Connect with us

ADMINISTRAȚIE

INUNDAŢIILE fac VALURI şi pe Internet. CLUJENII se REVOLTĂ şi fac MIŞTO. Boc a adus Veneția în Cluj, oameni răi

Publicat


Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore şi inundaţiile care le-au provocat au produs nemulţumire în rândul clujenilor. Mai multe străzi din Cluj-Napoca au fost acoperite de ape, iar imaginile apărute în spaţiul public au stârnit indignare, dar şi glume savuroase la adresa primarului Emil Boc şi a administraţiei locale.

Minisubmarine electrice. S-au deschis piscinele

Imaginile pe care Cluj24 le-a difuzat joi au avut sute de distribuiri şi comentarii. Unele dezaprobatoare la adresa administraţiei clujene. Alte comentarii i-au luat apărarea primarului Emil Boc. Iar alţi clujeni au fost ironici.

„Oameni rai și nerecunoscatori. Boc a adus Veneția in Cluj sa nu mai dați bani pe avion”, scrie Sorin Groza, într-un comentariu. Cineva răspunde: „Gondole”. „Gondolele sunt perimate ca si transportul auto. Sunt minisubmarine electrice”, vine răspunsul.

„Ofer cursuri de inot!!!!!”, scrie şi Roxana Man. “E de la metrou”, comentează Alex Schubert. Alt clujean, Cosmin Muresan: “Dupa metrou la suprafata ne deplasam cu vaporasul”. O altă ironie, a unui internaut, Rusu Lucian Daniel: ”Aha, acum înțeleg la ce e bun pragul de viteză: să oprească viitura în caz de inundații!”.

„Nimeni cu barca ?”, întreabă, ironic, şi Radu Adrian Rus. ”Bravo s au deschis piscinele la Cluj”, scrie Valentin Caluser.

„Partea frumoasa e ca acolo pare a fi un pod, cineva o învățat apa aia sa stea pe pod și nu sub. Fizica online”, comentează şi Adrian Starlea.

Oraşul de 5 răchiţele

Un neclujean, probabil, îi ironizează pe clujeni: „cu barca circulati mai bine la cj”, scrie Cristian Bujor. „Oraș de cinci stele Someș navigabil”, scrie Stan Cosmin. O altă ironie, a lui Cheovari Cezar-Horia: „Orașul de 5 rachitele pardon stele?”.

Stefan Ardelean îşi etalează talentul de versificator: “Boc nu ploua nici nu ninge/ Nici centura n-o atinge/ El doar soare si metrou/ Si ceva poze…”.

Construcţii la grămadă. Canalizarea lipseşte

Alţi clujeni au avut comentarii serioase. Cosmin Alexandru Ilyes: „bineînțeles, construcții la grămadă în locul caselor și canalizarea nu e concepută pt atâtea blocuri… La mintea cocoşului”.

Un clujean încearcă să-l scuze pe Boc: „Orice se întâmplă Boc ii de vină, nu?”. Răspunsul vine prompt: „Pai da cine sa fie de vina, nu el a făcut contractele de asfaltări în care au acoperit aia și canalele de scurgere a apei, nu el e șeful peste RADP, nu el ca și primar are obligația de a realiza infrastructura și a o întreține? Pai atunci care e rolul unui primar, doar sa dea la pile autorizații de construire?”.

“Sunt zone unde canalizarea lipsește cu desăvârșire, vezi zona de la UM Someșeni spre Dezmir /Florea unde acum îți trebuie barcă dacă ești obligat să tranzitezi zona ! Elogiati o persoană dacă merită, nu ridicați osanale când nu este cazul”, scrie şi Petre Florina.

„ASTA INSEAMNA SA AI INFRASTRUCTURA DE CASE SI SA TRANTESTI BLOCURI INTRE CASE !!!! PE LANGA FAPTUL CA TOATE GURILE/GAURILE DE CANAL SUNT MAI SUS CA STRADA ,NU SUNT BOLOBOACE,NU SUNT LASERE !!!!”, scrie şi Calin Constantin Maghear.

„LIPSA TOTALĂ A SCURGERILOR DE CANALIZARE,, SAU SUNT ÎNFUNDATE CU TOT FELUL DE… ȘI NU-S CURĂȚATE,,,!!! PĂCAT CĂ ARATĂ ATÂT DE JALNIC ARTERELE PRINCIPALE ALE DRUMURILOR DIN CLUJ”, mai scrie cineva.

„Dacă cineva a văzut de când a venit în Cluj pe cineva curățând vreun canal de colectare apă pluvială să – mi zică”, solicită Virgil Adrian Curta.

(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clujeanul Simone Tempestini, locul 13 la Raliul Letoniei, după prima zi

Publicat

De

Echipajul românesc Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2) se află pe locul 13 după cele şase probe speciale desfăşurate sâmbătă, în prima zi a Raliului Letoniei, etapă din Campionatul European de Raliuri FIA ERC.

Tempestini, campionul en titre al României, se află la 1 min 22 sec 3/10 de echipajul care conduce cursa, compus din letonii Martins Seks/Renars Francis (Skoda Fabia Rally2 EVO), înregistrat în 43 min 50 sec 8/10.

Podiumul este completat de spaniolii Efren Llarena/Sara Fernandez (Skoda Fabia Rally2 EVO), la 22 sec 9/10, şi de suedezii Tom Kristensson/Andreas Johansson (Hyundai i20 R5), la 32 sec 3/10.

Duminică vor avea loc ultimele şase probe speciale ale cursei.

Anul trecut, Tempestini şi Itu au încheiat pe 10 la prima lor participare cu Skoda Fabia Rally2 în Letonia. AGERPRES

Citește mai departe

CULTURA

Clujul unit cu cerul. Fuioare de tornadă apocaliptică surprinse cu drona. Frumuseţea naturii

Publicat

De

sergiu razvan clujul cerul

O imagine impresionantă a fost realizată, vineri, 1 iulie, de pasionatul de fotografie Sergiu Răzvan, un clujean pasionat de imagini din dronă.

sergiu razvan clujul cerul

l

În imagini parcă se face o legătură între pământ şi cer, prin acele posibile fuioare de tornadă. Sau, cel puţin, asemănătoare cu ele.

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol

Publicat

De

u cluj

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a fost învinsă de formaţia croată NK Osijek cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Austria.

Osijek, formaţie clasată pe locul al treilea în sezonul trecut în Croaţia, s-a impus prin golul marcat de Kristijan Lovric (71 – penalty).

Antrenorul Erik Lincar a început cu Gorcea – Romeo, Ispas, Piţian, P. Pîrvulescu – I. Filip, Bic, Romario Pires – Haită, Ely Fernandes, Tescan.

În repriza secundă, ”U” a evoluat în formula: Brănescu – Baravykas, Piţian, Fl. Ilie, Briceag – I. Filip, Romario Pires, Remacle – Chipciu, Ely Fernandes, Tescan.

Nou-promovata a pierdut toate cele trei partide susţinute în acest stagiu, 0-2 cu Napredak Krusevac (Serbia), 0-1 cu TSV Hartberg (Austria) şi 0-1 NK Osijek (Croaţia).

”U” va juca pe 3 iulie un meci de verificare cu NK Aluminij Kidricevo (locul 10 în prima ligă din Slovenia). AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Dramă. Doi turişti, dintre care un clujean, loviţi de fulger. Unul a murit, altul e la spital. S-au adăpostit într-un foişor

Publicat

De

Un bărbat de 33 de ani a murit, sâmbătă seara, după ce a fost lovit de un fulger pe raza oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, iar un altul, de 37 de ani, a fost transportat la spital, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Este vorba despre un turist din Timişoara şi de un altul din Cluj-Napoca, care se aflau pe strada cu izvoarele de apă minerală pentru care este renumită staţiunea, au stabilit poliţiştii.

La locul solicitării au fost mobilizate un echipaj al Ambulanţei şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.

Bărbatul de 33 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul la locul solicitării. Echipajul TIM evacuează la UPU SMURD un alt bărbat de la locul solicitării, conştient şi stabil, posibil lovit şi el de trăsnet”, a informat ISU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru AGERPRES că turistul decedat era din municipiul Timişoara, iar cel de-al doilea este din Cluj-Napoca.

Din primele cercetări a reieşit faptul că cei doi s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor din lemn în momentul în care au fost loviţi de fulger.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare cod portocaliu de vreme instabilă, vijelii şi averse torenţiale. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate