Connect with us

ADMINISTRAȚIE

INUNDAŢIILE fac VALURI şi pe Internet. CLUJENII se REVOLTĂ şi fac MIŞTO. Boc a adus Veneția în Cluj, oameni răi

Publicat


Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore şi inundaţiile care le-au provocat au produs nemulţumire în rândul clujenilor. Mai multe străzi din Cluj-Napoca au fost acoperite de ape, iar imaginile apărute în spaţiul public au stârnit indignare, dar şi glume savuroase la adresa primarului Emil Boc şi a administraţiei locale.

Minisubmarine electrice. S-au deschis piscinele

Imaginile pe care Cluj24 le-a difuzat joi au avut sute de distribuiri şi comentarii. Unele dezaprobatoare la adresa administraţiei clujene. Alte comentarii i-au luat apărarea primarului Emil Boc. Iar alţi clujeni au fost ironici.

„Oameni rai și nerecunoscatori. Boc a adus Veneția in Cluj sa nu mai dați bani pe avion”, scrie Sorin Groza, într-un comentariu. Cineva răspunde: „Gondole”. „Gondolele sunt perimate ca si transportul auto. Sunt minisubmarine electrice”, vine răspunsul.

„Ofer cursuri de inot!!!!!”, scrie şi Roxana Man. “E de la metrou”, comentează Alex Schubert. Alt clujean, Cosmin Muresan: “Dupa metrou la suprafata ne deplasam cu vaporasul”. O altă ironie, a unui internaut, Rusu Lucian Daniel: ”Aha, acum înțeleg la ce e bun pragul de viteză: să oprească viitura în caz de inundații!”.

„Nimeni cu barca ?”, întreabă, ironic, şi Radu Adrian Rus. ”Bravo s au deschis piscinele la Cluj”, scrie Valentin Caluser.

„Partea frumoasa e ca acolo pare a fi un pod, cineva o învățat apa aia sa stea pe pod și nu sub. Fizica online”, comentează şi Adrian Starlea.

Oraşul de 5 răchiţele

Un neclujean, probabil, îi ironizează pe clujeni: „cu barca circulati mai bine la cj”, scrie Cristian Bujor. „Oraș de cinci stele Someș navigabil”, scrie Stan Cosmin. O altă ironie, a lui Cheovari Cezar-Horia: „Orașul de 5 rachitele pardon stele?”.

Stefan Ardelean îşi etalează talentul de versificator: “Boc nu ploua nici nu ninge/ Nici centura n-o atinge/ El doar soare si metrou/ Si ceva poze…”.

Construcţii la grămadă. Canalizarea lipseşte

Alţi clujeni au avut comentarii serioase. Cosmin Alexandru Ilyes: „bineînțeles, construcții la grămadă în locul caselor și canalizarea nu e concepută pt atâtea blocuri… La mintea cocoşului”.

Un clujean încearcă să-l scuze pe Boc: „Orice se întâmplă Boc ii de vină, nu?”. Răspunsul vine prompt: „Pai da cine sa fie de vina, nu el a făcut contractele de asfaltări în care au acoperit aia și canalele de scurgere a apei, nu el e șeful peste RADP, nu el ca și primar are obligația de a realiza infrastructura și a o întreține? Pai atunci care e rolul unui primar, doar sa dea la pile autorizații de construire?”.

“Sunt zone unde canalizarea lipsește cu desăvârșire, vezi zona de la UM Someșeni spre Dezmir /Florea unde acum îți trebuie barcă dacă ești obligat să tranzitezi zona ! Elogiati o persoană dacă merită, nu ridicați osanale când nu este cazul”, scrie şi Petre Florina.

„ASTA INSEAMNA SA AI INFRASTRUCTURA DE CASE SI SA TRANTESTI BLOCURI INTRE CASE !!!! PE LANGA FAPTUL CA TOATE GURILE/GAURILE DE CANAL SUNT MAI SUS CA STRADA ,NU SUNT BOLOBOACE,NU SUNT LASERE !!!!”, scrie şi Calin Constantin Maghear.

„LIPSA TOTALĂ A SCURGERILOR DE CANALIZARE,, SAU SUNT ÎNFUNDATE CU TOT FELUL DE… ȘI NU-S CURĂȚATE,,,!!! PĂCAT CĂ ARATĂ ATÂT DE JALNIC ARTERELE PRINCIPALE ALE DRUMURILOR DIN CLUJ”, mai scrie cineva.

„Dacă cineva a văzut de când a venit în Cluj pe cineva curățând vreun canal de colectare apă pluvială să – mi zică”, solicită Virgil Adrian Curta.

(MaAv)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Regulamentele de navigaţie pe lacurile Tarniţa şi Fântânele trebuie aprobate de Ministerul Transporturilor

Publicat

De

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică până în 29 iunie Regulamentele de navigaţie pe lacurile Tarniţa şi Fântânele aprobate de Consiliul Județean Cluj.

Ministerul a transmis că toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la aceste regulamente care trebuie aprobate ulterior prin ordin de ministrul Cătălin Drulă.

Aceste regulamente sunt necesare având în vedere faptul că lacurile Tarnița si Fântânele au fost declarate arii naturale protejate încă din anul 1994 și că, în prezent, navigatia pe cele două lacuri se desfășoară în lipsa unor reglementări în vigoare, ”fiind astfel încălcată legislatia privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice”.

Citește și Tarnița are regulament de navigație. Tișe: Noi nu stabilim circulația drogurilor și alcoolului pe lac

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc continuă războiul cu Sile Pușcaș. ”Minciuna are picioare scurte”. Se va aproba lărgirea străzii în zona Platinia

Publicat

De

În ciuda faptului că omul de afaceri Sile Pușcaș a cerut în instanță anularea actului de donație făcut pentru Primăria Cluj-Napoca în vederea lărgirii străzii care trece prin fața mall-ului Platinia de pe calea Moților, Emil Boc insistă să meargă mai departe cu proiectul, chiar în regim de urgență.

Recent, investitorul din Satu Mare a mai câștigat în instanță dreptul de anulare a Hotărârii de Consiliu Local prin care Emil Boc modifica destinația terenului de 1,2 hectare din Zorilor, din suprafață de construit, în zonă dedicată parcurilor, în vederea amenajării Parcului Observator.

De fapt Vasile Pușcaș și-ar fi retras donația de pe str. Moților tocmai ca răspuns la acțiunea din Zorilor a Primăriei Cluj-Napoca.

”El poate să ceară ce dorește. Lucrurile sunt clare. Ne-a dat în judecată, vom câștiga, am toată convingerea, pentru că ceea ce a donat a fost oferta domniei sale, pe care a făcut-o primăriei, atunci când și-a modernizat Platinia. Nu am cerut-o noi, el a propus-o, noi doar am acceptat”, a declarat Emil Boc, invitat la Ziua Live.

Despre înfrângerea suferită la Tribunalul Cluj pentru terenul din Zorilor, edilul afirma că este doar o înfrângere de etapă și că ”Acolo se va face parc”.

Primarul Emil Boc a anunțat acum că săptămâna viitoare va aproba în ședință extraordinară PUZ-ul pentru lărgirea zonei Calea Mănăștur și exproprieri.

Întregul proiect se ridică la 54 milioane de lei, din care 14,4 milioane lei este valoarea despăgubirilor.

După modernizare, pe ambele sensuri vor exista benzi dedicate pentru transportul în comun și piste de bicicletă.

Se dorește astfel ca strada Uzinei Electrice să devină o variantă de ocolire a Centrului, iar strada Oțetului să fie lărgită la 4 benzi.

Se va realiza și o circulație mai bună pentru mașini pe strada Mărginașă, care de asemenea va fi lărgită.

Minciuna are picioarele scurte, domnule Sile Pușcaș!

Primăria Cluj-Napoca susține, într-un comunicat despre acțiunile lui Sile Pușcaș, că minciuna are picioare scurte iar Cluj-Napoca este ”un oraș pentru cetățeni, nu pentru profit!”

”Vă prezentăm documentele oficiale prin care dumneavoastră, din proprie inițiativă, pentru a putea realiza complexul Platinia, donați Primăriei suprafața necesară pentru lărgirea și realizarea legăturii între Calea Mănăștur și strada Oțetului.

Este ilegal și imoral ca, după ce ați obținut profituri de zeci de milioane de euro din mallul Platinia să mai solicitați bani publici pentru un teren pe care dumneavoiastră l-ați donat orașului pentru a vă putea realiza investiția Platinia.

Cluj-Napoca este un oraș pentru cetățeni, nu pentru profit, domnule Sile Pușcaș! Este păcat, ca 350.000 de cetățeni ai Clujului să stea zilnic blocați în trafic în zona Calea Mănăștur- strada Moților pentru că dumneavoastră vreți bani din orice și cu orice preț fără temei legal”, a arătat municipalitatea clujeană.

Primăria a prezentat și extras foto din memoriul depus de Pușcaș pentru aprobarea PUZ și un extras foto din oferta de donație drum, semnată de firma acestuia, prin care omul de afaceri, fără bani, donează acest teren orașului.

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj va asigura PERMANENȚA în minivacanța de Rusalii

Publicat

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va asigura permanența pe întreaga durată a minivacanței prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, cu scopul de a menține continuitatea activității și a actului medical.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Părinții pot sta liniștiți, echipa medicală a Spitalului nostru de copii va fi la datorie și de această dată. În plus, părinții au posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul gratuit de sfat medical prin telefon ALOPEDI 0364 – 917 deservit tot de medicii Spitalului de Copii”.

În cadrul instituției spitalicești vor funcționa, în perioada 19 – 21 iunie 2021, secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

STOP! Azi mașina stă pe loc! Vinerea VERDE. Transport GRATUIT pe raza municipiului Cluj-Napoca

Publicat

„Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, campanie sustinuta de catre Primaria Cluj-Napoca si Compania de Transport Public Cluj-Napoca, se va implementa transportul gratuit în fiecare zi de vineri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, prima fiind azi, 18.06.2021.

Asadar, in zilele de vineri, clujenii nu mai sunt nevoiti să prezinte bilete si abonamente. De mentionat este faptul ca acest proiect „Vinerea Verde” a fost prezentat si adoptat in Consiliul Local Cluj-Napoca.

Prin aplicarea acestui proiect se urmareste:

1. Reducerea poluarii chimice si fonice;

2. Descongestionarea traficului din municipiu;

3. Stimularea publicului calator in directia renuntarii la deplasari cu autoturismele proprii si utilizarea cu precadere a transportului public;

4. Reducerea accidentelor rutiere prin diminuarea numarului de autovehicule care utilizeaza trama stradala din municipiu;

5. Cresterea gradului de incarcare a capacitatilor de transport disponibile ale companiei, prin cresterea numarului de calatori;

6. Reducerea costurilor pe calator transportat;

7. Reducerea sau chiar eliminarea blocajelor in trafic ca urmare a numarului din ce mai mare de autovehicule existente in circulatie la diferite intervale din zi, in timp ce reteaua de strazi are capacitate limitata de preluare a fluxului de autovehicule.

In scopul atingerii obiectivelor enumerate mai sus si nu numai, compania si-a propus sa stimuleze si sa convinga publicul calator in directia utilizarii mijloacelor de transport public, prin urmatoarele masuri:

1. Modernizarea continua a flotei de mijloace de transport public utilizand atat surse proprii cat si surse din bugetul local si prin atragerea de fonduri europene nerambursabile;

2. Renuntarea treptata la autobuzele diesel si achizitia, cu precadere, de autobuze electrice, troleibuze si tramvaie cu cele mai moderne dotari si confort sporit pentru calatori;

3. Stimularea publicului in directia atragerii spre transportul in comun prin introducerea transportului gratuit, in municipiul Cluj-Napoca, in ultima zi lucratoare a fiecarei saptamani ( “Vinerea Verde” ).

Costurile generate de acest program vor fi suportate de catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Primaria Municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu CTP Cluj-Napoca SA propune introducerea programului “ Vinerea Verde “prin care se acorda gratuitate la transportul public in fiecare zi de vineri oricarei persoane care doreste sa circule pe traseele companiei aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca. Pentru ca acest program sa aiba un impact real asupra cetatenilor estimam ca actiunile de procurare si validare a oricaror tipuri de titluri de calatorie gratuite in zilele de vineri ar putea indeparta o parte din publicul tinta. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu si atractiv.

Costurile generate de acest program vor fi suportate de catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensatiei, conform Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021.

In prezent, flota companiei este alcatuita din mijloace de transport care ofera siguranta, confort, accesibilitate, adaptabilitate, dar in acelasi timp sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Proiectul “Vinerea Verde” vizeaza, in esenta, promovarea utilizarii transportului public ecologic, ca masura de imbunatatire a calitatii aerului inconjurator, dar si de diminuare a nivelului de zgomot, prin acordarea gratuitatii pe mijloacele de transport in comun, pe liniile urbane, in fiecare zi de vineri”, se arată în comunicatul CTP.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate