cluj24.ro)
  • Cristian Dulca (antrenor, fost internațional)
  • Ovidiu Blag (autor)
  • Hadrian Mateescu (directorul Editurii Cuantic)

Cărțile Fotbal minut cu minut vor fi disponibile la standul Editurii Cuantic, într-un tiraj limitat și la un preț special, cu autograful autorului.

Cărți cu dezvăluiri explozive

Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 13:00 vor fi prezentate cititorilor două cărți cu dezvăluiri explozive din realitatea românească din istoria și din prezent.

Este vorba despre ediția a 2-a, revăzută și adăugită a cărții tipărite LEBĂDA NEAGRĂ DE PE BALATON și lansarea audiobook-ului în lectura lui Romeo Couți și a lui Mihai Melinescu

Cartea este scrisă în contextul unei situații internaționale complicate și pe fondul unor relații politice și diplomatice tensionate dintre România și Ungaria și cuprinde o serie de interviuri cu specialiști de prestigiu în problematica maghiară, din domenii relevante, cum ar fi politică externă, intelligence, diplomație și mass-media.

„Vocea autorului, detașată de analizele prezentate, este regăsită în <<Jurnalul de reporter>> atașat fiecărui capitol. Lebăda neagră de pe Balaton oferă o perspectivă asupra unei subiect tot mai greu de gestionat de puterea de la București și abordat periculos de frecvent, doar în cheia intereselor și alianșelor politice de conjunctură: Transilvania”, arată reprezentanții Editurii Cuantic.

Câteva capitole inedite din noua ediție a cărții sunt:

  • O regiune cu dubla comandă
  • Dubla capotare
  • Transilvania sovietică
  • Spionaj în Guvernul României
  • Fake news cu binecuvântare de la Budapesta

Dintre contributorii volumului sunt amintiți:

  • prof. univ. dr. Dan Dungaciu – Universitatea București, director ISPRI – I. C. Brătianu – Academia
    Română
  • dr. Alexandru Ghișa – istoric și diplomat
  • Claudiu Dăbău – analist de intelligence (Monitorul Apărării și Securităţii), col SRI (r)
  • prof. univ. dr. Gabriel Moisa – decan Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Știinţe Politice și
    Știinţele Comunicării, Universitatea Oradea
  • Tudor Păcuraru – analist de intelligence, col. SRI (r)
  • Cosmin Puriș – jurnalist, redactor șef Făclia
  • prof. univ. dr. Tibori-Szabó Zoltán – Universitatea Babeș-Bolyai, director Institutul pentru Studii de
  • Holocaust și Genocid
  • Marian V. Ureche – fost director SIPA, gl.(r)

Vorbitorii care se vor adresa celor prezenți la eveniment sunt:

  • Dr. Alexandru Ghișa (istoric și diplomat)
  • Romeo Couți (coordonatorul proiectului)
  • Virgil Oniță (editor)
  • Hadrian Mateescu (editor).

Dezbatere cu subiebte de actualitate la Bookfest

Dezbaterea continuă cu prezentarea unei lucrări monumentale, de aproape 750 de pagini, cu subiecte de mare actualitate SERVICIUL DE INFORMAȚII AL JUSTIȚIEI DEZVĂLUIT DIN INTERIOR (Corupția la nivel înalt: masa de manevră a Rusiei și Ungariei) autor Gen. (r) Marian V. Ureche

”De peste 30 de ani societatea românească este ţinta unui bombardament mediatic fără precedent în istorie. O falie uriaşă tinde să se formeze. Şi asta întrucât o mână de <<binevoitori>> cu aură şi postament de persoane avizate nu contenesc să blameze o instituţie vitală în orice stat al lumii: organele de apărare a intereselor sale fundamentale: avuţia naţională, siguranţa și stabilitatea sa, valorile și tradiţiile româneşti”, a menționat aautorul.

Miron Manega scrie, în prefața LA JUDECATA DE APOI A ISTORIEI…

”Singurul <<reproș>> care i s-ar putea aduce acestei cărți este titlul: <<Serviciul de Informații al Justiției dezvăluit din interior>>. Nu pentru că ar fi inadecvat sau prețios, ci, pur și simplu, pentru că e prea <<palid>> față de conținut. Iar conținutul, pentru cei cărora le mai pasă de România, este înspăimântător!

Avem, în această carte, o arhivă aproape completă a elementelor care au conlucrat la dezintegrarea statului român, proces aflat acum în plină desfășurare. Avem încadrări istorice și contextuale, trimiteri documentare, fișe, dar mai ales nume de instituții și persoane, un loc <<de frunte>> în acest <<catalog>> revenindu-i <<presei aservite>>.

Și nu doar la nivel de enunț, ci cu desfășurătorul complet, atât cât a putut fi sintetizat în economia demersului”.

Din cuprins:

  • Scenariul „Revoluției” și al terorismului securității, ca mobil și acoperire a dezmembrării României
  • Înființarea CNSAS, ca parte și interferență a scenariului și instrument de discreditare și compromitere a celor incomozi
  • Rusia și România, ca parte a scenariului său
  • Executarea lui Antonescu, Gh. Gheorghiu-Dej și Ceaușescu, capitole ale scenariului KGB
  • SIPA și lumea interlopilor
  • Rusia și spațiul românesc, obiectiv și mijloc de subminare a Uniunii Europene
  • mostră recentă a subversiunii și manipulării maghiare: vizita Papei Francisc în România
  • Vizita Papei Francisc: o posibilă reparație pentru România și nu numai

Cărțile Editurii Cuantic se găsesc în librăriile fizice din toată țara – enumerând aici Cărturești, Librăria Universității, BookCorner, Bookstory, Humanitas, Compania de Librării București, Librăriile Alexandria, cartepedia.ro, emag.ro, libris.ro, librex.ro sau edituracuantic.ro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Autocamion RĂSTURNAT la Iuriu de Câmpie. Bărbat evaluat de medici

Publicat

De

Accident la Iuriu de Câmpie

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe raza localității Iuriu de Câmpie, din județul Cluj.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin la accident.

Autocamion RĂSTURNAT la Iuriu de Câmpie. Bărbat evaluat de medici

Din primele date, în accident a fost implicată o autoutilitară, care este răsturnată pe o parte.

Potrivit ISU Cluj, nu au existat victime încarcerate, dar un bărbat este evaluat de către echipajul SAJ.

La misiune iau parte pompierii de la Punctul de Lucru Jucu.

UPDATE

Bărbatul evaluat de către echipajul SAJ a refuzat transportul la spital.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Simona Halep revine la Transylvania Open în februarie 2025! Start pentru vânzarea de bilete early bird

Publicat

simona halep

Simona Halep, cea mai iubită jucătoare de tenis a României din toate timpurile, a confirmat prezența sa la Transylvania Open WTA 250, care se va desfășura între 1 și 9 februarie 2025, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Simona Halep, un simbol al sportului românesc și una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuitul WTA, a anunțat cu entuziasm că va participa la ediția de anul viitor.

„Salutare dragilor! Cu mare bucurie vă anunț că o să joc la Transylvania Open, în perioada 1-9 februarie 2025. Abia aștept să ne revedem în Cluj-Napoca, la BT Arena, și vă aștept pe toți în sală. Va fi magic!”, le-a transmis Simona Halep fanilor săi.

Simona Halep revine la BT Arena, în februarie 2025

Fanii tenisului vor avea în sfârșit ocazia să o vadă pe Simona Halep în acțiune la Cluj-Napoca, după ce, din cauza restricțiilor pandemice, nu au putut fi prezenți la prima ediție a Transylvania Open din 2021.

Atunci, Simona a ajuns în finala jucată cu Anett Kontaveit, o primă ediție a turneului încărcată de emoții puternice atât pentru Simona, cât și pentru fanii care au urmărit meciul de acasă. De data aceasta, În 2025 ei o vor putea susține live, din tribune.

Pe lângă prezența Simonei Halep, alte jucătoare românce de top precum Ana Bogdan, finalista ultimei ediții a turneului, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, au confirmat participarea la Transylvania Open 2025.

„Este nemaipomenit că Simona Halep va reveni la Transylvania Open! Alături de Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, avem o listă impresionantă de jucătoare care vor face ca Transylvania Open 2025 să fie unul dintre cele mai spectaculoase evenimente sportive din România!”, a transmis Patrick Ciorcilă, director Transylvania Open WTA 250.

Bilete early bird și opțiuni Half-Day pentru sesiunile de seară

Biletele early bird pentru Transylvania Open 2025 vor fi disponibile începând de miercuri, 2 octombrie 2024, ora 14:00, și pot fi achiziționate online, de pe site-ul oficial transylvaniaopen.ro.

O noutate pentru această ediție este introducerea biletelor Half-Day, pentru sesiunile de seară, disponibile de luni până joi, începând cu ora 17:00. Această inițiativă le permite fanilor care nu pot participa întreaga zi să se bucure de meciurile de seară, într-o atmosferă electrizantă.

Prețuri de la 45 de lei

Prețurile pentru biletele early bird sunt foarte accesibile, începând de la 45 de lei pentru biletele Full-Day în primele zile ale turneului și 35 de lei pentru biletele Half-Day. Pentru meciurile din sferturi, semifinale și finala turneului, care vor avea loc vineri, sâmbătă și duminică, vor fi disponibile doar bilete Full-Day, prețurile speciale ajungând până la 145 de lei pentru finala din 9 februarie.

Ca și în anii precedenți, accesul în zilele de calificări va fi gratuit, însă este necesar un bilet cu valoare 0, care poate fi obținut de pe site-ul oficial al turneului, în luna ianuarie a anului viitor.

Cea mai recentă ediție a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, între 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 250.000$. Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj-Napoca. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este organizat de aceeași echipă care face evenimentele: Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sportiv din România, Urban Playfield și Biletul de Sănătate. Turneul care are loc în Cluj-Napoca este cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.

Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca și a fost votat de către jucătoare, doi ani consecutivi (2022, 2023), drept cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250! Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax